標題: 請問點樣先可以入到去cd group既見臉區呀,成日話唔夠cd分數既 [打印本頁]

作者: ppp    時間: 2008-9-30 18:07     標題: 請問點樣先可以入到去cd group既見臉區呀,成日話唔夠cd分數既

作者: system_error    時間: 2008-9-30 20:24

其實~我都好想知~
作者: cdtv    時間: 2008-9-30 21:15

只要發表和 cd 有關的話題或在此類話題中回覆便有機會獲得 cd 點數(需由版主評分)
作者: ch1925hk    時間: 2008-10-1 21:30

請問版主,回覆這個標題算唔算和cd有關呢?同埋想問:(和 cd 有關的話題或在此類話題中回覆)的標準是誰定?將cd見臉區列為少數人進入,我個人認為這是..........,(下刪1000字),總結:我不支持社區有這樣的設定,不過會員從來都是口細冇聲出,我也是某個國內老牌cd論場的版主,除了管理員區,各個版頁都可讓會員進出,看來國內比香港自由得多,香港倒退了!!!!
作者: noel    時間: 2008-10-1 22:18

引用:
原帖由 ch1925hk 於 2008-10-1 21:30 發表
9 `! @% N0 G4 {' O. M5 \- L" e請問版主,回覆這個標題算唔算和cd有關呢?同埋想問:(和 cd 有關的話題或在此類話題中回覆)的標準是誰定?將cd見臉區列為少數人進入,我個人認為這是..........,(下刪1000字),總結:我不支持社區有這樣的設定,不過會員從來 ...
) b7 `6 L7 G8 {/ `. K) q. _
這回覆看來只是你對此論壇的不滿, 和cd沒甚關係(標準是人定的, 但可能我用一萬字解釋你也未必懂)3 d) X" n4 x% f2 o7 `! o
所謂各處鄉村各處例, 網絡上成千上萬個論壇, 難道設定都是一樣嗎? 可能國內是這樣(這奇怪了, 國內cd論壇我也看不少呀, 但設定都有點分別喔), 但香港可是能自由設定的喔, 而我們將cd露臉區這樣的設定, 自然有我們自己的考量, 各下不了解就算了, 而且香港不是只有這個cd 論壇的, 我看各下還是見識多點才來說甚麼香港倒退了的說話, 免得被人看作井底之蛙就不好了! m5 }' ~3 \3 s) A$ {( s

# ^& B2 v/ [& H" W: j5 A[ 本帖最後由 noel 於 2008-10-1 22:23 編輯 ]
作者: ricky    時間: 2008-10-1 22:47

咁麻煩先可以看
作者: kefjbl    時間: 2008-10-2 00:16

引用:
原帖由 ch1925hk 於 2008-10-1 21:30 發表 5 Z+ t$ r$ q  V4 c
請問版主,回覆這個標題算唔算和cd有關呢?同埋想問:(和 cd 有關的話題或在此類話題中回覆)的標準是誰定?將cd見臉區列為少數人進入,我個人認為這是..........,(下刪1000字),總結:我不支持社區有這樣的設定,不過會員從來 ...
$ f% p, h1 H& ~, \$ R3 ~我都是咁話...............
作者: ch1925hk    時間: 2008-10-2 05:32

引用:
原帖由 noel 於 2008-10-1 22:18 發表 1 M3 J, p, p( t( T' a. F. F. F6 F% l

8 h# E6 S( p$ Y這回覆看來只是你對此論壇的不滿, 和cd沒甚關係(標準是人定的, 但可能我用一萬字解釋你也未必懂)- y; {  K+ D3 Y0 }
所謂各處鄉村各處例, 網絡上成千上萬個論壇, 難道設定都是一樣嗎? 可能國內是這樣(這奇怪了, 國內cd論壇我也看不少 ...
1 V# a+ m4 R7 _6 k* o

; s7 y5 M- _& W3 }8 y我沒有對這個論壇不滿,要是我不滿,我就不會進來,我只是不喜歡管理員有這樣的設定.
: u, d, i, ^# Y  _4 r" h(標準是人定的)你不用一萬字去解釋,我也肯定你不會用一萬字去解釋,六個字明晒(標準是人定的).
) g" s( P9 ?+ O" b& k但支持我說法的,不只是我一個,如果照你說;這樣就是對論壇不滿,看來不滿的人還不少.; a9 w5 [. ^+ n2 X9 i2 X0 y
再講,我來這裡是尋開心,希望籍著不同的論壇去表達自已對CD的立場,和通過各個論壇來吸收或分享其他CD愛好者的經驗,但這個所謂露面版頁,只設定得少數人分享,就有點......!
# r7 _9 Z% M% e不過,管理員大晒,鐘意點就點,冇計~
作者: kof_1998    時間: 2008-10-2 11:39

首先我覺得呢個動機係好既, 因為如果太易俾人入到去, 好多傳媒都會睇到, 上左報就唔多好啦, 係咪?>!
6 ~9 {( r5 m. Y% N+ j
) v" h; ~  Y6 B4 r: R6 S不過, 如果係由人來評分, 我覺得又太主觀...我都出過原創帖, 可惜我一點都拎唔到, 我既帖已經唔係咩廢帖啦, 但都無喎...所以, 標準真係唔知點定既~~會唔會唔係咁公平呢?8 x9 ?2 G# o; P- Q/ x( S
( K0 ]7 q- [. H9 m- g6 i; [
我覺得如果係以論功行賞既, 不如計出帖數同埋回帖數啦, 再加埋管理人員既額外評分, 咁會唔會好D呢? 最起碼咁樣可能令更多人入到去, 而又不失入版既難度呢~
作者: ch1925hk    時間: 2008-10-2 21:39

其實想發展一個好的論壇,我個人認為是接受其他會員的議見或批評,將得出來的結果用客觀的角度分析,再作出改進,咁先叫做一個好的論壇,如果有人作出批評,就加冕為:井底蛙,呢個稱號,會令真正想論壇有更好的發展,成為一度障屏
作者: cdtv    時間: 2008-10-2 23:06

多謝各位ge意見' y$ u, Y1 c; |( H5 I2 n) `
打得咁多字發表o既會員,只要唔係無理攻擊,我都會視為對論壇有心o既會員
; \8 C; b( c" g# t' q2 H. h! c+ P- C) }
其實 set 呢個限制係因為之前有人將本壇 post 到本港某知名論壇, W% E( N8 k/ p3 Y% e3 l5 U. o
然而眾所周知該論壇有好多冇品o既人
7 l. H3 J" d' m& Z* O佢地將我地會員露臉o既cd照隨便 post 上去5 Q# v& [6 f+ Q7 o
試想如果該會員的朋友在那論壇看到那個帖他有多尷尬?
$ ^% i/ @0 l7 c2 R0 G始終唔係個個 cd 有勇氣去話俾身邊o既人知佢地有呢種喜好8 |( P( t: ]6 k5 R
我地咁樣 set 只係唔想乜人都入到去 , 意在保護我地o既會員. X% o; o+ a" [( D4 a
希望大家明白4 [7 _8 f8 m4 K
" [  ]3 o7 ~* Q1 L
至於評分問題  w5 l. U/ J6 b! V" j9 D
因為本人同其他版主都係時間有限 , 所以冇可能個個帖都睇 , 由其係回覆就更不能 , 所以有時未必加到分俾大家) G' S1 k/ i  L6 g5 K" `. i
但係如果改成自動制 , 姐係發帖達到某水平或積分達到某水平就可以入 , 就會變得唔安全
( [( U) ?5 W& D! ~8 p2 J) a" P1 G0 O% ~因為如果係有心搞事o既人 , 我地論壇都唔少主題 , 要回幾廿個帖又有何難) N' q# d, v$ F- N$ H; E4 m3 Q
所以我地先要set 人手評分 , 如果真係有人咁有機心去偷相特登扮 cd 而又呃到我地 , 咁我地都冇野好講啦
# _6 J' h+ p- `: L6 ^+ w既然我地o既意旨係要保護 , 我就想做到最好的保護效果
作者: ch1925hk    時間: 2008-10-2 23:26

引用:
原帖由 cdtv 於 2008-10-2 23:06 發表 / i) Z& \8 P1 f& W, K- l; c
多謝各位ge意見
$ }" k4 s" k  b# _打得咁多字發表o既會員,只要唔係無理攻擊,我都會視為對論壇有心o既會員6 U2 Y' }' P% b$ e& b

* E) z6 K" V5 N- B0 L其實 set 呢個限制係因為之前有人將本壇 post 到本港某知名論壇* U% S1 n8 Q1 r6 D
然而眾所周知該論壇有好多冇品o既人: O9 P4 h% D/ w5 M  {1 f3 s8 N
佢地將我地會員露臉 ...
& y+ u4 S3 ?! T& _8 x
2 U1 Y) v& |7 M8 F看到這樣的回覆,我們做會員也欣然接受,之前搞出誤會來,是因為在論壇內沒有表達論壇的立場,就像我所認為的:只有少數人享用.
& v! k# o% \) E我誤解了管理層,我向社區說聲:對不起!
作者: simeilo    時間: 2008-10-3 11:02

其实果个戀戀點數系咪就系CD點數呢?
作者: cdtv    時間: 2008-10-3 22:59

引用:
原帖由 simeilo 於 2008-10-3 11:02 發表 " p9 w; p% x' W' S3 O% Q7 W7 w- I
其实果个戀戀點數系咪就系CD點數呢?
# ]9 R! Q' k/ }; G3 B# S6 ~1 V, k& d) d
如果兩樣野係一模一樣 , 又何需要兩個名呢?
0 u' }/ s8 E: u+ ~6 M6 K而且兩個積分都有唔同數值 , 試問又有乜可能係一樣呢?
作者: cdtv    時間: 2008-10-3 23:00

引用:
原帖由 ch1925hk 於 2008-10-2 23:26 發表
. }/ v- s" B. p! l3 S' ?
: z; G5 o8 o7 F5 A+ z  z# z5 [+ \
% U1 H( c8 j4 a" d% {看到這樣的回覆,我們做會員也欣然接受,之前搞出誤會來,是因為在論壇內沒有表達論壇的立場,就像我所認為的:只有少數人享用.
0 e0 d5 J6 j5 I4 ?2 |9 i$ F) A/ t1 I我誤解了管理層,我向社區說聲:對不起!
, e/ `" s9 p6 C; g4 `
7 Q6 s: `( z: m# ^% g  u不用說得那麼嚴重 , 發表意見是好的 , 多意見論壇才有進步; ~& U  d$ B5 I+ j: ^' O9 l
沒有意那論壇就變成死壇了
作者: jojoon9    時間: 2008-10-4 00:14

我比例支持保護措施大於方便的設定,雖然我都入唔到去睇,不過我唔介意遲d先入到去
3 H  z& U  O6 `7 a9 ^; t( a香港表面開通,內裹守舊,好多人都唔接受CD,而且HK地方細,露面的相如果流出都幾麻煩7 p# D( v0 s  v! m6 p
( E4 Z3 n. f; Z0 Y* u5 k
所以多d保護措施是應該的
作者: kevin428    時間: 2009-3-27 02:31

支持. Q- U5 J/ h) n7 p3 t) ~; v  r9 S0 X
應該是要分清滴
作者: garylee    時間: 2009-4-22 13:21

咁就大獲啦@@ 我1點都冇@@
作者: grilboy    時間: 2009-5-4 08:00

我覺得有時唔比D人睇都係咁既
) v( R+ b4 A& K) }$ D9 Q% J6 c比D CD帶黎少好多既麻煩,有D人成日以為佢地好似雞咁
, Q7 i$ B; q7 i. t% n: y& a" }( cCD唔係性奴,唔該大家唔好誤會 ! x1 p5 q9 U+ y" {
何況果個區既人就算係有樣睇都唔代表D咩. R4 a$ `8 E; L* C/ u4 x7 d- C
大家好似覺得係妖怪咁,由其以上話大獲果D
6 B: p9 o' j8 C4 n! U就算個FORUM有好多人都對管理員有好多不滿可以開POST研究
. H8 O9 T' ?) `我覺得今次睇到某會員有開火的現象,真係睇到D人好無奈
作者: shinobu    時間: 2009-5-4 19:41

大家想要CD 點數既+ ~! G5 W: Z- u7 Z/ |
就不如分享一下你的佳作吧
作者: 1989    時間: 2009-5-15 21:45

我都係,點先入到??/
作者: dorian    時間: 2009-5-17 20:52

明白了!但…請問要如何發表、在那論區發表才能得到CD點數呢?敬請明示,否則恐怕會有很多姊妹不斷發帖都得不到CD點數,包括小妹!
作者: 楊乃武    時間: 2009-5-19 23:58

引用:
原帖由 dorian 於 2009-5-17 20:52 發表
4 @8 v! b/ O# v3 u$ v) O) A. i9 R明白了!但…請問要如何發表、在那論區發表才能得到CD點數呢?敬請明示,否則恐怕會有很多姊妹不斷發帖都得不到CD點數,包括小妹!
# Y; z# o! N% \# N4 @===================================================================================
( G: o' d6 C% B& r1 i( l9 a& L( a9 |7 G( F
' E$ q. h5 }" z! _8 e% r
在戀戀CD自貼發表原創CD圖片,2 C" {2 A$ s$ T& \! S& [+ j* H
就有機會得到CD點數了
作者: dorian    時間: 2009-5-21 19:50

謝謝指點。妳真好人啊…
作者: 思欣BB    時間: 2009-5-28 14:20

請問放cd算唔算呢!
作者: JEM    時間: 2009-6-9 05:50

其實~我都好想知~
作者: benbenben140    時間: 2009-6-9 21:01

仲有d咩cd討論區?
作者: a741940461    時間: 2009-11-13 16:00

作者: manacili    時間: 2009-11-18 12:53

我好希望我可以得到CD點數..否則這麼好的論壇有許多的文章及美美的姊妹..; V) V  s4 ^5 A
都無法分享她們的喜悅及快樂..希望版主大大可以讓我早日穫得10以上的CD: ?; r& W& R% b, {" h7 {: V0 S% b
點數..
作者: 毛毛    時間: 2009-12-1 07:24

我發現cdtv無cd點數,佢入唔到保護區,哈哈哈
作者: chris963    時間: 2009-12-3 02:17

版主,管理员点样可以增加CD点数啊,发帖又唔加点玩啊,离得依D论坛都系同道中人啦,唔系来依度做咩啊,发帖加1个或者2个CD币大家都系同道中人无需要咁样做啊,大家都系想论坛好姐,发CD图片增加2个CD币,回复增加一个CD币,大家都系想知道点样有CD币姐,对不对了
作者: grilboy    時間: 2009-12-3 10:25

引用:
原帖由 chris963 於 2009-12-3 02:17 發表   8 D5 Z6 |' [1 V5 |* a# [) e
版主,管理员点样可以增加CD点数啊,发帖又唔加点玩啊,离得依D论坛都系同道中人啦,唔系来依度做咩啊,发帖加1个或者2个CD币 ...
$ C  ?* _9 X4 X$ Y: b) H& f+ D0 j1 z  @" R. h0 z3 X4 w( X5 U' j
這只是你個人想法,每個地方都有規矩,沒有倒不倒退
% n# x7 d# h3 Z; H9 z& A難度現在還像以前中國一樣,見面需行君臣之禮嗎?/
1 i$ |* q4 P5 O4 ]2 q你不喜歡可以不來,就是這麼簡單的道理(香港跟這論壇都很自由的)
作者: sonic07    時間: 2009-12-5 17:23

我就希望可以稍為降低cd分數要求會好d
作者: yuenmary    時間: 2009-12-6 16:54

我好希望我可以得到CD點數
7 t5 s" m2 |; s: c+ `/ w$ L1 f% a) O入唔到去無得分享
作者: sinson    時間: 2009-12-6 20:01

唔係有個唔洗CD點既區域咩=.=????
  b& ^# A3 P. f0 r! Z/ ?4 z想貼既可以係個度貼架=.=何必執著一定要睇到人地真正面貌呢!
作者: 李慧儀    時間: 2010-1-25 04:40     標題: 回復 1# ppp 的帖子

我都post好多話題是關於cd啦....都沒有cd點數...這個真的可圈可點呀....沒有一個制度...誰定可以拿cd點...這個問題希望....行政部門考慮一下...把這個制度....修改一下....那就大家可以有更多機會認識朋友....請考慮....
作者: alexander    時間: 2010-1-25 06:45

我覺得這是對露面CD的人有多一份保障, 我認為並無不妥喔
作者: applechoi    時間: 2010-1-25 19:24

壇主o係第一版講左係用人手批核方式發出CD點數# j) U! b; Q2 Y
論壇管理員並非全職管壇, 大家都有各自正常生活要兼顧, 未必下下分配到時間處理壇務+ ]( G# [* n+ V/ w8 x- n
人手批核係慢, 不過為左保護性, 無辦法唔咁做* }9 B) }! I6 S. t  G
0 U( f( j7 K+ B7 }
其實壇主大人已經批得好鬆手, 而家個壇都有唔少活躍會員,俾少少時間佢la...應該呢個貼入面有唔少人都可以加點......
作者: liz    時間: 2010-1-28 20:57

係lo~~~我都想知點先加夠分......./ q; u, O8 O7 J. [, i( z5 w
想貼圖都貼唔到
作者: CECI    時間: 2010-3-3 00:08

我都覺得壇主無非想盡量去保護各位姊妹及壇友,這並無不妥啊!
作者: adam5354    時間: 2010-4-7 21:19

妳好
& x% v5 B" F7 [' B0 ?$ Z8 F我的復活節新貼有三輯的為何只看第三輯呢?我很用心拍照和打扮!只想CD點數增加!請看看第一二輯吧!謝謝!

作者: iamonheel    時間: 2010-4-7 21:25

引用:
原帖由 cdtv 於 2008-9-30 21:15 發表   ; ]/ m) T( h/ N  D/ x
只要發表和 cd 有關的話題或在此類話題中回覆便有機會獲得 cd 點數(需由版主評分)
7 Z$ [4 A4 k3 p* B( {, B% f" c9 h
版主把關嚴啲, 對大家都好, 信晒你啦
作者: ameifule    時間: 2010-5-30 01:55

我覺得有門檻有限制是好的,包括CD點數閱讀權限之類的措施都大力支持,甚至更嚴格也支持,. i- H% k6 k6 P) W- e
因為當前社會對CD;TS的眼光大多認為是變態吧,所以姐姐們都只能偷偷摸摸的,現在這邊有一個場所能互相交流雖然很好,可是話題和圖片都是很私密的,一開始我根本不想講私密話題,第一次貼圖更是百般猶豫,( _/ N, ]0 o8 I' w9 P
我看前面的文很多都提到[想看別人],但也要想想貼圖文的人啊~/ }8 q8 X7 y6 R4 ]! l6 z1 b
就一般人來講,都會擔心私密照外流吧?不要說[臉]啦,其實就只是身體一部分,熟悉的人還是能認出來啦,* n- N9 g& ^/ B8 r
也許有人不在乎,但我真的很擔心,我第一次貼圖之後想到的第一件事就是:能不能把它刪掉?
* Y! p/ K  J0 b3 z/ T0 w( Ncd;ts照外流很困擾d,
' A) Z* s& l( |9 X0 j用比較通俗的說法來解釋:想看我,那你先給我看,這樣也很合理,9 u6 n1 C' \: \- \
就[朋友]和[信用]的立場來說吧,也許某人很夠朋友,某人很有信用,但要取信別人不是一見面就有那個交情,當然需要過程需要累積,
2 f* J0 U6 R$ x5 n9 v6 z雖然我才加入這邊沒多久,也沒啥權限,但我接受也希望有嚴格的保護措施,寧願一開始有些不便.
作者: yoda0806    時間: 2010-9-10 01:01

只係香港地方細,起底文化超勁所致...( d; V7 v9 A2 U5 I
如果俾人認出來,仲廣泛宣揚出去嘅,都咪話唔大件事,,
作者: heefanq23    時間: 2010-12-4 20:50

好吧。。我支持論壇的決定,遲D先入去睇啦
作者: YAMAHAXD    時間: 2011-6-25 08:48

大家要加油先得啦
作者: 傅千紅(KIRA)    時間: 2011-9-5 17:47

引用:
原帖由 ameifule 於 2010-5-30 01:55 發表   * e/ X. ?% s% N% H' \  z3 e
我覺得有門檻有限制是好的,包括CD點數閱讀權限之類的措施都大力支持,甚至更嚴格也支持,
9 h. Y! J* \" s  I0 S0 w因為當前社會對CD;TS的眼光大多認為是變態吧,所以姐姐們都只能偷偷摸摸的,現在這邊有一個場所能互相交流雖然很好,可是話題和圖 ...
5 F" D, U9 R2 E9 v

' |* J# @5 E& k) Q1 F! r' ^  ?cannot agree more
3 t# `3 q( f$ v" ]$ }" @) Z! Z8 c
) e0 P8 q) V; W# S+ z: D: \香港還是有好多接受不了cd既人- e5 ]* M" t2 C" {

5 A8 G/ h) w  e, m而且入來呢度既,好多唔係cd ,只係想搵sex partner (個人非常討厭這些人),或者有一些係做project甘=.=
& U2 F' E; l* `5 p& h
, [/ N/ c% X' q3 j1 K+ J如果太容易使露面照外流..
. [0 |& f3 c  |1 P/ ]" }  @2 V2 }  I9 D( `! X9 Z
都幾大獲...
作者: retsop12    時間: 2011-9-5 23:15

好同意呢個措施 唔係真係好易比人起底
作者: bbken88    時間: 2011-9-6 10:40

凡事都有好與壞!在於選擇的人!
作者: abc123456789    時間: 2011-10-23 11:44

雖然我都好想入去睇& Q# T( ?3 R! _0 g4 h; U. k
不過睇哂咁多會員回覆我都覺得管理員咁做真係保障左好多cd既會員
作者: kawin    時間: 2013-1-30 15:26

希望我都可以快d入到去同大家分享啦
作者: sly2342003    時間: 2013-4-3 18:00

引用:
原帖由 cdtv 於 2008-10-2 11:06 PM 發表   ; E' |+ J. Z9 C9 v
多謝各位ge意見
( G4 T3 s' T& M5 e 打得咁多字發表o既會員,只要唔係無理攻擊,我都會視為對論壇有心o既會員1 z; w* m+ \& O, Y7 V6 A) [
4 i0 s3 E4 {( F+ N
5 Z  q/ A# U/ T8 U: _& Z其實 set 呢個限制係因為之前有人將本壇 post 到本港某知名論壇# q3 D2 L  ]/ Q
: K2 f/ U( j) X5 |) \& `1 a 然而眾所周知該論壇有好多冇品o既人) m9 ]- B( I$ {$ U
# }' x: H% g+ X. n 佢地將我地會員露臉o既cd照隨便 post 上去www.hkcdtv.com% Y) m" }. \9 \* C: K$ h  @4 ^- K. Z" R3 l$ Z1 p# z
試想如果該會員的朋友在那論壇看到那個帖他有多尷尬?! }8 M0 C  c* I' j3 w, i+ ]! ^* o) n5 i4 P# Z3 l9 o
始終唔係個個 cd 有勇氣去話俾身邊o既人知佢地有呢種喜好  q' p& ]* i: z- j: _! }" K5 Y9 D8 z0 D6 L0 W$ ^1 G# x
我地咁樣 set 只係唔想乜人都入到去 , 意在保護我地o既會員www.hkcdtv.com( t2 t# k* P* t4 J. C5 ~: s# b: R3 Q5 \& r! U2 ?% s
希望大家明白6 @# b$ U* C1 L! B6 P# j
% |* G. g6 W! I7 ]
. D' K& Q2 t/ D' {3 V至於評分問題
1 ?( i6 p: s- ?( H9 h, K 因為本人同其他版主都係時間有限 , 所以冇可能個個帖都睇 , 由其係回覆就更不能 , 所以有時未必加到分俾大家戀之天地" f  i' j% x9 J) K& {2 W& {- b
+ p6 X4 s) e7 Z2 f1 i 但係如果改成自動制 , 姐係發帖達到某水平或積分達到某水平就可以入 , 就會變得唔安全變裝 | 戀物 | CD | 美女 | 美腿 | 絲襪, a" e/ T0 V# g- b  P( v6 l$ j! \2 k* H. x; B
因為如果係有心搞事o既人 , 我地論壇都唔少主題 , 要回幾廿個帖又有何難  T" G' h0 |& F& S8 ^" \% a/ m# e
所以我地先要set 人手評分 , 如果真係有人咁有機心去偷相特登扮 cd 而又呃到我地 , 咁我地都冇野好講啦9 `( c+ u) D4 q! j, H1 z6 U
; ]% u4 D0 n. {0 ^ 既然我地o既意旨係要保護 , 我就想做到最好的保護效果
4 L5 q# N0 @- G) ]& S' {: Z- g# s: h. ?
我報紙都上左有我個樣,以經不是扮了
$ U) F$ i8 j8 H$ X6 p3 rhttp://hk.apple.nextmedia.com/news/art/20130106/18124880
, k- Y; t- C$ |  r' d9 C) p3 M# y2 g% y7 d
而且我識得好多老會員都有兩年以上佢地連1點都沒有
2 L% X* m* F6 p2 x& h
% ^, B! o+ }3 {8 |, V( K唔通這個CD版是私人論壇
作者: ch999    時間: 2013-4-3 23:26

我贊成嚴格D好,我想信有一些人,只是好奇心態進來,不是真心喜歡CD,如真心喜愛,一定會POST 相或文章,進入只是遲早的問題,不急於一時,我也不急啊...
作者: 我係膽小鬼    時間: 2013-8-21 16:52

版主努力呀...加油
作者: JoJo1217    時間: 2014-3-31 15:20

* d- R% W$ U9 c' M
看後非常同意壇主的主張,也对壇主不為名利而保護各會員的努力心存萬分感激。1 n  O  P( w6 N1 n, E; z# _1 j

; m" e$ ?  z0 f+ J' J5 [+ T8 r! N
9 a' `; y/ ~+ ]$ A7 v* M( [
祝本壇長青!
$ g, r% T% [7 [/ l1 Y1 q# T
' M& V2 ~* k8 o+ l

作者: ZOE.HO    時間: 2014-3-31 16:06

講真牙,我d私影寧願放系自己d相簿牙
作者: 馨渃止水    時間: 2014-9-10 15:32

CD点数怎么获取啊
作者: 馨渃止水    時間: 2014-9-10 15:40

我也好想知道这个问题
作者: 晴寶貝    時間: 2015-7-2 00:26     標題: 回復 11# cdtv 的帖子

如管理員所言!感謝管理員"深思熟慮"。因為華人圈普遍傳統觀念封閉、守舊,常常若有姊妹因CD or TS之狀況曝光常常會發生家庭紛爭甚或社會投以異樣眼光對姊妹們造成很大困擾;又現今網路社群資訊發達,若於版上管理鬆散可能易造成姊妹們多於困擾...其實這是社會觀念的差異,如最近新聞"美國聯邦最高法院於26日裁定同性婚姻適用於全國"、台灣的"50歲以後他想當女人 中一中全校力挺"、眾所周知的全球知名企業Apple Inc.執行長Tim Cook也在《彭博商業周刊》坦言自己的同性戀性向...也就說明了"個人性向"的確是"人權",華人社會還要一大段時間學習整個社會氛圍才會進化...!
作者: 5438g    時間: 2016-11-12 10:44

莫說CD點 感謝只有9點 就好感動了 感謝各位的鼓勵 指導
( z7 F' H7 }  V+ q1 {1 @# [9 q把喜歡的分享給大家  (世道倫理很難接受的東西)
& w$ j% F' C' W  z不要對阿姨要求太高
作者: Nok2000    時間: 2017-3-29 15:01     標題: Support ar ≥≤

這樣可以放心盡情cd
作者: wh92115    時間: 2017-3-31 14:44

Support ar ≥≤
作者: suki1314    時間: 2017-5-9 17:48

這是對我們的保護,應該支持的
作者: szrich    時間: 2017-10-9 13:47

應該是要分清滴
作者: Lcybbb    時間: 2017-11-17 15:15

Thanks.....
作者: a1346666    時間: 2017-11-17 19:23

積分是門檻囉?
作者: 黑絲襪    時間: 2018-6-12 01:17

針沒兩頭利5 C8 T. P  K0 k5 ^4 i: P
水能載舟亦能覆舟
6 c( |, W% z, I4 E0 [+ D所以國有國法,家有家規4 W% r9 [% y& |- `
我是這裡的新手,很多亦未能進去看,但亦支持要保護所有姐妹
7 R4 C/ U# e- @2 S# I; d如果怕的可以不po出來或沒頭部,不過亦痛恨那些不是cd的人進來破壞9 H% k4 A# S$ A  ]9 T9 Z$ v$ n
個人觀感,不喜勿插ths
作者: kolpl    時間: 2018-6-16 23:17

我都想快啲入去
作者: RZ5946_259B    時間: 2018-6-19 17:57

有付出才能有回報
1 G& D2 L: z6 H' x既然目前未有上載自己的照片(因為尚要整理一下臉容)# X) b" r4 V# X3 h/ i( D  ?
也會接受不能進區的現實
作者: all201456    時間: 2019-9-3 08:20

了解 感謝姊妹
作者: pigpigpigpig    時間: 2019-9-3 16:38

支持版主決定
作者: yonglovemi    時間: 2021-6-6 18:28

感覺回帖都冇增加點數
作者: SAYA030    時間: 2021-10-3 15:55     標題: 回復 72# yonglovemi 的帖子

同感
作者: kinkikeith    時間: 2021-10-12 17:47

其實我都覺得超差,成日話咩 點數、點數,但係似樣

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0