標題: 昨晚出街既驚險過程 [打印本頁]

作者: little_tracy    時間: 2010-4-5 11:17     標題: 昨晚出街既驚險過程

我屋企冇咩人既時侯, 我都會出街落一落下面, 同埋行去隔離屋邨行一轉.. 平時都係落去行下食支煙咁啦..
9 L7 L/ K1 Y$ u# b% v& ?% u- i# _
但我尋晚又心郁郁.. 大約一點鐘度, 我好想試下 cd 買野... 之後我就去左隔離屋邨一間 OK 想買煙喇! f& A+ _( Y8 D
) o# T1 P3 X4 R, b, k3 R0 {
之後果時 OK 入面都仲有 d 人.. 我又好驚唔敢入 wo.. 之後就0係附近等一陣... 之後等入面得番一兩個人先入喇
/ X6 M2 I! J6 D9 q$ f  g
, X. @& ]  S& a) a$ Y買野果時我用男仔聲啦, 之後果個人又叫我先生...
- F& R2 T# ^) K( v& E/ O% k' g. ^) j  y
之後我食支煙.. 又諗住番番入去.. 問佢第一眼覺得我似唔似女仔.. 果個收銀係中年既呀姨, 幾好人的, 見到熟客都會打下招呼9 I3 P2 p2 H4 u- e! z) _

" F% @5 [" O$ O" ~7 q佢話第一眼都睇唔到... 覺得似呀 9 q( F* I8 B3 v- R/ ^$ P/ O+ |

2 Y  x3 ]! q; i之後就番屋企了.... 但走出果條屋邨果時有個飲醉左既男人.. 0係度口 upup.. 見到我又企定望住我.. 果一下都有 d 驚.. 不過之後我急步走, 再行番屋企../ n9 T! q9 v2 h) h7 a" P$ {

* D0 S. H3 H0 a* N* W9 W大約就係咁了... 我覺得好驚囉.. 同埋沿路都有 d 人望下我.. 又唔係定眼望.. 但成日又驚佢地睇得出.. 個心卜卜跳
作者: zerochung    時間: 2010-4-5 11:33     標題: 回復 1# little_tracy 的帖子

妳覺得D人望妳係正常嘅,
# L9 J) b; W  x6 Z. ~& d" {1 x/ ^! T  G, N
妳諗下平時妳冇cd嘅時候出街,
% G' _" `$ N, B6 m% j. G* W, Q
' D8 X+ ]8 G- O% |5 K, V# O( F+ ~妳行街都會四周圍望啦,係咪先,$ Q4 h" I" z% G7 w& f! q: Q: C$ @0 g

9 g: M& C7 S% L! {. Y. A0 R所以都正常架,係自己心有鬼,諗多左啫,) A! q0 I9 E, ?" W. ^: Z1 ~' u
7 ~' g+ `$ n0 o6 p
我諗妳試多幾次,習慣左就少D咁嘅感覺架喇,
) p# G5 `! o% |. H% k1 F" e! @- |+ _5 z4 |; ?6 t* q
因為我都試緊,大家一齊努力吖
作者: 五香肉丁    時間: 2010-4-5 12:03

我都明....雖然係好驚...但係諗返會覺得好HIGH
作者: yoko    時間: 2010-4-5 12:28     標題: 昨晚出街既驚險過程

我都試過比人望我,都係又驚又喜
作者: little_tracy    時間: 2010-4-5 12:28

係呀.. 我都唔知佢地係咪正常咁望我.. 但我又冇化妝, 剩係用假髮遮下對眼 ja... 唔知會唔會好怪呢...
( }! h# S; [* \( {) v7 O
' w1 ]' n( p1 R  G5 @/ m( H不過真係幾刺激既
7 B3 ^- `4 J# l+ R% }6 X& ]1 ~
( {  M. h7 \6 Q  C3 ^我驚見到差人呀.. 因為我識起碼 3 個人0係我果邊做差人......
作者: iamonheel    時間: 2010-4-5 12:55

驚先好玩
: T( b; i* O6 G& D其實人多嘅地方, 先無咁容易住意到你,
9 q- T/ h4 u7 d1 N, v6 ^反而我夜晚著高踭鞋落平枱行吓, 人少少, 對鞋一行, 有人多數望. 0 i, d8 S/ N3 n( h$ m7 _
一行出大街, 乜高踭鞋都冚晒, 就無人注意
作者: little_tracy    時間: 2010-4-5 12:57

人多會好驚架...0 ^' o1 m' m( T5 s$ A, x9 {
. Z1 @) i. ~7 ]  x* O5 J3 S
同埋有時我會行得好男仔.. 唔記得左用女仔動作...
作者: peterchan01    時間: 2010-4-5 13:05

男聲真係一個大問題呀,我都唔知點好
) W- P% b' F$ p% k9 n6 W- G+ v7 ^
! R; t% X$ Q. r0 U$ `6 j我樓下有guard,所以cd落街之後都唔知點返屋企好
作者: 五香肉丁    時間: 2010-4-5 13:10

行唔行到樓梯......
作者: peterchan01    時間: 2010-4-5 13:18

唔得呀,一定要經counter出闡
作者: emilytay    時間: 2010-4-5 13:19

Every building has guard, it is so difficult.
作者: iamonheel    時間: 2010-4-5 13:25

見唔到 實Q 都無用, 我處一入 lift , 個閉路電視就影住,
2 m! B6 x9 ^; G' B2 _% Z6 e3 @最近好似換埋高清 , 我到一層四伙, 一睇樓層, 實知邊個. , M  G! \6 ^6 s

作者: peterchan01    時間: 2010-4-5 13:29

咁可唔可以行樓梯?
! z4 f- [$ g. N/ u7 H2 e8 K5 Z我如果cd出去就會行後樓梯落樓呀
作者: iamonheel    時間: 2010-4-5 13:32

我住15樓, 點行 * N8 V: ~* n' C9 I& l

# l3 a4 x9 a, B) q! G% i& B但我番上樓, 會搭多一両層, 著高踭鞋落樓梯, 超好feel
作者: peterchan01    時間: 2010-4-5 13:56

我就要換返男裝先返得屋企
作者: 偽娘    時間: 2010-4-5 14:05

吾錯牙^^...
) ]: r& H, w! R& t& A比d心機吧!!..+ r$ J( J( e1 D) t3 \. S
好想看樓主化了莊 ga樣子
作者: little_tracy    時間: 2010-4-5 14:37

引用:
原帖由 偽娘 於 2010-4-5 14:05 發表   
$ k" \2 L8 I2 z7 x( p; |吾錯牙^^..., N4 j2 {5 |3 v- [4 ^
比d心機吧!!..
, k* t/ U& f: N6 ]9 Q$ R: K好想看樓主化了莊 ga樣子
" A6 w- n' {+ _  L- j: G

3 d2 z# r, a) [. C+ G1 s3 H6 W6 T多謝你 a 6 ^$ l5 B3 Y' c( u

6 ^' O3 s. P+ [( F頭像係咪你黎 ga?
作者: zerochung    時間: 2010-4-5 15:01     標題: 回復 3# 五香肉丁 的帖子

我都係架,出去時就心驚膽戰的,
$ z" e/ t9 w1 S! Y8 k' g" d7 [0 r2 c) Z+ \& i7 X8 ^
返到屋企就諗返都開心
作者: zerochung    時間: 2010-4-5 15:06     標題: 回復 15# peterchan01 的帖子

我通常都會男裝先返去,因為我屋企樓下都有"食焦"的,+ z7 K9 }* n/ x+ U" }' b
6 Q5 ]& ^: x) ]) j+ d
只係近排試過兩次著住高跟返去 驚驚
作者: 08miki08    時間: 2010-4-5 22:49

其實樓主個身形都好好,如果化埋妝,把聲唔好咁男仔!- v. k5 j1 p' A& z7 D" G
我諗會好ok!
作者: little_tracy    時間: 2010-4-6 00:56

我冇化妝呀.. 同埋我 ok 高 ga... 所以.. 好難呃到人...
作者: aprilleung    時間: 2010-4-6 01:13

支持你呀, 我都好想出去CD下......我係新黎架, 多多支教
作者: Suki_siu    時間: 2010-4-6 10:30     標題: 回復 21# little_tracy 的帖子

唔會既~% H& z/ I9 x; }0 o, L
高有高玩
: [6 w" S( i6 W" t' i9 ?. C! S" }實得既~睇你做唔做姐
作者: mmlee    時間: 2010-4-6 10:59

你cd出得街就預左畀人scan
5 v) O+ S& w& h: c同埋你都係最好練好d化妝lor..
作者: peterchan01    時間: 2010-4-6 11:19

引用:
原帖由 zerochung 於 2010-4-5 15:06 發表   
3 o9 k, K2 ^+ o* m* A" a; |; w我通常都會男裝先返去,因為我屋企樓下都有"食焦"的,
+ k" P+ x) \! n, `0 F4 @- H/ `
& f' Y; K) z, s3 A* X6 v只係近排試過兩次著住高跟返去 驚驚
! l) m: \- F4 _& r' U/ y
9 L2 L' v1 g- |  B% U5 `# f, U0 @係啦有食焦真係有D麻煩
作者: little_tracy    時間: 2010-4-6 12:08

引用:
原帖由 mmlee 於 2010-4-6 10:59 發表   
0 T: }1 X) b# U! a$ c6 ]你cd出得街就預左畀人scan
" D5 s8 {( g7 I' T同埋你都係最好練好d化妝lor..
" i7 c! V/ y* n, F
) W' k1 f+ Y1 \7 d: q; O
我諗我真係要的起心肝學化妝喇
作者: karen0129lai    時間: 2010-4-6 16:14

我都試過半夜CD落街買野, 難得我有化妝, 但果個阿姨自己都朦下朦下, 都無留意我個樣...* u6 L- r1 q; y; Q
2 |1 c8 D$ O! O! `0 {4 {. |! n. N# ?
經過都有D情侶既... 但大家都唔會理對方架啦~
. f( f* `2 N" u6 s* w$ @* ]+ u# h) R, p* B7 s+ ~( Q
返屋企果陣有密碼開門, 樓下個看更都唔會點理架啦~
作者: little_tracy    時間: 2010-4-6 17:55

我去到個看更度會戴口罩囉... 出左去就唔 la.. 之後返返去果時又戴囉, 因為佢一定認得...
$ S4 b+ w6 W4 P) ~3 P# P! C' a
* v$ _( g( ~8 Q) K3 Q. i同埋我會搭落一層既 lift, 自己再行上一層咁
作者: 可怡妹    時間: 2010-4-6 18:15

你係中性look定好女性化look?
" S0 b1 M; V3 t! X' m) L
  U: h' f; g$ \( l可否可以形容下?
作者: little_tracy    時間: 2010-4-6 18:34

女性化呀... tee 短褲, 絲襪, 拖鞋
作者: 有壓力    時間: 2010-4-8 01:09

叫你先生=.= 感覺幾尷尬
作者: grilboy    時間: 2010-4-8 01:30

把聲男唔男仔根本唔係問題= =
3 p" N3 s2 j! `( g* J0 N  G( ?更何況你出得街都係遇左人地會望實你架啦
) w1 ^$ ?2 V  E3 K+ s. v9 _# k3 |如果你怕未唔好出囉- B; Z  P! W: b7 n- W
基本上人地就算睇得出你,都唔會過黎打你2 E# c: T- g' F
最多都係報警je,都無咩野既
作者: little_tracy    時間: 2010-4-8 02:28

引用:
原帖由 有壓力 於 2010-4-8 01:09 發表   2 ^/ v. U& J7 J0 P
叫你先生=.= 感覺幾尷尬
& k6 \. R$ @# O: y2 I$ U! J

; Y  ~4 A* t; ~% e. }其實我都有少少特登既... 反正都出左, 不如大膽 d 玩下野.. 所以之後都問佢我似唔似.. 哈哈
作者: little_tracy    時間: 2010-4-8 02:29

引用:
原帖由 grilboy 於 2010-4-8 01:30 發表   
( E: g- \0 g9 T# m  n! K把聲男唔男仔根本唔係問題= =
7 z: |! T$ {* O0 m- e" e' W/ `% y更何況你出得街都係遇左人地會望實你架啦
; K/ c# ~6 u; l! n1 \8 T9 x如果你怕未唔好出囉" L( y  _( w! @3 W  b* [  N
基本上人地就算睇得出你,都唔會過黎打你
. J% Q- i2 u, @3 D- ~" e/ k: a最多都係報警je,都無咩野既
* }  g8 o/ t7 r4 h& `
$ n; }' W* l: r$ c5 h4 ^點解把聲男唔男仔根本唔係問題既?
6 ]& E' d  c+ x5 M! f" Z. N, T( e6 g) U
同埋我冇怕呀其實, 我覺得幾驚險 je
作者: catfai888    時間: 2011-10-26 02:50

u have good body can like girl.........my body very very big
作者: mandylieu    時間: 2011-10-26 13:27

引用:
原帖由 little_tracy 於 2010-4-8 02:28 發表   
% D4 f  K* V4 p" W9 k0 x2 j6 i, \8 r7 U1 G! e8 W; v+ r3 a$ P- {4 Q0 K
' E0 T  f/ V) |/ f  W
其實我都有少少特登既... 反正都出左, 不如大膽 d 玩下野.. 所以之後都問佢我似唔似.. 哈哈
" l/ w* I3 h4 P( N

7 N3 Z  J5 \. N8 C: z) G便利店果位阿嬸認得你係CD, 第時你男裝去買野, 俾佢知係你, 咪好尷尬?  而且佢可能同其他同事街坊講有個CD既你, 有機會俾你既鄰居知....我試過仲驚險, 晚上CD後返屋企困升降機, 曾在此post過./ [3 t6 F% b$ F. k
! A* s6 [" A) s( D: n
作者: 火炮狐0﹏0    時間: 2011-10-26 18:15

我都要學化妝...完完全全不會化...
7 S1 S+ E  i- y1 ~) \加上又不是自己一個房...跟哥一起同住一間...! y+ ^! M; C+ ~: R5 i" H1 T
還好狐有地方賣化妝品...美國大型藥房什麼也有, 由絲襪, 一般沒花內衣到各種女性化妝品, 護理品都有...$ [# k' s) S9 ]4 g* M: w2 x
也不會有人過問你買什麼..., z8 ?1 J$ N4 }3 W
可是就是沒技術...沒人教XP4 i' _7 y6 d( S, ]) u) v" q: Y

& D( G% }% z6 q+ DP,S, CD出街有人報警不是很麻煩嗎...會見報的...
作者: qpzm1003    時間: 2011-10-28 08:45

你點解敢用男聲問口問= =
作者: Natasha    時間: 2011-10-28 21:31

引用:
原帖由 Suki_siu 於 2010-4-6 10:30 發表   
8 ?" x0 [3 M; ^1 \5 X4 J! P2 g+ m唔會既~
+ T% j, D7 j' |, J& w高有高玩
+ r& l: C7 J! h' x* ]8 r4 L6 B實得既~睇你做唔做姐
% o3 a" g+ ^( y7 Q

$ p# S6 M, n7 [9 g話時話...點解你呢張相睇落去....: x5 |% E/ E4 Z7 S5 \
你對人間胸器好似勁過我多多聲...
3 k& q0 V* E/ X& Y6 g! L( k8 W" X我唔制啊>.<

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0