標題: 剃腳毛 [打印本頁]

作者: mandylieu    時間: 2011-5-6 17:46     標題: 剃腳毛

有幾多人會長期剃掉腳毛? 如果家人或朋友察覺到, 他們會懷疑你是CD嗎?
作者: yaa001    時間: 2011-5-6 18:32

注: 我是沒有剃過腳毛的
% i$ P9 y* \) z" c% k我也有想過把腳毛剃掉的 , 但好像有副作用!?
/ B9 O$ z9 M: h- Y. S* F# c聽說會越剃越粗的
5 q4 l- V. A2 @- q* M' n5 z) b* `7 }  A
在家人方面~ / G7 I  s+ a, i% U/ R' U
我想他們不會用CD這些字眼吧...
% Q( e$ X; h8 }+ u) @一用就會用......
作者: 變裝家務奴    時間: 2011-5-6 19:46

賤婢都沒有剃過腳毛 賤婢會著厚黑絲襪
作者: adam5354    時間: 2011-5-6 19:49

我長期都有全身剃、脫毛~~
7 v+ z- g. r0 P1 G$ O7 w我也不怕人家知我身份~~
作者: ae111    時間: 2011-5-6 21:06

引用:
原帖由 變裝家務奴 於 2011-5-6 19:46 發表   3 {; w8 U/ d. @( X6 R
賤婢都沒有剃過腳毛 賤婢會著厚黑絲襪
' ]% N/ a5 Q# T3 l+ {& ^# c* U' b% i) Y! y6 j
但厚黑絲襪夏天時穿起來好熱好
作者: ae111    時間: 2011-5-6 21:08

引用:
原帖由 yaa001 於 2011-5-6 18:32 發表   & f/ r1 T5 l8 m9 }  I3 B$ H9 q
注: 我是沒有剃過腳毛的: }' i4 c  N( U' m8 K" o  s* O
我也有想過把腳毛剃掉的 , 但好像有副作用!?3 z" c, K* i  r
聽說會越剃越粗的
( y  ~& D7 a! K* W
! r7 Z2 c( J% P! i& ~" J! K在家人方面~ ! E& n+ w- i6 V; D! c
我想他們不會用CD這些字眼吧...
, B, |3 n3 d' M一用就會用......
: c) ^& A: Y, V
5 n' B+ L8 g2 f
所以用脫毛機脫掉是比較好的方法.5 B" j! b3 `5 @) Q$ u4 w% h
但最好還是做彩光脫毛.
作者: 變裝家務奴    時間: 2011-5-6 21:10

引用:
原帖由 ae111 於 2011-5-6 21:06 發表   ; g: R, H1 b% i- B

* a/ d- m! K! ~- U8 P: r( Q  e# Q) r; `8 ^) V
但厚黑絲襪夏天時穿起來好熱好
. t. b# ~# w3 B) K1 j0 I為左靚 無辦法
作者: w-wing    時間: 2011-5-6 21:41

我春夏天剃得密啲,+ |3 J8 `' E0 \" v
剛剛剃完頭幾天唔著絲襪好易給褲刮損,& \% O$ ^& X  ~+ s0 Y" U
無腳毛好平常,唔一定個個有
作者: 心儀    時間: 2011-5-7 01:10

其實我覺得5 {/ K6 r0 e0 D7 B8 I7 r+ S2 p
剃腳毛、修眉、剃手毛、剃加拿大毛都係一種愛美既表現3 A$ r0 b* _- d, I8 O9 R
道理上同剪頭髮一樣7 q9 f0 ~4 `4 u1 r  P; y; S0 o/ [
長左、多左、厚左就要處理
: d# O- B3 a0 {! W' _! A5 p$ ?同易服無關的
, s9 A: Y1 y# M8 [# ?6 s4 o我長期剃手腳毛的
6 O. U1 L) ~7 |, b+ q因為我心理上覺得沒毛是一種乾淨的表現
7 ]0 s( `' p+ W0 m( s所以我CD不CD也不想有這些毛的存在2 n4 T6 {! w  b% ]7 j9 c
還好我本身這些毛不多同埋幼2 E7 C1 s% m2 i( c: a9 M2 h1 v' L
剃了也不是很覺
) J, T1 b5 }1 g3 t其實加拿大毛我也很想處理掉5 k. |' Y1 a' n. M; q9 [" V* I
不過我不想令人誤會我"拿型"還是基等等
" \* A3 A& L. V' g1 g. Y! _# V: S所以到現在還沒有剃過! K1 g6 _) p. W( P
7 c: J) g- G8 _% e& p& V1 q
最好唔好剃啦,用D脫毛產品' a/ O% @' q9 b' j( N  p' j. ~
咁會好D
作者: adam5354    時間: 2011-5-7 03:17

脫腋毛是同志?是乸型?乜理論呀?
6 X, m/ j4 Q, |, K/ @* t. Vhttp://www1.hk.apple.nextmedia.com/template/apple/art_main.php?iss_id=20070715&sec_id=462&art_id=7325040" g* E* P" H7 T" o7 A; m
就算女性都支持男友脫腋毛呀~~
" o. z9 R" ]9 l/ R& w$ A女性不愛自己的男人沒有儀容~~
1 D2 P7 n. C7 \3 t9 F0 t8 W膚淺呢~~
作者: joan    時間: 2011-5-7 04:23

我都試過脫,但好快長都好頭痕
0 t: U1 k1 t; C' x8 \7 H, ^不過無變粗,好開心
作者: ae111    時間: 2011-5-9 20:44

其實夏天脫毛後皮膚會涼爽+舒服好多
作者: yoneyue    時間: 2011-5-9 21:43

腳毛跟0 o% _% F$ l, U  x" ?4 K" `* o' d
頭毛、眉毛、鼻毛、鬚毛、腋毛、胸毛…一樣; `4 k" ]9 E, [
都是邊幅之一+ t" N) i+ U$ j0 s2 n
修不修是看個人
  [5 P7 |. A5 |& h  y5 A8 g6 O
幾乎都是穿長褲,看不到也就沒在修了
作者: 13530386    時間: 2011-5-10 01:20

我剃嫁, 我覺得一定有人懷疑, 所以我唔係人面前著短褲.6 A6 V0 V/ j4 u6 E) e' ?

! a) b) J9 v, e4 z$ s但係我覺得最煩既係, 剃完一次腳毛, 佢有d地方生得快, 有d地方慢, 短期內再剃梗係唔夠乾淨.  如果好耐先剃一次, 又滿足唔到CD既需要, 唉
作者: tyhnjki    時間: 2011-5-10 11:45

係唔係女裝都會剃...
! T5 @: |: \! I, R) K1 S) K) Q& B因為本人自己都幾怕毛e d 嘢...0 W! I" r1 I1 ]( E& s5 g
我試過大家幾個同學都著短褲,
4 H+ |! h; E$ o! t( B之後我話光管腳幾好睇 ' S0 [+ g& ]) A
佢地無咩反應..
作者: NikkiWong    時間: 2011-5-12 01:40

夏天有剃.不過剃真係要日日剃.小妹仲要係好多腳毛的.好煩.做彩/激光都很貴.唔捨得.用脫毛機又會超痛.結果都係剃.不過今年仲未剃過.待熱d先啦.不過剃左早係涼d的.
作者: cutecat0714    時間: 2011-5-12 21:35

我也有剃5 J, L* Q$ V% X" E) @+ H+ ?
怕毛毛

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0