標題: 大家戀什麼物? [打印本頁]

作者: kakachun    時間: 2010-7-10 10:04     標題: 大家戀什麼物?

大家除左鐘意女裝衫褲、鞋襪、內衣褲、校服、手套之外,仲有咩會鐘意? ( f. U5 }* r# Z* _+ p6 N8 }
可以係男性或無性別用品。
作者: kof_1998    時間: 2010-7-10 10:45

當然係戀校服, 制服同埋旗袍啦, 呵呵
作者: busneoplan    時間: 2010-7-10 10:52

我最喜歡旗袍及婚紗
作者: davidh    時間: 2010-7-10 11:41

手套only....................
作者: ph2007    時間: 2010-7-10 11:52

梗係絲襪褲啦
作者: alexander    時間: 2010-7-10 11:57

我戀校服, 性感的衣服
作者: thomasedison    時間: 2010-7-10 12:49

-                                                                                      ZIPPO火機>W<"
作者: meko_lau    時間: 2010-7-10 15:45

呀, 有校服啦, 泳衣啦, 緊身衫(latex)啦, hero suit啦, 高跟啦, 絲襪啦, 貓啦, 車啦, 槍啦...etcetc
) Z: f) |+ z  S) @5 E$ T7 t+ ]% }. A; s
e...點解有咁多嘢ga?!
作者: ameifule    時間: 2010-7-10 16:03

主要是戀bra,% K$ I; G0 J) O, V$ |( b( t# W1 m7 z
如果要cd才著其他女仔衫,
& U) a% I) a9 J3 j5 \1 m: S8 Q/ H另外我玩機車(電單車),
作者: 心儀    時間: 2010-7-10 16:27

競技用既手槍
作者: bbalice    時間: 2010-7-10 17:41

我最戀食物!
作者: meko_lau    時間: 2010-7-10 18:09

引用:
原帖由 心儀 於 2010-7-10 16:27 發表   , v+ U% p) W7 E; @
競技用既手槍
: u  Y! |9 y# b  Y$ L6 [

- _# \+ b; O) p2 R- a1 Oe? ipsc?!
作者: JoJo1217    時間: 2010-7-10 18:21

引用:
原帖由 meko_lau 於 2010-7-10 18:09 發表   " d9 {6 C" U, a9 h2 E: n. V- f1 o
; I, X+ r- T5 E7 C+ R1 e8 x+ T
% Y  S& d, d! U
e? ipsc?!
1 k8 Q3 _7 d# Q  N5 t% V5 X4 j  l
3 _, H2 ~7 q. t
咁即係咩呢 ?
作者: Terry220022    時間: 2010-7-10 18:42

有關cd嘅嘢
作者: 心儀    時間: 2010-7-10 18:45

DELETE!
作者: 882288    時間: 2010-7-10 18:59

引用:
原帖由 busneoplan 於 2010-7-10 10:52 發表   . W" d4 P5 Y+ x) f! D
我最喜歡旗袍及婚紗
! R0 }5 [$ C( K
婚紗、長裙、旗袍、孕婦裙...!穿起時D感覺好奇妙!
作者: 882288    時間: 2010-7-10 19:06

引用:
原帖由 kof_1998 於 2010-7-10 10:45 發表   0 b! i7 _8 R3 i
當然係戀校服, 制服同埋旗袍啦, 呵呵
1 g% t8 h2 E  t! i( ^, W& J. @; e
我對校服胸圍、校服底裙都有感覺!
作者: kof_1998    時間: 2010-7-10 21:32

引用:
原帖由 882288 於 2010-7-10 18:59 發表   
! T6 }0 C' e0 ~) a# m- F' q* f, B3 K; q( G& @# R9 |3 _  d
婚紗、長裙、旗袍、孕婦裙...!穿起時D感覺好奇妙!
' O3 C$ M9 l" g: i( v
2 J- [  ?3 o! ?: P1 V, }- v0 t' U4 I% V; c! q5 y! |9 v
恩恩恩, 你鍾意果D我都鍾意呀!! 不過婚紗就真係無機會著喇...唔係無錢買, 係買左無地方放囉... 其他既都易
作者: kakachun    時間: 2010-7-10 23:24

引用:
原帖由 meko_lau 於 2010-7-10 15:45 發表   0 r2 N/ ~4 U8 B% @' L+ O
呀, 有校服啦, 泳衣啦, 緊身衫(latex)啦, hero suit啦, 高跟啦, 絲襪啦, 貓啦, 車啦, 槍啦...etcetc
- m3 b: d" K! H3 Y+ s1 A$ d2 D$ H1 F; L% x
e...點解有咁多嘢ga?!
. t& O% O8 X: S0 s8 M7 h

5 @' e! T6 \, _# |) H貓我都好鐘意,又想養,請問住公屋可否去愛護動物協會領養呢??! X) T3 v) u& {. X% Q6 W& R

+ X2 r; A5 S2 V- d. ?, f  y) V2 `另外我都戀眼鏡的,我特別鐘意行眼鏡店,同埋睇眼鏡少女。
, R4 ]! s- `! y! a# r我之前都係配D平價眼鏡,依家下一個目標係配"pantone"。
作者: meko_lau    時間: 2010-7-11 00:40

引用:
原帖由 kakachun 於 2010-7-10 23:24 發表   
. [* X- M  b% k/ l6 y+ u9 h3 r' a: @8 U

0 ~0 }, ]" c. L6 T# H4 Z& _4 l貓我都好鐘意,又想養,請問住公屋可否去愛護動物協會領養呢??
9 P4 C# a4 K4 A# q  Z6 H
, ?1 u2 E' @4 J7 c另外我都戀眼鏡的,我特別鐘意行眼鏡店,同埋睇眼鏡少女。
! `" `4 L+ G5 A$ }( ]& a我之前都係配D平價眼鏡,依家下一個目標係配"pantone"。
* X  T* y8 w/ ]1 p% a! U% A5 W

1 W) [2 S$ M3 o- x講真, 我真係唔知公屋俾唔俾養wor, 不過領養一定比買ge好~6 r) X& N  V' O( n/ t" u' k2 g
5 U% x" K% [4 V4 R$ H
眼鏡... 想當年有副白色膠框, 不過係沙灘游水時沖走咗, e+ 想買返副橙色tim~~
作者: kidnappedyvonne    時間: 2010-7-11 01:08

我就鐘意校服,制服,晚裝同旗袍!
作者: 中四kary    時間: 2010-7-11 02:57

總之係學生姐姐既校服, bra, 底底, 鞋襪, 返學既用品, 甚至平時既衫褲都鍾意架^^
作者: hoyin2219942004    時間: 2010-7-12 02:42

泳衣,仲要係一件頭
作者: kakachun    時間: 2010-7-14 21:21

其實戀物的定義係咩?
作者: kate_cd    時間: 2010-7-14 23:01

我就戀sexy嘅panties.
作者: bra123    時間: 2010-7-15 19:34

我喜歡女裝.內衣褲.絲襪.高跟鞋及綿綿
作者: bottomup    時間: 2010-7-15 21:49

i love 絲襪褲
作者: kakachun    時間: 2010-7-16 00:58

有人會戀圍裙嗎?
作者: ameifule    時間: 2010-7-16 01:31

引用:
原帖由 kakachun 於 2010-7-16 00:58 發表   
3 o9 I3 R+ `% I3 M% W* {6 u! W& ?有人會戀圍裙嗎?
/ l5 X' K% T0 }9 s0 a8 ?, T; R
我不戀圍裙,& E) p2 ~- L) |# b, U" E
不過我覺得女生穿圍裙很好看,很想看女生穿,3 e  A3 K4 i1 E9 ~. B5 Y- O) J. x
說起來,我會想cd就是從圍裙開始的,
# \) x6 t5 e+ |& Y+ S, h: A# g/ O學生時代曾在化妝品工廠打工,那個工廠有很多歐巴桑,上班第一天下午,某歐巴桑大概想作弄我,說公司有制服的,每個人應該都穿制服,其實就是很像女僕造型的粉紅色圍裙,我當時還拒絕,最後被幾個歐巴桑抓著穿上,還在背後打個大蝴蝶結,當時我個頭很細,不到50kg的體重,戴個細眼鏡,
; z$ Q/ N! C7 V現在回想起來,那個造型好像不錯 ! t* ~( C, _" j
不過當時我很不高興,第二天就不幹了,當時我最氣別人拿我個頭細開玩笑,(其實我小時候還滿像女生的)/ @) w1 ], E) [
沒想到過了n年(我是阿姨的年齡囉),我卻越來越喜歡女裝,也許,我也戀圍裙,4 }  K( {# E$ E- _4 G
好像小說的情節,信不信由妳,
' Y6 N. @* }" \2 d3 p* G現在的心態和小時候不一樣,當時應該是很想穿,只是不敢穿,怕被看穿想穿的心情,如果現在我應該會很高興穿吧?
0 `8 J. s' L" C0 d9 E
: [8 Y$ ~# V5 V) g% Q/ n[ 本帖最後由 ameifule 於 2010-7-16 01:32 編輯 ]
作者: kakachun    時間: 2010-7-16 01:41

引用:
原帖由 ameifule 於 2010-7-16 01:31 發表   * X0 T% ^* r# z% {2 _8 x

% g9 e* P6 ?: o5 L5 c' V我不戀圍裙,( S5 @: n- m1 N0 B2 ^) [" }
不過我覺得女生穿圍裙很好看,很想看女生穿,6 K# I& ~$ \0 \  W6 L9 l! _$ J- C
說起來,我會想cd就是從圍裙開始的,
0 F: j" j5 o- O  i. ]1 ?' _5 k學生時代曾在化妝品工廠打工,那個工廠有很多歐巴桑,上班第一天下午,某歐巴桑大概想作弄我,說公司有制服的,每個人應該 ...
3 P8 o+ y) u% k5 b& k
1 w3 c5 m2 J7 c/ W/ K. Q# J' p, {/ ]" V
我也愛看女生穿,與一般服飾相比,感覺是不同的。
* o+ ?) X$ M* F# Q. Z6 L  v我自己也收藏了不少,真是又實用又有"收藏價值",
0 m; P8 v5 a; B! B( L4 z至少這是中性服裝,在家工作可以穿,買也比一般女裝容易。
作者: ameifule    時間: 2010-7-16 16:25

引用:
原帖由 kakachun 於 2010-7-16 01:41 發表   * Y3 a9 @! H# {0 j- f4 V7 M: m9 q
1 M; L  @  M: F5 b3 g

9 H( P  d: ~5 p% }1 ]+ A9 t我也愛看女生穿,與一般服飾相比,感覺是不同的。
. @6 ^, |* G2 a我自己也收藏了不少,真是又實用又有"收藏價值",
! ]8 W" ?) D1 T* f* ]至少這是中性服裝,在家工作可以穿,買也比一般女裝容易。
7 `% c9 d- z& k8 p- K0 i1 j
其實我也穿圍裙,不過是怕弄髒衣服才穿,就只有一件,$ q+ p$ G6 \* N! H
而且穿的時候也沒啥特別的感覺,
% E7 r6 l4 _; T6 J! _$ J經妳這麼一說,我打算去買一件比較卡哇依的來試試,
) q- {: S# ~, u, L$ ~因為我看女生穿很好看,也許自己穿也會好看,* T$ [2 ]% t: N
搞不好可以貼家庭主婦cd照
: Q2 J3 A$ M( K2 q9 ?( j9 g, f- P" x6 Q
作者: pantyhosemancc    時間: 2010-7-16 16:36

最愛滑滑絲襪褲, Good
作者: kakachun    時間: 2010-7-16 22:45

今日返工坐地鐵,見到個聖家初中學生妹,細細粒既,2 \3 v8 a# i8 ]( K5 c: t0 H3 i. j; B
著校服,戴紅色膠架眼鏡,紅噹噹,非常吸引我視線。5 @# d6 n# h- {8 G8 I
0 z$ s9 O! E( p
嘩正! 一次過滿足哂三個願望。
作者: ~RaVe~    時間: 2010-7-18 03:41

黑絲襪~手套同長boot(最好過膝既)
作者: ahbee9603    時間: 2010-7-18 05:02

我最喜歡戀自己點扮靚靚,點由小小既希望變成事實,我成日都玩d勁難玩既遊戲,(我自己都唔知點解)
作者: K.O1    時間: 2010-7-20 12:12

我最中意就係BRA架喇...真係好正~~~~
作者: 26870440    時間: 2010-7-20 17:03

我戀褲襪.高跟鞋.小褲
作者: CD_CRYSTAL64    時間: 2010-8-2 15:23

當然係戀絲啦、著左自己摸摸都好舒服、、、
作者: ibm.jp    時間: 2010-8-9 15:51

我最鐘意當然係衛生巾喇, X1 J% ]  K: L8 `9 T# {
其它就係絲襪 女裝底底 &bra bra喇
作者: 十指套衣裳    時間: 2010-8-9 17:04

薄既,, 純色+貼身既手套
7 V+ v; e1 {3 W0 W2 @+ k# [2 M厚絲
' |( G) o; d  K9 }6 m1 Z不過膝長靴
作者: silkypanties    時間: 2010-8-16 19:19

我喜歡Bra>女裝底底>高跟>絲襪5 t( Y: B: f8 ], x5 S' j" X
我對手成日都好多死皮, 好容易勾爛, 真係頭痛
作者: 束腰學生妹    時間: 2010-8-16 20:04

校裙、校裙腰帶
作者: wfcheung    時間: 2010-8-17 03:00

sure校服
( t' y; B% u" _0 M$ F) `9 u4 M. `5 ^仲有裙
作者: rwrw    時間: 2010-8-26 02:02

女童軍制服~
作者: alexander    時間: 2010-8-28 00:42

校服, 絲襪, 睡裙!!!
作者: 060039556    時間: 2010-9-2 21:49

作者: heyyahey    時間: 2010-9-3 20:21

我喜歡女裝內衣褲,底裙,背心.
作者: kakachun    時間: 2010-9-7 22:50

引用:
原帖由 heyyahey 於 2010-9-3 20:21 發表   
& a; r4 x1 s! X3 O& C/ w我喜歡女裝內衣褲,底裙,背心.
0 g1 W3 P# b" v, o: l

8 s* M, X0 X( R1 r) i1 C  F校服,但唔係太鐘意日本果d。
作者: anitaleung1972    時間: 2010-9-9 13:53

一件頭泳衣,Legging係我最愛
作者: 殷可怡    時間: 2010-9-9 16:43

我最喜歡錢
5 D* t/ ?0 v2 X" i% v2 G# ~; V
; [) g& A$ y' g: m( e! D[ 本帖最後由 殷可怡 於 2010-9-9 16:46 編輯 ]
作者: willy    時間: 2010-9-13 20:59

如果話鐘意會ge話係校裙, 旗袍, 之前貪得意係一間舖頭度買左一件灰姑娘裙.
7 P" n" d: h/ L% W之前屋企人返左大陸一日, 我就差唔多著足一日; 宜家睇下有無其他主角裙係有大人
! q) B+ d- m- f! \( B碼; 有的話可能會入手.
2 B: l, a) D% S7 ~( W- r; X) C- {8 M& T2 p( W4 ]
其實我自己都有另一樣野好; 就係眼罩;! B2 x  q( `& X" b) k
平時係眼企訓, 最少都會戴兩個訓.) W& U: L+ B6 f2 X7 Y

' {6 i: o$ }1 R. ^. I. q! p  [ps: 比大家睇下條裙係點ge樣' y+ X8 j" p& ?. q

+ c9 `4 y0 {7 g: f0 i) O% h[ 本帖最後由 willy 於 2011-2-15 19:19 編輯 ]
作者: kakachun    時間: 2010-9-16 00:54

引用:
原帖由 willy 於 2010-9-13 20:59 發表   ) F* q  u9 g3 a2 r
如果話鐘意會ge話係校裙, 旗袍, 之前貪得意係一間舖頭度買左一件灰姑娘裙.
3 S1 e6 F1 ]6 h1 e之前屋企人返左大陸一日, 我就差唔多著足一日; 宜家睇下有無其他主角裙係有大人
! m" F7 J4 A( n! G" {# S% r碼; 有的話可能會入手.+ m/ P- p; ?  g; p/ Y+ H2 R- ~/ N4 j3 A

3 v9 f& h& G. d% z2 r' w+ y其實我自己都有另一樣野好; 就 ...
1 u5 R/ Z7 z7 J

q0 U$ s  R+ ]( `- \% U# ]* R眼罩,都幾特別既興趣,好少聽。
作者: shemaleboots    時間: 2010-9-23 13:26

我喜歡皮革類製品..像是過膝長靴..手套..皮裙..等
作者: 010101    時間: 2010-9-25 16:25

我鐘意校服
作者: CECI    時間: 2010-9-25 16:43

我係一個平常0既CD, 除0左女裝衫褲、鞋襪、內衣褲外,我真係想唔到第二d野! 不過男性喜歡的東西也有一些收藏的, 例如玩具,波衫等等囉!
/ Y& b3 U# K: N" I, j
作者: 碧瑤    時間: 2010-10-2 01:44

我喜歡校服和bra
作者: anarchycn    時間: 2010-10-8 12:45

鐘意絲襪,highheel,leg咯
作者: cxyx    時間: 2010-10-8 13:40

戀校服, 制服同埋旗袍
作者: sun10boy    時間: 2010-10-11 06:40

我最鍾易CD
作者: dh9394    時間: 2010-12-1 21:03

作者: samou    時間: 2010-12-3 12:30

係內衣都鍾意 , m' b, z) t; Z& z9 H+ P
4 w. ]* ?: N0 z: J
如胸圍,內褲,吊襪帶,絲襪,corset,腰封, 再加高跟鞋!
作者: 上海    時間: 2010-12-6 12:50

純粹校服
作者: yutatchan    時間: 2010-12-8 07:21

高跟鞋(女性剛剛除下的)
作者: kakachun    時間: 2010-12-10 00:40

民族裙
作者: nuwkov    時間: 2010-12-14 04:24

丝袜,塑身衣,最近中埋塑身背心……
1 i3 q2 d" E4 y4 R& K, g4 G日常衣物系搭配,都试住去了解紧……唔会边日真系会中掛……
作者: qk678    時間: 2010-12-22 01:58

我好濫...基本上係女性衣物都戀
作者: tjiahoppp    時間: 2010-12-27 00:58

OL 賽車女郎 最喜愛黑色閃絲襪
作者: pantyjoe    時間: 2010-12-29 00:17

我只喜歡絲襪,仲要係襪褲。' _) p$ U$ E3 _, b4 o
! W+ X1 q; q9 w& N- z6 A. d% A
黑色係首選!
作者: 紫燄    時間: 2010-12-29 18:04

那我慘了~~~只要是喜歡下的了手的都戀~~最終意過膝長馬靴和長靴
. }+ Q9 J" G7 _1 O; d  U
! e5 `) @3 X  s! U' }最戀有休假時間
作者: KU5892    時間: 2011-1-3 02:47

當然係冬季校服同短袖PE衫褲 , I! v0 ]7 B, ^3 Q' N0 h+ v
不過滑身果d波褲同單車褲都好正 1 s1 a- V" u! z- _+ y8 ~

a& i9 w3 P+ @+ h3 X# d特別係女仔著過既波褲
作者: kblikefly    時間: 2011-1-4 06:31

丝袜高跟鞋了∼∼∼
作者: 椰子殼    時間: 2011-1-5 20:46     標題: M巾

衛生棉  衛生棉
作者: jockey    時間: 2011-2-8 18:24

我戀under, 校服&白襪, 襪褲
作者: hachichiueric    時間: 2011-2-13 13:48

女裝衫褲、鞋襪、內衣褲、校服,長裙、旗袍,絲襪.............
作者: sexmic    時間: 2011-2-15 14:46

內衣褲(半空胸圍, Thong, G-string), 絲襪(吊帶)
作者: pauline2268    時間: 2011-2-26 02:40

OL,空姐制服,絲襪,高跟鞋
作者: lwhong    時間: 2011-3-17 09:39

戀絲襪,高踭鞋,長Boot,內衣服,女服裝,衛生巾!~
作者: wing1971    時間: 2011-3-17 16:05

所有女孩子著的內外衣物和衛生用品我都喜歡,
作者: togetherhappy    時間: 2011-3-17 16:57

high heels
作者: goal2468    時間: 2011-5-27 00:50

絲襪only..
作者: maria-ng    時間: 2011-5-27 08:41

亞婆年代用的衛生帶/大襟衫
7 K- Z* H" t  c1 W) F
8 O  i) L* k% ?/ [# A8 y9 X[ 本帖最後由 maria-ng 於 2011-9-1 21:17 編輯 ]
作者: 傅千紅(KIRA)    時間: 2011-5-27 11:02

引用:
原帖由 心儀 於 2010-7-10 16:27 發表   8 A& P, j. ^# o8 Q! d5 p% E' Z. t
競技用既手槍
! n- w, U. @* x/ ]- I, b6 w8 O真係笑左。。。
作者: zserico    時間: 2011-6-16 13:56

長筒的乳膠手套
作者: szxc2    時間: 2011-6-26 19:56

當然係絲襪丶校裙啦!!
作者: ltkhw1    時間: 2011-6-27 16:33

一定係學生妹既bra同底底....
作者: 大話王    時間: 2011-6-28 22:55

校服,制服,同PE褲
作者: ltkhw1    時間: 2011-6-28 23:49

校服加學生bra
作者: blackvest2000    時間: 2011-8-9 21:54

brabra同大u領既tee
作者: raychan06    時間: 2011-8-20 08:36

鞋.襪.乜款都得.各有各美態
作者: samsung@AKB48    時間: 2011-8-29 11:58

襪褲,女學生襪,女學生鞋(搭帶果d)
作者: samchung15915    時間: 2011-8-29 14:58

襪褲,絲襪
作者: ylkyeung    時間: 2011-8-30 16:21

膠手套(醫用,latex)
作者: 和服迷    時間: 2012-5-19 23:42

我好愛女孩子令令的裙/和服等等是女孩穿得好令好可愛的衫我就會買
作者: VSHUN9151    時間: 2012-5-20 22:26

我的戀物是女裝連體泳衣(注意不是比基尼款式), 膠雨衣(黃色有拉鍊那種),例如在電視新聞看到記者在下雨時所穿著的款式
$ V. T* W; H, O8 E6 E  y膠手套(做家務那種例如有 菊花牌,雞仔嘜,3M牌,微力達等),膠泳帽,膠水鞋我非常非常喜歡在全身赤裸時分別依次序把它們穿著.每次都會有性興奮
作者: miss1008t    時間: 2012-5-26 00:22

我喜欢M 巾#^_^(捂脸,害羞)
作者: cindychan    時間: 2012-5-26 00:30

底裙
作者: Vinci_Cheung    時間: 2012-5-26 01:25

校服,特別係PE衫
作者: pantman    時間: 2012-5-27 17:37

我戀女孩內內和罩罩,也喜歡褲襪
* B6 e# F- d  y; y1 X" k7 i& b7 N. Z. H% y* T% V( A
穿著褲襪打飛機真是人間享受啊
作者: willy    時間: 2012-5-27 19:16

引用:
原帖由 和服迷 於 2012-5-19 23:42 發表   ' l+ n3 y& \8 k) n9 G. k. B
我好愛女孩子令令的裙/和服等等是女孩穿得好令好可愛的衫我就會買
0 y; K/ G1 ^7 I. `7 t
9 a- X) v  k+ v1 e6 k, S6 }! R和服我都有興趣, 但無奈真係太貴, 買唔起..... " [/ s( S3 g' T# V. W! T
不過尋日終於係女人街買左SAILOR MOON套衫; 宜家放係安全地方,
* ?  z! E8 m9 e1 B# m有機會放相上來. 去到間舖頭真係好開心, 因為有唔少COSPLAY衫賣.
作者: bilibala_ping    時間: 2012-6-29 20:19     標題: 回復 5# ph2007 的帖子

最愛都係女女底褲

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0