標題: 小型辦公室出租 [打印本頁]

作者: mercury1    時間: 2010-3-30 02:53     標題: 小型辦公室出租

成日聽到好多人驚住比其他人發現你CD
- \9 a0 W# w+ U$ A4 ]少少見意
( u2 {+ g4 t5 p不如去租個地方 整個直身鏡
- Z! R5 [; _" Q% d' U/ B24自由出入 想機時變裝都得
+ U+ j' `( u8 @6 _又唔會比人知 8 ?) Z$ B8 v2 L0 E; T8 D5 [: ^
唔旺嘅地點 大約$300 月費& }* k4 O9 V& h1 h4 d7 ^3 [3 d
揾多個CD 朋友一齊租 衫又可以一齊著
作者: CECI    時間: 2010-3-30 03:21

都係一個好方法啊! 有無看更阿伯ga? 邊區可行呢?
作者: adam5354    時間: 2010-3-30 08:32

多謝妳的提意同好意!婷婷係獨居中女嚟嫁播!所以不需要了!謝謝!
作者: 心儀    時間: 2010-3-30 09:52

大約幾多人同時租一個辦公室呢2 l, A3 M7 b3 M8 A
記得之前租過一個約2500蚊,不過地方好細
作者: leeon    時間: 2010-3-31 05:50

引用:
原帖由 mercury1 於 2010-3-30 02:53 發表   0 k; D+ E- W0 }
成日聽到好多人驚住比其他人發現你CD
- k) u" j* W! J& Y, W; V( J少少見意
' g% o5 u) L! h不如去租個地方 整個直身鏡
$ H: Q7 J3 S8 S% L; Q24自由出入 想機時變裝都得' R* n' X. Y9 H6 @  S
又唔會比人知
1 v/ P6 ?2 Q) X1 B2 a1 B0 C唔旺嘅地點 大約$300 月費  N8 o+ o1 B/ R8 V
揾多個CD 朋友一齊租 衫又可以一齊著
7 A' R" p, M' d
300蛟一個月?  無可能的,是不是說迷你倉?
作者: karen0129lai    時間: 2010-4-2 23:00

$300一個月? 你講笑咋?! 香港邊區都無可能~ 有既話, 我即刻租~) i! y% C  ^% p; u6 j, ]
套房果D, 放得張床就爆滿既都要$3000啦...
作者: Saya    時間: 2010-4-3 00:18

租工廠區 mini-office 都要 ~1300 for 100ft la
. r# \) R9 k4 v7 P# N# ~9 K3 U如果合租, 是可能抵過迷倉
作者: CECI    時間: 2010-4-3 16:13

引用:
原帖由 心儀 於 2010-3-30 09:52 發表   $ f# t/ [$ U0 ]
大約幾多人同時租一個辦公室呢
3 ^+ w" }! @6 q4 b5 y2 K2 _記得之前租過一個約2500蚊,不過地方好細
! k9 B# X3 f4 u
是啊! 打個跟斗都唔得啊! 如果我同你加埋"校服收藏者"的話, 相信換衫果個就無問題,另一個想化妝都幾逼頰! 再加埋佢的話....
作者: mmlee    時間: 2010-4-3 23:18

$300 月費 <- 迷你倉都未必租到3 f: ~/ n- ^3 b7 b, b9 r4 [8 R
另外mini office除左租金外仲要交電費
5 ?6 d$ q; E/ J4 U! a* X9 q' O3 \" O# k; T" m
作者: mercury1    時間: 2010-4-5 20:05

其實係有  不過大家唔知 加上好似犯法6 N- j7 Z! x5 ?5 V  D
工業大廈是不可以分租的 所以租平8 m& c& x8 W! \, r, G5 `" e2 M
加上唔會有物業代理# A' P! H, G2 ~* v/ i
有次去百佳門口個board見到有; D  `$ \  k9 ^8 N0 `5 }) v, c: c
. k3 |2 Y2 s+ C
亦知道有一D 係公屋再分租
& l3 _/ I6 v8 R) ~! n房屋署知道會收樓
) A, F" O+ K' h3 J& @* \) V所以唔敢Post * O3 m( F( @7 H* y5 Q( q6 B
不過有時睇下電燈柱貼D街招都會見倒
作者: thomas813    時間: 2011-5-24 20:31

which location???
作者: princess    時間: 2011-5-24 21:38

Are you really?$300
作者: mr.159    時間: 2011-5-24 22:31

$300 既話你地唔好租la..比我訓仲好la..最好我比多d
作者: pisa    時間: 2011-5-24 23:26

300咁平?
作者: alexander    時間: 2011-5-25 19:54

不過我覺得一個理想既CD地方, 浴室是必要的
作者: peterxx    時間: 2011-5-26 06:44

$300?? 講來听下喇
作者: cxyx    時間: 2011-5-26 08:58

如果300又有浴室就一定會租
作者: Terry220022    時間: 2011-5-28 12:29

$300喺香港一定冇可能喇, 牛頭角工廠大廈最平加冇窗口, 100呎多啲一個月都要$1500 ar

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0