標題: 有女生會喜歡CD男生嗎 [打印本頁]

作者: Feathen0707    時間: 2010-6-11 09:36     標題: 有女生會喜歡CD男生嗎

我是新手請大家多多指教,我想要學會化妝
作者: nelsonhk817bast    時間: 2010-6-11 15:38

我都想! 到時又有女溝, 又可以著女裝, 好幸福啊!
作者: rtgirjgew8975    時間: 2010-6-11 19:21

通常d姐姐先會喜歡cd弟弟
作者: 小藍    時間: 2010-6-12 00:13

我女友比我大2年
作者: bondage    時間: 2010-6-12 00:14

一定有的...放心吧
作者: cd2008    時間: 2010-6-13 01:39

真的嗎??????
作者: arched    時間: 2010-6-13 08:56

我覺得好個人.. 未必好鍾意, 不過也有可以接受的, 不過一定要細過自己
+ D- H/ m# f) D) H  K我可以幫佢化妝,  幫佢影下相嘛..
作者: peterchan01    時間: 2010-6-13 09:05

我都希望有個接受我CD的女友
作者: ameifule    時間: 2010-6-13 15:42

我找很多年嚕,還是沒找到,
作者: 超級無敵電磁炮    時間: 2010-6-13 19:09

通常都係睇個人喜好架啫3 J9 E8 Z7 K+ m5 }( _) F

8 X& A# [8 C3 w1 k# t! U不過宜家大部份人9 N7 f) X, c( g" [/ ~
3 Z) C, Y2 C0 |: u2 r4 D0 L; y3 H
都接受唔到(應該掛=.='')
作者: kellyq249    時間: 2010-6-13 19:45

應該不太好找的說...............
作者: dcch1    時間: 2010-6-13 19:51

我都相信一定會有女仔鍾意愛cd o既男仔o既,   z4 j& {5 g" ~- S' m+ m
不過可能萬中無人, or佢因為喜歡你個人先喜歡埋你o既嗜好/興趣~~
作者: adam5354    時間: 2010-6-13 19:55

有女仔鐘意CD!有CD鐘意妖妖!總有一天有人鐘意妳! 4 L4 |3 U7 T( p
% V, y7 ]$ g. u) P
學化妝!看片吧! ) {2 `, s/ u* t" x, `
5 z) X) s. c1 H+ u
http://www.youtube.com/user/BeautyTechJanaeChan#p/u
. P* e, w( q+ m
4 u8 d) B2 T! D8 }/ ~) F希望幫到妳!
作者: 小妹    時間: 2010-6-14 00:00

我都想ar
作者: CECI    時間: 2010-6-14 00:22

我個人覺得, 應該係甚少女性喜歡或接受CD的男孩! 即使接受也只會係朋友關係, 而非情侶! 已陷入情網才發現的, 亦只會耐心等候身邊人放棄CD! 因為這是中國人的社會! 不! 是香港人的社會才對! 勢利兼扮衛道之士太多! 很難令大眾接受! 今天的我只是堅持己見, 在一般人眼裡的怪物或變態者而已! 但未行過這段路的人會了解嗎! 所以一般人眼中根本不理解亦不認同! 女方根本不需要CD已是女性, 奈何地還想她們接受嗎? 比較困難啊!
作者: dcch1    時間: 2010-6-14 00:35

引用:
原帖由 CECI 於 2010-6-14 00:22 發表   ' Q1 x4 z! p, q  Y
我個人覺得, 應該係甚少女性喜歡或接受CD的男孩! 即使接受也只會係朋友關係, 而非情侶! 已陷入情網才發現的, 亦只會耐心等候身邊人放棄CD! 因為這是中國人的社會! 不! 是香港人的社會才對! 勢利兼扮衛道之士太多! 很 ...
' i% z0 U' v* I; V
) o6 y7 i5 |, f- s9 S7 {P.S.1 CD係可以解作「女扮男裝」o架, 所以女性都可以CD~~/ n$ Z4 ]' e0 P% R$ y

+ k/ G9 M) w5 U6 S0 _: _* _& hP.S.2 未必遇唔到接受CD o既異性, 只係機會微o的o者~~
" S( ^: Q: A9 S2 r* X& d' q9 K6 ]/ ^/ G3 V& e
P.S.3 就算係其他地方, 其實都係一樣, 除非你係因為變裝而成名, 如果唔係其他人一定戴有色眼鏡睇你~~
作者: Shurato    時間: 2010-6-14 13:06

至少cosplay界一定有~~~~
作者: ameifule    時間: 2010-6-14 15:28

引用:
原帖由 CECI 於 2010-6-14 00:22 發表   
1 o4 @) k# e1 u) f我個人覺得, 應該係甚少女性喜歡或接受CD的男孩! 即使接受也只會係朋友關係, 而非情侶! 已陷入情網才發現的, 亦只會耐心等候身邊人放棄CD! 因為這是中國人的社會! 不! 是香港人的社會才對! 勢利兼扮衛道之士太多! 很 ...
: k- ^8 ?; @4 Q' f3 e8 s9 R, z這段話解開了我長年的疑問,
7 u7 i; p0 L' ~2 p原來女方已是女性,很難接受姊妹,  ]- y/ ^6 _. b0 x, _* O+ N
不過如果女方是女同呢?例如TB?那麼也許[負負得正],
作者: astro_lily    時間: 2010-6-14 19:11

我覺得唔會有囉
作者: bra123    時間: 2010-6-15 20:11

我是尋找好久了還是沒有這類型的女孩! P9 t3 R5 c. z4 B) z
有假如問過可是她們都覺得我很奇怪說你想法很變態
作者: alex8826245    時間: 2010-6-17 16:22

引用:
原帖由 peterchan01 於 2010-6-13 09:05 發表   9 w/ ~$ |6 I$ j/ b
我都希望有個接受我CD的女友
4 b# `* ^  [6 _( f  r
我都想有個
作者: CD女僕    時間: 2010-6-17 16:36

我都希望可以有/3\  L; u* @* X! [4 h7 F) K
不過系香港應該就.....
作者: kk1985    時間: 2010-6-20 18:36

我都覺得吾會有囖,距自身都系女仔啦,除非系女同性戀,但又想同男仔一齊啦
作者: kaikai    時間: 2010-6-20 18:45

我都想有個-,-等d女裝可能放係佢到同比人發現都可以話女朋友留低
作者: cxyx    時間: 2010-9-1 14:55

我相信會有的,努力!
作者: jayshing    時間: 2010-9-1 18:49

我都希望找到一個
& a) S' c& I4 s/ R6 c' x但在香港感覺不容易
" R& O0 v9 k6 k+ w; H許多人都不太接受cd' d+ r2 \) F1 U, X
有時連朋友都說不出
% f8 K9 E. V5 d% J3 B" [所以我覺唔容易
作者: cdemma    時間: 2010-9-2 17:16

樓上各位又唔好咁灰,其實接受到CD既女仔我覺得都唔係好罕有,至少我有1個ex同埋現任gf都接受到
作者: frank70009    時間: 2011-4-21 10:30

我覺得大部份女仔都接受唔到,所以我女友都唔知我有cd
作者: macymacy    時間: 2011-4-24 15:26

I love the CD boy
作者: jzx100chaser1jz    時間: 2011-4-25 12:58

我現任女友同ex咪非常support我CD羅 ~
作者: wetwet880    時間: 2011-4-29 00:08

機會不大,..................
作者: fung2006    時間: 2011-4-29 00:11

其實單純是cd的話,仍可以表現男性的一面的話,
$ r+ m: B# X1 W2 W) V( [女仔應該可以接受的...
2 l# @+ j: Z. r9 y( M! Q/ L( e! _0 S  p" m% \
女性可能會想:
& W$ N' ], L  a3 y( u5 U2 n0 c2 W3 U就好像玩COSPLAY一樣,只是換上衣服而已
作者: xup654m3    時間: 2011-5-1 12:28

應該可以吧!!!
% w& i. S; e8 \, t4 I1 b可以一起討論化妝、穿著!!
5 f5 P4 R# o2 I2 |4 R% j很好啊
作者: NikkiWong    時間: 2011-5-6 02:08

曾經有.相愛但不能一起.心仍在痛中.
作者: disco_hot426    時間: 2011-5-21 16:48

招........cd女友
作者: 小夢    時間: 2011-5-21 16:57

首先我一定唔會囉-,- 接受唔到囉0,0

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0