標題: Jusco 十元廣場 [打印本頁]

作者: manhanl    時間: 2011-5-13 22:27     標題: Jusco 十元廣場

Jusco 十元廣場  在荃灣悅來坊的分店人流較少,有少量化妝品和女裝襪,
, I+ L( L% ]( z- h8 P( f* g. u其他區之分店:
! z/ |- }% R4 ~" I: Zhttp://www.jusco.com.hk/chi/10_plaza/index_shop.htm
作者: 心儀    時間: 2011-5-13 22:52

其實化妝品種類都齊% z: h6 h# a! q- p8 m- V8 @6 R9 a
適合新手在那邊買齊一套
* o: e! D2 D1 S  W( ?但好不好用就..........................
作者: w-wing    時間: 2011-5-13 22:52

人流唔少呀,要睇時段...
2 E/ h  t6 d/ A  a3 w* ~; U0 ^我覺得深水埗過間少人啲,同埋要行樓梯上二樓,少人幫襯,不過唔係十元廣場PLUS,無内衣果類高價物品及化裝品都只是玩具級數,同埋給錢要在樓下門口位
作者: manhanl    時間: 2011-5-14 01:38

心儀,淘寶的化妝品如果是液體,可以快遞嗎?
作者: 心儀    時間: 2011-5-14 02:02

引用:
原帖由 manhanl 於 2011-5-14 01:38 發表   
* {9 D3 _. h& x" n$ F( Y7 W# T0 H心儀,淘寶的化妝品如果是液體,可以快遞嗎?
% V: R" y$ {+ [5 g' u& ~大多數都唔得$ y8 R  Q1 w9 N% B
不過你可以幫襯茉莉兔兔
! S( a; j% u$ N- f# [0 ?之前佢搵到D快遞可以寄
* n1 ^: T2 o9 k8 ^- B( R我都寄過* |8 F% ^6 ?: G3 l. S# c+ o6 d, [
不過唔知而家仲得唔得- C6 n* v! C  K7 N7 E" m- r0 v) t
http://molitutu.taobao.com/?sear ... e&queryType=cat
作者: w-wing    時間: 2011-5-14 03:14

有好多速遞做到,其中包括DHL,
1 d+ `( V. F4 B' p% g關鍵是清關文件,化工品、液體屬於國家全檢產品一般要成分證明才可出口,( ^3 {; e" H8 y* d7 U) }5 b8 x
多數速遞要賣方提供,如果大批量的正規貨多數每批次都有化驗報告,所以有啲賣家得有啲唔得
作者: 校服收藏者    時間: 2011-5-14 11:42

引用:
原帖由 manhanl 於 2011-5-13 22:27 發表   9 @! Y. e+ Y) _5 H
Jusco 十元廣場  在荃灣悅來坊的分店人流較少,有少量化妝品和女裝襪,
1 Q- y% Z+ I/ t8 V/ j3 i, h其他區之分店:7 f* O; [5 U/ P9 t. ]7 ?
http://www.jusco.com.hk/chi/10_plaza/index_shop.htm
6 I( Y) k1 V$ z/ @0 \9 l9 @5 l
' k1 S* E, {# l# I! {

/ p( K! ^1 |1 q" O* k: f: F# C以前我成日去(因為日日都經過)2 }3 l: W  B: y1 S3 [! @5 ~
仲買左唔少絲襪
% |" @8 P9 n# p7 U$10/對4 y0 b: C8 C9 W' R1 N, E8 n; N) z
抵!
作者: kkmonster    時間: 2011-5-14 17:22

Jusco絲襪買過9 n6 m8 }. ~% j/ y" d
唔太好著
作者: w-wing    時間: 2011-5-14 19:35     標題: 回復 8# kkmonster 的帖子

$10店嘅級數更低
作者: manhanl    時間: 2011-5-15 00:17

不過對於我呢d 新手黎講, jusco 10 元店已經係一個唔錯的購物練習場地... 唔駛點同sales 有交流既就最適合我..% ]* X) I# d7 T; s* Z
就算你話tomato,ageless 呢d  歡迎CD的店舖,始終我都唔係好敢入.. 用男聲和sales 講 cd 野 感覺怪怪的
作者: 校服收藏者    時間: 2011-6-3 14:23

引用:
原帖由 manhanl 於 2011-5-15 00:17 發表   7 x1 z/ _/ I8 P; Q0 _/ M0 |! N! [
不過對於我呢d 新手黎講, jusco 10 元店已經係一個唔錯的購物練習場地... 唔駛點同sales 有交流既就最適合我..+ \8 G" r5 a6 {
就算你話tomato,ageless 呢d  歡迎CD的店舖,始終我都唔係好敢入.. 用男聲和sales 講 cd 野 感覺怪怪 ...
- g  C  O9 W! j  g$ f; r* C4 X5 J: o0 b2 J
9 z* z- B) x  N+ ?3 s; t
( }% s1 A4 }0 J0 h/ S& N4 ]
佢地冇所謂% D8 i* ~& U4 Q+ I  ~# H+ z
都慣晒
7 \: J* [# G3 T0 H況且佢地只會當一件貨物7 @6 T' n- G/ F
加上鞋倉裡面有好多CD相6 ], e" Y# [, f( h4 U0 r
如果唔敢入去買可以搵人陪你入去(我都得架)
作者: 校服收藏者    時間: 2011-6-3 14:25

引用:
原帖由 w-wing 於 2011-5-14 19:35 發表   . B& ]: i' a4 B- w" y
$10店嘅級數更低
9 m& z6 g- U0 h$ w, P+ ~
  f. d5 \, I, r0 j. m+ j
0 z2 f$ ~7 v: K3 c
都唔係喎
4 U8 U1 Z% A, Y( e- |我係個度買左對80D
: U( o$ [8 m0 ^8 g都著左年幾先爛
1 h! z8 d% q+ p2 y/ m, a% M質地都唔差

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0