標題: (Sold )培僑書院夏季校服一套 (紫/藍 version) [打印本頁]

作者: nightnight    時間: 2010-5-12 12:18     標題: (Sold )培僑書院夏季校服一套 (紫/藍 version)

Sold thanks

作者: JG5446    時間: 2010-5-12 12:48

有d興趣,但係可唔可以月尾左右先交收?
作者: nightnight    時間: 2010-5-12 12:53

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-5-12 12:48 發表   
有d興趣,但係可唔可以月尾左右先交收?
如果無人比你早出價的話, 我會一直放賣.
但如果有人有興趣的話, 那我不可能留給你了. 希望你明白.

* 你有無野交換丫? 貴o既話最多我補錢.
作者: JG5446    時間: 2010-5-12 13:04

引用:
原帖由 nightnight 於 2010-5-12 12:53 PM 發表   

如果無人比你早出價的話, 我會一直放賣.
但如果有人有興趣的話, 那我不可能留給你了. 希望你明白.

* 你有無野交換丫? 貴o既話最多我補錢.
無問題

* 有無野交換就要搵下先,近日屋企成日都有人唔方便,過兩日覆妳
作者: 心儀    時間: 2010-5-12 14:11

我覺得幾靚丫
死啦比小R搞到我開始對校服感興趣添
作者: nightnight    時間: 2010-5-12 14:32

引用:
原帖由 心儀 於 2010-5-12 14:11 發表   
我覺得幾靚丫
o岩唔o岩?
作者: phmmature    時間: 2010-5-12 17:21

wow, too young man , no thanks
作者: sinson    時間: 2010-5-12 21:45

我想要啡色個套-.-唔知可唔可以講我知邊度有得買呢??
作者: Rachel    時間: 2010-5-12 21:54

引用:
原帖由 心儀 於 2010-5-12 14:11 發表   
我覺得幾靚丫
小R其實想買呢套 XDD
最衰間野無tie...諗掂深色tie就買 =v=
作者: pikachu668    時間: 2010-5-13 00:48

條裙係唔係後面拉鏈??
作者: nightnight    時間: 2010-5-13 01:11

引用:
原帖由 pikachu668 於 2010-5-13 00:48 發表   
條裙係唔係後面拉鏈??
係. 搞乜 d 相無晒....
作者: pikachu668    時間: 2010-5-13 01:17

有無d實物圖睇下??
作者: 123jay    時間: 2010-5-13 02:00

我32腰,高172岩唔岩ga??...
作者: nightnight    時間: 2010-5-13 02:05

引用:
原帖由 123jay 於 2010-5-13 02:00 發表   
我32腰,高172岩唔岩ga??...
32 腰應該唔得喇.
作者: whk    時間: 2010-5-13 02:09

quite good...
作者: nightnight    時間: 2010-5-13 02:14

補圖一張.
光線唔夠. 部傻瓜機偏色偏到喊. 當睇下有幾新淨算啦, 好嘛?

(可以面交 check 清楚先)

作者: pikachu668    時間: 2010-5-13 18:53

你原價買左幾多錢啊??
作者: dcch1    時間: 2010-5-13 22:02

引用:
原帖由 pikachu668 於 2010-5-13 18:53 發表   
你原價買左幾多錢啊??
多事代答: 個帖有講, 同套校服影到係邊間校服供應商,
不如你試o下打電話寸問o下佢賣幾錢咪知囉~~
作者: nightnight    時間: 2010-5-13 23:17

dcch1 你係咪倒緊我米, 要佢地自己去買先 ~
作者: dcch1    時間: 2010-5-14 20:25

引用:
原帖由 nightnight 於 2010-5-13 23:17 發表   
dcch1 你係咪倒緊我米, 要佢地自己去買先 ~
哈哈!!! 係咩?!
喂喂, 邊個會自己去金記買o既,
揮揮手!!!
作者: pikachu668    時間: 2010-5-14 20:34

如果係金龍就唔會姐
但係金鑰ge話我可能真係會自己去買
作者: dcch1    時間: 2010-5-14 22:10

引用:
原帖由 pikachu668 於 2010-5-14 20:34 發表   
如果係金龍就唔會姐
但係金鑰ge話我可能真係會自己去買
你好呀, 呢位揮揮手o既朋友,
點解你反而唔會去金龍買呢?!
照計唔係金龍易買過金綸咩?!(新法除外~~)
作者: pikachu668    時間: 2010-5-14 22:20

我自己個人覺得要係金龍買到女裝校服會好難咁
反而金鑰就好易會買到
作者: dcch1    時間: 2010-5-14 22:34

引用:
原帖由 pikachu668 於 2010-5-14 22:20 發表   
我自己個人覺得要係金龍買到女裝校服會好難咁
反而金鑰就好易會買到
噢!!! 我冇實戰經驗呀, (同埋我都唔買一手校服)

P.S. 我o地會唔會響錯板面討論呢?!
作者: hosa    時間: 2010-5-14 23:53

有無冬天的那套校裙賣??
作者: nightnight    時間: 2010-5-15 07:14

引用:
原帖由 hosa 於 2010-5-14 23:53 發表   
有無冬天的那套校裙賣??
無 ar. 冬天係厚係靚. 但係因為阻訂所以無買
作者: hosa    時間: 2010-5-15 14:47

你會唔會買冬季校服?在哪裡買?代買可以嗎
作者: nightnight    時間: 2010-5-15 23:18

引用:
原帖由 hosa 於 2010-5-15 14:47 發表   
你會唔會買冬季校服?在哪裡買?代買可以嗎
夏天唔代買冬季校服喇. d 人以為我傻左架
作者: hosa    時間: 2010-5-15 23:34

引用:
原帖由 nightnight 於 2010-5-15 23:18 發表   

夏天唔代買冬季校服喇. d 人以為我傻左架
ok~那麼要等冬季才買,e間中學在邊區??
作者: bbalice    時間: 2010-5-16 12:18

引用:
原帖由 hosa 於 2010-5-15 23:34 發表   

ok~那麼要等冬季才買,e間中學在邊區??
大圍.想問下tie要校內買定金記都有?
作者: Rachel    時間: 2010-5-16 12:30

引用:
原帖由 bbalice 於 2010-5-16 12:18 發表   

大圍.想問下tie要校內買定金記都有?
問過另一家,店主說tie學校先有

[OT]小R覺得冬季湖水藍比較好看 xD
作者: bbalice    時間: 2010-5-16 12:34

引用:
原帖由 Rachel 於 2010-5-16 12:30 發表   

問過另一家,店主說tie學校先有

[OT]小R覺得冬季湖水藍比較好看 xD
o...另外想問下佢2隻色點分?因為始終想買新的.去到點同佢講.另外另一家是指邊間?
作者: dcch1    時間: 2010-5-16 14:42

引用:
原帖由 bbalice 於 2010-5-16 12:34 發表   

o...另外想問下佢2隻色點分?因為始終想買新的.去到點同佢講.另外另一家是指邊間?
咦?! 咩唔係淨係得金鑰係校服指定供應商咩?!
仲有第二間係邊間呀?! 同埋o個間o野易唔易買o架?!
作者: Rachel    時間: 2010-5-16 15:45

學校指引說...兩隻色無分別,學生可自行選穿其中一款

另一家....出名易買的"萬事達" (西九龍某處)
作者: dcch1    時間: 2010-5-16 15:54

引用:
原帖由 Rachel 於 2010-5-16 15:45 發表   
學校指引說...兩隻色無分別,學生可自行選穿其中一款

另一家....出名易買的"萬事達" (西九龍某處)
多事八卦問, 間o野叫呢個名呀?!
我住深水埗十幾年, 都唔知響邊呀!!!

間o野大概近邊度o架?! 心思思想買返套!!!
唔方便響到講o既pm話我知ok嗎?!
作者: Rachel    時間: 2010-5-16 19:34

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-5-16 15:54 發表   

多事八卦問, 間o野叫呢個名呀?!
我住深水埗十幾年, 都唔知響邊呀!!!

間o野大概近邊度o架?! 心思思想買返套!!!
唔方便響到講o既pm話我知ok嗎?!
不是美孚果間萬事達商場
是形容某家在西九龍很方便的店鋪
提示:校服區有幾個post都係講佢

作者: dcch1    時間: 2010-5-16 19:38

引用:
原帖由 Rachel 於 2010-5-16 19:34 發表   

不是美孚果間萬事達商場
ohohoh!!! 即係邊間呀?!
好想知呀, 會唔會自己平時行過間校服舖我都唔知呢?!

P.S. 呢度唔方便講pm話我知丫, tks~~
作者: dcch1    時間: 2010-5-16 19:41

引用:
原帖由 Rachel 於 2010-5-16 19:34 發表   

不是美孚果間萬事達商場
提示:校服區有幾個post都係講佢
如果西九龍你唔係講做gym o個間,
都有好幾間wor~~
作者: Rachel    時間: 2010-5-16 19:46

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-5-16 19:41 發表   

如果西九龍你唔係講做gym o個間,
都有好幾間wor~~
梗係gym啦~西九龍有幾多間出post話佢方便
作者: dcch1    時間: 2010-5-16 19:52

引用:
原帖由 Rachel 於 2010-5-16 19:46 發表   

梗係gym啦~西九龍有幾多間出post話佢方便
有呀, 非亞裔人仕啦, 順風順水厲角店啦, 甚至支解案對面街市o個間啦(但其實禮拜六/日我都唔見間舖開o既?!)都好方便o架~~
作者: nightnight    時間: 2010-5-16 20:15

健燊據我所知就唔係學校o既指定供應商. 金綸才是.

至於 $200 買條 90% 新, 無漬無變淺色o既金綸貨 (唔信可以面交當面驗明都無問題) 值唔值. 大家自己諗諗啦.

平心而論. 金綸難唔難入去買呢個問題. 有朋友話買唔到上智, 買唔到 DG, 亦有人話一支公入去輕易買到.
大家自己話去買呢套培僑o既朋友, 買唔買到睇大家自己彩數. 你買到買唔到其實都唔關我事.

不過呢類型o既討論可唔可以返過去校服交流果邊傾呢. 雖然呢個討論區無話唔比o係買賣區度吹水, 但o係人地o既賣帖度少吹水應該算是討論區o既禮貌或者共識掛.

其實我唔急賣, 亦唔怕賣唔出. 反正年中都唔知掉左幾多套睡裙/套裝/晚裝.  只係覺得咁樣追 post 有 d 辛苦. 放賣原因係唔想浪費左呢條咁新淨o既裙 (唔好同我講平售/賤賣/送出). 殘舊o既, 即使比我洗返白我都唔會放上網賣啦. 信不信由你.

謝謝
作者: dcch1    時間: 2010-5-16 20:29

引用:
原帖由 nightnight 於 2010-5-16 20:15 發表   
健燊據我所知就唔係學校o既指定供應商. 金綸才是.

至於 $200 買條 90% 新, 無漬無變淺色o既金綸貨 (唔信可以面交當面驗明都無問題) 值唔值. 大家自己諗諗啦.

平心而論. 金綸難唔難入去買呢個問題. 有朋友話買唔 ...
哎呀, 樓主唔高興發爛乍o勒!!!

Sorry Sorry, 最衰都係我啦, 如果我唔係叫人揮揮手就唔會攪成咁啦!!!

$200, 有o的o的心郁想買添,

但係...之前買某校用晒o的畢值o勒,

再平o的啦, 話晒都二手, 個款又唔究出!!!

P.S. 其實gym舖o的料ok唔ok呀?! 同埋價錢幾多呀?!
作者: nightnight    時間: 2010-5-16 20:36

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-5-16 20:29 發表   

哎呀, 樓主唔高興發爛乍o勒!!!

Sorry Sorry, 最衰都係我啦, 如果我唔係叫人揮揮手就唔會攪成咁啦!!!

$200, 有o的o的心郁想買添,

但係...之前買某校用晒o的畢值o勒,

再平o的啦, 話晒都二手, 個款又 ...
............... 我講道理渣 wor. 咁都叫發爛渣?
你叫人揮手我又唔會好介意o既. 揮完你地咪去買 lor. 不過買唔買到都好, o係返果邊報告得唔得?

平 d? 拿, 我定價o既準則就係:
原價 - 新舊程度 +/- 難買程度
我條裙咁新, 金綸亦唔算人人買到. 呢兩個 cost 互減, 差唔多啦. (我之前有套昌記o既聖家有窄, 放都懶得放. 直接掉左)
作者: dcch1    時間: 2010-5-16 23:42

引用:
原帖由 nightnight 於 2010-5-16 20:36 發表   

............... 我講道理渣 wor. 咁都叫發爛渣?
你叫人揮手我又唔會好介意o既. 揮完你地咪去買 lor. 不過買唔買到都好, o係返果邊報告得唔得?

平 d? 拿, 我定價o既準則就係:
原價 - 新舊程度 +/- 難買程度 ...
哈哈, 呢邊好似多o的人瀏灠多o的wor~~
o個邊都冇咩人咁o既, o的新post好多都沉晒~~

$200...夠我買一套冬季o勒,
考慮考慮平o的o既我諗o下買唔買啦~~
作者: nightnight    時間: 2010-5-16 23:47

你 sure 冬季 $200 買到?

我套上智低冬一手金綸價過 $300, 德望更貴.
作者: pikachu668    時間: 2010-5-16 23:49

$200買到可能係最普通果d白衫+灰裙
作者: dcch1    時間: 2010-5-17 00:43

引用:
原帖由 pikachu668 於 2010-5-16 23:49 發表   
$200買到可能係最普通果d白衫+灰裙
我買新法冬夏二手都係$320,
$200未必淨係得普通款o既,
有時可能會有荀o野執到o既~~

人o地$8可以買到名女校校裙, 點解佢25倍o既價錢執唔到荀o野呢?!
作者: nightnight    時間: 2010-5-17 21:47

Sold~ Thanks
作者: dcch1    時間: 2010-5-18 00:29

引用:
原帖由 nightnight 於 2010-5-17 21:47 發表   
Sold~ Thanks
哎呀!!! 咁快賣出?! 仲等我諗住機主你可以平少少賣俾我添!!!
噢~~ 如意算盤打唔響lu~~

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0