標題: 唉,呢度開結變質 [打印本頁]

作者: silly1234    時間: 2008-5-4 03:15     標題: 唉,呢度開結變質

原本諗住黎討論著絲襪,而家愈黎愈似貼圖果d咸網
作者: ringo2ph    時間: 2008-5-4 11:18

其實我想呢個室應該分開比我地討論絲襪會好一點...
. I. x" x$ |- v9 e有沒有變質既問題我想網主會想一想既....有可能因為多左人入會...雜左...
作者: noel    時間: 2008-5-4 14:04

其實呢度變左質好耐, 主力既男穿女裝等各樣討論少之有少(除絲襪), 返而為副既美腿美女貼圖卻越來越多, 我好早已發現呢個問題, 不過壇主又好似好忙咁, 遲遲未有行動, 所以我都只能靜觀其變而已
作者: simeilo    時間: 2008-5-4 15:04

如果系甘不如限制非自拍贴图数量啦.
作者: sghk_abcd    時間: 2008-5-4 15:41

可以去"戀戀綜合聊天室"繼續討論
作者: noel    時間: 2008-5-4 17:16

引用:
原帖由 sghk_abcd 於 2008-5-4 15:41 發表 ' d' n) i% T, {4 ]  G$ l9 }7 L- ]
可以去"戀戀綜合聊天室"繼續討論
6 P/ A% T, `$ t5 _; c" y你知唔知自己up 緊乜野呀?
作者: applechoi    時間: 2008-5-4 18:16

其實.... 而家或者係lock 左個register system ge 好時機, lock 佢一排, 失驚無神開下, 可能會好好多5 r& L, ]1 |$ o2 ~: `7 D. P8 u
發貼回貼攞分去做permanent member 長遠唔好用, 只會叫人係咁灌水
作者: vctrtang    時間: 2008-5-4 18:23

很多人都把戀物與性聯合在一起,大錯特錯.
作者: ringo2ph    時間: 2008-5-4 20:11

咁不如分下區, 唔知好唔好呢?
作者: 小女子vicky    時間: 2008-5-4 21:58

小女子贊成拿走d 學生相呢...
& l$ b7 d- b0 e! ]多左閒雜人. 小女子都有點怕
作者: Rachel    時間: 2008-5-4 23:19

經營策略的挑戰! X8 d' p. a- F% M8 h
到底是服務多元化還是質素優勢
4 D5 y$ Q3 e. d7 Q. [+ j, {" T2 Z會員的成份 (demographics) 也是重要因素: _6 ~1 w) b5 X0 g: n3 `& g
經過一些事後, 部分非原來服務對象的人加入, 要維持原有服務會有難度
: ?# {- K) K9 @" @! I' _6 N4 U, ~版上風氣...版方引導很重要, 以維繫創網時的目的/理想5 ~/ i, k* p; h4 \$ H( p
自摺避風頭...小R覺得對新網不太好8 Z3 l# S7 c4 I- M
整理版面內容去調整會員成份應該更有效~
$ r, e% [' u/ K! T/ p$ ?; G6 G1 x3 \3 O- v6 w
<~~開始看strategic management...可無視~
7 ?  ?% N6 o0 N! u
0 @& o9 x: L6 W( e% G[ 本帖最後由 Rachel 於 2008-5-4 23:27 編輯 ]
作者: cdtv    時間: 2008-5-4 23:48

本壇本身叫戀物討論區
- q9 z. O/ ]: W3 S, x戀物本來就不是 cd
% G0 m* t" {: B& u8 j# J$ S但 cd 卻有可能是戀物所引發的
3 ~( q0 p2 }* Q8 a9 @- ^8 U9 e所以如果 block 左戀物是不可能: J# ?* f$ _9 v3 b/ v6 V  O" _! N
所以我準備劃分兩個類別
( _3 @/ {$ u3 @1 s* H. V9 V: Ncd 一個大區# o% R& A' W5 S7 z. a. {
戀物一個大區$ [0 E: A  K* _) g" o% E
分清楚好 d
  m4 h: p" R4 _" ?0 s1 s因為而家連個 cd 自貼區都變埋質4 e' b4 R9 L1 H# g- [  Q( B( g
自貼o個 d 其實十個 9 個都係貼絲襪
% r# F" g5 K- U2 S- n- z* j9 成都係戀物而唔係 cd , 我將兩樣區分  t: U4 s" z8 i. v3 ?7 Q/ L9 D9 ^
大家認為點?
作者: Rachel    時間: 2008-5-5 00:00     標題: 回復 12# 的帖子

小R認為這樣可能增加行政問題
6 A2 @" E4 {0 u; F既然cdtv是戀物討論區, 以物為主, 按衣物類型分區較方便0 ~) |- u3 d9 n% }' t. ^4 O
戀戀貼圖區部分分板應該跟cdtv經營理念有分別, 可以精簡% T3 ~* _# Z3 [2 G/ b. `
CD自貼區文章分類不多, 重組版區可能更好
作者: mmlee    時間: 2008-5-5 00:11

同意....: j4 y( n' y$ `7 P: I7 i
依家個貼圖區好濫, 好多相都係女人自拍, 男穿女裝既意義已開始變質7 n, O) y! W+ @6 Z# {( d0 o8 M
如果將兩樣野分開, 起碼知道有無想睇既野, 唔駛花時間去爬文& T! S( ]. n) ^+ N7 c7 |, x
(P.S:響貼圖區加個"戀物自貼"板塊就可以了)
. N8 z3 x  j) D3 B
& V" D5 X+ H% x$ z: v# S% {4 t8 v[ 本帖最後由 mmlee 於 2008-5-5 00:17 編輯 ]
作者: ringo2ph    時間: 2008-5-5 09:55

引用:
原帖由 cdtv 於 4-5-2008 23:48 發表
* i/ _: |/ ?" P. l% Z* f本壇本身叫戀物討論區
/ B+ i3 u" j( c5 z戀物本來就不是 cd& r# i  d, i7 \
但 cd 卻有可能是戀物所引發的
% {7 ~7 Q5 m9 Q: e4 W" P, p所以如果 block 左戀物是不可能9 u$ d! U3 f* I9 C
所以我準備劃分兩個類別  Q, ?- t: L/ R
cd 一個大區
/ m* |9 A1 W4 s" s+ X; G戀物一個大區
! z( o8 M; L9 z! N分清楚好 d  W+ V) Y8 [) L+ O) ~4 w! @1 ~
因為而家連個 cd 自貼區都變埋質
5 C* x7 h1 l( p自貼 ...
% \: d8 l: A; X7 \  w8 ~6 y7 ~  n
同意, 分區再看看情況...
作者: silly1234    時間: 2008-5-6 11:46

最火滾係d人偷人圖都要收錢,自己拍就話收錢,次次比完錢10張有9張都睇過
作者: ringo2ph    時間: 2008-5-7 09:47

引用:
原帖由 silly1234 於 6-5-2008 11:46 發表
; b5 T% H" {1 q最火滾係d人偷人圖都要收錢,自己拍就話收錢,次次比完錢10張有9張都睇過
. X* }: I4 D( W8 R  y: p+ w5 B6 A! d2 O3 ]
呢樣好難避免既....
作者: 疾風怒濤    時間: 2008-5-7 12:20

其實都需要重組一下, 分區都可以試一試
作者: 小軒    時間: 2008-5-8 03:35     標題: 回復 17# 的帖子

對呢~~呢樣好難避免
作者: ricky    時間: 2008-10-8 23:44

作者: s4450306    時間: 2008-10-19 22:04

把戀物與性聯合在一起
作者: 楊乃武    時間: 2009-5-14 03:42

戀物同CD跟本就分唔開既+ t; {  I1 _7 k0 O
CD其實都係戀物既一種
8 l4 a9 R% H+ a; y! |不過CD係鐘意著上身0 O% m9 y, U% s# e
純粹戀物既就鐘意收藏5 F& U$ M2 b, W6 a( b+ b% I
平時就拎出嚟索下達到性興奮4 q3 j4 t- ]6 l) _8 s
; @/ D$ _' S, s4 E
如果真係要分開嚟講既4 `9 o8 }. C& Q8 |
只係層次上既級數唔同) w$ ~  t* \6 Z4 i. ~
CD既層次係由戀物演變而成
$ X* p$ N0 h; `; k- |+ j7 v# c5 i! D換句說話嚟講戀物其實係基本8 ?  L4 {& U& [, ?2 ~7 i
如果無左呢個基本因素
  q" I' d) r, w0 g亦唔會發展到CD呢個級別' D! |0 Q" g6 q4 W
3 t: y1 h6 g; l3 F1 F6 E1 l2 K
不過夾硬要將兩樣野分開' K: V0 ]8 N4 W( o+ q9 B
恐怕真的不容易# U! _. l% z/ e: q6 L, ^
而且我覺得亦無必要分得咁清楚  H/ ?/ n7 ?4 ]7 G8 Q
反正一個討論區都係要嚟交流
; ], d* b/ k) P5 Z% G* E' b1 z你想人地了解你
6 z2 E3 G7 ]& g' c1 i# `人地亦都可能希望你去了解下人地6 R6 Q, J6 q, P2 z

( h) R1 X; o, R! v分得太清楚既,只會變成分裂* X6 U9 {' I: g9 l2 C
對任何一方都無咩好處' c8 f9 ~$ ?; X
搞一個論壇最重要既其中一點
4 W% ^' z4 W9 C& k) }2 P+ y2 a就係識得去搵一個平衡點出嚟* m! H1 j/ C6 A7 l4 ^# E
至於呢個平衡點喺邊度; I. a: h2 {- u. M
就要壇主自己細心留意喇
( n+ V& h0 O: K8 f2 q' ]" f! x6 [6 E, q1 w' i9 O
再講丫,壇主喺首頁放左個( 最新主題 最新回覆 熱門話題 )8 j# Y- N4 G; Q) N; `7 U, l& C
其實都係想集中D去比所有人討論啫
3 B. O/ J; b# _' q  C! K如果真係要分區討論4 G. s! u+ C5 f% V; B% t
我諗首先就要移走呢個最新主題既框框喇& \# H4 F# Z2 c. O1 U( N- M
咁其他人先會一嚟到就入返去自己喜歡既版塊入面討論
9 s; h% q9 n$ [0 Q, ^& }- A不過如果想做到普及CD呢樣野等人地去接受既話) S1 A6 O' N5 e8 z. e7 T3 s
呢個方法就不可行喇,因為人地睇完自己鐘意既版塊就會走
8 r* c1 J/ W5 g1 }都唔會睇我地CD既野,咁又點去普及同埋介紹# M0 Q* b  C7 v0 y
等人地認識我地呢?

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0