標題: 想買大size鞋但又唔敢入鞋鋪既cd.... [打印本頁]

作者: 校服收藏者    時間: 2010-3-24 18:53     標題: 想買大size鞋但又唔敢入鞋鋪既cd....

想買大size鞋但又唔敢入鞋鋪既cd
- o+ t! a" ?# d: \2 w# b想問下你地點解唔敢入鞋鋪買鞋呢?
作者: 馬斯丹    時間: 2010-3-24 20:19

我上次去果間係一個哥仔sale我 幾好彩
作者: Saya    時間: 2010-3-24 20:53

因為巧驚驚囉,你知la, 一個 男仔去買女裝鞋, 又驚D Sales 唔知點唸,又唔知有無咁大Size, 更加唔使旨意唸試鞋
作者: iamonheel    時間: 2010-3-24 21:29

驚就無論你乜size都驚. 心中有鬼嘛, 但試過第一次出去試女裝鞋, 我就上癮 , 真係大鑊
5 M/ R6 ?& }9 j% w6 S& X' k2 R" @7 b. U/ j, A% J' b) s
有Sales 話成日有男遊客買女裝鞋, 幫啲女女買嘅好爸爸有, fashion stylist 又有.# n* K, j" a. }$ u0 B
: w5 i- |: d- n: a: @5 S
去大型連鎖店, 我經驗係全部無問題, 啲 Sales 熱情過你. 3 ~+ R9 W0 x& k7 r( A( T
其實你肯試, 佢做成生意嘅機會就大增. 你估佢哋未見過咩. 7 C: v! ~6 I& |# h6 X: j) ?

& X' |  V1 f6 r! t) z2 ]3 {, _反而啲小店, 好似有啲 hesitate. 試過係銅鑼灣白沙道小店, 可能成班師奶係到. 唔係好願我試咁.
' M1 x4 V, i" D$ F# V9 KTiming 亦緊要, 食晚飯時間, 人少啲, 你都relax啲.
作者: 小夢    時間: 2010-3-24 22:46

我而家成日都去鞋鋪度買大碼鞋   V8 s/ |% ~+ o5 D3 P  t8 W
頭個幾次 個店主問我 你黎搵咩鞋,, 咪講幫家姐..細妹個d買鞋囉) u/ I: `* `/ x2 u; F6 e3 J, X
買買下 佢地都唔會再問題 我而家都同佢地好熟
作者: cdtv    時間: 2010-3-24 22:48

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-3-24 21:29 發表   , d: L) k1 a+ f: L# y7 D- M
驚就無論你乜size都驚. 心中有鬼嘛, 但試過第一次出去試女裝鞋, 我就上癮 , 真係大鑊
4 }5 M; T2 N7 u
3 A- ?' a  `6 }5 g有Sales 話成日有男遊客買女裝鞋, 幫啲女女買嘅好爸爸有, fashion stylist 又有.
4 ^- q2 H- \) U! j" h7 ^3 c3 h
8 }3 h5 C' `% T去大型連鎖店, 我經 ...
7 x+ W, w/ n5 m; b* M
' y8 G$ w0 T8 P  Z4 b3 I( U
大型連鎖店??
% h$ V! B( o/ s" @% _8 t, h1 j如果 sogo o個 d 你敢唔敢?
3 I' T/ {  v: l  t+ I+ z% k+ G2 i我真係好想試下
作者: Saya    時間: 2010-3-24 23:52

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-3-24 21:29 發表 2 R4 d  s/ F+ X, d, X; A2 Z
驚就無論你乜size都驚. 心中有鬼嘛, 但試過第一次出去試女裝鞋, 我就上癮 , 真係大鑊 5 y9 O9 X8 y' X6 e2 V

0 L2 j. b* v9 s' q. j" U2 Q有Sales 話成日有男遊客買女裝鞋, 幫啲女女買嘅好爸爸有, fashion stylist 又有.
! l% E2 y5 W# l/ r& t! n
- O, K  a. y! {- g3 {; N去大型連鎖店, 我經 ...
- M" z7 }6 F; U* x# e. @1 A
7 j) z) p' b* K, a
所以我CD 去買 0 Z$ Q3 F3 S8 W+ m7 o! q  N
* m8 G( k+ M4 N, V& n
引用:
原帖由 cdtv 於 2010-3-24 22:48 發表
3 o9 U8 I( X3 u* o# x' f大型連鎖店??% u$ j) `  a: `: F$ I" w' X
如果 sogo o個 d 你敢唔敢?
* R" }9 w1 A9 b' c( y( y  K我真係好想試下
3 |, Q0 C7 \" x$ R+ U4 ]# i+ N2 ]( O
我CD 去Sogo睇過,問過, 但合眼緣果D 又無我的size 鞋
作者: iamonheel    時間: 2010-3-25 00:04

引用:
原帖由 cdtv 於 2010-3-24 22:48 發表   ) T$ @4 T/ `, {& n  f' G3 F; Z3 ^
9 Y% V7 p4 G5 m! s, Z; F

/ u- ~0 e( F2 W- `! C7 f% x- U$ Z大型連鎖店??  X; ~1 m* B' r1 }& @& x) x
如果 sogo o個 d 你敢唔敢?% @; j. f2 ^* d; ~: s8 d
我真係好想試下
* t# ^8 I  E7 s3 r' e+ J9 |* p6 c& Q" ?  K9 T. U1 D' e
Sogo 未試過唔知, 可能有啲難度, 好多亞姐, 大陸婆,
9 |% Q7 m3 {. e) b' [. i- G但最近去過幾次, 見 InInu 有對 wedges 好靚, 但無size, 所以未試過,
9 \7 r' h( Y. N' E( @) @5 [6 l
# Y  N+ p* _, D" j% U我係 IFC 同 朗豪坊 等地方就試過, 間間舖都好多人, 無問題.
作者: 校服收藏者    時間: 2010-3-25 09:01

引用:
原帖由 小夢 於 2010-3-24 22:46 發表   / o  L+ J# t! e1 F0 Q( b
我而家成日都去鞋鋪度買大碼鞋
6 ~9 h# C& _# W  G3 g9 Z/ L頭個幾次 個店主問我 你黎搵咩鞋,, 咪講幫家姐..細妹個d買鞋囉
- u+ G4 Z7 o0 i  _/ K7 S  @買買下 佢地都唔會再問題 我而家都同佢地好熟
5 l! g- Q5 B8 b  n+ q# H8 U
! R4 O% k: w* v# ]
可否講下邊間呀?
作者: cutecat0714    時間: 2010-3-25 15:37

初頭驚但整整比鞋吸引了
作者: yoko    時間: 2010-4-4 00:27     標題: 想買大size鞋但又唔敢入鞋鋪既cd....

去花園街都ok
作者: bencheung    時間: 2010-4-4 08:37

very very nice
作者: 小夢    時間: 2010-4-11 15:02

葵涌廣場地下 涼茶鋪對面
作者: joey221    時間: 2010-4-15 22:09     標題: 回復 1# 校服收藏者 的帖子

小妹會去較少人的地方買
作者: mandy_mandy2006    時間: 2010-4-16 13:09

我在女人街買的..................
作者: zerochung    時間: 2010-4-17 19:47     標題: 回復 1# 校服收藏者 的帖子

我開頭都驚架,去多左,膽大左,
+ r: ]2 W& M3 d& ~) _% c0 |+ m4 ]2 r) O9 [' u# ?
而家都冇咁驚了
作者: CECI    時間: 2010-4-17 21:59

引用:
原帖由 小夢 於 2010-4-11 15:02 發表   8 {, }) W" b4 ~1 B' U8 w
葵涌廣場地下 涼茶鋪對面
# h$ A) ]5 j5 [9 h, amiki, miki你果邊啊! 得閒我又去睇睇先!
作者: 13530386    時間: 2010-4-18 03:17

花園街.... 我有次比個男sales 問我 "你自己著炸吓嘛!?" 鬼甘大聲, 魚爆, 以後唔敢出去買
作者: CECI    時間: 2010-4-18 04:04

引用:
原帖由 13530386 於 2010-4-18 03:17 發表   & E" Z3 M0 b5 v8 Y4 ?
花園街.... 我有次比個男sales 問我 "你自己著炸吓嘛!?" 鬼甘大聲, 魚爆, 以後唔敢出去買
2 E9 N' p  r- Y1 ?5 q

8 ^5 Q2 ~$ ]* b8 B$ J. i個Sales咁Q衰ga!  去Tomato或者太子啦!
作者: 紫燄    時間: 2010-5-6 00:53

多買就知道該怎樣避免尷尬了...該去哪買...買自己想要買的物品..而無視於店員的不解....這樣你買鞋才會顯得很主動.....可以說是送朋友的生日禮物.....這樣你自己比較不會感覺奇怪....送給你自己的一個虛擬分身...只是這個分身的性別是女的....這樣想你就很容易突破自己的心理障礙了......就像有時候我媽會叫去幫她買衛生棉我又不用...
3 g& s( G& K. H; K/ C6 a我只是幫忙買給她而已..不會很奇怪阿(這是同等心理)買久了就自然了

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0