標題: 第一次買絲襪 [打印本頁]

作者: 陳真    時間: 2010-8-20 16:03     標題: 第一次買絲襪

分享下第一次自己買絲襪時既經歷) c: y4 G/ R" C' J

" E) o( E* F( n  y" T5 F8 P8 H我第一次, 是留學時, 去了第二間bording探朋友. 係附近超市揀, 當時有位婆婆走來問我要不要幫手. 我話買俾女朋友唔識揀. 婆婆好好心問我, 佢幾高, 身材點. 之後佢幫我揀了對深肉色, 細碼.
, R: ^8 v: x' c/ W7 q: B
3 H" F( V; D  Z6 f9 u0 v" ^1 o出收銀時, 收銀小姐說.."thats not for you". 我說 "for my girlfriend"....5 u: P+ o+ q# w& h! n; L+ a

6 s: v: u) U3 _5 V3 H# h+ B$ X咁就成事了....  `* X: \) d1 r6 l  M
5 k6 F8 P, V8 c3 s2 M4 E, M
之後自己去買絲襪已經, 唔覺太尷尬..
作者: samph    時間: 2010-8-20 20:07

我第一次買係去萬寧買,揀完就去俾錢...- }; j6 y  s5 w! R+ w2 o
當時買完好開心!
) V9 F& j8 A+ K6 U5 p咁你係香港有無買開絲襪呀?
作者: 陳真    時間: 2010-8-21 13:53     標題: 回復 2# samph 的帖子

4 U1 g; W% l# ?. ~! q通常去 Sogo, 一田之類果D買" M5 I: q% A! K
有時想耍靚D既, 上外國網訂...
作者: sukiwong    時間: 2010-8-21 14:06

小妹一路都唔太敢 > <
作者: candyee    時間: 2010-8-21 15:14

我第一次在百佳.....
" L( O7 U) F1 M% G現在多數是吉之島買ATSUGI or 千色店買Gunze, Calvin Klein.......# Z# v4 [! C- y
7 Q7 ~' u! P0 e% ~9 f, J1 h2 S
by the way, 千色店, 永安的女sales都好好人,佢地零"奇"視男性,( T* }  V6 T; d1 C% R6 p
雖然我好清楚要買乜c物,但她們的熱誠我也會和她們(中女)傾下.....
作者: wolford    時間: 2010-8-22 18:36

記得第一次買係去屈臣氏, 買了pack 三對裝fatlady, 到依家都好似仲一對未開% P: ^+ @% P) s
3 Z1 T* o5 ^* _. t. S
現時成日四圍去買, 見中意就買, 唔理其他人點睇
作者: ibm.jp    時間: 2010-8-23 12:24

我第一次買 係起百佳 因為方便,加上唔會有人埋我1 U" Y9 y/ D, t- g
可以慢慢揀,當然比錢既時候就更係仲有其他野喇
作者: beeder1    時間: 2010-9-20 20:42

online 買可免尷尬
作者: warmwool    時間: 2010-10-1 17:28

第一次买也是有点怕怕的,但是买了几十次以后就觉得很自然
作者: 5gb手指    時間: 2010-10-23 00:48

都係百佳..' p1 i& G/ T" Q- q6 F0 d& |+ o
4 y6 N" m2 ~. ]( A
第1次淆淆地,係百住兜左勁耐,之後見冇咩人
7 O$ Z! a1 J& X) s8 X5 p: V! o( C
9 K( w$ i9 g% Z4 n見到類似黑絲,即刻比錢閃水) I3 o$ ~4 N' W" y) {
! u. g* V  C2 j5 V6 ?/ u! F: a" H
點知返到去,棕色黎
( g. X0 `/ l: S7 E5 w
0 P! O9 a2 g0 I7 b9 d! M結果第2日再戰
作者: lucylau    時間: 2010-11-14 11:12

我第一次買我記得係上網買Gunze 而家都有買緊
作者: taktak    時間: 2010-11-15 07:49

作者: wing_9_27    時間: 2010-11-17 03:36

我第一次應該係惠康買, 好似買左特惠牌既絲襪,
6 }. ^3 ^9 U& @$ U& p質地都幾差: Y- R! y+ y$ F& ]$ C' K1 H  d

. I1 W; _6 z1 [7 Q* P之後不斷去唔同地方買~~* P) m3 Q9 n7 i
" {- p7 F- r4 {6 F! A2 F/ L
我既見解~~) J$ i7 U) h+ \
- 唔去超級市場, 一來款式唔多, 二來驚排隊俾其他人眼望望  U: ?7 [& J5 ^1 g$ j8 n$ Y
- 想買d平d既, 去寶靈街唔錯, 女人街 / 渣甸坊都ok(不過比較多人)
6 ?1 B5 K2 ~2 K+ i% B, m- 想買貴少少既, 葵涌廣場, 荃灣南豐0 |! b/ P- S+ i8 `1 W% Q& S
- 想買d更好既(e.g. made in Japan), 可以去吉之島 / 千色店 / Sogo / 一田
作者: xiao80    時間: 2010-11-17 23:44

我都好想要.....嗚啊

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0