標題: ---Delete--- [打印本頁]

作者: 1989    時間: 2011-6-10 21:09     標題: ---Delete---

---Delete---/ p( M: p+ h5 M: ?/ o

# ^# o6 w1 d, _+ y7 {6 Q[ 本帖最後由 1989 於 2015-9-16 02:10 編輯 ]
作者: 愛.o    時間: 2011-6-10 21:14

BE WHO U ARE
作者: Eva0313    時間: 2011-6-10 21:53

上taobao買囉
作者: w-wing    時間: 2011-6-10 23:21

點解覺得對唔住自己親人或朋友、教師?+ U* f- w1 R# p1 R+ f' G
你是否内心中覺得因CD而達成不到他們對你的期望?! M: r4 p: x- a& D/ _
這是慣常有的想法
作者: pisa    時間: 2011-6-10 23:25

你咁樣,好易抑鬱架
作者: adam5354    時間: 2011-6-10 23:29

買女裝、CD有罪惡感~~ 請問自慰、睇咸書咸片有冇罪惡感?
作者: pisa    時間: 2011-6-10 23:35

引用:
原帖由 adam5354 於 2011-6-10 23:29 發表   
- s2 Q2 ]+ a; C5 [! ]% f; a( u買女裝、CD有罪惡感~~ 請問自慰、睇咸書咸片有冇罪惡感?  
- T( `5 m# d) A  ^2 p' F0 h
2 x0 e: u& |% P. S# Y% Y
聽講有d人真係會架
作者: 音樂家    時間: 2011-6-10 23:53

罪惡感? 我無喎, 做返自己喎.  見朋友, 我就照樣穿女裝出街見佢地, 我d親人就當我唔存在, 除左阿媽.6 Z: i, L. }: p
教師可以唔使理. 只因教師又唔係親人, 又唔係朋友. 只不過教書佬一名. 如果你比呢d野束縛住, 放開唔到.
; w3 [1 M- a' `  y. p) b咁就個心好難受.
作者: pisa    時間: 2011-6-10 23:55

似乎最難接受既,都係親人!
作者: Misscarolchan    時間: 2011-6-11 00:28

買多幾件就無,要接受易服,易服不是罪,是喜好,打扮靚靚像女仔多好。
作者: 1989    時間: 2011-6-11 01:10

係....我自己就緊係接受啦
) k( B- |# s3 P0 f. s5 ]/ o/ V$ L0 ~" k& M9 i
但親人 教師 朋友 都一定唔想見到的咁# `9 [: p9 I$ f
  p" A  G# y, w3 q$ u+ o+ h3 o
就係咁樣囉
/ \# x! H. \# G8 w  B. F7 l/ C1 l" g; ^3 }, b
好似上面講好易有憂鬱, 我都鬱鬱地
' ^) Y5 L" C, j
/ a, H1 g0 S- @- x0 ~點算好
作者: 1989    時間: 2011-6-11 01:13

引用:
原帖由 w-wing 於 2011-6-10 23:21 發表   
0 I5 u" @/ s/ L& r  H點解覺得對唔住自己親人或朋友、教師?
6 H7 G" y. e3 n/ ~  x你是否内心中覺得因CD而達成不到他們對你的期望?- @; m3 k5 o% O, |
這是慣常有的想法
+ G2 @- s6 Q6 S
你講得好岩 就係咁樣..點算好?_?
作者: 萌章機    時間: 2011-6-11 02:28

引用:
原帖由 1989 於 2011-6-11 01:13 發表   ! ]) a) {* F/ D0 E2 a

- R+ v9 Z: r! V- R% l你講得好岩 就係咁樣..點算好?_?
: x1 {# B* {- _% U
" Q7 r) ]$ X! D3 z8 y# O我的想法是...
  t5 N8 ~2 m+ C% v4 H: m4 `2 L9 d3 v罪惡感只是自己帶給自己的一種感覺/想法
6 u; ?1 R! L" C9 p1 {你以前沒有,是因為你樂在其中?
* R* o* u. f1 s) b當你自己停了下來的時候想一想...[我這樣是對嗎?]
  c" }8 C5 n& Y* \9 x5 n1 {, {這時罪惡感就走出來了?!
, t+ j9 l, b/ }其實想現實點?!" w9 H3 \" x; a0 f. E' y
教師有教大家不要CD嗎?
: N: L4 a8 z# F5 s1 m4 K( o在上課時沒教喔~
! O/ i1 w8 y+ \, M) B" p1 g對不住朋友?
3 }1 U% D/ W3 h2 q3 R% _朋友不是你的親人喔~: N3 {/ J. _2 S3 R0 j
沒有什麼對不住或對得住!
% O0 O# B/ B9 P: [1 ?- |4 ^是朋友的話就叫他支持你吧~
7 D  P1 E  k3 u' t: ]. H親人方面...
5 O& x1 V3 j1 D* j/ ^我想信大多數也不會支持吧 = ="(大汗
& J4 |; S8 ~0 |5 {2 G& O想到這就要改變想法了~
  o1 l- K: C: y# w( r( O! n想想你一開始為什麼會CD! p9 u7 H( D# v# v, \  {8 Y
還有在想想CD後的感覺~
. w: \' o! D" o5 s2 [最後是...
" O( [1 B. `+ y  V* ]/ j( b* l你喜不喜歡CD
6 s1 g( g9 d" V
9 Q/ a/ n& U: f8 z7 T9 A不要被別人影響,最主要是你自己的想法" e( q2 e0 M7 `' R

5 Z* w1 E4 S7 T(有什麼不好的地方請見諒喔?!)
作者: 1989    時間: 2011-6-11 02:38

其實最主要都係親人既
* \' w- R3 k+ d( _) g本身無咩罪惡感: I# e" L8 v( G* V
但可能佢地而家知道少少
: t0 Z) M6 v! U5 Y" k  v7 \3 H  V7 Y# i走去買女裝既時候就可能會諗起好似有d罪惡感咁+ u) x: Q+ Z1 C7 v- W+ S
但我一定係想cd, 冇得cd仲辛苦, 開始點解cd? 開始時得幾歲 我諗係天生喇 ..
作者: Terry220022    時間: 2011-6-11 11:06

其實都係做啲好平常嘅嘢啫, 買下衫扮下靚, 只要唔影響到人就ok la
作者: ashleyashley    時間: 2011-6-11 13:30

有多餘錢  就買少少輕鬆下la
作者: 校服收藏者    時間: 2011-6-11 16:05

8 [/ N0 N( z0 j2 I# \
不過我自己覺得買女裝仲多過買男裝
  U) @7 J6 R1 u( Y( }2 L但著男裝多過著女裝
5 Q. j1 d4 Y* E, S- A唉.....
作者: monchhichihk    時間: 2011-6-11 18:32

做自己咪得囉><洗咩理人
作者: mercury1    時間: 2011-6-11 19:36

而家覺得走去買女裝時有罪惡感: L2 ^$ y# C" N: |6 ~
我都覺得係。。。。
- e; \9 N; ^" G' f平時行過的時裝店而家都唔敢入!/ u' b! E! Q  L% A& Y5 e! Q0 B
因為
* f' n' e7 X( U3 j7 G1 K屋企D女裝衫分分鍾多過我老婆
作者: w-wing    時間: 2011-6-11 19:48

放開心情,用心讀書、做事,以自己的方式成功,表達CD並無影響自己生活,4 r; G# D! T( i) [- f
還可以說:偉人很多都不是正常人,正常人不會是偉人,只能是凡夫俗子
作者: winding1    時間: 2011-6-11 19:56

樓主係指網上買
* @5 t8 O" @; t& O/ F定係去鋪頭買??
作者: Daisy    時間: 2011-6-12 01:15

男人買所謂既女裝又唔會俾人拉, 差人都拉唔到你, 證明呢啲行為係完全合法, 何來罪惡之有? 我只係替其他大多數未開發既男人不值, 因為佢哋唔識著女裝享受, 極之可憐!
作者: 紫燄    時間: 2011-6-12 01:27

買多了就不會有這種想法了~~~我都假藉名義去買的
作者: 1677    時間: 2011-6-13 02:03

我認為只要記住:
  m3 _6 j. T$ W) x$ }8 h+ `) ^1 E0 w* I1 @  M8 E
買野有俾錢,就冇罪惡感!
作者: misslady    時間: 2011-6-13 19:23

just the cloth......
作者: Erik(a)    時間: 2011-6-17 12:10

你又不是去打劫, 不用這樣給壓力自已. 不是所有人都乎合社會對性別的definition, 但價值觀是會慢慢被改變的.
作者: Natixa    時間: 2011-7-13 22:50

我只覺得對自已唔住。
作者: cocolee608    時間: 2011-7-18 15:13

其實好平常﹐冇傷害到人﹐又唔係犯法﹐都係一樣興趣哦
作者: jojo17    時間: 2011-7-19 16:20

what is taobao??

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0