標題: CD留長頭髮怎樣返工? [打印本頁]

作者: prettyin1224    時間: 2011-2-13 06:08     標題: CD留長頭髮怎樣返工?

CD留長頭髮怎樣返工?  
, p/ i# G& r- L) s% U( r9 X我見有d CD真係留長頭髮,
3 k9 r0 k/ l/ s. z5 s& N9 Z係唔係因為佢地d工作唔需要點接觸人?
+ {$ ]9 y) j3 E: k5 v1 d另外老闆會唔會接受到男下屬留長頭髮嫁..
作者: regina1010    時間: 2011-2-13 06:43     標題: 回復 1# prettyin1224 的帖子

我相信藝術行業或本身是僱主咪可以囉,我有個朋友從事馬會電話投注的,他都是長髮和留海添,間中都試過被人誤會是女仔
作者: w-wing    時間: 2011-2-13 11:57

其實老闆不會介意的,多數是人事部阿姐搞鬼
作者: 1980718    時間: 2011-2-13 13:55

做設計的應該可以,因為設計師也是藝術家吧! 留一個藝術家頭也很正常!
作者: applechoi    時間: 2011-2-13 17:28

有人會“剪”個比較中性ge髮型(好多時長髮都會簡單修剪下)
' ]) l4 q8 K* \5 ^/ m& N2 y& d亦聽過有人用男裝假髮
+ L- H8 D( Y1 S3 s. U0 ~
- c# g4 [. N( h; I+ ^$ a4 L; ~但好多時... 返工做左一排就無人理你(只要造型唔太過火)
作者: lily999    時間: 2011-2-14 01:38

平時梳一個man D既馬尾就沒問題吧?到左CD時再梳翻女仔頭
作者: 涼宮春日    時間: 2011-2-14 01:46

引用:
原帖由 lily999 於 2011-2-14 01:38 發表   
5 l" g! h( H) K. J9 M平時梳一個man D既馬尾就沒問題吧?到左CD時再梳翻女仔頭
) ], H' H3 x/ v7 v0 ~: [
' w" J* M1 l8 R" b4 z( L+ R5 ~同意
8 t/ {# r  @: z/ ~扎起man d既馬尾已經可以了,好多人係咁呢# t) F9 R- y! `* L1 k% \" O

9 [/ a. X- x& \2 U3 b9 h# z唔駛問呀貴
作者: heverclio    時間: 2011-2-14 01:50

親戚的目光比較麻煩~ ~ 每年春節到在問
/ o/ [- g6 @" R' Y) I我也準備了一頂男生假髮備用 哈哈^^
作者: tyhnjki    時間: 2011-2-14 07:42

引用:
原帖由 heverclio 於 2011-2-14 01:50 發表   # ]8 W' c6 |  t3 M' O; W
親戚的目光比較麻煩~ ~ 每年春節到在問1 ^+ Q% c! \( _- }) B
我也準備了一頂男生假髮備用 哈哈^^
: S8 g4 o% s( e  {- k; |
7 }; p* N/ l( l4 T% `9 S/ X
我當初留長髮個時都比親戚問 幾時去剪髮 問左成年

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0