標題: 想請教下大家高跟鞋可以點收藏呢? [打印本頁]

作者: 蕊璃o琉璃    時間: 2011-2-21 22:44     標題: 想請教下大家高跟鞋可以點收藏呢?

裙果d我都重算ok收到...
% l( D+ Y% ?6 A' y. R但係高跟鞋真係.... ! K5 A5 ^% I7 r& W( W
依家屋企有一對都好怕被發現
# M5 y  I+ c* J( N請求大家比個方法我~
作者: JG5446    時間: 2011-2-21 23:00

就咁擺係一個紙皮箱入面
作者: Jany    時間: 2011-2-21 23:34

引用:
原帖由 蕊璃o琉璃 於 2011-2-21 22:44 發表   
3 P. `9 F. V5 x* T$ e) p7 p' X裙果d我都重算ok收到...
1 @2 P4 s: p& @但係高跟鞋真係....
8 {+ A- g$ N0 l8 b- f依家屋企有一對都好怕被發現
# Q. s8 m$ e; Z請求大家比個方法我~
4 ~% W1 Z5 \! J- C8 o
租個迷你倉啦...
作者: 蕊璃o琉璃    時間: 2011-2-21 23:50

引用:
原帖由 JG5446 於 2011-2-21 23:00 發表   
$ {( {  N/ \# F就咁擺係一個紙皮箱入面
& g$ Y; h% f6 V7 H! i. j

1 O7 J4 k5 }9 Q! R7 l# d8 `: h$ R實比人發現架wo...就係唔可以比人發現
作者: 蕊璃o琉璃    時間: 2011-2-21 23:51

引用:
原帖由 Jany 於 2011-2-21 23:34 發表   & b' H$ a9 J8 {2 c7 ^/ `, U% Z
0 g4 `: g+ @& G8 A# p9 T9 U
租個迷你倉啦...
! A: {) i) \5 I* ~& W. j- \5 E

9 J5 X, ~$ p( u/ n本身都諗住咁做...但係好唔方便....
作者: 蕊璃o琉璃    時間: 2011-2-21 23:56

唔通要同我心愛既高跟講bey bey
# v1 I0 k, [+ T7 }6 m( s今晚決定左著住訓!
% d! J2 G5 G: @+ m0 c聽朝有機會既影左相留念
作者: iamonheel    時間: 2011-2-22 00:20

有幾高呢? 放得入其他合嗎?
作者: 蕊璃o琉璃    時間: 2011-2-22 00:35

我諗應該係6-8cm咁上下啦...
/ c! d0 G6 r3 {' S7 L' j我之前用模型合裝住既..不過覺得好易比人發現
% V; P/ ?: q7 u0 }( Q) Z* O唔知點好....
作者: iamonheel    時間: 2011-2-22 00:44

引用:
原帖由 蕊璃o琉璃 於 2011-2-22 00:35 發表   * o6 {$ D- V) e6 Z! b( M
我諗應該係6-8cm咁上下啦...
! E7 H9 V  n) o7 ]/ @. x8 b我之前用模型合裝住既..不過覺得好易比人發現
. @4 @$ g6 F: @: C0 O唔知點好....
5 D  E0 {+ K: i

0 l  n4 e2 y( u# T+ s# P模型合!! 我以前都係
作者: w-wing    時間: 2011-2-22 00:56     標題: 回復 9# iamonheel 的帖子

無錯,但是紙盒縂有被搞的一日(阻住曬,丢去垃圾啦)。
+ `$ K6 f0 p* l不然整個大模型display盒,在底偷空油黑放都ok(到膠片公司訂造的話幾高幾寬都得),同所有人講限量版,眼看手勿動(除了你),不過個模型就大投資啦
作者: zyi8vm    時間: 2011-2-22 10:11

buy a metal box with lock, and say that the box is for personal stuff.  since they cannot see what is inside, they cannot say anything.
作者: 雪映    時間: 2011-2-22 21:34

要收埋樹要放係樹林: b7 N4 i) c8 [- z4 P7 _
要收埋人就要人多的地方, y$ x- [$ L; D0 D
要收埋鞋,鞋架
作者: w-wing    時間: 2011-2-22 21:55     標題: 回復 12# 雪映 的帖子

係啊!
! {8 f* a! _* }7 }/ ]/ `如果屋企擺得亂或多朋友,就有藉口阿XX朋友、同學、同事搬屋無位,交你代管仲有保管費留低,2 d0 }2 i, ~4 _) G* u) h
不知何年何日來取回,叫大家要小心保管、保養
  J. c; Q* [4 ^1 o, @7 o最重要個阿XX無人識、無聯絡資料、是女
. [7 P5 ~/ H4 {/ Q問起點解無來取,就話人地忘記了或未想取回住繼續代管...浪費位置?有錢收啊% `: |) y7 K* h$ b- e5 E
, l4 b: I0 }( P  P* z3 `
作者: wongkt    時間: 2011-2-22 22:01

我都好明白你既感受, 因為唔知點收而冇得買鞋著
作者: Jany    時間: 2011-2-22 22:45

引用:
原帖由 w-wing 於 2011-2-22 21:55 發表   
+ ~7 A& W1 i9 f% e& l/ Q, W係啊!
7 ]) j. f9 Z( {/ w' N% |' ?* [如果屋企擺得亂或多朋友,就有藉口阿XX朋友、同學、同事搬屋無位,交你代管仲有保管費留低,
, o+ Q1 h0 E- U) ^# p% d- `不知何年何日來取回,叫大家要小心保管、保養 . w% k8 k& x' Y% c( U
最重要個阿XX無人識、無聯絡資料、是女! D# L0 ~/ O6 }) R  [
問起 ...
6 P& V  Q/ n  i  _' J1 ^
有冇人信ar...搬屋無位,只係對鞋冇位放?朋友仲收保管費?
作者: CDYoyo    時間: 2011-2-23 00:06

可以用個背包或任何去街既袋,裝住所有CD用品,然後用把鎖鎖住個袋條拉鍊.7 A2 h* I9 U7 y$ f: e
裝個袋放入衣柜/柜桶度,衣柜/柜桶有得鎖仲好.3 f5 C  B: z% X; O8 j) S0 ^& U
無得鎖都ok,就算俾人見到個袋都唔可以即時睇到係咩.
& G5 @7 [) |+ i2 S% i) R有人想知實問你,你講咩都得啦到時.
作者: 雪映    時間: 2011-2-23 14:46

引用:
原帖由 w-wing 於 22/2/2011 21:55 發表   5 ?: j; M5 ]/ J0 q- K* C; O( Y
係啊! ( F/ ]7 p1 q/ \8 Z3 Y
如果屋企擺得亂或多朋友,就有藉口阿XX朋友、同學、同事搬屋無位,交你代管仲有保管費留低,
3 W: u) U; ^2 h+ Z/ D5 p不知何年何日來取回,叫大家要小心保管、保養
5 F2 z9 X# K& U- ]+ n' c$ c最重要個阿XX無人識、無聯絡資料、是女
, G7 C' Z# q% T  K- G- t, S& J% }問起 ...
2 b6 e- X) V% ]+ d對不起,我隨口說的,不要太認真...
作者: LingLing    時間: 2011-2-23 15:57

好彩玲玲自己住冇呢個煩惱...& ~" @: ?/ C9 N: z7 Z: q

9 T4 R, |: [, [( l1 \0 G6 i不過都試過屋企人無lala返黎, 要拿拿臨走鬼, 真係嚇親.....
作者: w-wing    時間: 2011-2-23 20:31     標題: 回復 15# Jany 的帖子

有冇人信ar...搬屋無位,<--answer:唔給大屋搬小屋呀  
# @+ @  s# `* r只係對鞋冇位放?朋友仲收保管費?<--answer: 如果在返工,話是同事,不是朋友 ,同事費事欠人情而自己想幫補下所以收錢,仲可以話陸續有來
$ a+ S0 C  W( u# f& _7 H最近要有原裝鞋盒才顯得出此鞋的重要性1 ~/ ]% O$ L1 e0 r+ a+ W. E

4 S3 h; y- w+ Z7 w6 G( Y0 |' K) |[ 本帖最後由 w-wing 於 2011-2-23 20:39 編輯 ]
作者: w-wing    時間: 2011-2-23 20:44     標題: 回復 16# CDYoyo 的帖子

有啲阿媽、老豆想知實唔問你,自己開袋,到時你講咩都無用啊
作者: ripple040    時間: 2011-2-23 23:11     標題: 回復 18# LingLing 的帖子

係,真係驚到陣

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0