標題: CD或男兒身去買女裝? [打印本頁]

作者: kr_12    時間: 2010-7-27 18:44     標題: CD或男兒身去買女裝?

想請問各位去買女裝外卅內衣時,你地係CD左後去買或是男仔身去買架呢?
/ g" d3 w" }2 v+ G4 z: ?" M( m; e/ }/ ~
若CD左,又有冇人發覺?! ?/ h0 i* c0 H& \8 U8 g

" @3 C7 w1 v% ~# v, Q咁大家有否試過以男仔身拎女裝入試身室試呢? 6 S# Q5 f7 J3 E$ a0 y3 R0 t7 h

) s1 h5 P7 {" @  b7 Ythanks ^^ 0 ^, P3 N. v0 r5 |1 P) w; Q3 E9 L

: \! p& h! A2 I( F[ 本帖最後由 kr_12 於 2010-7-27 23:49 編輯 ]
作者: Terry220022    時間: 2010-7-27 18:56

兩樣都有, 睇下咩場合同地方啦
作者: kr_12    時間: 2010-7-27 19:08

引用:
原帖由 Terry220022 於 2010-7-27 18:56 發表   8 q% o, ^/ o  N+ w
兩樣都有, 睇下咩場合同地方啦
" G- E- l' M* q1 a0 z  g% p% Z, U& v! l. S, k+ T! n
咁在咩場合你會以男卅女打扮去買野呢?
作者: kevin428    時間: 2010-7-27 19:20

男生也可以買(女性)內衣吧
" H- L6 O; q. n怎麼你們好像都感覺很困難一樣???
2 W5 n# \! T" [8 _6 j
作者: kr_12    時間: 2010-7-27 19:21

引用:
原帖由 kevin428 於 2010-7-27 19:20 發表   
$ ?7 A& F: {! J" M8 ], p4 B3 P男生也可以買(女性)內衣吧: z, P6 T7 L- v; T( O6 O
怎麼你們好像都感覺很困難一樣???) m- u! X/ ~$ S7 ~4 @
2 w; d2 W, _0 z% _3 S6 y: E

9 h/ }( ^7 P+ D7 I只是好奇一問而已..
- J9 Z, r( G* X$ m) e2 b( t) \1 ]我自己當然試過男兒身去買,不過感覺若CD比較好。
0 Z( N- y: V( b  Q! ~我唔識化妝,所以想問問有冇人CD去,了解下
作者: Terry220022    時間: 2010-7-27 20:07     標題: 回復 3# kr_12 的帖子

有時如果買內衣嘅話就會著女裝(cd)去買, 如果買襪呀, 鞋呀或者買衫都多數會著男裝去買
作者: czcz94    時間: 2010-7-27 20:37

我想cd去買女裝既衫  不過依家冇咩錢-___-
作者: roytsui_2020    時間: 2010-7-27 20:48

其實男女都得 = w =
" R$ _: m: H6 l3 l* d* K看你在意否
作者: ameifule    時間: 2010-7-27 23:26

我都用男裝去買,男生也可以買女內衣啊,說送女友就行了,% u0 H4 ^, c- R% r
如果cd去,被看穿反而麻煩
作者: kr_12    時間: 2010-7-27 23:47

引用:
原帖由 ameifule 於 2010-7-27 23:26 發表   
2 g$ j) j8 }* ^我都用男裝去買,男生也可以買女內衣啊,說送女友就行了,
" N& q4 o& [2 l# H, O! K- H0 }如果cd去,被看穿反而麻煩
0 e4 o/ @$ A& w5 p. B& h3 l7 R) I7 j  h6 h3 L6 [
嗯..你也說得對呀!
作者: kr_12    時間: 2010-7-27 23:49

咁大家有否試過以男仔身拎女裝入試身室試呢?
作者: CECI    時間: 2010-7-28 01:41

我成日都係男裝去ga啦! 由其係H&M添! 跟本d Sales 唔會理你! 如果其他舖頭試就會去d相熟而知我係一名CD的舖頭試! 而家好多舖頭其實都唔太介意招呼CD的! 由其係"王祖南"出現後,我0地更加受惠了! ^^
作者: CECI    時間: 2010-7-28 01:50

引用:
原帖由 ameifule 於 2010-7-27 23:26 發表   ! P' W/ b& G6 n5 ]3 p9 V
我都用男裝去買,男生也可以買女內衣啊,說送女友就行了,8 h: B7 m; j$ M& @
如果cd去,被看穿反而麻煩
. Z2 k' k8 {& C& p* w% i8 W* `( H- X. y+ O' K% S; h
ameifule姐, 其實我大多數會去中環利源東街果度買, 一來有得試, 二來佢地見慣CD客! 所以我都係男裝入去試Bra! 冇問題ga!心理關口而已! 其實實際情況唔影響別人便可, 我意思係揀最少客在鋪內, 始終中國人唔係好似日本人咁開通, 令人側目影響人生意就過意不去了!^^
作者: ameifule    時間: 2010-7-28 02:11

引用:
原帖由 CECI 於 2010-7-28 01:50 發表   
  J8 A( {# g" o: @$ N2 l; Z- A: ]8 a/ [' l: O- G6 W
( u+ \: L) D# y) I# O* s
ameifule姐, 其實我大多數會去中環利源東街果度買, 一來有得試, 二來佢地見慣CD客! 所以我都係男裝入去試Bra! 冇問題ga!心理關口而已! 其實實際情況唔影響別人便可, 我意思係揀最少客在鋪內, 始終中國人唔係好似 ...
6 k" n. q! W3 W# l8 I/ D
如果我能知道台灣有哪家店歡迎cd的(或不介意cd上門的),我也會去的,
作者: ibm.jp    時間: 2010-7-28 11:24

我都係以男兒身去買
. h3 v9 L+ y. l話送比女朋友咪得囉,最緊要講得岩個size就得喇
. w- J8 l1 q& D
9 e" g$ Z+ x6 V) v$ a( G4 }最多咪補多句 [萬一唔岩size 可唔可以囉黎換size or 其他款] 咁就ok喇
作者: wadee    時間: 2010-7-28 11:29

我都是男裝時去買
8 j( c, i  ~; q: q8 P, h& d+ W. u試身都是
* v2 ]: x" @. o( j冇咩問題
2 T- o3 N6 k& r) m# b女裝去試她們可能有奇異眼光
+ D0 ^+ d. E: |' R男裝去試她們可能覺得新奇
" w4 r+ N7 |# p4 K# D2 W) l還會給你意見
作者: CECI    時間: 2010-7-28 12:33

引用:
原帖由 wadee 於 2010-7-28 11:29 發表   
; {2 |/ s0 E0 N* S4 H我都是男裝時去買
" V  W5 W: C  I2 Q試身都是
& M3 y: W8 k" h* X* Y- _# r! @5 Y冇咩問題
" V7 S& ^0 {3 O. r6 V4 L女裝去試她們可能有奇異眼光( P* M# S. k; B3 e
男裝去試她們可能覺得新奇
0 s7 e) S( r, e' \還會給你意見
1 p$ L7 x2 Z$ ^, T4 Q

( r6 g4 x+ I( b0 w* L是啊! 絕對認同!
作者: Eva0313    時間: 2010-7-28 15:34

cd去買衫隨時弄巧反拙!男裝去試雖然未必有得試,不過至少比較難比人覺得係變態
作者: crazyguy169    時間: 2010-7-28 16:06

去買女裝外卅內衣時,是男仔身去買0 B5 y/ n7 T5 I" J
又未試過以男仔身拎女裝入試身室試...  
9 j- d# `5 s% K. c1 i, ^有冇姊妹可以分享下經驗呢?
作者: kr_12    時間: 2010-7-28 16:47

引用:
原帖由 crazyguy169 於 2010-7-28 16:06 發表   
3 m  d3 \5 y% d' ]# L) [0 R去買女裝外卅內衣時,是男仔身去買, J3 Z- W0 ]- z3 o+ e/ y
又未試過以男仔身拎女裝入試身室試...  1 C  X: k+ U6 ~0 S; D7 N
有冇姊妹可以分享下經驗呢?
% Z! y% W7 r4 O7 G8 K0 E1 h
$ ^; q# F! ]* w) ]3 F, z1 j
雖然post係我開卅提出,不過我都有少少經驗既..! N- v9 y1 C& s6 j* D) }; z. w& d
# y: f, E$ J7 O1 X
啲大公司多數話至多只可拎3件衫去試身室(如H&M,UNIQLO,而Esprit outlet就5件max),通常我會拿幾件女裝,再夾1件男裝(如牛仔褲)咁拎去男試身室。
8 D  s6 d  u9 ^  V8 i
, }: f! n% C: r# @1 Z, L不過就唔好拎埋衫架入去,你揀衫時只拎件衫。因你在更衣室門口佢地多數會替你拆衣架比你試,你唔想比人知你拎左女裝的話,你只係手拿幾件衫,同佢講你拿左多少件,佢就會比你入去而唔會check你拎左多少件。若唔拎衫架入去,你甚至乎可全部係女裝咁拎入去都得,反正唔會check你。
作者: sinson    時間: 2010-7-28 18:25     標題: 回復 12# CECI 的帖子

真係多得王先生=___=但我覺得都唔一定易買左。始終人地係扮野同有人幫佢買=.=
- p# C- Z# G$ s0 L只要大擔出手就可以。
作者: CECI    時間: 2010-7-29 01:05

引用:
原帖由 kr_12 於 2010-7-28 16:47 發表   # T# [) r& h+ @# _+ {1 O
: K. @: T8 p' Q" e
/ K  b( n4 p2 b# e! m* z
雖然post係我開卅提出,不過我都有少少經驗既..
, W$ C2 `2 y# N6 I6 B$ @/ w0 F/ m) }
啲大公司多數話至多只可拎3件衫去試身室(如H&M,UNIQLO,而Esprit outlet就5件max),通常我會拿幾件女裝,再夾1件男裝(如牛仔褲)咁拎去男試身室。
6 {- ~9 Z- O5 ~" j1 ]- s" M ...
' M  r6 Y5 j, l) K$ a5 x+ r
# c$ X$ P; n' {; m; e7 \完全同意! 反而MAPLE我未試過去買0野! 唔知有冇姊妹們有經驗呢?
作者: xup654m3    時間: 2010-7-29 03:22

我都男兒身去買!!
& e. v& ~6 \6 v1 _6 e一開始會害怕~甚至心跳一百多!!雙手發抖...很羞!! 2 T" G& D# C% n$ b3 c2 w3 l
所謂~熟能生巧....
! ]$ Q$ O3 ]: l! R# f* W) L  J* D( @* X# U* ~
後來我都很大方的直接去買~
- M. c8 V- D8 e! G. U: s別人異樣眼光~那又如何?!7 ~4 A! n/ y: c6 r7 S
我花錢~你賺錢...有何不對?!
作者: jacky123456    時間: 2010-7-29 03:26

i never try before!!
作者: kr_12    時間: 2010-7-29 10:41

有冇人以男身份試過去G2000 / Mango / 其他小型女裝店買女裝?
作者: iamonheel    時間: 2010-7-29 11:31

引用:
原帖由 xup654m3 於 2010-7-29 03:22 發表   : Q) t4 V4 _1 x, k: G3 a
我都男兒身去買!!
5 A1 Q% V9 Z8 K7 Z- F一開始會害怕~甚至心跳一百多!!雙手發抖...很羞!! 6 P, v7 n4 F  u7 f
所謂~熟能生巧....4 k  D& F5 @9 e7 K" T
% B. D% K4 g" O. k: O9 Y  a& i
後來我都很大方的直接去買~
: c& x$ v% ~8 Z5 D0 H別人異樣眼光~那又如何?!% E( n2 O  m6 Y: U
我花錢~你賺錢...有何不對?!
9 e( Q9 X" q! g. |+ a! s

9 }1 t$ Z, ^9 ]: F9 j  t"心跳一百多!!雙手發抖" <- 呢啲感覺先最超超超正, 好似同女神表白咁, It is better than sex!!!
作者: iamonheel    時間: 2010-7-29 11:44

引用:
原帖由 kr_12 於 2010-7-29 10:41 發表   
  S8 E% Y: h: C2 u3 J) @4 v有冇人以男身份試過去G2000 / Mango / 其他小型女裝店買女裝?
) b" w: f: l1 V6 c3 d# s8 l3 Z- o6 p; N
去過 H&M, uniqlo,  Mango, Viola 呢啲買便服同 OL suits
9 o7 g9 P+ \' ~G2000 未去過, 有網友話臨收工時段, 人少啲會入去試OL suits, OL 裙, 啲sales 都無問題# u5 h0 O& G$ y+ N4 X
千期唔好以為自己好索 , 著住條裙行出去舖面 , 應該無問題嘅 1 Q4 b& K, C' Z6 `$ b
1 a7 k  z7 \/ t; K. E( @; ~
近來愛日本嘢, 就去CWB東角laforet, 金百利,旺角家樂商場啲boutique仔, 唔知幾好招呼
作者: crazyguy169    時間: 2010-7-30 19:34

[quote]原帖由 kr_12 於 2010-7-28 16:47 發表
( X* D' k1 }" K  j6 ~$ R1 H雖然post係我開卅提出,不過我都有少少經驗既..
* q+ ]2 D3 N$ I. [+ i# o) |
作者: kr_12    時間: 2010-7-31 00:18

引用:
原帖由 crazyguy169 於 2010-7-30 19:34 發表   # ]2 b4 f+ Z4 @9 e6 q/ X6 ~- F" E
[quote]原帖由 kr_12 於 2010-7-28 16:47 發表
6 Y4 c: b7 _" v7 {" R雖然post係我開卅提出,不過我都有少少經驗既..( R( F1 e6 c- R$ T, \
( z( I; }9 D4 e5 |4 u4 V3 u..............????!!
作者: joey221    時間: 2010-7-31 09:53

小妹去百利買衣裙有這樣的真故事. K; i2 n5 r: q. G$ K
http://www.hkcdtv.com/viewthread.php?tid=13012&highlight=
作者: kr_12    時間: 2010-7-31 10:24

引用:
原帖由 joey221 於 2010-7-31 09:53 發表   0 }: [, B  x1 Y: o; \; [
小妹去百利買衣裙有這樣的真故事; y/ n2 y) `' ?1 Y- g% C: C+ M
http://www.hkcdtv.com/viewthread.php?tid=13012&highlight=
; x' J# e* I! I) S

' }" |- Y/ I+ W# `7 J$ n3 M您不滿足訪問這個版塊所需的條件。3 u/ W- I7 l, M0 w
   訪問條件: CD點數 > 10
! z3 `" a3 e7 v   您的信息: CD點數 = 2   
# X: Y* L6 T/ z* P7 W" ~4 m( L
; q( o; W- R% N! z, e# x1 B6 L
作者: CECI    時間: 2010-7-31 15:40

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-7-29 11:44 發表   # p" Y0 k  {0 d/ e  }
4 C/ z% O: N4 j1 r

, K- ^7 N  V1 g# M( t* x- g/ u  d去過 H&M, uniqlo,  Mango, Viola 呢啲買便服同 OL suits
  W3 T2 Y" i5 w6 mG2000 未去過, 有網友話臨收工時段, 人少啲會入去試OL suits, OL 裙, 啲sales 都無問題
, h* n7 L& j, C5 g; P千期唔好以為自己好索 , 著住條裙行出 ...
3 {9 Y' J9 v5 ^; x( D% ^$ ?: {2 s* X; k$ r, C8 F9 [
Heel姐, 請問你到CWB東角laforet, 金百利等買野, 那裡的店舖有試身室嗎? 買的貨品是否種類很多呢? 行街街下次老友我好唔好呀? 你知我住邊ga啦!
作者: glock18    時間: 2010-8-1 18:10

我就唔好夠膽 cd 出街
作者: ahbee9603    時間: 2010-8-1 19:27

引用:
原帖由 kr_12 於 2010-7-27 18:44 發表   0 A4 W" T$ R' O* F0 i/ z. J
想請問各位去買女裝外卅內衣時,你地係CD左後去買或是男仔身去買架呢?
7 M+ C6 d# a( f; B4 |
7 A- n" X) g0 \" H6 ?若CD左,又有冇人發覺?
: P& t1 p# F. s2 S/ {4 |# h/ n$ e
咁大家有否試過以男仔身拎女裝入試身室試呢?
7 q! Q2 u* Q' ^6 }% L* q7 Y4 g5 `' {# @$ M0 u3 _8 J, a
thanks ^^
3 C0 ?5 X0 v5 l- B6 b* |. z( R2 d1 m
3 K5 e0 \$ f* K. x: k4 F: ]3 ]
我反而唔想cd去買既原因係我唔會比機會人話我干犯行為不檢,而且而家好多人接受男仔買女人野,仍地寧願知都唔想見到,但生意既事有錢就要做,就係咁簡單
作者: cityd01342118d    時間: 2010-8-1 20:29

I only wear man'wear to buy cloth to cd.....
作者: kr_12    時間: 2010-8-1 23:03

咁你地會唔會平時都照著女裝出街,只不過係女裝t-shirt + 褲等等?
作者: iamonheel    時間: 2010-8-1 23:23

引用:
原帖由 CECI 於 2010-7-31 15:40 發表   % z5 w5 q6 d; B3 O# {+ p
& r' o  K1 w3 F1 \, R. z, A4 W

& K0 _$ c' k( a& o' PHeel姐, 請問你到CWB東角laforet, 金百利等買野, 那裡的店舖有試身室嗎? 買的貨品是否種類很多呢? 行街街下次老友我好唔好呀? 你知我住邊ga啦!
1 p* }- ^& D% B  C, b# O) O# C
; |% u: Q  q1 t2 [! J
啲boutique仔唔一定有fitting room 㗎, 有我都唔會開口要試. 依家唔少女裝free size或只分大中小碼, ; Y3 T) t/ F  x
' G7 k7 J. F) e1 E( C5 n
所以好多boutique仔唔預客試, 除非緞質裙,禮服, suits 呢啲無彈性嘅質料造嘅衫喇.0 A& |- Z: Y8 w3 f# `

, I& ^1 X% q$ D; {4 `; r欄街我好隨意, 星期六多行CWB, 睇吓有無機會喇.
作者: silkypanties    時間: 2010-8-21 13:58

引用:
原帖由 CECI 於 2010-7-28 01:50 AM 發表   
3 e# \0 x& R. e5 B& O( ]: ^, ?/ [3 q4 u. v( O# ~

7 Y7 U- L, V/ \4 T: O! wameifule姐, 其實我大多數會去中環利源東街果度買, 一來有得試, 二來佢地見慣CD客! 所以我都係男裝入去試Bra! 冇問題ga!心理關口而已! 其實實際情況唔影響別人便可, 我意思係揀最少客在鋪內, 始終中國人唔係好似 ...
) i$ q) k" M5 n( H

G3 X5 f( }: i. q: x9 bCeci 姐, 有無地址提供呀? PM我丫 Thx
作者: Katherine~baby    時間: 2010-8-22 13:10

我通常上網訂炸..
作者: silkypanties    時間: 2010-8-24 14:23

引用:
原帖由 joey221 於 2010-7-31 09:53 AM 發表   6 w. E7 }# {! \0 l# P
小妹去百利買衣裙有這樣的真故事* i2 s* M8 |% s" i" ]
" Q; E8 U$ a  P. c您無權進行當前操作,這可能因以下原因之一造成
' M' S* M1 Q6 ~- C
+ T/ [: {- u$ ]+ x0 R您不滿足訪問這個版塊所需的條件。$ z5 p9 W/ H: Z
   訪問條件: CD點數 > 10
# K, D& z3 g1 z6 T. a   您的信息: CD點數 = 2
作者: Nikkibabe    時間: 2010-9-1 00:45

男裝. 有什麼問題. 總之你要有錢比便沒人理你的.
作者: lastphonx    時間: 2011-1-26 11:15

睇完買,比錢,無人話你
( ?0 J5 Z2 j6 D3 T! O' R+ \+ v+ ^, S$ W0 F# j$ w$ X
但睇完之後唔arm,怕唔怕人地會點睇你?
作者: BETTY    時間: 2011-1-27 11:58

我時常都一個人去Maple睇衫,冇人理你的,睇中俾錢,不合心就走人
. b" D( N5 J8 `' D其實男性去買女裝好平常!
作者: okzz2001    時間: 2011-1-27 11:59

直接去買就好 人家會已為你幫人買的
作者: okzz2001    時間: 2011-1-27 12:01

有道理ㄟ 哈哈
作者: kinomodosakura    時間: 2011-2-4 19:52

引用:
原帖由 CECI 於 2010-7-29 01:05 發表   
% A! v) U( @3 e+ x# B/ |  Z# G0 s) ~4 q0 z+ ~: Z: J

/ o8 K6 p* ^$ Z7 M8 p" b完全同意! 反而MAPLE我未試過去買0野! 唔知有冇姊妹們有經驗呢?
+ O+ Z2 g" v7 {: m6 ]+ Z
我有去過買~基本上冇咩特別~" F( g# X( r  e% j4 V' X3 A! p
但IN FASHION 反而去過試裙~因為果晚比較夜~地點係中環果間...好似得一間..6 j' L+ u- R0 f9 S. e4 F
有D細鋪都試過...主要係男裝去買~但唔怕醜既話直接同SALES 講自己著就可以~5 g) z# u/ S7 t- g5 V1 H
而家好多SALES 都接受到~
作者: alexwong    時間: 2011-2-11 23:12

淡定D就ok了
3 e) X- u* J$ ?2 Y4 M3 S正常冇咩人會注意
作者: mandylieu    時間: 2011-3-6 01:16

我就唔敢著女裝去買啦
作者: misslady    時間: 2011-3-6 01:17

I always in male dress to buy female cloth...
作者: thomas813    時間: 2011-3-6 01:22

Is seems to be both ok!!!
作者: 702680    時間: 2012-10-15 23:57

大方D,淡定D就冇事架啦。我E家逢系買女裝果時,心裡面想住買俾girlfriend就得la
作者: kkmonster    時間: 2012-10-16 13:37

試過以男仔身拎女裝入試身室試
' _4 x7 L3 x( |; y4 |no problem
作者: sophieip    時間: 2012-10-28 13:33

除內衣, 其他都會以男兒身去買。
作者: anglelababy    時間: 2012-11-4 23:07

今日我真係學到好多野
作者: 1388    時間: 2012-11-10 01:05     標題: 回復 12# CECI 的帖子

咁真係要多謝祖藍兄
! a  X* v6 a( o& Z美化左CD
作者: panda741    時間: 2012-11-10 01:12

你地都好勇敢-   - 我仲未做到
作者: AHRIS319    時間: 2012-11-17 22:40

網購還是方便 但是有時7-11店員會看= =
作者: awdrg123    時間: 2012-11-17 23:31

作者: seifuku    時間: 2012-11-17 23:31

always男仔身~~~~
作者: sukicdhk    時間: 2013-2-11 23:51

大家好大膽,我就吾夠膽自己去買啦
作者: NikkyC    時間: 2013-3-7 22:57

Learn a lot of things from all of you.
作者: grnail2010    時間: 2013-3-12 14:56

CD ofcourse!
作者: 妙萍    時間: 2013-3-30 01:51

從前用男裝,買多幾次,個人感到很平常,再無緊緊張張的了,近兩年自己完全女裝生活,買衫、裙、胸圍?!當然女裝la。
作者: happy2u    時間: 2013-4-16 15:33

男仔身去買!不會試,所以有時買回來不合身!
作者: fung2006    時間: 2013-4-16 20:20

應該都係以男生身份去買了,1 R; T" I2 M* u3 S) p( _
始終有D衣服知識如果唔識的話,: k( ?  t/ m+ Q) |/ H- T
就被人睇穿,比起扮識,不如有唔明就問更好
作者: johnna    時間: 2013-8-6 20:21

男兒身去買女裝
作者: tkglobe    時間: 2013-8-6 20:53

我多數男裝去買, 有得試就試, 如果試身室冇鏡, 有時會試出舖面, D sales 都冇乜野, 仲幫我襯下衫, 要改就幫我度身
6 u. s1 V% `3 g: ^6 x多數去 G2000/Mastina/Kate/Bread and butter/b+ab等連鎖鋪
8 U. E$ g5 {" X5 N- b有時會去 H&M/ZARA/Forever 21 試下衫
作者: EarlyLight    時間: 2013-8-20 01:23

當然男裝,唔系一開聲就穿煲
作者: anthony3779    時間: 2013-8-20 02:01

作者: 特雷拉    時間: 2013-8-20 06:22

我穿男裝女裝都一樣會去買喔~
作者: peterxx    時間: 2013-8-20 10:15

其實冇話要CD才買到女裝, 只是你想不想CD出街. 男買女裝也不需要話講D咩, 就算買BRA 咁都係話要買咁就得. 2 ~  Y4 q5 D2 u6 P! T* A. w
人地都係認為一係你買俾女性朋友, 一係你買來CD姐. 所以冇分別
作者: 芷桐    時間: 2014-9-4 02:32

每次都係男身去買,不過都係去樓上舖,怕撞到熟人
作者: osq77391    時間: 2014-9-4 03:18

我會用電話影幾幅相一路行一路扮睇好似冇咁突兀- Z( C8 r$ x( G% v+ C* X& k
同埋女友身型差不多所以都不用試
作者: gloriacute    時間: 2015-10-3 08:59

十分好的分享, 還有其他買衫經歷嗎?
作者: 一個人    時間: 2015-10-19 00:10

* k. @+ l. o! s7 s& S! j: z8 C7 r
" ^% s6 Z2 I7 _6 Q- Y我唔敢去買女裝.........
作者: tracy4    時間: 2015-10-29 20:28

從來也是穿男裝買女裝
* `' j: d7 P" Q. B: m# H一切自然,唔洗怕比人望WO
作者: benny200711    時間: 2015-12-10 18:54

試過出旺角買旗袍,
0 n1 K# a; Z$ H3 ~嗰位店員小姐不斷追買咁大件衫想送比邊個?
作者: 詹析坱    時間: 2015-12-18 16:01

去店裡買內衣褲,絲襪,高跟鞋,衣服回家穿。
作者: hazelwong    時間: 2017-1-14 03:29

我比較多係男裝買衫~
作者: athl27    時間: 2018-5-1 00:19

反而想知, 其實連鎖店你男裝去試女裝會唔會俾你試? 之前會去下Bread n Butter, 係呢期冇乜啱款先冇入去(佢D衫我只能穿冇袖款), 但都只係買唔敢試1 B- O& g) W( _* r4 }
有傳剛剛有個陀衰家的死肥仔被各連鎖店列入黑名單, 大家去試衫買衫又有冇影響.
$ n6 [: N  h, u8 a0 V7 P1 c$ x+ x) V  [$ l+ E9 N8 Q
作者: sec2x    時間: 2018-5-1 02:23

引用:
原帖由 athl27 於 2018-5-1 00:19 發表   
) C7 I0 y- U8 j, k+ `反而想知, 其實連鎖店你男裝去試女裝會唔會俾你試? 之前會去下Bread n Butter, 係呢期冇乜啱款先冇入去(佢D衫我只能穿冇袖款), 但都只係買唔敢試
! O2 O* j7 r+ e有傳剛剛有個陀衰家的死肥仔被各連鎖店列入黑名單, 大家去試衫 ...
* T7 M3 k6 r! c9 W+ U! m
諗起某位經常係度post fitting room selfie既會員...- l- z+ E* M, m0 l0 ?) N8 o0 R5 f/ u6 v
( G. x. {0 F5 b$ y3 R6 n4 g
我覺得要求人尊重, 大家同時都明白店員難處 (as long as唔係好無理取鬧+西晒面咁
- d5 @+ Y+ m6 E9 w盡量對人都有禮貌就好了
作者: hongwohse    時間: 2018-5-1 18:57

巴士佬???
作者: athl27    時間: 2018-5-3 02:10

引用:
原帖由 hongwohse 於 2018-5-1 18:57 發表   
( f$ M2 d" H% W3 \& d# i9 D巴士佬???
. j* a; p1 ~' B4 ]2 f某巴膠呢......專門在連鎖店試身室自拍兼打乜乜,試完不買

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0