標題: 平日外出 [打印本頁]

作者: ss80    時間: 2007-12-4 15:43     標題: 平日外出

各位平日外出或返工會不會穿絲襪,及穿甚麼
4 f" W& r4 j0 r( F+ V; Y/ G顏色或款式?
作者: cdtv    時間: 2007-12-4 16:10

我經常都著
/ H( R" C, W  S7 _7 F$ ]通常著肉色ge薄身襪褲
作者: ss80    時間: 2007-12-4 16:40

Me Too,
2 H* J; h( k+ \我喜歡穿黑色既薄身或帶圖案, 有時會9 H7 x; p8 P, G5 T
穿對skin colour在底, black在面或網襪
作者: noel    時間: 2007-12-4 22:50

平日都係間唔中先著絲襪返工, 少著係因為難搵機會洗, 而著親多數厚黑絲或薄肉絲多
作者: Jay    時間: 2007-12-5 18:25

我都好想返工有得著啊?
8 q3 n; p, G7 E3 k' c因為我做估行要換制服
, q" I1 k& |& h6 r. |. p% A7 q比人見到就唔好!
9 c, a3 y+ c5 e不過出街都間中有著絲襪!
作者: garfunkel    時間: 2007-12-6 10:54

I wear pantyhose @ home in winter
作者: cdtv    時間: 2007-12-6 13:35     標題: 回復 6# 的帖子

我都會
作者: pan    時間: 2007-12-6 22:37

作者: ss80    時間: 2007-12-6 23:39

因為會有"令"的效果
作者: cdtv    時間: 2007-12-7 00:30

引用:
原帖由 ss80 於 2007-12-6 23:39 發表   z: {0 T! v# e' y
因為會有"令"的效果
- U+ F0 d6 [, X1 |3 k: k2 Y' L+ y# R/ x% h3 ^
咁點解唔直接買令o既黑色?
作者: noel    時間: 2007-12-7 01:00

唔同既, 著兩對同著一對無論視覺定感覺上都有好大分別ga, 我之前貪得意都試過同時著三對絲襪, 都幾好feel ga
作者: cdtv    時間: 2007-12-7 09:04     標題: 回復 11# 的帖子

我就試過裡面厚身藍色  t0 T7 b' V+ X7 L2 g" x* H
外面薄身粉紅色
* ^, }' e$ o- ?  e來一個藍+紅變紫
- @* B) ~* M, J0 Z5 @# |, H還有一點閃閃的感覺
% q# v# G, Y* n# T都幾靚
作者: pan    時間: 2007-12-7 22:08

作者: pan    時間: 2007-12-7 22:12

作者: cdtv    時間: 2007-12-8 12:24     標題: 回復 14# 的帖子

好多 , 你自己試下睇下正唔正囉
作者: noel    時間: 2007-12-10 03:41

引用:
原帖由 pan 於 2007-12-7 22:08 發表 ' t  W$ g) k  L
0 i2 x8 H5 `7 d; q  `2 R9 t5 A( l
. [' N1 V4 F3 q; r+ }
著三對?會唔會好熱同緊?
0 i0 _: o6 O, z1 {- v2 t0 X
就係中意佢果種緊貼感, 但就真係好熱, 因為三對都係厚絲
# g% n4 I" X  H) \7 c
引用:
原帖由 cdtv 於 2007-12-7 09:04 發表* B- t0 ?* N. o
我就試過裡面厚身藍色/ H0 \5 @* H# x5 H5 g- l1 ]2 T  x+ @
外面薄身粉紅色
) ?$ y; k' @1 ^- G來一個藍+紅變紫0 a" Y6 B3 P- @' l
還有一點閃閃的感覺" k, v+ W, J. I1 R' V) l
都幾靚
5 h( L( t; R1 K. P4 D  Q
我又未試過彩色咁著播, 下次試下先
作者: Jay    時間: 2007-12-10 18:44

嘩...........你地好勁啊!三對絲襪一齊著上
' S$ _% E0 Q0 c% @/ E; i. T去仲係厚身絲咁一定好熱啦!& T# I/ n6 w* z# @9 L- N
我未試過啊!有機會我都想試下先啊!
作者: cdtv    時間: 2007-12-10 20:38

我都係試過兩對 only6 @5 B/ F$ `+ b- W; B
著咁多冇乜意思9 r3 W. {* M7 A# X5 H
襯色兩對就夠  h+ c, m* n- z- g
一厚一薄
作者: eileen    時間: 2007-12-13 13:17

我經常都著肉色薄身襪褲
作者: shkathy    時間: 2007-12-15 07:10

One plus one is really a good method and safe money wow6 K( f) ^6 }# x' \' @
Thanks
作者: kiss    時間: 2007-12-23 16:05

通常會响  秋   ..  冬  至會著絲襪,此時 .... 外出也會間中著, 著一對薄絲  /  一對厚絲  / 一對薄絲 + 一對網絲  / 花紋絲 / 大腿襪
作者: Yoshihk    時間: 2008-1-4 17:37

基本上我返工都會穿絲襪褲
作者: frankiebaby    時間: 2008-1-13 03:34

都係黑褲襪為主~6 e( b6 e; @; ^/ U, N9 W& M& ]
有時睇下心情,可能會著一對厚身;0 [8 i! |3 @$ t# E# |
有時會著一對薄肉絲係裡面,厚黑絲係出面~
+ b/ g. |: j- A8 L% t或者淨係一對薄黑絲~: @; e. f4 c# y2 i/ O, E! {: g
試過薄肉絲襪褲內穿,再加一對過膝黑絲襪~感覺好正,但容易成日向下滑
作者: s200110621    時間: 2008-1-15 19:56

十分支持你的行動
) N- h0 `% g* J' L% T' S多d影相給大家看
作者: 小傻瓜    時間: 2008-2-18 15:07

通常都唔會著出街, 屋企成日有人, 可以俾我洗既時間太少喇
作者: silksocksboy    時間: 2008-2-19 08:12

無論返工、去街同屋企都係久唔久著。
作者: 小軒    時間: 2008-4-2 11:37     標題: 回復 1# 的帖子

一時時~
2 i3 ~: s" H# {- p/ c3 A  A+ M/ ~5 E都是薄肉絲多
作者: 金毛獅王    時間: 2008-4-2 19:03

作者: Mrng    時間: 2008-5-5 11:58

有時 出街 都會著絲襪 係女面囉~  .  天氣 熱 就唔著 泠就會著
作者: vctrtang    時間: 2008-5-6 12:07

平日外出很少穿絲襪,但是偶爾會穿褲襪.
作者: ringo2ph    時間: 2008-5-6 12:33

>各位平日外出或返工會不會穿絲襪,及穿甚麼j顏色或款式?- F2 M  @6 ~5 B8 F  u) j, O

C! m" R6 J  u/ P% A會...薄褲襪多....色....不同的吧....
作者: 陳真    時間: 2008-5-6 13:53

有時黑色, 有時肉色
$ e* N  K# D+ f, @/ C; z
$ K7 O2 w$ j$ e2 N但習慣了絲襪直穿入皮鞋
- j. N: W; ^4 A/ e1 L! p, |
5 w/ y5 F. p, M3 B肉色絲襪, 往往被黑色皮鞋的色, 搞到黑黑地, 好核突, 又洗唔甩....." N* [. k+ i( |

, n( w1 a4 {4 ^  a$ P3 R: w" @所以返工著黑絲多, 有時知道唔駛 出街work, 都會肉絲
2 y& k, p9 P3 u: [* G
. c" |+ F# f' _4 o3 n. p出街, 著波鞋, 會著肉絲多
作者: login1771    時間: 2008-12-3 17:19

冬天穿著比較多0 ^* g: C" _5 x( k# l
可以保暖5 N' I( u+ E( `: f' x+ A- `) @& F. n
以膚色居多
作者: hen1115    時間: 2008-12-4 21:43

肉絲薄絲襪穿起來很舒服哩...7 C+ J4 D7 _) ^; B# w
再搭配彈性棉褲, 更棒!
作者: softhunter    時間: 2008-12-19 00:22

引用:
原帖由 noel 於 2007-12-7 01:00 發表
8 s8 S  D3 K* \2 [唔同既, 著兩對同著一對無論視覺定感覺上都有好大分別ga, 我之前貪得意都試過同時著三對絲襪, 都幾好feel ga
: p4 y5 X. r) _, O3 W6 u% X- q
係呀 著2-3對會比較有層次感 but winter先ok
作者: ashleybaby    時間: 2008-12-19 02:25

我反工大多數要用black色,但有時我會用肉色or白色
作者: 776439    時間: 2009-12-21 16:44

平常都把褲襪穿在長褲裡,冬天有時會穿三雙厚褲襪
作者: willy    時間: 2009-12-21 21:51

引用:
原帖由 noel 於 2007-12-4 22:50 發表   
' ~; ~; k$ P/ k平日都係間唔中先著絲襪返工, 少著係因為難搵機會洗, 而著親多數厚黑絲或薄肉絲多
& r- t: {6 v7 d7 P4 f2 I

s& t! ^7 D* G) d8 D; F
% ~& R' e2 f7 d我都係間唔中先著; 都係難搵機會洗同埋放工後除左無地方收埋(因為我屋企人) z& q6 ]7 T0 K/ c  z) w3 v' o
係極唔尊重私穩那一種; 鐘意意CHAU我d地方 :@)
作者: nuwkov    時間: 2010-9-4 23:01

會穿肉色薄絲咯,年頭到年尾基本都係。只係間唔中著,好少用其他顏色,不過有用過黑色嘅壓力襪。6 ]% o; y) t0 Z' n9 ~
依家唔會一次穿兩對啦,因為夾住腳趾,好快會唔舒服 。
作者: vanmay    時間: 2010-9-26 15:18

原來著絲襪都有這麼多學問

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0