標題: 介紹元朗一個買絲襪的好地方 [打印本頁]

作者: tteeaa    時間: 2010-10-23 00:27     標題: 介紹元朗一個買絲襪的好地方

今日在元朗發現左一個買絲襪的好地方
; c5 r) X5 H# E3 H呢間鋪頭叫做「姿采精品飾物」1 F" P% a4 A9 z9 C  E1 Z! C& `
位於元朗大橋街市旁邊間百佳超市對面 (詳細地點可以參考附件的三幅圖)
3 Z3 e! G: N  o, D0 i呢間鋪頭主要係賣女仔野, 例如毛公仔, 電話繩, 飾物, 文具等等
/ }) l' H  D- D6 ]+ [! C* t如果係男仔行入去, 一般人都會以為你買野送俾女朋友, 所以唔使驚   % ^/ O! f0 }0 O
不過估唔到佢連絲襪都有得賣, 款式都幾多~. u$ |" ^7 w" l/ U) i" Q; a' g
入去間鋪頭, 向右手面行就會見到好多絲襪架啦~$ F7 x. D0 [3 x& l- S
厚度由20D至300D都有, 多數係肉絲, 花紋黑絲同埋魚網吊帶絲襪+ e& `6 a0 T+ X8 \9 }
價錢都幾平, 每對大約$10至$38, 視乎花紋同厚度+ h8 o8 g, Q9 [6 |! Z( T
我今日一口氣買左五對呀, 超開心!! (下面有得睇圖)
; j: n: q4 F3 D/ ?/ E呢間鋪頭由一對中年男女打理, 我付錢的時候佢地都無乜特別, 就係一般做生意咁啦...所以感覺都幾好
3 v9 U/ M7 H9 q$ X6 j$ b& s9 B不過要提提大家一件事
1 C  B) i& k9 U7 c0 a. b6 z就係呢間鋪頭到左放學時間會有D學生妹入黎買野
4 _& x" {  X, i, ?7 k所以如果大家驚的話就避開呢段時間去啦~+ V0 u" o( c8 V3 w& d

6 Q' h/ W3 i1 Z2 N呢對 $20: " _' g, i2 k: W* o  f# P, ~+ j
# p; }( l9 U( m" j
% a% J5 [( ]- ~
呢對 $38: & O$ u6 g( I4 ]2 z* W, k( Z

% o7 e4 N7 q) N* v% U0 D
$ q7 u0 Q6 W" h3 y; W5 T呢對 $38: 6 j! H$ J6 e8 a" ]$ e9 K
( ~& h! B- V5 [$ \5 M1 w4 e
+ x3 f' U( l: L1 F7 X2 W2 @+ c: J% s
呢對 $20: 3 ]2 g' J, T% n4 ?# ]

3 J" Z  o0 B3 o& I- Q
1 D2 u8 G5 o3 h" ^呢對 $10:
7 Q. k+ L) @' W
- v# B$ ^" D' x8 v8 y
8 B" ^7 O  N) L; |' L[ 本帖最後由 tteeaa 於 2010-10-23 00:30 編輯 ]
作者: 五香肉丁    時間: 2010-10-23 00:51

對我黎講好遠...好想去買....格仔果對180D
作者: LoVe_SiU_KiT    時間: 2010-10-23 08:30

元朗對我黎講太遠喇....
作者: asuradaskit    時間: 2010-10-23 09:46

THX~等我有時間去睇吓先~~
作者: pantyhosemancc    時間: 2010-10-23 11:48

入開元朗,要去幫襯下。吾知好吾好著呢?
作者: candyee    時間: 2010-10-23 15:52

介紹得好詳細,我會去拜訪下.......thanks
作者: CECI    時間: 2010-10-23 16:54

其實元朗有心行的話,真係幾多0野買ga! 不過真係好多謝樓主0既詳細介紹!
作者: thomas0505    時間: 2010-10-23 17:48

好想去買....格仔果對180D,不過元朗對我來說都係勁遠,你幫大家入貨LA.
作者: thomas0505    時間: 2010-10-23 17:49

你都好詳細介紹,多謝.
作者: tteeaa    時間: 2010-10-23 23:54

元朗對我黎講就好近啦~
3 Q. v( J% m6 S8 _" p9 I如果你地有興趣我可以試下幫你地買~
作者: sghk_abcd    時間: 2010-10-24 09:14

引用:
原帖由 五香肉丁 於 2010-10-23 00:51 發表   
: E, f1 y7 D' V1 u0 V, s* u對我黎講好遠...好想去買....格仔果對180D
! x8 v, j1 w" S# j( h: J& O
旺角會方便好多
作者: FS6573    時間: 2010-10-24 16:20     標題: 回復 8# thomas0505 的帖子

姿多美的絲襪在油麻地文明里附近的店舖有售,但要HK$29一對,而且款式不多。
作者: tteeaa    時間: 2010-10-24 22:14

引用:
原帖由 CECI 於 2010-10-23 16:54 發表     e6 }: _# x- M5 i8 z7 {6 x6 S. S
其實元朗有心行的話,真係幾多0野買ga! 不過真係好多謝樓主0既詳細介紹!
  G. q8 d8 z) ^5 n# c- l6 L& a9 n. s* z; t" {6 q0 Q8 ]+ |  q7 ^
Ceci姐姐你會黎元朗架? 得閒可以搵埋我一齊行街街喔~
作者: tightstights    時間: 2011-7-30 13:57

有埋圖真係有心啦^^
作者: pong_bo    時間: 2011-10-7 10:17

元朗我都好近! ^^ 方便買呀!
作者: 校服收藏者    時間: 2013-10-4 13:02

唔知仲係唔係度呢?
作者: Eve_au    時間: 2013-10-10 17:24

好介紹!有空逛逛先!
作者: yoda0806    時間: 2013-10-13 09:09

我係去行過少少嗰個興隆中心地下嘅"鳳如"買GUNZE絲襪多....
作者: kensum    時間: 2013-12-16 18:14

好似幾正, 得閒去睇下先!
作者: tracy4    時間: 2014-2-19 00:44

引用:
原帖由 yoda0806 於 2013-10-13 09:09 發表     X. W5 n. ~) n5 @; X/ J" e: A
我係去行過少少嗰個興隆中心地下嘅"鳳如"買GUNZE絲襪多....
# G5 B; Y! g0 ]/ }6 W% O
今日我去晒兩間,款唔多
作者: silly1234    時間: 2014-2-19 00:51

其實呢D係普通O既大陸街檔絲襪,好多潮物商場都有賣
作者: qwertyuiopleo12    時間: 2014-2-19 01:00

吳錯
7 h+ U3 v& _1 M! R  J下次可以去下~~_

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0