標題: 問有cd過出街的師兄! [打印本頁]

作者: 燒賣王    時間: 2008-5-9 04:36     標題: 問有cd過出街的師兄!

請問一下你地cd果時有冇帶bra出街!?
& N( ~/ I: u: h( ^6 T如果有咁你地bra入面裝d乜!?
8 |" A: S8 d+ u8 i; j( s& O' {比人整到/high到 穿煲咪大獲!?
! c. G5 v- L4 o0 |6 x' @1 ^9 P5 ]6 d4 ?$ E( o. ?+ ^
同埋你地出街會唔會用埋女裝銀包,手袋之類?
作者: cdtv    時間: 2008-5-9 11:18

我未試過 , 幫唔到你
作者: noel    時間: 2008-5-9 13:44

係cd 就當然全女裝啦, 會戴bra5 q# l2 v4 U/ g3 X8 x
我入面會戴多個nu-bra, nu-bra d料其實同義乳差不多, 而且有黏性, 唔易跌6 c+ w) _; @/ Y! b1 K. M
正常都唔會因為high到少就穿煲呀嗎?1 D' F9 n5 l' {. }( L
銀包,手袋多數用中性d既, 如銀包用LV, 手袋用agnes b, 咁出街又方便, 又唔駛帶多樣野換黎換去
作者: kinomodosakura    時間: 2008-5-10 01:58

引用:
原帖由 noel 於 2008-5-9 13:44 發表 / u; l1 y, g1 Y. x
係cd 就當然全女裝啦, 會戴bra7 ~( [7 c% d2 J! j2 P
我入面會戴多個nu-bra, nu-bra d料其實同義乳差不多, 而且有黏性, 唔易跌
" m0 D/ P/ y, X0 A正常都唔會因為high到少就穿煲呀嗎?
6 T: ?9 R* J; E% _  y銀包,手袋多數用中性d既, 如銀包用LV, 手袋用agnes b, 咁出街又方便,  ...
% m( {* l7 |, Z但最緊要係個樣會唔會比人係緊望實?
作者: rachelko    時間: 2008-10-20 23:08

要 CD 出街,就梗係由頭到腳趾尾,由內至外.都要百份百先好出街喇.出到街更加要百份百自然.否則~~~~~~~~~~~.
作者: hkivycd    時間: 2008-11-24 12:19

如果cd出街的話就一定要全副女裝,但又唔好太誇張,causel wear比較自然同埋無咁易穿幫,除非你對自己樣貌身材及聲線有百份百信心,否則太過分的衣著及打扮最好可免則免,雖然著女裝上街基本上係無犯法,但比人當馬騮咁玩就無謂啦!- Y5 q* n, \; X4 ]7 {0 k
$ g1 U& |8 L# a+ u, G9 Y5 l( p9 f1 r
中性打扮對初上街比較合適,多了上街的經驗先逐漸著得女仔d!( q9 D  g4 M( E5 x* a

) e' x7 e" V6 g: v記著唔好入女廁呀!如果唔係你搵定個人去警署接你啦!
作者: hkivycd    時間: 2008-11-25 18:26

如果忍到咪唔好去廁所囉!
; X* V) c- l9 i) ~: k+ l如果忍唔到的話咪去殘廁囉!都唔洗入女廁!
: N# Z) ]/ l0 b; w, o4 g入女廁比人周到就好大鑊!$ W) _$ |3 L1 G$ M; L3 c3 l+ m
不過如果你想上下報紙或電視以增加閣下的知名度又另作別論!8 Z# `7 B- ?  H+ F7 B* r
$ s3 b! k3 M, T, ?" }
老實講,一般cd變完裝後的可接受程度都好勉強下,要知道變裝工程都是臨時的,好易穿煲,加上先天不足如高頭大碼、皮膚粗黑、輪廓"特出",尤其是初上街者,打扮誇張、動作生硬,入女廁就死得更快!姊妹們切勿以身試法!
# f. \4 [6 M5 J, p! N* W9 F
& G& Q$ v! Y; h/ N; V無可否認,成功進出女廁是對自己變裝技術及心理上的一個肯定,但此舉除了犯法外,長遠來講會加添社會對姊妹族群的誤解,認為男人變裝是為了到女廁"及"野,咁樣姊妹的生存空間只會愈來愈窄,肯定唔係好事!
作者: young    時間: 2008-12-29 21:17

作者: Jenny    時間: 2010-2-20 09:56

the best I can do is driving around....
作者: Saya    時間: 2010-2-20 15:03

請問一下你地cd果時有冇帶bra出街!3 m7 B2 h+ l) w; q8 W
有  (但唔好用咁大size ). G1 u0 s6 b( N3 J- o6 }
4 ^. {: h* c7 g" H* ^
如果有咁你地bra入面裝d乜!?
2 M2 ^! i9 z5 p# C4 P# w& m& onu-bra, 義乳$ m+ R, w3 R4 y& @* @# J* Y
7 j- p+ C3 l) C. B( X6 ?$ {. h
比人整到/high到 穿煲咪大獲!?
1 x1 o3 r" c0 L2 w3 O% E有人接近要識得護胸 (好少正面撞到掛,側面就有可能). j1 `7 v6 `* j

* j; [4 }* A- d3 I5 F你地出街會唔會用埋女裝銀包,手袋之類?
) Q& j' ]8 u) L4 |  ~當然會la(不過兩樣買左都唔係話好女性果D )
作者: 08miki08    時間: 2010-2-20 15:48

係呀,一定要帶bra,最起碼有種安全感先!  t+ w) a8 ?3 d1 X: D& H6 Y) f3 F

- }* O. R8 s6 X- e" d
引用:
原帖由 rachelko 於 2008-10-20 23:08 發表   $ e# }+ L/ c8 X# K: o
要 CD 出街,就梗係由頭到腳趾尾,由內至外.都要百份百先好出街喇.出到街更加要百份百自然.否則~~~~~~~~~~~.

作者: 08miki08    時間: 2010-2-20 15:50

係呀,我出街都唔會入女廁!!!* F# u$ i& T, A5 B
( _9 D5 u( q* E$ d$ M
引用:
原帖由 hkivycd 於 2008-11-25 18:26 發表   & a& d* {% o7 X) I6 I
如果忍到咪唔好去廁所囉!
9 _( _; x( N3 y5 K: r4 P' ~- [9 F% {如果忍唔到的話咪去殘廁囉!都唔洗入女廁!
# v+ D7 J( U% V: J1 n% K8 J$ Y入女廁比人周到就好大鑊!
6 ~' a! Y) z3 ~# Y) U不過如果你想上下報紙或電視以增加閣下的知名度又另作別論!
3 q0 ~: u) y7 j) g3 Q
9 I' b; i2 z! x5 W7 c/ o/ p老實講,一般cd變完裝後的可接受程度都好勉強下, ...

作者: 08miki08    時間: 2010-2-20 15:53

你可以搵個姊妹陪你出嫁!
3 M. G$ p: b, k* b; A$ x" n' c$ g/ E
引用:
原帖由 young 於 2008-12-29 21:17 發表   % R- u/ K. g4 B+ w% O3 h, r. P
著女裝出門真是我依大夢想& e( O0 E. E: i* t0 c$ Z
不過我真是沒勇氣

作者: 08miki08    時間: 2010-2-20 15:57

我會帶A cup出街,如果身形比較橫可以帶B cup都唔怕!!!
. ~+ I: R* s7 P, ~
8 _7 d  ~7 E- h; s' ~6 x
引用:
原帖由 Saya 於 2010-2-20 15:03 發表   ' p3 |# V% p5 j& f! ~9 J2 F
請問一下你地cd果時有冇帶bra出街!4 `' E  W( E+ j
有  (但唔好用咁大size )4 {( l) s4 }! c1 \/ g9 G$ ]. t
  Z( n. E4 K: p9 b9 _) w
如果有咁你地bra入面裝d乜!?# u& n6 }6 w2 h1 s2 I
nu-bra, 義乳
1 N& G8 k5 P$ ^: W
8 v2 }! U- X, `  p  L比人整到/high到 穿煲咪大獲!?
+ R6 J; c: U) I: ~' q- u3 b有人接近要識得護胸 (好少正面撞到掛,側面就有可能)7 G9 U  d  H. n9 p# v
1 ]4 k; o* N/ n: F9 G+ D4 l( u, ?) [
你地出街會 ...

作者: adam5354    時間: 2010-3-1 21:02

請問一下你地cd果時有冇帶bra出街!? ……一定有
& E7 a" m7 U0 S6 N' g6 o9 p
如果有咁你地bra入面裝d乜!?…… NULL-BRA
) `7 ?* _( i8 X8 c
比人整到/high到 穿煲咪大獲!?……
有  NULL-BRA 護住乳頭不會痛同HIGH- d5 e7 Z3 ]6 P# u( G1 m
同埋你地出街會唔會用埋女裝銀包,手袋之類?……女裝銀包,手袋一定用、仲有化妝袋。
; k. W# y$ ~! u  Q( o3 F+ h/ r# l
我們是姊妹啊!不是師兄!; \6 O0 F2 t7 Y$ i" D, Y7 H5 {
' ?! c% Z# P% v+ C3 L0 l, q, y; w
作者: grilboy    時間: 2010-3-1 22:41

你咁問同係冬天問人帶唔帶頸巾出街有咩分別= =
" K; x( G5 k; `+ X自己鍾意未得囉
作者: kevin428    時間: 2010-3-1 23:34

最好是約其他姐妹一起
! G2 _  p& o9 ~- `9 ]要不有女朋友一起也行& X! j. w8 e+ x$ A4 c5 W
總覺得一個人出街的話
% X, b* N% V) a) ]- ?除非像本論壇一些有出街多次的姐妹一樣2 S2 o$ s' M0 U: H! q6 }
已經熟能生巧(還能一起唱K呢)
, S7 s9 H/ }2 w/ F' q要不還是要準備得當才好' Q6 R# x, T/ i; J) ?- z
希望有經驗的姐妹多多分享
+ @6 [4 Y% J+ i( U3 L/ s
作者: newcder    時間: 2010-3-2 02:03

我都想問喉核係咪唔處理架啦
作者: regina1010    時間: 2010-3-2 02:21

早排天氣凍就試過戴bra外出,當然要穿多件外套啦,唔係一定穿煲
作者: Saya    時間: 2010-3-3 20:25

引用:
原帖由 newcder 於 2010-3-2 02:03 發表   6 |. L/ s' I' `7 o) `5 [* o
我都想問喉核係咪唔處理架啦
" S% x1 W  a( N1 O0 _( t

. q/ o% g( k) G) l. U頸巾果類野, 用左會好D

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0