標題: 女性西裝何處買到? [打印本頁]

作者: kr_12    時間: 2010-4-7 16:51     標題: 女性西裝何處買到?

請問女西裝邊度買到之餘,男仔入去買唔會太怪呢?5 P$ S6 u0 b2 y8 [( \1 [
有諗過上網訂但又唔知size岩唔岩,通常只會列碼而不會列尺吋...
1 |' A1 g2 e( X# w$ |' UG2000, Biem呢D又似乎唔太好,馬莎D款太少,也沒有可著得出來沒人覺的~
作者: 校服收藏者    時間: 2010-4-7 17:22

現成野就去旺角荷理活商場
9 H" q; T8 S# [! ^2 s' y5 C大約$300一套
9 F# m+ g1 P; o3 Y不過真係女仔size! R& @' U$ Q* G9 R: G5 O7 q
如果男仔size要訂做
* f) r+ ]! Z$ @9 xceci問過
9 {0 N: M5 l; i3 ^8 H訂做一套約$700" z2 v2 L, w, G5 f; U0 [% l* s3 {
再唔係淘寶3 W: P* M8 F1 x5 r
我同ceci都淘左一套落黎; C" \8 I" R. {0 O1 ~  P2 }8 V
一套三件(褸,裙,褲)$165人仔
作者: kr_12    時間: 2010-4-7 20:42

女仔size當然冇用啦..5 D2 L8 ^# n9 R5 t
就係唔係上網買先唔去淘寶,加上收費又困難,size又怕唔岩..
作者: little_tracy    時間: 2010-4-7 20:48

旺角荷理活商場丫, 我係去果度買 ga...!
4 P4 m* d/ e3 F: V" P) h7 l. [$ A' m7 c. n2 N8 `/ z/ k
有我碼呀果度, 應該都有 ok 多碼, 一間冇咪問第間囉 (如果唔驚的話...)
作者: peterchan01    時間: 2010-4-9 22:23

其實h&m都好似有
作者: 校服收藏者    時間: 2010-4-12 14:57

引用:
原帖由 kr_12 於 2010-4-7 20:42 發表   9 Q* }; h/ g" P8 F, N3 O3 _7 `3 @
女仔size當然冇用啦..
' @7 _. d  S  b/ |! ~) l就係唔係上網買先唔去淘寶,加上收費又困難,size又怕唔岩..
' b+ _& H0 H+ _. h% c: Z/ ]' S% |其實加埋運費都唔算貴
4 V) p: z8 o/ M% p  a  u/ ~大約$30一套到
( e! }! G# A/ U& d- S如果大家一齊買就慳番D運費
作者: 校服收藏者    時間: 2010-4-12 15:18

引用:
原帖由 little_tracy 於 2010-4-7 20:48 發表     t! K1 d, _: B* F) R
旺角荷理活商場丫, 我係去果度買 ga...!9 I- ~3 o5 y4 e4 q( W8 ^: l

1 v& x8 ~/ e% M: Z$ y; y有我碼呀果度, 應該都有 ok 多碼, 一間冇咪問第間囉 (如果唔驚的話...)
* h; ~+ j! u/ r4 k. Q
" T3 q8 A% o+ }8 H1 {% i& Z
其實CECI之前問過架啦1 V* @4 i$ i/ y. M! ^! t- ^
如果好似你地咁SLIM當然冇問題啦
8 K' u* Z- h8 K2 G4 T- f但係我同佢咁大份當然冇我地SIZE要訂做
% M% e7 @% q( W" ^! H4 E! _, n咁計淘寶買計落仲平
作者: 月生    時間: 2012-3-13 14:10

怎要才好
作者: yehyedfaj    時間: 2019-12-16 12:36

時代廣場啦,海港城都不錯的。尖沙咀海港城的一層,都是可以體現女人高貴氣質的。而且價格都不是很高。傳統的會找老師傅訂做,現成的會去各大品牌的服裝店買。如果找便宜的隨便西方品牌連鎖店都會有西裝。其他港區分也有的,看你就近哪一間的
作者: joey221    時間: 2020-1-1 17:40

引用:
原帖由 kr_12 於 2010-4-7 16:51 發表   7 ]3 y( i1 b! J5 z4 q* Y- d! I& V
請問女西裝邊度買到之餘,男仔入去買唔會太怪呢?- I5 N; R1 f, i4 ]1 {# H6 W
有諗過上網訂但又唔知size岩唔岩,通常只會列碼而不會列尺吋... ; ~  s2 d) w% G6 A! q
G2000, Biem呢D又似乎唔太好,馬莎D款太少,也沒有可著得出來沒人覺的~
( b9 L0 d& C: v8 {# m- N+ [& |# @' S
我在國內, 多處市場也能買到
作者: wongyung01    時間: 2020-5-28 00:29

旺角荷里活好多
作者: atr182    時間: 2023-3-4 01:48

我通常著165/38/40/L碼,算唔錯,38鞋容易找到

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0