標題: 兩日來 cd shopping 感受 [打印本頁]

作者: apple姐姐    時間: 2010-5-22 02:12     標題: 兩日來 cd shopping 感受

連續2日都 cd 行街 shopping ^^) n, R5 x3 E1 W; t' s

( M* A+ _( j* n2 V, f# u第一日, 行旺角, 家樂商場有好多女裝舖頭, 行極都行唔完@@" 見到一對黑色高爭鞋, 斷碼得返 40 號, 著上腳又幾修腳, 賣$299, 不過最終都無買到
" r  g! I  c/ M% l後來行經女人街口, 有一間叫 red 既鞋舖, 汁左對 $30 倉底貨^^ 雖然係40號, 不過都唔係好足碼...@@" 之後mtr返屋企既時候, 終於有機會試到mtr個toilet喇^^
4 Q2 y& {4 |- r% }. k% `/ w% [# v返屋企之前都換左對新鞋黎行下, 點知行左短短10分鐘就起水泡...
: w0 H( u: R# t9 O* f. g/ h' v' |: g  s+ W6 _$ A- d9 ]) ]
第二日, 行荃灣綠楊商場, 又係好多女裝舖頭, 不過今次我一開頭就入 colourmix 度化下妝先^^ 難得唔駛$可以化得靚靚, 之後就o係 joy & peace 試鞋; e& ~- C( u4 j6 {& q3 q
試鞋試得最開心都係今次, 個姐姐又靚女, 把聲又甜, 又好好人咁拎左好多對40號俾我試, 到最後, 好似明知我唔會買既都唔介意, 仲親自試埋同一款既鞋俾我睇tim^^
1 y$ P" p& ?( T3 U之後又o係 veeko 試左件$450既連身裙, 好靚, 不過真係好貴, 唔捨得買...
" L% e- _$ v5 G% Y  z3 o! g跟住再入左另一間舖度試裙, 個sales 唔知讚定彈, 話我著得條窄裙好睇, 因為我個pat無佢咁大@@" anyway, 佢條裙都幾好睇既, 不過$199, 又唔捨得買
8 S. Z3 H& G6 |, t% F但賺左佢好細心咁幫我o係我著左上身條低腰裙度穿條 bell, 仲有唔短時間肌膚上既接觸tim^^ 臨換返出黎既時候都借意叫佢入黎 fitting 幫我除條拉鏈- j/ v  B5 k8 _
最後買左對四骨絲襪, 就完lu
) b" ]% p) S: {: Q# L) M4 T  D: @* @7 c" ~
其實第一晚行完返黎, 對腳已經好累, 因為我著左對2吋半既粗爭黎行街, 行足3個幾鐘, 換左新鞋之後仲衰, 起水泡...
, r, b  c* q3 g" K: r3 \$ K4 d) ?1 _跟住第二日著返舊個對2吋半, 雖然已經無咁辛苦, 不過因為已經起左水泡, 所以都好痛, 照樣行左2個幾鐘, 起多2個水泡...對腳仲好似斷左咁
" y' c! c! I( j+ s# a% {
6 o* ]# B- [1 p0 \2 v以前我會覺得 d 女仔明知著高爭鞋會靚 d 都唔著黎靚下, 今次之後, 我終於明白 d 女仔點解咁唔鐘意著高爭鞋% P) G2 `0 o3 O% t9 Q
e+我都唔鐘意著高爭鞋喇...@@"
作者: adam5354    時間: 2010-5-22 02:45

好好的經驗啊! 有沒有照片分享一下呢?女性最愛穿高跟的! 出街看看女性多是穿高跟的! 婷婷也愛穿高跟!試過穿五吋高跟去街呢!
作者: iamonheel    時間: 2010-5-22 03:40

% e" ?1 x. T- b8 I7 i; v
有無相睇吓, 一定好 passable, 多唔多人望你呀 4 `9 y4 u8 `8 ^+ E6 ~; H) W" {

作者: 心儀    時間: 2010-5-22 10:03

係囉~2 S$ A7 I2 R' G& ?& E1 U" p
蘋果姐姐有無相睇丫; i0 T3 c( v* d0 r- R
咁樣去買衫都得' v5 j+ B" Q# i4 G  a! j
一定好passable
作者: ashleyashley    時間: 2010-5-22 11:14

你一定好似女人o勒 post張女裝相黎看看吧~
作者: iamonheel    時間: 2010-5-22 11:28

重要出面成接近 30 度又濕又熱, 著女裝涼快好多
作者: mmlee    時間: 2010-5-22 12:21

著高跟鞋行街好痛 -> 呢個係貪靚既代價
3 C5 c' L* P, a: Q; V( t9 C係真係好痛的(係痛到要拐下拐下果隻 )) l; j0 g7 v% f( Y
所以我出親去都帶定平底鞋
作者: alex8826245    時間: 2010-5-22 13:29

有無相睇吓
作者: iamonheel    時間: 2010-5-22 13:40

高踭嘅話, 著boot 會舒服同安全啲, 淺口女裝鞋, 除非真皮, 重一定要貴嘢, , m1 Z9 l3 W4 K6 f. d
真係要行街, GEOX 啲鞋就隱當啲.6 w) a  p0 [0 N  j" S

: x6 T& Q7 O) R; _4 a7 L我都著過4吋 boot, 無platform薄底, 去行尖東海旁, 由天星碼頭行到州際酒店, 非常非常咁累, 拿拿臨截的士走人
作者: mimimihk    時間: 2010-5-22 15:02

謝謝妳的分享!
作者: nelsonhk817bast    時間: 2010-5-22 16:14

你可以 cd 出街做咁多嘢都無問題. 你一定係好 feminine 喇! 好羡慕你啊!
作者: 08miki08    時間: 2010-5-23 00:28

其實你著咗高跟鞋幾耐呀?(我講之前)
作者: apple姐姐    時間: 2010-5-23 01:44

引用:
原帖由 08miki08 於 2010-5-23 00:28 發表   
5 d/ r' ^. P) I# J* r其實你著咗高跟鞋幾耐呀?(我講之前)
4 f6 E2 D, l" s7 F3年前開始有著la, 不過就每次都著得好短時間 lor* S& Q  O, X  g6 C3 F
同埋之前著親都唔係3吋半就係4吋架...
1 D! T) b5 e0 Y係今次明知要行街街先著對矮 d 架 ja
作者: hk7788    時間: 2010-5-23 01:46

But do any people look at you and think you are male?
作者: apple姐姐    時間: 2010-5-23 01:53

引用:
原帖由 hk7788 於 2010-5-23 01:46 發表   
5 A# A! Z, n' ~! z. @But do any people look at you and think you are male?
# o2 X( L) Y. h
no ar ^^
作者: bra123    時間: 2010-5-23 20:34

你可能一下著跟鞋太高又不常穿腳才會痛不過這是甜蜜的
作者: mercury1    時間: 2010-5-23 22:29

你著咗高跟鞋幾多年呀!2 B8 m4 m3 G) }  d
D女仔由細著到大 留意下人地D隻脚 中指長過大姆指9 Z: o& k4 s6 g7 R7 h: I
起水泡係你唔慣啫........我都著到尾指都入左去
, K" A) Y( i- H$ ^3 f/ ^% k, w又話CD去街
0 z! r4 [# z  a6 g又話入 colourmix  化下妝; [! K, z  S! E
又話係 veeko 試左件連身裙
7 z. D! o+ o) c都唔知係唔係作古仔  P# ?" U" ^) j( E
你一出聲D人就知
1 N( ^- x; q7 @) ^係唔係真係咁似女仔呀你......................俾D相睇下
作者: apple姐姐    時間: 2010-5-24 03:25

引用:
原帖由 mercury1 於 2010-5-23 22:29 發表   5 D8 l7 ]" Z. q4 M- X* t( q, q" o
你著咗高跟鞋幾多年呀!
- s7 p5 z: x# zD女仔由細著到大 留意下人地D隻脚 中指長過大姆指
+ E6 Z$ S1 ~1 u' ^4 w起水泡係你唔慣啫........我都著到尾指都入左去. o5 Z, }$ p* a! V2 b
又話CD去街
* X( |1 ]6 s6 h! [又話入 colourmix  化下妝- s/ }  r5 W  o: ^6 i
又話係 veeko 試左件連身裙
- B( A7 @4 Q6 B ...
9 _- v3 K0 m  s  L; Q: R作文唔係我強項, 何況作得好又唔係有獎7 P$ d. F7 x0 G$ d8 I/ f3 r7 D* B) I
你態度咁差... 有相都唔俾你睇

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0