標題: [分享] 昨天有個姊妹提供瘦腿方法 [打印本頁]

作者: ahbee9603    時間: 2010-7-15 00:29     標題: 昨天有個姊妹提供瘦腿方法

各位姊妹,有無小腿粗大煩惱,我就有啦,真係好慘,特別係您想著絲襪既時候小腿因為脂肪,水腫同靜脈曲張既壓力既肉球搞到勁唔靚兼無線條," O' \& f( q8 D$ I

8 C* u  U6 Y- j3 K; n除左床上踏單車方法,仲可以有以下方法,如果之前有人發表過既唔好意思,我唔係呃post,
3 ?  M6 G0 R* B+ P( r4 n* d" S# P
1.先坐下,用腳抬起似寫字咁由1至20(阿拉伯數字,唔係大寫)先好放地,左右各做一次,晚晚做,會更有效果9 i* A, N* m% x- G

& h; x6 v# f6 s/ b2.如可以用熱毛巾令腳神經鬆弛,減少靜脈曲張6 _2 u- r7 J; |5 W; ?+ T

% t" q& W5 ?- `7 G  _3.用轆轆同小腿做下按摩. B+ k) h4 c" f

h7 m& I& w6 n: d  `  q如果有其他更多既方法,我會毫無保留同大家透露,many thanks for yours and free to add me for advise about anything
作者: trista    時間: 2010-7-15 00:32

多謝妳的資訊啊, 小腿粗實在令人頭痛!
作者: 心儀    時間: 2010-7-15 00:34

呢句唔好明- s+ ]% M. `& R  J# }( s0 L
用腳抬起似寫字咁由1至20(阿拉伯數字,唔係大寫)
作者: ahbee9603    時間: 2010-7-15 01:28

哈~~心儀,唔好意思,可能唔係太清楚,當妳如下圖坐下,把腳抬高像筆寫數字就ok啦
" _, B4 z% @- H& R! u/ B* P
作者: ahbee9603    時間: 2010-7-15 01:30

引用:
原帖由 trista 於 2010-7-15 00:32 發表   ' y$ ^* I6 E2 T! a5 N0 c0 C# T
多謝妳的資訊啊, 小腿粗實在令人頭痛!
7 N( I1 y, a' |% C: q
哈~您既背景曚左喎,唔好意思,我太細心d細節,唔好介意,不過您都幾靚
作者: ameifule    時間: 2010-7-15 01:48

這樣做腿好像很酸柳,
7 P6 w, I" t( ?腿粗穿個長裙就看不到了啦~: a) h# g" J+ p8 \4 [  i) u6 Q
我是大腿粗,! J' W/ u0 B( `
另外我節食減肥了一個多月,皮帶瘦了一孔,但最近發現免疫力明顯下降,
作者: 心儀    時間: 2010-7-15 01:52

引用:
原帖由 ahbee9603 於 2010-7-15 01:28 發表   
8 a/ @( }9 |0 S4 j& J# d哈~~心儀,唔好意思,可能唔係太清楚,當妳如下圖坐下,把腳抬高像筆寫數字就ok啦
: d. P- i0 P/ M" ]: @?ib_____D._9pTjhu
+ m, P' C* |; ^1 v3 @% ?3 h你畫架@@?1 I, s. X. m; E
好得意丫~
+ V" L$ p; s' s2 n咁我想問隻腳係唔係一直都保持伸直~
6 n$ M$ {3 m4 E) s0 z定係吊住佢黎畫呢
作者: ahbee9603    時間: 2010-7-15 02:06

多謝,始終有圖易解釋d,
6 M9 x$ H3 F, n6 k0 ^- L5 R姊妹解釋係由1數字寫到至20,其實到10已經好累,不過持續做就維持愈來愈耐,記住唔如放低至您攰到無法再提起,唔好太勉強自己一定要做完,休息一下,下次再來,
5 u0 D6 ], S2 t0 D( |+ h/ h9 G$ t: l8 W* c8 g
一起努力3 L' n- Z; j, ^0 b
0 C: `: ~& `2 d( G) t+ G% l  Q: V
作者: bb.yuki    時間: 2010-7-15 04:20

我都試下呢個新方法先,多謝晒呀∼
作者: Terry220022    時間: 2010-7-15 11:56

啱啱試跟你過方法試過, 做完之後小腿肌肉即刻覺得做咗運動, 等我keep住做睇下個效果會點先(雖然小妹對腳本新都唔粗)~thx  h2 _) L/ R: B  S$ V! a0 ~( L. K
0 }! x8 R! g0 y: D3 `2 E5 T
作者: fuby    時間: 2011-2-9 02:46

很有心思!! 讓我也試試!!
作者: SCD    時間: 2011-9-25 19:18     標題: 不錯 喔!!

感謝大大提供~~2 J0 z, c* c# o. |
滿有幫助的~~
作者: miss1008t    時間: 2012-5-10 01:03

要坚持多久才有效果啊。。不知道自己还有救没。。
作者: FromU    時間: 2012-11-5 20:17

引用:
原帖由 心儀 於 2010-7-15 00:34 發表   
' J. r5 }+ F6 M+ b1 u  \+ W" |9 U呢句唔好明/ E# V' T% S  D" _7 H8 I& K
用腳抬起似寫字咁由1至20(阿拉伯數字,唔係大寫)
  }! V2 T" }( ]0 @+ x( J
0 Z3 a2 Z& h: U8 @  [: v; f; ?/ ?2 z9 f+ O" z
佢意思應該係話  平睡時, 把腳提起至L 型 , 再在L 型的動做下,寫數字 ,由1 ~ 20.
作者: 怜怜撕哇    時間: 2013-1-20 20:29

学习啦~~~~~~~~~~~~~~

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0