標題: 牛仔短裙size問題 [打印本頁]

作者: sinson    時間: 2010-10-16 16:51     標題: 牛仔短裙size問題

我想問,買牛仔短裙,應該以腰圍定坐圍(叫hip位???)定呢??
5 b* W1 }5 W: Q: d( O0 f; P. ~$ s. V6 d! U, [# |
我買過一條,sales話係腰圍。返到去試有少少乍。但腰圍岩
作者: wolford    時間: 2010-10-16 18:13

因為女士坐圍較豐滿, 所以買牛仔短裙最好度清楚坐圍, 不過我多數只睇腰圍, 因為hip位窄窄地先顯出個曲線
作者: CECI    時間: 2010-10-16 18:31

我果條幾榨0下啊!
作者: candyee    時間: 2010-10-16 21:50

我都喜歡hip位窄窄既牛裙........反而一般女仔的hip位不一定窄,美感也大減,但她們並不在意
作者: shinobu    時間: 2010-10-16 22:58

我尋日都買O左條.... 好開心
作者: 倫姊    時間: 2010-10-17 00:00

多數是計腰圍
作者: CECI    時間: 2010-10-17 03:25

引用:
原帖由 shinobu 於 2010-10-16 22:58 發表   
2 _' W0 J2 N  l# u* }' z3 `我尋日都買O左條.... 好開心
7 L9 }5 f4 ]( Y+ d- y
7 f" ~& L# D* g
長定短先!而家開始天氣涼, 應該會平d掛!
作者: sinson    時間: 2010-10-18 12:00

引用:
原帖由 CECI 於 2010-10-17 03:25 發表   
* {9 O& x5 e% r. X
) c% o' d  i2 i! S9 X, D: x# L* F/ R
& }9 j1 _7 T* n, U8 r  _8 o長定短先!而家開始天氣涼, 應該會平d掛!
. w6 v* `- ]8 b0 r& h4 s' R9 L你要知道唔去到個位數都唔會理照著既
作者: sinson    時間: 2010-11-12 12:39

早幾日買左條迷彩短裙,之前個條30腰細碼,見佢窄窄地,今次買中碼一定岩啦。( k, a' w0 J0 F7 S- y' |
點知返到去都係窄窄地.....併埋之前個條,點知係一樣size.....
% [& _! i" n& x; i! c8 s* v' i4 }0 j0 c; J8 I  W3 l2 k
其實30腰係咪要買大一個圍,即係買32呢?34我怕會甩裙=.=

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0