標題: ~~~~~~~~~~~~~ [打印本頁]

作者: mr.159    時間: 2011-5-21 21:14     標題: ~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~8 K  n: M" Y/ a. U- E  L: t

3 A- f/ i1 w1 T; ~3 J[ 本帖最後由 mr.159 於 2016-12-1 17:55 編輯 ]
作者: Sherman    時間: 2011-5-21 21:58

唔好食野law  xDDDD
; R+ W" k1 U) }& {1 f* T6 S+ q" V! b5 G- V; \
心儀會同意的
作者: 心儀    時間: 2011-5-21 23:17

引用:
原帖由 Sherman 於 2011-5-21 21:58 發表   % A$ _1 v* Q& F2 I
唔好食野law  xDDDD, g) o! B: V2 @/ `$ T; _

( {" e4 T  \  z1 F" O心儀會同意的
( h& R. q  P/ `* g* E
同意) v4 w1 e, U8 M3 v3 i) A6 v
我之前減到差唔多20磅
' e- W. i& W" B係由我一日4餐改為一日兩2餐; |. N- c' v' S: {6 s1 c7 ?
每餐既食用份量減2/36 O( w& y  h9 i8 Q! i/ J
再加埋運動,好快瘦
7 c4 H2 B6 \5 f& A
' y; S( ]2 N* p- M1 o+ HP.S.其實我唔算瘦,我都好大隻的
作者: pisa    時間: 2011-5-22 00:41

引用:
原帖由 心儀 於 2011-5-21 23:17 發表   
8 O( X, p9 b, h, f9 v( U# B* |  t; s" \! h" g& |7 E0 C
同意1 q/ o* \! t3 A+ t+ a- S
我之前減到差唔多20磅
4 s$ q: m- Y$ c: k係由我一日4餐改為一日兩2餐5 ^. [# e7 o6 Y$ ?1 F" p! A, J  t/ B
每餐既食用份量減2/3
' y7 h% g! @% S$ _8 }3 w- g* r再加埋運動,好快瘦% v4 X: Z/ }  q

( |* n+ }+ v. d" N3 tP.S.其實我唔算瘦,我都好大隻的
+ O# D0 w$ L/ ]* D5 e& s6 s' k$ x* U) j

' ~$ l  S0 j! t5 r* T5 N不過最佩服你,忍到口唔食
5 @( R, K- n# s9 M1 Z6 Y我就唔得喇,我好為食
作者: mr.159    時間: 2011-5-22 00:55

引用:
原帖由 心儀 於 2011-5-21 23:17 發表   ' R& E. f+ H9 H2 B2 S2 h2 u  z
; l6 t1 j; B! ]# X
同意
1 y, b% I* J6 u: S' j我之前減到差唔多20磅- S/ e, R7 O- }" d3 C0 n/ [
係由我一日4餐改為一日兩2餐
+ S8 Y  h$ N+ p0 p每餐既食用份量減2/3
% E  f) I( ^5 p6 J2 X1 b8 y: \再加埋運動,好快瘦
4 `4 w5 m% d: k/ ~7 w' e6 @6 f; C$ Z8 p: B3 Q
P.S.其實我唔算瘦,我都好大隻的
. {# _5 k4 ]( C
食邊2餐~?果2餐幾點食架.. 做咩運動
作者: JG5446    時間: 2011-5-22 00:56

我家陣一日兩餐 ; r& R$ m1 R$ k& i6 W) x; |: c7 P
出mk食每餐最貴6草
作者: ae111    時間: 2011-5-22 00:58

引用:
原帖由 JG5446 於 2011-5-22 00:56 發表   ! Y& Q' [0 n5 C! ?+ W  a
我家陣一日兩餐 8 G8 N! q; b( x; s' T0 Z
出mk食每餐最貴6草
. ]. P3 N* ?9 U

( Q  j: U) w9 R2 R2 O( m+ C旺角區食野一向都貴.
作者: JG5446    時間: 2011-5-22 01:01

引用:
原帖由 ae111 於 2011-5-22 12:58 AM 發表   7 T" ]5 g/ u% K$ }3 P

/ L- ]( U( r, V# x8 g  y
+ W$ [0 J# W" g( H" U' C% w# I旺角區食野一向都貴.
想像下$60係mk食得乜野6 J3 G/ h7 M! U9 I# s
最平試過晚餐20落樓
作者: ae111    時間: 2011-5-22 01:09

引用:
原帖由 JG5446 於 2011-5-22 01:01 發表   
+ o; L# w* @, t3 L9 s  d想像下$60係mk食得乜野4 ?% {+ K6 h2 S2 A) t) O! f
最平試過晚餐20落樓
9 L* I) `) g8 y7 [9 r5 @0 F

! ~; P, @8 w! g: l$ s你去Burger King/麥記當然平啦.0 Z) K1 M  P: S7 x& z
旺角市政大廈入面熟食中心都平.
作者: 傅千紅(KIRA)    時間: 2011-5-22 01:13

其實做運動
# V& {6 \3 p. b7 V6 H3 L9 {' z" Z0 p3 _' x
做到自己開始就死.的時候....之後再做的運動8 g1 b# }7 [  b. |3 Y$ v* r5 W

6 @# [3 |9 m! g2 g3 u就真正係燒脂肪了..
, v& B# V! c; B) q. ^% f5 i  W( Q' c. e! i
節食要節得其法./.盲從,只會受罪...: a8 q1 o0 K. h; X! f

# Q: s9 D$ e; Q/ W. e# j! x( t我日日都食好多野....不過都做好多運動    係有重到,不過沒有肥到~
作者: ameifule    時間: 2011-5-22 01:25

我現在都有在控制體重了,BMI=20.7& Q0 u$ ~. m$ I9 D3 n( z
因為返工體力消耗,控制飲食變得更容易累,每天晚上眼睛都快睜不開
作者: mr.159    時間: 2011-5-22 01:38

我有諗過去跑步架..但係怕腳粗..最重要唔係呢個問題!係熱死~
作者: JG5446    時間: 2011-5-22 01:48

引用:
原帖由 ae111 於 2011-5-22 01:09 AM 發表   
# D: p# z7 Z) L3 @
0 t5 ~. ]/ u' f0 L. d1 ?; a0 K  W" U3 O$ _3 }6 Y7 X
你去Burger King/麥記當然平啦.% S! m, L" f7 k0 @' w7 E
旺角市政大廈入面熟食中心都平.
果d平極都要20++ e) S; T) I) f$ S
burking...自從隻薯條轉左之後就無去食
! u1 t! N; q6 H; l& Jm記...通常都係食雪糕多
作者: x```櫻花樹下    時間: 2011-5-22 16:20

引用:
原帖由 pisa 於 2011-5-22 00:41 發表   
) z9 X7 ~; r7 V9 T$ B& D0 M) {7 W4 S4 w- d  o- I+ N3 n
( y9 P+ |: v; t+ G, Q# v+ U
. D; E) ^. l) s8 X
不過最佩服你,忍到口唔食
$ m$ m+ ]5 V' t1 O. N我就唔得喇,我好為食
! W# \6 E8 p/ ]3 m9 T5 C9 \
←忍吾到x2) \6 L) c& r$ B: j8 X
雖然有做開運動 但係自從晚晚都清杯雪糕同幾排朱古力停吾到之後" T  g8 O- v( t- d/ R  V2 i7 m# ?: C
瞬間51-->57kg2 m" Y& `! u% o1 d9 J
p.s.仲要系重左輕吾番個種
作者: 08miki08    時間: 2011-5-22 18:40

我改變咗飲食習慣, 3個月減咗2磅脂肪!!!
8 M* ~& P" m* g* V我自己都估唔到!!!, g2 K% ^. [) d7 \* ]0 J# T
哈哈!!!
作者: 心儀    時間: 2011-5-23 01:18

我自己試過同見過較明顯就係早餐食少少野
6 P8 M, [3 C8 p& B下午唔食,夜晚食少少野0 b$ G) r7 W" L9 Z
初期好痛苦,但好快胃口就變細
作者: w-wing    時間: 2011-5-23 01:47

起身后盡量飲多啲清水+做運動,之後早餐可以盡量豐富食多啲肉/高蛋白質食物應付一天所需,午餐簡單咬麵包/水果頂下肚,下午茶盡量免(沙律都唔好)餓就食水果但要選少汁類如蘋果以避免果糖過高,夜晚都要食啲野但可以盡量簡單及少豬、牛、雞肉或海鮮,高蛋白夜晚少運動難消耗掉,最好菜+魚肉(千萬不要公仔面,夜晚食最容易肥 )
( r% S; `5 n( O0 D$ {0 E8 v+ H: t/ t( ]
但是都有可能本身個人屬於骨重所以減極都輕不下,或容易水腫型減重了但是身形減不到,這就牽涉中醫範疇,我無辦法。
作者: sarenayuri    時間: 2011-8-8 02:40

其實最大問題是家人要你多食飯....; N8 l& c- W9 w+ |  U2 ?3 W
: M1 l4 f* X( g1 q1 _. S" J5 j
做運動很易長肌肉...% r, i( [8 s: }& u8 E; z  d
還是節食著手?; X9 I8 C  X5 [8 N
像我這種全身肥胖而非純脂肪肥胖的真是很難減...
作者: SF5272    時間: 2011-8-8 11:16

引用:
原帖由 心儀 於 2011-5-21 23:17 發表   * ^, X$ n6 C7 t8 C$ r3 I5 W

: o5 z! C- w6 Q. ]同意( e8 r* X1 m; V2 {
我之前減到差唔多20磅; b' y5 o* `: Q
係由我一日4餐改為一日兩2餐2 z- a' i2 f+ k2 I
每餐既食用份量減2/3
$ k" E5 `8 W8 n2 D/ `& G3 ~再加埋運動,好快瘦
! {8 h3 D4 n" n
- ]0 O; H& h7 \9 pP.S.其實我唔算瘦,我都好大隻的
4 e8 g; Z8 n$ ^0 j) u+ B: G
我可以成個學期唔食lunch就變咗而家咁
作者: MS06S    時間: 2011-8-8 15:03

點減肌肉 膀頭舊肌肉好大
作者: ckn1031    時間: 2011-8-8 22:37

反而覺得工作種類都好影響體重喎...$ i7 t" @9 N! V; W' Y: O
以前返份工朝9晚11,仲要食無定時.真係可以講句包瘦xd
: O, j) z; D' \5 `% B但接唔接受到咁既工作又另一回事喎~
作者: cd_lover    時間: 2011-8-9 03:35

減肥.我都係覺得小食多餐,唔好食0的咁勁既野<肥膩,煎炸,高殿粉>,以依清淡,蔬果為主比較好,- w2 y  D; K% i& y
而家係須要運動,記得多飲水呀,咁樣就可以有廋身,同埋皮膚好既方法。' r2 t4 {7 B  ~9 l0 _
<呢0的係本人既意見&經驗>
作者: sarenayuri    時間: 2011-8-9 04:01

但是運動的話不會練起肌肉嗎?" j% w1 t' V5 [1 B9 T
萬一有肌肉的話就難cd了

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0