標題: 你們會不會這樣? [打印本頁]

作者: pantyhosemancc    時間: 2010-9-10 16:18     標題: 你們會不會這樣?

1. 當你們心思思買了新絲襪時,因舊的絲襪仍未爛,會吾會吾捨得拆新的來著呢?
( V1 t: g+ P+ A4 v2. 又會吾會想買多D返來收藏呢?
4 @" b) k3 k" J! b' m/ P
% |  F8 z* ~/ n(之前貼錯區,謝版主指正): H( b1 G" b+ h
' C2 @: B, J4 [! r# d* B# ~$ f+ f
作者: 楊乃武    時間: 2010-9-10 18:53

以前都會唔捨得架,後來就買多對收藏,
9 k" T: c" t$ `4 I+ u5 X甘就唔會想著新款或新色絲襪而因舊的未爛唔捨得拆新的來穿
作者: jayshing    時間: 2010-9-10 18:57

1. 一時時
  `$ m) p4 l# z% f4 O& n2. 我看中時多是買多1-2 對
作者: Terry220022    時間: 2010-9-10 19:17

都唔會la, 見到鍾意嘅就買, 唔使諗咁多, 而且爛咗可以再買過對新嘛~
作者: wolford    時間: 2010-9-10 20:32

1.同2.都會
作者: fai417402    時間: 2010-9-10 21:48

吾會,未爛唔捨得拆新的
作者: c4defusekit    時間: 2010-9-10 23:58

1.會
2 ^" v8 W( Z. |  ?8 u% D7 f: V4 }2.都會! s. E6 m3 b; ]5 y2 o

$ a- ~3 B2 }# \- K2 O成日CD既應該係1.唔會,2.一定會
作者: 陳真    時間: 2010-9-11 16:20

最唔捨得既係著一兩次就爛左.
作者: 1677    時間: 2010-9-12 03:29

全中,我都係爛左先開新!
* K+ K7 v# w, G如果有D好著o既,當然會買多幾對
作者: guitarlam    時間: 2015-10-23 14:45

其實我會開4-5對, 輪流著會無咁易爛, 同無咁易梅, 我對絲襪要求好高, 爛少少, 或者開始覺得梅, 成日sir落黎我就會換對新, 買絲襪方面, 我只會在日本時才控制唔到自己, 香港已經好少買, 都係1-2對
作者: hihi12345678    時間: 2015-10-23 20:17

唔同款先會,同款的都會爛一對先開一對新
作者: rebecca    時間: 2015-10-23 20:53

當然會啦!$ f6 b! M: Z+ E) V, [
. W8 ~7 h- ?+ e4 G- J- c) P
唔同衫要襯唔同顏色絲襪
# R/ q0 j1 w4 o9 _( p9 D% b4 a" J+ K
& R8 I1 }! {7 s) ^# G/ u# d1 n好著當然買多幾對啦!
作者: ilsilk99    時間: 2015-10-31 11:00

會拆新的穿,就是穿新絲襪的期待感
作者: Nasta13    時間: 2021-1-4 00:01     標題: 回復 1# pantyhosemancc 的帖子

每次看到絲襪區,1 t/ U" J7 p) f7 b) c
都會忍不住再買幾雙來收藏,那怕家裡還有庫存,' {7 ]& N+ H" p) r6 m, n- k
但如果是之前沒試過的,一買回來就會立刻拆來穿穿看~~~
作者: heidiqueen    時間: 2021-1-4 21:33

以前都會唔捨得架,後來就買多對收藏8 O7 a. A2 V2 |( h1 U2 Y
就唔會想著新款或新色絲襪而因舊的未爛唔捨得拆新的來穿% D# d, r" K5 i% g" k( Y$ ]3 w

作者: HKReindeer    時間: 2021-1-5 17:24

引用:
原帖由 pantyhosemancc 於 2010-9-10 16:18 發表   ; T1 H3 D9 V7 C* R- n
1. 當你們心思思買了新絲襪時,因舊的絲襪仍未爛,會吾會吾捨得拆新的來著呢?. y. r" t/ S3 x
2. 又會吾會想買多D返來收藏呢?$ D' @: v- ]/ F
" Q' }) E8 c, Q: J7 \
(之前貼錯區,謝版主指正)
4 b" _! F. h) f0 {9 I
我會唔理得咁多照拆新黎著,但舊個對絲襪都好睇係唔係名牌, N7 r! S9 h; R. \( S7 y4 y9 q

v& S6 A& z% a7 _7 I係名牌絲襪當然繼續Keep住著啦! / z3 E9 b& L4 u$ v! N
; e% S* f# b  D; k6 D
否則既話就立即丟棄或著到爛自行處理
作者: lililala6868    時間: 2021-1-6 09:39

因舊的絲襪仍未爛福彩3D,會吾會吾捨得拆新的來著呢

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0