標題: 穿絲襪, 買絲襪, 不要以為自己有問題, 因為世界上大有人在啊! [打印本頁]

作者: ringo2ph    時間: 2008-5-5 10:25     標題: 穿絲襪, 買絲襪, 不要以為自己有問題, 因為世界上大有人在啊!

我個人同好多不同國家的男人看法一樣, 絲襪本身是一件中性的用品, 奈何被女士們主觀地霸佔, 繼而將它發展得很好,當有男人穿著它, 女士們就反感, 這不公平的觀念亦被好多人認為是正常, 我想應該努力去改變它, 你看看網上及在香港也有不少人穿著就是.
9 G9 |+ D  T9 K4 h  R7 T$ Y/ W( s1 \' ]7 W& _; F# V- C
大家如果因為本著絲襪是女士的, 買的時候一定會驚, 那就要改變心態吧....2 `8 N4 }, d1 t3 Q9 f
因為你不是一個人吧....!
作者: kuaiqusi    時間: 2008-5-5 10:36

中国人的思想比较保守是这样的拉` ``
作者: syip8    時間: 2008-5-5 12:31

作者: vctrtang    時間: 2008-5-5 12:59

大家有沒有想過,絲襪或褲襪的歷史,是為了什麼人而發明的?
作者: miniandrew    時間: 2008-5-5 20:25

絲襪不再是女人的專利!!!
作者: 心絲絲    時間: 2008-5-6 09:38

唉..因為裙和絲襪差不多係一set,肯定係女仔專利..咁男仔又點霸得反絲襪??
, X  D( a0 d- g. o( F$ `9 O著係長褲入面又點會靚到出黎
作者: 陳真    時間: 2008-5-6 10:17

我一向好大方咁去 Sogo, 千色, 永安, Apita, 一田, Wolford, Le Perla 買% F9 Q* l2 Q: u; N) A4 L0 K" J
: ]! Q' x7 F% A3 }! ]
仲有佐敦商場入面個間, 葵芳商場入面個間, 漆咸道百利果間
( b( r  s1 K9 S/ J1 V) ^! Q5 ~% J
  Q1 B+ d: Y9 l當然仲有上網bid, 同外國網頂
作者: 小軒    時間: 2008-5-8 03:31

絲襪根本不是女人的專利-___-
作者: 1011025    時間: 2008-5-12 02:18

引用:
原帖由 心絲絲 於 2008-5-6 09:38 發表 ) x6 v2 H+ V( h: h
唉..因為裙和絲襪差不多係一set,肯定係女仔專利..咁男仔又點霸得反絲襪??! ~1 e2 |# n; @$ l
著係長褲入面又點會靚到出黎
/ h* v/ e4 V! w  _0 M4 V2 M
難道男仔唔可以穿短褲塔絲襪咩?
4 v7 W+ X, {+ V以前d貴族咪又係咁?6 x  A3 T3 d% [2 m5 i
絲襪本身係d男人野,不過後來美國潮流傳開去,令男人愈來愈多長褲,女人愈來愈多短裙,絲襪先開始比女人霸je﹗
8 [4 z& t* c& e% F我個人覺得絲襪係一樣中性野,就好似普通襪一樣。男人用絲襪有咩問題?
作者: 傻日    時間: 2008-5-12 03:07

引用:
原帖由 syip8 於 2008-5-5 12:31 發表
9 l. T5 w' ~, O0 P9 D7 H我始終覺得女性穿絲襪才是最合適的, 和最有美感!!!
6 M/ N4 C, `. ^* s- A; t
4 Y7 f1 n, }' K0 P0 [
同意
作者: yingkit2008    時間: 2008-5-12 10:23     標題: 回復 1# 的帖子

其實我都同意,無奈我嘅女友同D女性朋友唔接受。
作者: 千鶴猛禽    時間: 2008-5-21 10:02

引用:
原帖由 yingkit2008 於 2008-5-12 10:23 發表
, D# R  g/ R4 s% F9 ]0 }其實我都同意,無奈我嘅女友同D女性朋友唔接受。
3 ]1 J, f) R) x: x4 K5 F' ^女友唔接受先慘" {/ k. v( O( p; R: @
絲襪根本就係中性架啦
作者: hinghing    時間: 2009-8-3 18:24

作者: mmo    時間: 2009-8-3 23:37

重要既系,丝袜和短裤点衬先好睇∼不是求其一条裤就可以着出来既∼∼希望大家多D尝试唔同的搭配,更好的配搭,让社会更好接收!!
作者: gourment    時間: 2009-8-4 00:31

無辦法啦..( N) Q# d2 W8 E# _: u$ D  R  E
中國人開思想係咁....
作者: kdkid    時間: 2009-8-4 14:40

引用:
原帖由 1011025 於 2008-5-12 02:18 發表
5 Y/ n$ p" J. ^# }3 L5 u9 P1 q' ?
8 m0 Q- ~; g4 A- o以前d貴族咪又係咁?) D8 s7 o' ]4 z; @3 q& c6 [
絲襪本身係d男人野,不過後來美國潮流傳開去,令男人愈來愈多長褲,女人愈來愈多短裙,絲襪先開始比女人霸je﹗
# o) n/ p7 q1 u4 O我個人覺得絲襪係一樣中性野,就好似普通襪 ...
' q, a4 Z9 x& n) v8 ]1 `
呢個世界無法律話男人唔可以著絲襪,亦無人阻止你著,問題祇係你夠唔夠膽著* v! ~; H7 _% X
出街
作者: janet    時間: 2009-8-6 23:32

引用:
原帖由 1011025 於 2008-5-12 02:18 發表 / m) u6 v; c8 B' @: ~( `2 v! |

8 L8 u7 A) h' ^難道男仔唔可以穿短褲塔絲襪咩?+ J4 T4 a/ X- J- L: l
以前d貴族咪又係咁?
7 v$ Z; o" W, s2 k: C絲襪本身係d男人野,不過後來美國潮流傳開去,令男人愈來愈多長褲,女人愈來愈多短裙,絲襪先開始比女人霸je﹗/ Q8 x, _0 j: @& R1 g- r8 {4 w- c3 f
我個人覺得絲襪係一樣中性野,就好似普通襪 ...
3 g0 B8 ]# Y+ |! }; j, H
中世紀時的貴族
作者: pantyhosemancc    時間: 2009-12-1 21:36

支持男性穿絲襪

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0