標題: 求救!!刮花左>"< [打印本頁]

作者: 黑崎健一    時間: 2010-4-1 12:42     標題: 求救!!刮花左>"<

我今年2月buy左對日本過膝vivi既長boot(合成皮革): U  j. h+ N& m/ f- }
個尖頭唔小心刮花左(有條癢)..咁有咩方法補救
作者: 心儀    時間: 2010-4-1 14:02

我都有對鞋好似你咁
作者: 黑崎健一    時間: 2010-4-1 14:13

引用:
原帖由 心儀 於 2010-4-1 14:02 發表   ( H3 t+ S; }/ e; Y1 _
我都有對鞋好似你咁
# Q0 {0 T% F% s5 c) \& r! s

) o2 K! T* E  z$ T4 E你都唔知點補救-0-"?
' q, G  Q8 B* p. k加埋e對有兩對係咁..尖頭特別容易刮花
6 z# d$ ?7 C8 W$ Q3 g8 a最貴果對$399(o者係日本vivi果對)..慘情0 ?: ]! P% T9 H& m

$ G- V% K! i! A/ |" G7 j" N. G  F: H[ 本帖最後由 黑崎健一 於 2010-4-1 14:18 編輯 ]
作者: CECI    時間: 2010-4-3 15:54

d皮刮花左....除了心痛外...仲可以點幫你啊? 很慘啊!
作者: iamonheel    時間: 2010-4-3 18:09

可試鞋油, 多一點, 抹上花痕, 放一晚, 等皮革吸收鞋油, 再用絨布擦,/ Z3 k7 D; d. m! M' W" w! R
, S) X) d8 T- V. i- ?, O5 c
PVC, Latex 又可以試 黑 marker 筆油上, 唔會百分百復原, 但無咁顯眼.
作者: 黑崎健一    時間: 2010-4-3 22:02

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-4-3 18:09 發表   
/ n' R) b' o. t7 g+ n可試鞋油, 多一點, 抹上花痕, 放一晚, 等皮革吸收鞋油, 再用絨布擦,( d  B7 N$ ?/ r& d, e) f$ r

) X; y( A" p$ ~' _  J1 RPVC, Latex 又可以試 黑 marker 筆油上, 唔會百分百復原, 但無咁顯眼.
- M. F( d4 i( y4 R. p- A

: x# v) T9 K9 [- U9 b唔該你..我會試一試
' b9 i  i' n  J咁如果係漆皮呢?

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0