標題: 尖沙咀利時 [打印本頁]

作者: gourment    時間: 2010-10-3 23:04     標題: 尖沙咀利時

唔知咁多位姊妹有無去過尖沙咀利時商場果間鞋舖呀??
& T: Z  Q% A# o# U% m! u* e$ J0 z以我所知果度都有同人造鞋, 價錢就要睇番個款..5 q4 }% \, n, Z! k, y
唔跳有無姊妹造過呢?? 如果有, 可唔可以分享下啊...
作者: CECI    時間: 2010-10-4 00:11

利時商場果邊好少行, 但係金鐘廊果邊就行過! 果度都有鞋造, 問價後個老細好誠懇咁同我講! "睇0下0羊鞋款啦, 一般大約千幾到二千幾都有ga喇!" 聽完後我亦好真誠咁轉身離開! 因為我絕對相信呢間舖頭係留返d鞋0黎煲醋0既! 或者我Cheap啦! 但係都無謂阻住人0地發錢寒罷了!
* P1 \( A1 u: h
作者: Sherman    時間: 2010-10-4 00:17

千幾二千.... 對鞋用金做??
作者: iamonheel    時間: 2010-10-4 00:33

引用:
原帖由 CECI 於 2010-10-4 00:11 發表   " t/ m% k- H) m7 s& [
利時商場果邊好少行, 但係金鐘廊果邊就行過! 果度都有鞋造, 問價後個老細好誠懇咁同我講! "睇0下0羊鞋款啦, 一般大約千幾到二千幾都有ga喇!" 聽完後我亦好真誠咁轉身離開! 因為我絕對相信呢間舖頭係留返d鞋0黎煲醋0既 ...
! x6 D  z% i- k

4 z3 ]6 u' L, F' w# k+ Y! q! Q5 U: q感覺上, 香港呢啲造鞋店, 間間差不多, 個鞋型(鞋煊)一眼就認得出. 尤其密頭婚禮鞋, 間間一樣樣, 好古怪.
3 B2 l) q3 c/ G6 R' p: f8 `8 v+ D3 g- R* k: N& L
依我記億, 佢哋計有 黃泥涌道近禮頓道幾間, 尖沙咀半島中心幾間, 尖沙咀柯士甸道 Bespoke, CECI 講嘅金鐘, " ~: W' Z( J3 E# f8 W9 s8 V

+ G3 ^6 T) e% J4 [真係唔知是否同一工場出品, 而 ageless, tomato 鞋型好唔同, 應不在佢哋之列.
5 q4 x/ X! h% F9 l+ D
) i' L! B2 Z% S+ ~* K( l2 p過千就離譜啲, 一對著婚紗款 ,無加特別嘢如珠片等, 6-700, 應該ok.
作者: iamonheel    時間: 2010-10-4 00:50

參考吓呢個 blog
' y; M1 D0 i0 z# `2 ]8 c5 g9 e& e" Q1 K0 B
http://hk.myblog.yahoo.com/wo-wo/article?mid=2317
作者: CECI    時間: 2010-10-4 01:14

引用:
原帖由 Sherman 於 2010-10-4 00:17 發表   
- ]+ J; y0 v4 p' S千幾二千.... 對鞋用金做??
( w* p- I3 N/ ]7 E) N; s1 b. X3 N
  S' N$ j% Y. v/ \% w
咪係! 我個樣都唔係好低能0者! 真係當我傻ga!
作者: CECI    時間: 2010-10-4 01:22

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-10-4 00:33 發表   8 ^0 i" c6 t- y5 V$ q# D1 h# H3 \
) D$ `" B1 C+ B8 t3 o! D
- R8 Q* r. ]$ C* |: B
感覺上, 香港呢啲造鞋店, 間間差不多, 個鞋型(鞋煊)一眼就認得出. 尤其密頭婚禮鞋, 間間一樣樣, 好古怪.' y- _+ \2 v+ _; j$ D3 M8 N1 ], P" W

3 b+ B0 E" X+ S# h依我記億, 佢哋計有 黃泥涌道近禮頓道幾間, 尖沙咀半島中心幾間, 尖沙咀柯士甸道 B ...
1 s- Q  M" |$ W3 K7 J+ ?$ r; J! A2 J2 ]6 V* [6 D" ]& S" w7 z
Mon姐, 以我所知確定Ageless及Tomato的工場在大陸, 而且同上述幾間無關! 講開又講果間金鐘海富中心第1期1樓果間鞋舖有冇行過呢? 我唔係姓羊ga! " c. e$ ~2 A4 f' e6 g7 i9 P
係咪當我傻ga!
作者: iamonheel    時間: 2010-10-4 01:35

引用:
原帖由 CECI 於 2010-10-4 01:22 發表   
- }2 m/ m6 l  a, u7 r3 l  U( ]) b
7 Q4 v. E/ a; H
Mon姐, 以我所知確定Ageless及Tomato的工場在大陸, 而且同上述幾間無關! 講開又講果間金鐘海富中心第1期1樓果間鞋舖有冇行過呢? 我唔係姓羊ga!
+ G% u- x4 U0 H  L係咪當我傻ga!
" q4 ]6 t% d) v" V
7 g0 p$ h* p& y% ~0 _8 f工場在大陸就梗㗎啦, 香港點維皮, 金鐘海富中心個間我見過, 賣到呢個價, 唔知同以下呢間有無 lar-lung..
" a& Q0 |% T6 g" V& e+ v0 c) V# _! S又係咁貴, 佢以為自己係 Manolo Blahnik 咩, 本地嘢咋.. u! O6 Q9 b# L* o1 `

6 P4 v* n5 ]3 ?1 bhttp://www.sauvignon.com.hk/mainpage.htm
6 P& G' ~) A; I( v7 H' `% s$ Y* d
% ~" H/ R0 I" z4 P( l# u5 e[ 本帖最後由 iamonheel 於 2010-10-4 01:37 編輯 ]
作者: Terry220022    時間: 2010-10-4 13:21     標題: 回復 2# CECI 的帖子

千幾二千蚊一對?平時可以買十幾廿對喇
作者: thomas0505    時間: 2010-10-4 14:43

為了CD,你都幾寫得WOO
作者: gourment    時間: 2010-10-4 21:11     標題: 回復 6# CECI 的帖子

唔知呢....我問過ageless, 佢話做對BOOT都要差不多一千丫...
作者: CECI    時間: 2010-10-4 23:05

引用:
原帖由 gourment 於 2010-10-4 21:11 發表   - C* I1 ^' p; R. z
唔知呢....我問過ageless, 佢話做對BOOT都要差不多一千丫...
: R( A$ \0 }5 J3 o5 U7 U- a4 v
1 l: E. T+ b; L  [! t1 l* v6 j+ M9 {呢d野都係請教Mon姐穩陣啦! 但係記住咪鬼去我講果間呀! 今日食晏再落去睇睇果間貴無倫叫0羊名! 原來叫"L3"呀! 各姊妹行過的話可以慳返淡氣喇!
作者: 校服收藏者    時間: 2010-10-11 15:51

引用:
原帖由 gourment 於 2010-10-4 21:11 發表   / Z7 K6 a& Y9 B8 s. N4 Q- z: @
6 h2 x2 e0 f! d9 O0 U  s$ {; z3 G  }. v# `9 S. a, a
我係ageless訂做一對都唔使$600
2 k  j$ p: h& k: y) t你訂做差唔多成千呀?
! I  L. i  x& {: m8 I) z加左好多野呀?
作者: 校服收藏者    時間: 2010-10-11 15:56

上星期我帶我朋友同佢老婆落去ageless做鞋: w) X- |: O7 h
因為佢老婆隻腳係怪獸腳( c+ l; r  C1 Q) g
話好鞋買鞋% H/ t+ y- ^& ~( L- D
揀左好耐卒之佢買一對訂做一對. W: f" D; B- l2 t& X
訂做個對$400唔使/ d$ A' G; p4 ^  G3 d
仲話平添) B) o  }6 _- i+ J& \3 p/ h& V! @* B
原來佢地話之前係旺角訂做要六百幾蚊對8 g" x9 m6 U  }0 B, J
所以格好價先好訂做
作者: CECI    時間: 2010-10-14 06:20

引用:
原帖由 校服收藏者 於 2010-10-11 15:56 發表   
7 W6 [1 P) b5 r6 P8 Q8 e3 X" C0 C上星期我帶我朋友同佢老婆落去ageless做鞋
2 l! \( X7 j/ B' a$ ]2 l因為佢老婆隻腳係怪獸腳
' ?  K* m4 i7 \7 ^- H0 u& z話好鞋買鞋
; N) P$ @$ A) c% b揀左好耐卒之佢買一對訂做一對. ^1 L8 M$ `/ J: I; Y  v! t$ X4 H: m
訂做個對$400唔使" `9 l8 C9 u! N; M, D" Y
仲話平添
$ |* z! D7 x! t原來佢地話之前係旺角訂做要六百幾蚊對% @7 z, o/ n3 |
所以格好價先好訂做
. V3 r7 m5 u2 G) u
1 m; j& A$ ]0 d$ O! U5 X
我冇做到鞋! 咁鬼貴, 真係當我傻0架!
作者: 校服收藏者    時間: 2010-10-18 12:40

我都唔係講你; r# R7 Z8 b# }( T6 p
咁緊張做咩喎
作者: CECI    時間: 2010-10-27 01:12

引用:
原帖由 校服收藏者 於 2010-10-18 12:40 發表   ' i( T( n1 \' [% i" n" F% W
我都唔係講你
# r, [6 q! U, Y5 T: I0 ]2 L9 M0 A3 i咁緊張做咩喎
2 ]2 M3 n+ r; g& x' p+ |% ]
% N* w* g/ u+ ~) M! T$ n
誤會了嗎? 我還是這樣呀!(公主病發呀!) 你果3對0野...^^...

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0