標題: 請教 SO 根問題 ^^ [打印本頁]

作者: ADA    時間: 2010-11-21 01:52     標題: 請教 SO 根問題 ^^

請問拔左之後 會再生返出來嗎 ?
作者: CECI    時間: 2010-11-21 02:05

ADA這是一定的! 鬚根同頭髮和身上所有毛一樣, 拔0左都會生返ga! 不過用拔鬚的話, 生返的速度比較剃慢! 要CD係要不斷咁勤力去拔ga啦! 即使係天生幾少毛髮都好, 始終是男性, 冇得懶ga!
: o. h( d' p( `! d. F) i2 e. n
作者: ameifule    時間: 2010-11-21 02:11

已經拔習慣囉,雖然說長得慢,但鬍子數量太多了,每天都會冒個幾根出來,所以我現在2~3天拔一次,
/ t$ L$ X/ t0 y1 e9 i至於眉毛就長得較慢,而且還要注意型狀,
作者: mercury1    時間: 2010-11-21 02:32

唔會生返..,咁就唔會有激光脫毛啦
作者: ADA    時間: 2010-11-21 02:56

謝謝各姊妹的提示  
作者: 心儀    時間: 2010-11-21 08:04

引用:
原帖由 ameifule 於 2010-11-21 02:11 發表   6 `  g5 n6 ?; |: N7 k( T$ j
已經拔習慣囉,雖然說長得慢,但鬍子數量太多了,每天都會冒個幾根出來,所以我現在2~3天拔一次,) I2 H5 ]0 u) e, W7 O1 U- e; u. W
至於眉毛就長得較慢,而且還要注意型狀,
  k6 i2 i- K0 k
頭像好可愛XD  u1 S& p, @" w- u' z! |+ A8 A
兩三天拔一次效果不好的吧  M; Y) I, p! U; g9 q
我通常也是等兩星期才有最好效果
作者: 13530386    時間: 2010-11-21 16:16

引用:
原帖由 心儀 於 2010-11-21 08:04 發表   5 q. h6 v" h" x1 {( b
; |3 D8 q% R3 M. e
頭像好可愛XD
! p. L" g1 N8 k' |9 f兩三天拔一次效果不好的吧
" @* D: n4 ]% }- p: m我通常也是等兩星期才有最好效果
8 G2 K$ S0 y8 D5 Y
2 L5 l, U( Y4 U1 ^8 w. ^9 H係囉, d腳毛都係, 但係甘就大大減低可以CD既貧率, 好矛盾
作者: wadee    時間: 2010-11-21 16:41

所以只好永久脫毛
作者: 13530386    時間: 2010-11-21 17:37

引用:
原帖由 wadee 於 2010-11-21 16:41 發表   
3 Q, b' u% |' w所以只好永久脫毛
* \0 k0 o( o/ i3 Y) b$ r' D% B8 H% V& {+ A
係咪即係電果d(二萬銀果d)??
作者: iamonheel    時間: 2010-11-21 17:41

引用:
原帖由 ameifule 於 2010-11-21 02:11 發表   
" D5 X, ~6 g1 T, {' R已經拔習慣囉,雖然說長得慢,但鬍子數量太多了,每天都會冒個幾根出來,所以我現在2~3天拔一次,8 J  J0 T; l1 ]8 A
至於眉毛就長得較慢,而且還要注意型狀,
, {5 I/ k; G) R+ V3 L9 Y, u) C1 N6 ~7 L: |
新頭像啊, 美少女啊
作者: 08miki08    時間: 2010-11-21 23:23

緊係會生返啦, 如果唔係都唔洗去脫毛啦!
作者: mercury1    時間: 2010-11-22 10:23

引用:
原帖由 心儀 於 2010-11-21 08:04 發表   . D% F: M" j( B7 V4 x2 d/ N
6 j$ `9 d$ p: ~) |* D
頭像好可愛XD
2 u$ U1 ]( t, w( v" f兩三天拔一次效果不好的吧
* n! }8 J. H1 E& S我通常也是等兩星期才有最好效果
. D0 n2 R" r! d, }2 r0 E/ [
8 @8 e2 Q. v4 G& F忍唔倒D鬚響塊面道
% s) \/ R; M  A9 W兩星期?  一日都忍唔倒3 j$ R, H- x0 Z0 |
最多化妝時打多D粉底
作者: 希文    時間: 2010-11-22 17:51

引用:
原帖由 mercury1 於 2010-11-22 10:23 發表   
  `! w0 b6 W' A( s% a6 j6 s/ h
1 }: C$ T6 I% Q% Y
0 i+ |  D& G/ o; |- C忍唔倒D鬚響塊面道
; i: E5 V9 X0 N0 j& b, t" n兩星期?  一日都忍唔倒
7 q& W, M1 ?- C; J! f; ~最多化妝時打多D粉底
& u( m; O' n& U1 g" H, ^* U

7 x  V1 U( o; C9 D) L+ c% [( u係囉....一見到d鬚就想死...4 T! ], X  n* g$ |( E8 M9 O
-_-但係激光又貴...
作者: ameifule    時間: 2010-11-22 17:56

引用:
原帖由 心儀 於 2010-11-21 08:04 發表   
1 N2 i4 N* R% G, @' {
' D' q/ Z' n% f! u2 P, t頭像好可愛XD
9 c4 q( F: O) ^兩三天拔一次效果不好的吧
& f# ^0 R$ K8 l# p; n  q我通常也是等兩星期才有最好效果
. H3 {7 l* ?) {
每天總是會有幾根冒出頭來,我就把它拔掉,所以一次也才拔幾根而已,0 [9 ^9 T' c# j; x+ G, ?/ b" {
兩星期應該全都長出來了吧? 然後再一次拔光?
作者: ameifule    時間: 2010-11-22 17:57

引用:
原帖由 mercury1 於 2010-11-22 10:23 發表   * M6 [9 ^4 J' S( V9 A. b5 a
( w4 {/ Q" h  ?9 K) ~/ j

4 i9 ?7 ~4 @# `3 X. U# V* B忍唔倒D鬚響塊面道; C  v3 Z5 l/ k/ ]3 C% F
兩星期?  一日都忍唔倒
! l2 w* K: i6 k1 Y# M最多化妝時打多D粉底
9 O( }& ^+ o% w. L9 O
多打粉底還好,主要是不均勻,所以還是拔囉,
7 _4 E, U/ D8 M: B無法忍受鬍子冒出來

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0