標題: 買nudebra size一問 [打印本頁]

作者: 13530386    時間: 2010-8-16 20:03     標題: 買nudebra size一問

我有個疑問, 果位泰國位姊姊咪教用2+2 NudeBra來營造效果既1 t/ C- ~/ V6 b$ b* M
甘果個係應該一樣碼(又唔係好對路姐....)? 定係用combination eg A+A+B+C?
! r9 X! a3 e0 r1 G& w* w9 }$ d段片好似冇教, 我好迷呀
作者: ameifule    時間: 2010-8-16 20:48

nu bra除了有分abc大小之外,也有分厚度喔,9 J3 }7 ~) |4 }6 R' j" c0 E0 F
一般d大約1cm厚,不過現在有2.5cm厚d,這用2個2.5cmX2=5cm,
作者: 涼宮春日    時間: 2010-8-16 21:04

我諗係同一個size
3 C( l7 Q5 W6 ]4 W* l用多幾個是為了夾緊一點' U9 o" ^7 m) o6 f# ~) {
令d肉"吱"高一點
作者: cc.zizi    時間: 2010-8-17 12:54

我表姐上年買左兩個NudeBra,佢用左兩三次都係會皮膚敏感,之後便冇用過,
9 Z4 Z& T3 J+ H" W  u: E9 }2 N所以我就拎左黎玩,我貼左個b size已經好有效果,不過當時夏天都好焗咁,! S6 Z/ M/ x& ?9 S' T" H! \
所以如果再加多個我諗會勁焗。
作者: michelle666    時間: 2010-8-17 15:09

NUBRA一次可以貼幾耐?
作者: Terry220022    時間: 2010-8-17 20:49

nubra最麻煩就係一出汗就好易甩.....................
作者: cc.zizi    時間: 2010-8-18 06:51     標題: 回復 5# michelle666 的帖子

唔出汗時我貼十個鐘都ok,但除出黎時皮膚紅哂。
作者: michelle666    時間: 2010-8-19 11:26     標題: 回復 7# cc.zizi 的帖子

如果如此, nubra似乎有副作用...
作者: cc.zizi    時間: 2010-8-20 04:19     標題: 回復 8# michelle666 的帖子

痴住皮膚咁多個鐘,痴到紅晒,皮膚又冇得透氣,都幾傷架。2 G* ^; r* ^3 r' \$ K3 h% y
我覺得整走d痴力當胸墊用效果好好多又舒服。
作者: michelle666    時間: 2010-8-20 11:32     標題: 回復 9# cc.zizi 的帖子

仲諗住著nubra襯衫...
+ \* T9 n8 H# O
; s% O6 A; _  k5 o# ?  G( k不過似乎時間短d就可以?
作者: cc.zizi    時間: 2010-8-20 13:06     標題: 回復 10# michelle666 的帖子

我覺得三幾個鐘都OK,不過天氣熱又要去冇冷氣地方就盡量唔好著,
0 o, ^: d5 c8 m0 q, k" r4 l你等天氣冇咁晒試0下著一兩個鐘睇下感覺如何吧。
作者: michelle666    時間: 2010-8-21 14:37     標題: 回復 11# cc.zizi 的帖子

好吧, 不過恐怕有排等啦, 依排熱加上見到既nu bra又貴...
作者: ameifule    時間: 2010-8-21 15:53

引用:
原帖由 michelle666 於 2010-8-21 14:37 發表   : |! z9 {8 J1 m: {/ b2 l7 B8 B
好吧, 不過恐怕有排等啦, 依排熱加上見到既nu bra又貴...
: r5 n4 H/ }7 r( X6 ~1 H5 }
nu bra有貴也有平d,
  ]: |, f5 O5 H; ?4 f; W$ o' ^在台灣的網拍,有NTD150(不到HKD40)一組d,也有NTD上千元(HKD250)的,一般大約NTD250(HKD60)
3 t$ {$ j6 {$ y* K還是made in HK
作者: cc.zizi    時間: 2010-8-22 04:46     標題: 回復 13# ameifule 的帖子

貴和平的有何分別呢??
作者: ameifule    時間: 2010-8-22 15:42

引用:
原帖由 cc.zizi 於 2010-8-22 04:46 發表   
, N( [0 f# ~6 ]. G貴和平的有何分別呢??
2 O2 P9 ]/ g1 z9 `8 a1 q/ j我也不知道
( m. ~: B! O9 i" L$ S對我而言最大的分別係價格$$$
+ k8 Z& u6 X* h2 a3 F我只買過平d,不知貴d是有啥好???
作者: michelle666    時間: 2010-8-22 15:45

引用:
原帖由 ameifule 於 2010-8-21 15:53 發表   % _1 l1 R! \7 V& @
8 r7 h$ T/ ~! q7 _: a) ?
nu bra有貴也有平d,
# f  ]+ d- u9 N. S% L在台灣的網拍,有NTD150(不到HKD40)一組d,也有NTD上千元(HKD250)的,一般大約NTD250(HKD60)( @1 r0 I" k$ A' s
還是made in HK
5 Z# ?- K5 q* [3 y5 i$ J$ J7 g# ~
那麼在香港, 哪兒有平nu bra賣
作者: cc.zizi    時間: 2010-8-23 23:40

我都唔知呀,俾我有機會問下表姐先
作者: 校服收藏者    時間: 2012-5-25 18:57

大家用NU BRA會用咩SIZE?
0 @+ c4 f; h/ W因我想買) M5 H$ _- e9 F2 w, N9 z% d
唔知咩CUP岩
作者: 倩倩盈    時間: 2012-5-28 04:47

我自己就用NU BRA+義乳+前扣胸圍(註意一定要前扣式噶)做左個好有效果噶胸了,得閒放上來大家睇下了

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0