標題: 如何將你的女仔衣服收藏? [打印本頁]

作者: KaLau    時間: 2011-6-15 15:53     標題: 如何將你的女仔衣服收藏?

如果你和家人住在一起 你們如何將你的女仔衣服收藏?
作者: secret159951    時間: 2011-6-15 16:05

我都係同家人一齊住..
3 [5 E# n# Z! D5 T9 \我之前俾佢地發現過幾次..6 n: O) b! ?- f- k8 `
宜家多數收埋係書包到-.-
作者: KaLau    時間: 2011-6-15 16:16

我也俾阿媽發現左 她問我怎樣有這麼多女仔衫…我話我女友的...3 U7 i( a+ J# g! n" Y( P0 M8 m. O
佢好似唔多相信 =(
作者: alexander    時間: 2011-6-15 17:30

我放係LOCKER!
作者: Daisy    時間: 2011-6-15 17:54

其實著所謂既女人衫係正經事, 攪到好似去偷去搶咁, 真係慘!
作者: LingLing    時間: 2011-6-15 17:57

玲玲以前都係擺櫃頂/櫃底雜物堆中, 好彩屋企人都好少郁我d 野, 所以問題唔大
- a  R" c/ k$ X' ~  L
" k% B/ X  b7 F! o: e# p. v當然依家自己住就free 好多la
作者: schoolchan    時間: 2011-6-15 19:11

搵人同我一齊租個迷你倉啦
作者: willy    時間: 2011-6-15 19:22

都係係迷你倉租個locker. 平日都係放係o個度..... 要個陣先去攞出來.....
作者: w-wing    時間: 2011-6-15 22:59

全部放在衣櫃,不用特別收埋,屋企人已經知道 ' {  Q, y5 O' E& m+ P- T6 D  o3 K

$ g8 {: C! i7 g/ V) b在自己屋企點收都無用,始終有找到的機會,不想被發現除了迷你倉,/ b! a; c3 F8 `7 s0 _$ t
還有一個另類方法可以嘗試:找TB代存放,你的衣服可以成爲他掩飾身份的工具
作者: JG5446    時間: 2011-6-16 00:40

去搵幾個紙皮箱- L0 K- B( O3 U3 S) e8 r% Y0 z' C: u
全部放曬入去
% @! x7 N: \. [" L+ d就咁擺埋一邊
作者: shanaslala    時間: 2011-6-16 00:44

夏天果陣
% k6 _1 Y: w; p  D同冬天衫一齊擺
' w% L; j$ c5 n5 q" C: b) p2 a  o: d& W
7 h8 s1 Q& t0 ?$ D( N冬天果陣% h( V$ X6 Y" M
同夏天衫一齊擺
  [% Q8 E/ S$ p9 F  V8 D$ `2 O
# u# R2 |( i) r: s無人會無啦啦搵返出黎掛
作者: w-wing    時間: 2011-6-16 00:53

引用:
原帖由 shanaslala 於 2011-6-16 00:44 發表   2 S/ F1 F# {3 J% ~" ?4 ^$ v
夏天果陣0 X- r# O' [8 t) B0 G& W% F, v2 F
同冬天衫一齊擺
) r6 w! H- p) E3 @( h0 E% r) Q9 D0 V, Q5 g
冬天果陣
  {8 y9 A* _" U  O/ b- D同夏天衫一齊擺
6 v0 ?1 g# F: W% i7 S; r9 @! t
0 t4 {: W7 Z! F+ v  o0 K4 ]' W無人會無啦啦搵返出黎掛
8 R" N' w$ |$ L3 Y; J/ [2 N
5 k0 c. Z2 X' a  m( e6 y! I& \阿媽會:熱天拿冬天衫出來曬
作者: shanaslala    時間: 2011-6-16 01:03

引用:
原帖由 w-wing 於 2011-6-16 00:53 發表   : b' a- S$ a/ P: V/ E
) E3 n$ c0 a# H. \6 S2 u& I

2 v5 e, M# l+ g阿媽會:熱天拿冬天衫出來曬
+ c4 v9 X- ^9 L0 A喔!原來你地係咁架..) y7 M; d. i: S% D- u) a
但係我媽媽係換夏季果陣都會將d冬天衫入倉...放埋防虫珠抽濕珠, 到冬天時先拎返出黎著..
作者: w-wing    時間: 2011-6-16 01:25     標題: 回復 13# shanaslala 的帖子

曬完才做你的步驟
作者: Terry220022    時間: 2011-6-16 10:24

用幾個膠箱裝住再放落床下底
作者: ggcdgal    時間: 2011-6-16 20:25

衣櫃低層,再用衫蓋在上面
作者: lamlam2903    時間: 2011-6-16 21:34

我的方法是:6 X4 \* d, x5 o8 X

+ Y7 y$ ]5 N! ~; Q8 }用一盒 HG gundam 00 exia 的模型盒作偽裝
4 r6 F- a* r, o) f- a1 O8 {把女裝放進去
8 {+ Y. f4 W" T! m' u用膠紙貼好
0 ]1 q5 _8 g9 B- Q把這盒"模型"放到其他模型之中0 u$ V( t3 f, S5 U& k4 Q& j1 u
光明正大地放在書櫃
作者: mercury1    時間: 2011-6-16 21:47

在最下嗰格櫃筒,成個拉出來,會發覺下面仲有好多空開
作者: KaLau    時間: 2011-6-16 22:47

Thanks for everyone opinion, I bought some Gundam model back to home and put them inside lol
作者: Erik(a)    時間: 2011-6-17 11:42

和家人同住, 收藏倒還有辦法, 要洗衫才困難.
作者: willy    時間: 2011-6-17 19:48

引用:
原帖由 Erik(a) 於 2011-6-17 11:42 發表   1 O; e7 h4 \" J6 {
和家人同住, 收藏倒還有辦法, 要洗衫才困難.
3 i" h& T7 L* [
; W( y) X3 V! ]8 b* l

6 V/ b3 N6 h) k0 M同意, 我d衫衫都有一段日子無洗, 可能得閒要搵出面洗衣舖幫手......) ], m2 O+ B% O$ {- c8 m) b
唔知邊度有自助洗衣.....
作者: 愛.o    時間: 2011-6-17 19:55

引用:
原帖由 lamlam2903 於 2011-6-16 21:34 發表   " L0 t6 U9 F( E+ H9 n
我的方法是:  o( `% X, b2 A" d: f
: Y+ h5 t, z8 F+ M
用一盒 HG gundam 00 exia 的模型盒作偽裝
: _: s3 j# m' s/ |# E把女裝放進去4 g' g/ t! u% L' E" B% B/ |7 L: j
用膠紙貼好# T8 {% R2 \, I3 S& `) e
把這盒"模型"放到其他模型之中
+ ?/ I2 j. z. `) ^& u光明正大地放在書櫃
7 ]/ Q8 c4 a8 R, g  h5 _我同你一樣 2 ]# `9 L6 ]% l4 {' s- H& v
放響模型盒
作者: w-wing    時間: 2011-6-17 23:53     標題: 回復 21# willy 的帖子

以前見過大窩口有,後來執左,到現在未見過
作者: P_M_kam    時間: 2011-7-5 03:28

自己住好自由~! J, Q! Q7 D" a
我D收藏品就咁放入衣櫃嫁咋~~
作者: marylok    時間: 2011-7-5 18:15

還是租 locker 較好
作者: 迷夢雪姬    時間: 2011-7-7 06:04

引用:
原帖由 lamlam2903 於 2011-6-16 21:34 發表   
" s3 z* }8 f4 T) u$ o. n我的方法是:  j; S0 C, W: F# X  f- V2 t8 T. X5 U
9 B" U7 v0 C& E
用一盒 HG gundam 00 exia 的模型盒作偽裝6 r, [* H  `8 ?
把女裝放進去7 B% t( T2 a7 r. F
用膠紙貼好
- t& x$ B3 f: y# Z把這盒"模型"放到其他模型之中1 k% ?1 ~- n" z  r# ^+ b
光明正大地放在書櫃
, Q# x9 x  C, _( y  @) x我又系放系模型盒 XDDD 不過我吾系高達  系蒙面超人 =D
作者: Sammi    時間: 2011-7-7 08:52

我以前放係模型盒, 不過係模型船, 容量很大 :) , 也有一些放空置電腦機箱同電腦零件盒, 後來有數年女友搬來我家, 掉了很多, 部份剩下的放於媽媽的衣櫃底XD, 後來分手了, 又可以掛滿自己的衣櫃 :)
作者: o_cambridge    時間: 2011-7-7 23:57

我放o係公司
作者: KaLau    時間: 2011-7-8 09:57

放o係公司?   is that your own company?
作者: t274513540    時間: 2011-7-8 10:04

藏好就好啦~~用個鎖頭在鎖起來更好
作者: he1111    時間: 2011-7-9 12:36

收埋係衣櫃到
作者: terry32100959    時間: 2011-7-9 20:55

放左係公司櫃到!!
作者: willkam    時間: 2011-10-23 23:43

好驚有被屋企人發現的一日
作者: abc123456789    時間: 2011-10-24 00:02

我偷著呀媽啲衫
, }  J1 x3 M( h$ J8 }- C0 K5 A唔洗收xd) p% e+ B/ ^- ?# w' n! D

* d5 m5 J+ M, x: X# J( O- {) u[ 本帖最後由 abc123456789 於 2011-10-25 17:57 編輯 ]
作者: haruka    時間: 2011-10-24 00:59

收去迷你倉度
作者: kennypong    時間: 2011-10-24 12:36

同衣櫃DE衫放一起
作者: chi611c    時間: 2011-10-27 13:13

衣物放哪裡好..的確是問題耶..真頭痛
作者: 火炮狐0﹏0    時間: 2011-10-27 13:28

我就反而沒這個問題...很多暗格...
& q) I  Q- j+ t加上美國興店舖式自助洗...
作者: meci    時間: 2011-10-27 15:14

衣櫃低層,再用衫蓋在上面
作者: 紫燄    時間: 2011-10-28 01:26

直接收衣櫃..都說是老婆的

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0