標題: 女仔的心態 [打印本頁]

作者: joey221    時間: 2010-4-3 09:53     標題: 女仔的心態

小妹現在花在買女性的物品的消費, 比花在其他的地方高,
( X0 J& L! Y! S0 Q$ A# a2 f! D9 x但己應明白不能大大方方的穿上街行走,
. [$ ]# J# ~& u以下是我的一些舊鞋子.....
& b7 y4 n4 ~% m# ~" j由平底去到高根的...
; L) ~8 d! M9 {1 x* u3 B總之看見喜歡的就會買....是不是有了女仔的心態

作者: adam5354    時間: 2010-4-3 11:54

很多美麗的高跟播!女性的心態不袛是購物的。還有很多的!例如:較感性、較情緒化、需要人關愛……等等。由於受女性荷爾蒙影響才有這樣特質。
作者: yoko    時間: 2010-4-3 12:59     標題: 女仔的心態

做得CD點都要有小小女仔心態正常!!!
作者: 08miki08    時間: 2010-4-3 15:36

我買女仔野嘅錢都比其他支出多啦!
作者: grilboy    時間: 2010-4-3 17:33

我只係知女人做到既野,男人都可以做到= =' P) b$ k9 `9 E# W9 U- Y  n, R
只係有部份既生理唔同,其實都冇咩特別
作者: Saya    時間: 2010-4-3 19:24

引用:
原帖由 adam5354 於 2010-4-3 11:54 發表 女性的心態不袛是購物的。還有很多的!例如:較感性、較情緒化、需要人關愛……等等。由於受女性荷爾蒙影響才有這樣特質。
$ p; y+ M+ _0 M( j+ Q7 c
% F+ P( c$ c0 ?8 _5 f有exception 呢 , eg, Les, 女強人
作者: 29754638    時間: 2010-4-4 14:17

好好睇啊 支持下
作者: joey221    時間: 2010-4-5 10:42

多謝妳們對小妹的回應
作者: 誰來愛我    時間: 2010-4-5 19:28

我也是有這樣的心態: Q+ P5 N3 B) b' ]5 ~
看到店面有很好看的服飾,或相關的物件
2 Y3 h+ }& w. U; W5 g都好想買給自己+ p5 U! L7 U: a8 n  [" H  W  _
但因為金錢方面就花不下去了
作者: joey221    時間: 2010-4-6 02:17     標題: 回復 9# 誰來愛我 的帖子

多謝妳的回應, 及和小妹的想法一致
作者: bra123    時間: 2010-4-7 22:08

我常常看到我喜歡的東西(女性用品)就想買: H1 p6 V& J, _3 [  _0 m  L
可是礙於沒多餘的錢
作者: 00ivansin00    時間: 2010-4-14 21:57

我好鍾意第一對
$ ?; f9 _- M# b# b7 k2 U超鍾意呢類,想知邊度有得買,但係要只係COLOR
作者: gomedaki    時間: 2010-4-14 22:01

這些鞋,搭上絲襪 ,真的會很美
作者: rtgirjgew8975    時間: 2010-4-14 22:05

幾錢對
作者: joey221    時間: 2010-4-15 19:39     標題: 回復 14# rtgirjgew8975 的帖子

由85-399. 多謝妳的回應
作者: tracyko2009    時間: 2010-4-15 20:37

same as me !!!!!
作者: nelsonhk817bast    時間: 2010-4-15 21:00

啲鞋好靚啊! 其實男仔都會係見到鍾意既嘢就買, 但係嗰啲都係貴嘢: 車, 古董, 女人咁. 男仔邊有女仔有咁多又平又靚又多款式既嘢買吖. 男人衫四四方方咁肉酸. 啲褲又闊到死, 啲款十年如一日, 一件衫著廿年, 又點會買得落吖!
作者: yau951219    時間: 2010-5-24 18:08

你都有好多存貨
作者: lamcat    時間: 2010-5-25 00:27

你d 高踭鞋好靚 ; k, U  a. o1 _/ i5 |: d$ @
$ G; u) i/ B& j4 l( @- `" E
我都會買, 但未搵到間我夠擔入去買的
作者: nelsonhk817bast    時間: 2010-5-25 00:37

"明白不能大大方方的穿上街行走" -> 千祈唔好咁諗ar. 我依家積極考慮大大方方女裝男著出街俾人睇. 希望喺不久既將來, 時裝店再無男裝女裝之分. 大家努力呀!
作者: joey221    時間: 2018-11-22 20:09

引用:
原帖由 yoko 於 2010-4-3 12:59 發表   7 v+ [5 }4 |0 U) u1 E4 k
做得CD點都要有小小女仔心態正常!!!
7 S: g* L3 x8 H) W+ ^; G( b0 B' B2 j( \
我的鞋,好像有点過時
作者: Rachellamlamlee    時間: 2018-11-25 00:39

喜歡就買吧
% B& S8 I6 ?( C3 C
. P4 G/ J- h/ X5 O6 q  G: _還在找一對 ankles boot" n% Y7 c+ b* k# i( P( R3 K3 A; l
荷葉邊,像 deep v
/ ~* K0 Q, a: k1 S很性感的
, `6 e4 q( g" N$ y! T0 u* u就是找不到.... :(
作者: joey221    時間: 2018-11-25 03:18

引用:
原帖由 Rachellamlamlee 於 2018-11-25 00:39 發表   
+ C7 P: Q" B4 z- ?喜歡就買吧
. [- e6 g2 S0 E  o! g, x8 b  U2 D- P* W  K& i2 K. A
還在找一對 ankles boot5 a+ e! A2 \9 P  V/ Y  F( d# R
荷葉邊,像 deep v0 f0 O9 K. B9 D! z
很性感的
3 Y& r8 n: _. c4 q, @就是找不到.... :(
7 R3 }* y1 g+ `
% [3 Q; q- }- A以上是我家高根,我穿著不了太高外出
作者: bernadete9999    時間: 2018-11-26 15:28

i like the purple one. I would love to get a pair for myself as well!
作者: joey221    時間: 2018-11-26 17:32

引用:
原帖由 bernadete9999 於 2018-11-26 15:28 發表   
. L* f0 }! o0 K- }  j  i  {! li like the purple one. I would love to get a pair for myself as well!
% k1 _% o! E. ~; U

3 Y. z$ ^3 J3 ]7 u- E/ K0 \我喜歡配絲外出,但太高行辛苦
作者: wchingw    時間: 2018-12-1 05:07

你是個鞋癡
作者: joey221    時間: 2018-12-1 14:11

引用:
原帖由 wchingw 於 2018-12-1 05:07 發表   7 Z# K& p3 |" b- Z$ m
你是個鞋癡
1 M4 g+ ~6 ~  l; G8 }0 ]& O

4 w! _1 Q: l- F/ T我外出時穿著
作者: flashgood    時間: 2018-12-5 22:00

妳有好多靚鞋啊!9 v+ E5 x. H. M0 B
我覺得呢D係妳自由囉
( q! L4 B/ ]/ d9 ~想買就買~~
' t& N% ~# y9 Z  M! \+ x/ e: o
引用:
原帖由 joey221 於 2010-4-3 09:53 發表   
* f  ^0 V0 t: K1 T* n小妹現在花在買女性的物品的消費, 比花在其他的地方高,' z* D$ K9 n- t
但己應明白不能大大方方的穿上街行走,& A% F3 n2 d1 j, }
以下是我的一些舊鞋子.....6 k5 M3 V! j0 ?- z
由平底去到高根的...' V3 F% C0 V0 k7 E! g/ ]
總之看見喜歡的就會買....是不是有了女仔的心態

作者: joey221    時間: 2018-12-5 22:19

引用:
原帖由 flashgood 於 2018-12-5 22:00 發表   6 @$ j& {8 {3 V% j5 _
妳有好多靚鞋啊!$ U/ T  V) H8 s4 v7 B/ G+ l& |
我覺得呢D係妳自由囉
2 B6 C# \% f! ?. G% e想買就買~~5 D% \7 s' K% O' A$ z6 N$ C) R
4 @& q9 G) O+ R' b) `: _" ]6 C) n: e, H9 ~2 p  P6 A/ }& M5 Q0 X! U" D
太高穿著不了外出
作者: wchingw    時間: 2018-12-10 21:28

你這叫購物狂,是精神病的一種。
作者: joey221    時間: 2018-12-10 21:41

引用:
原帖由 wchingw 於 2018-12-10 21:28 發表   ! m6 {7 J0 s7 @+ @8 [0 g5 w
你這叫購物狂,是精神病的一種。
1 e8 s- W: F. g
$ M- }" d; d: R. k# m) Z/ G有一些未拍照

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0