標題: 有女生會喜歡CD男生嗎 [打印本頁]

作者: Feathen0707    時間: 2010-6-11 09:36     標題: 有女生會喜歡CD男生嗎

我是新手請大家多多指教,我想要學會化妝
作者: nelsonhk817bast    時間: 2010-6-11 15:38

我都想! 到時又有女溝, 又可以著女裝, 好幸福啊!
作者: rtgirjgew8975    時間: 2010-6-11 19:21

通常d姐姐先會喜歡cd弟弟
作者: 小藍    時間: 2010-6-12 00:13

我女友比我大2年
作者: bondage    時間: 2010-6-12 00:14

一定有的...放心吧
作者: cd2008    時間: 2010-6-13 01:39

真的嗎??????
作者: arched    時間: 2010-6-13 08:56

我覺得好個人.. 未必好鍾意, 不過也有可以接受的, 不過一定要細過自己  R+ y9 _& \2 |$ c
我可以幫佢化妝,  幫佢影下相嘛..
作者: peterchan01    時間: 2010-6-13 09:05

我都希望有個接受我CD的女友
作者: ameifule    時間: 2010-6-13 15:42

我找很多年嚕,還是沒找到,
作者: 超級無敵電磁炮    時間: 2010-6-13 19:09

通常都係睇個人喜好架啫
9 x& Z$ N- v* X; Z3 g' x: R$ n6 }2 B& d* [0 T
不過宜家大部份人
( V' D3 C) ^! U2 z) n4 ~% l5 c+ L! r# K
都接受唔到(應該掛=.='')
作者: kellyq249    時間: 2010-6-13 19:45

應該不太好找的說...............
作者: dcch1    時間: 2010-6-13 19:51

我都相信一定會有女仔鍾意愛cd o既男仔o既, / O0 `4 ?$ V9 Q& E# k6 L3 L
不過可能萬中無人, or佢因為喜歡你個人先喜歡埋你o既嗜好/興趣~~
作者: adam5354    時間: 2010-6-13 19:55

有女仔鐘意CD!有CD鐘意妖妖!總有一天有人鐘意妳!
2 u, z6 \* t$ s: \, ^
( w9 E; X+ @  e6 g) a1 I6 V學化妝!看片吧!
3 r: _' M6 l# |9 T1 w: v
1 O* L( H5 v+ Vhttp://www.youtube.com/user/BeautyTechJanaeChan#p/u4 i  C1 S# @) F! ~* m

0 A' g& D9 P( T# E/ h希望幫到妳!
作者: 小妹    時間: 2010-6-14 00:00

我都想ar
作者: CECI    時間: 2010-6-14 00:22

我個人覺得, 應該係甚少女性喜歡或接受CD的男孩! 即使接受也只會係朋友關係, 而非情侶! 已陷入情網才發現的, 亦只會耐心等候身邊人放棄CD! 因為這是中國人的社會! 不! 是香港人的社會才對! 勢利兼扮衛道之士太多! 很難令大眾接受! 今天的我只是堅持己見, 在一般人眼裡的怪物或變態者而已! 但未行過這段路的人會了解嗎! 所以一般人眼中根本不理解亦不認同! 女方根本不需要CD已是女性, 奈何地還想她們接受嗎? 比較困難啊!
作者: dcch1    時間: 2010-6-14 00:35

引用:
原帖由 CECI 於 2010-6-14 00:22 發表   6 K, }+ M, m0 p% n. P9 i
我個人覺得, 應該係甚少女性喜歡或接受CD的男孩! 即使接受也只會係朋友關係, 而非情侶! 已陷入情網才發現的, 亦只會耐心等候身邊人放棄CD! 因為這是中國人的社會! 不! 是香港人的社會才對! 勢利兼扮衛道之士太多! 很 ...
- W( W9 C2 E! w1 ]% f; o% K7 P$ G4 R: {* b* s  x8 N8 T
P.S.1 CD係可以解作「女扮男裝」o架, 所以女性都可以CD~~% H0 C3 z& I* |) O4 [  F

( z0 j, r, J+ Q- r: \P.S.2 未必遇唔到接受CD o既異性, 只係機會微o的o者~~
. m8 z/ P5 [+ T- z- ^4 s
& g- }. a) I2 `6 `. MP.S.3 就算係其他地方, 其實都係一樣, 除非你係因為變裝而成名, 如果唔係其他人一定戴有色眼鏡睇你~~
作者: Shurato    時間: 2010-6-14 13:06

至少cosplay界一定有~~~~
作者: ameifule    時間: 2010-6-14 15:28

引用:
原帖由 CECI 於 2010-6-14 00:22 發表   
4 F7 q9 {' T; [  a4 u我個人覺得, 應該係甚少女性喜歡或接受CD的男孩! 即使接受也只會係朋友關係, 而非情侶! 已陷入情網才發現的, 亦只會耐心等候身邊人放棄CD! 因為這是中國人的社會! 不! 是香港人的社會才對! 勢利兼扮衛道之士太多! 很 ...
' p, p0 e& p3 S! \, s7 a9 b* j
這段話解開了我長年的疑問,
+ `+ r% K5 b+ h) w* c3 p6 P4 O4 [& b5 b原來女方已是女性,很難接受姊妹,2 d1 s; n  u7 |6 l( B
不過如果女方是女同呢?例如TB?那麼也許[負負得正],
作者: astro_lily    時間: 2010-6-14 19:11

我覺得唔會有囉
作者: bra123    時間: 2010-6-15 20:11

我是尋找好久了還是沒有這類型的女孩8 Q3 q) _. t" K+ F& o0 m
有假如問過可是她們都覺得我很奇怪說你想法很變態
作者: alex8826245    時間: 2010-6-17 16:22

引用:
原帖由 peterchan01 於 2010-6-13 09:05 發表   
( w; b7 ]* ]" q, M我都希望有個接受我CD的女友
$ N) |3 D, d  e' ] 我都想有個
作者: CD女僕    時間: 2010-6-17 16:36

我都希望可以有/3\
: ?/ ~1 `) o9 e, C$ e8 \# Q不過系香港應該就.....
作者: kk1985    時間: 2010-6-20 18:36

我都覺得吾會有囖,距自身都系女仔啦,除非系女同性戀,但又想同男仔一齊啦
作者: kaikai    時間: 2010-6-20 18:45

我都想有個-,-等d女裝可能放係佢到同比人發現都可以話女朋友留低
作者: cxyx    時間: 2010-9-1 14:55

我相信會有的,努力!
作者: jayshing    時間: 2010-9-1 18:49

我都希望找到一個7 l+ {+ e5 s% X; Q
但在香港感覺不容易$ k: A% I7 t% ^1 ?0 }& i8 e
許多人都不太接受cd
: V0 c( K' H3 M; ]$ Y' x/ u有時連朋友都說不出& ^2 l& U3 K4 ]  M( E
所以我覺唔容易
作者: cdemma    時間: 2010-9-2 17:16

樓上各位又唔好咁灰,其實接受到CD既女仔我覺得都唔係好罕有,至少我有1個ex同埋現任gf都接受到
作者: frank70009    時間: 2011-4-21 10:30

我覺得大部份女仔都接受唔到,所以我女友都唔知我有cd
作者: macymacy    時間: 2011-4-24 15:26

I love the CD boy
作者: jzx100chaser1jz    時間: 2011-4-25 12:58

我現任女友同ex咪非常support我CD羅 ~
作者: wetwet880    時間: 2011-4-29 00:08

機會不大,..................
作者: fung2006    時間: 2011-4-29 00:11

其實單純是cd的話,仍可以表現男性的一面的話,: X' m& f" W" j
女仔應該可以接受的...5 G: U7 G) {7 _1 Y* ~9 }9 s
9 q" y! m9 h3 k
女性可能會想:
! x1 |: g5 P: H2 F5 y4 Q) Q就好像玩COSPLAY一樣,只是換上衣服而已
作者: xup654m3    時間: 2011-5-1 12:28

應該可以吧!!!
) d( S% }  q% f0 }: T可以一起討論化妝、穿著!!$ X  ~, t8 |3 v8 F! }$ V
很好啊
作者: NikkiWong    時間: 2011-5-6 02:08

曾經有.相愛但不能一起.心仍在痛中.
作者: disco_hot426    時間: 2011-5-21 16:48

招........cd女友
作者: 小夢    時間: 2011-5-21 16:57

首先我一定唔會囉-,- 接受唔到囉0,0

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0