標題: 動漫節買cosplay衫作戰完全大失敗 [打印本頁]

作者: sinson    時間: 2010-8-3 00:35     標題: 動漫節買cosplay衫作戰完全大失敗

每年動漫節都會有灘檔賣cosplay衫。我覺得亦係好時機,雖然有D款品質重差過X記校服* _+ g& }. x. K( X; ~3 K3 w

- S2 c# z! j4 c! W5 @但估唔到去到話同我差唔多身形既,我重拎埋上身度。返到去試就因為佢條拉鏈開得一半。完全著唔落=.=
2 ?3 T- x) g7 w/ N/ j9 P
9 l# r, I9 s1 [- w6 o9 O都唔知拎唔拎番去換好.....入場費其次,但係咁多人面前下......
作者: pingu142857    時間: 2010-8-3 01:12

你買左邊套cos??
+ ~- a! s8 ?7 y/ u0 @好有興趣知....
作者: Hester@2005    時間: 2010-8-3 04:41

有冇圖post上番' |8 f+ J( |/ ?$ u- e
話5定會有人有興趣
作者: 心儀    時間: 2010-8-3 09:59

引用:
原帖由 sinson 於 2010-8-3 00:35 發表   
& s+ c% u; p; C5 u每年動漫節都會有灘檔賣cosplay衫。我覺得亦係好時機,雖然有D款品質重差過X記校服
0 @; X* p5 C; L. [
. ^" y6 ^8 P: [9 Q9 N, H4 i但估唔到去到話同我差唔多身形既,我重拎埋上身度。返到去試就因為佢條拉鏈開得一半。完全著唔落=.=
3 a7 T! z; i: v9 Y' A: K3 t" k3 [* C
都唔知拎唔拎番去換好.. ...
" u1 G8 P! Y$ n
果D質素同手工都唔會好得去邊啦
3 w4 i6 P. g) Y( B5 a; `FOR女仔男仔著一定唔多唔少有D問題2 }% T4 k7 E* l$ o$ V
我試得多QQ
作者: Shurato    時間: 2010-8-3 13:06

正常cosplayer都唔會在那裡買, size一定唔合身,
$ w$ i! r0 A% z$ p! E要合身一定要度身訂造~~3 V+ s- i7 G5 G
就算買了都不要即場穿, 費事被人說是"衣架"~~!!!!
作者: sinson    時間: 2010-8-3 17:17

但今日係最後一日-.-唔拎番去換就變垃圾-.-
% x- b& K0 n1 L5 K& L8 i
  w6 z! k$ c7 ~% J7 ?5 ^+ `因為我都算個子小,我諗亦無其他人岩著-.-
9 O, e7 @! L# z* Y1 v" q' W! T+ }& X) ]$ A/ M. l
胸:34
作者: sinson    時間: 2010-8-3 17:21     標題: 回復 4# 心儀 的帖子

我都知-.-但訂造又貴,又唔知邊間可以訂到。# }, I$ t: @1 j$ _8 `
畫圖我又唔識=.=
! t8 G- ^8 \: \+ c- @# {; [! |3 c. v4 p1 X/ U  a! ?
咁既方法我覺得比較簡單。同埋前年我買過一套巫女質數都ok。係冬季長衫校服個種料黎。
作者: uniformx    時間: 2010-8-3 17:23

看後感到抱歉及難過
3 O& _" v' {/ K5 |* c: z6 A: f# k在商業的角度看,應先全數撇帳,再看看怎能換回最大價值,然後回撥) @9 A" L! l7 J
在學習的角度看,失敗乃成功之母
& B! |# D0 |8 C* l- I在實際的角度看,行動失敗,行動負責人要負上全部責任,需要善後* c5 C% c5 {8 d1 H
在賣家的角度看,(可能)又來一條水魚……- J+ @# s1 C1 z2 I5 V/ P
……
作者: Terry220022    時間: 2010-8-3 17:50

小妹都有過類似經驗, 所以而家都唔會喺嗰啲地方買lu
作者: JG5446    時間: 2010-8-6 15:43

可惜你見唔到我' ^! N6 _. J' V0 [- `% X$ ~
唔係我就可以曬証帶你入去
作者: solidfu0    時間: 2010-8-6 15:56

應該是沒什麼好看的

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0