標題: 新手一問,希望能幫助解答一下。 [打印本頁]

作者: 紋身仔    時間: 2011-1-20 00:04     標題: 新手一問,希望能幫助解答一下。

大家好,我係一名新手,本身對cd無任何認識,最近開始接觸到呢一個論壇,見到好多人既作品都好靚,所以心思思都想cd一下,但又唔知從何入手,我見好多人影咗好多戴bar既相,出黎d效果好真實同自然,想問大家如果買bar既時應該買咩尺碼呢,同埋點樣先可以做到一條自然d既事業線呢,最後想問義乳值唔值得買呢,係咪會比較放便d呢?希望大家唔好嫌我有太多問題呢!真心希望大家能解答一下我的問題呢,謝謝。最後祝大家cd愉快呢!
作者: LingLing    時間: 2011-1-20 01:43

小妹意見:
/ M2 G& w" q' w買bra 需要知胸圍及cup size, 呢d睇你身形, 冇話一定咩size, cup size 我會買a, 除非你諗住買個好大既義乳, 唔係應該夠, 鬆拋拋我好唔中意....
3 x4 u2 @9 e1 C3 n8 Q6 z: g' q' D
營造事業線, 我會先戴nu bra, 大致係將心口d肉夾埋, 面再戴多個厚pad a cup bra, 應該可以....加強效果, 有女仔會戴2個以上nu bra, 仲要黏埋膠紙, 吊橋束衣, etc, 真係各施各法, 工多藝熟....' a+ H: I/ S" X, Z3 _* k, Y6 g7 O7 R0 \
$ {) X" K2 a6 n9 F
著一般衫有個義乳攝下位咁個shape 咪好睇d lor.....
作者: ibm.jp    時間: 2011-1-20 11:28

通常 a cup已經夠用,除非妳本身係有d肥胖 咁就另計) R' i' I8 }; B
  O6 r: ^* }8 j) P
外面d 爸 大多數都係a cup開始,同埋款式算係最多,因為夠普及嘛 1 n( z# Q- N+ v2 U# f
7 R& u0 o* e0 B% b8 z# x. w. N- O
而帶咩size就要你自已度下你自已個胸有幾多吋 or cm 喇
作者: Jenny    時間: 2011-1-20 12:26

I love their bras the best because I can wear them everyday without people knowing it.' O! E  ~7 l3 |( Y0 G# J
& r1 e% [, K7 g5 ~( i- ~
http://store.americanapparel.ca/8319.html?cid=219
; D( l( O* H3 L7 z) x$ Z- X8 X1 o, u" V( w1 ~5 l; b2 D
just bought this and they fit me well...
7 i$ P. @2 `8 i, S5 F* d, q4 e* t0 B4 ~' V- H" D
; g& {. P2 g1 ?* ~) g$ ~4 r# O/ E1 C- [/ V# I- t: z
Cotton Spandex Jersey
2 ^) ^/ i/ I8 i( KCross-Back Bra0 D2 o( {. g% h. L5 t$ C' ^4 o% J3 P

* B: t9 X1 J( a; ^) Nhope this help,  6 D1 r6 H9 c) o- ^" J: }& e+ o
" [% h+ r  L7 O! _  N4 ^: h
Jenny
作者: 紋身仔    時間: 2011-1-20 18:42

多謝咁多位熱心既解答呀,等我跟住呢d方法試吓先。

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0