標題: 求 愛 有沒有人要貓? [打印本頁]

作者: 傅千紅(KIRA)    時間: 2011-6-27 23:20     標題: 求 愛 有沒有人要貓?

今日上了朋友家,
( _% ^. k, o, L5 F" m% h; a$ Z
: K$ j8 Z8 d6 B+ }' n$ f% c0 r: T見到他家的貓 ,生了2隻貓仔,....不過他負擔唔起....唔想要...- V/ j" w) Q" U

- ?. Z% q9 B- M# ]( P不過我覺得
/ _4 e' ~3 ], z8 U$ C
# ?' L. n, B* [送去SPCA ,會係死路一條..., z. S6 b) Q, F8 _6 c% h
7 y$ _( ]6 B4 Y( U" P: T4 d- d
如果放出街,又怕會死,而且也不人道...
* x" _, ~- ^! l" Q! U9 ]$ p) Z, m1 A: E
萬物有情....我不忍 ,不過自己家已經有多種動物,再容不下了,而且父母一定反對) _( I! o: O5 y+ U# i7 g* G
4 [" T. n& r4 w# d7 K# x( b8 w
由此,想求各位,邊個想養貓仔, 可以留言比我~6 x  `& e- \" K0 J4 h
3 k% V: h* U* N) g/ J
資料:  一個月大, 家貓,黑白色, 沒有任何病患, - ?8 H: T/ I  r
% `* y# `8 S/ L
即使唔識養,只要有心,我一定會給予足夠資料協助8 N5 [- a! z$ ~7 i* o' }
0 E% T5 i& H- s
小的再附上一張 祝福 比那一位有心人) U7 r! ^/ Z, W) V
8 }0 Y6 e5 ~- }  d& t( L
在此求愛!
) g, t& ?: e  O; Q- N5 X$ z; A6 X& y
如果只想養一隻就不好了....貓仔沒有了父母, 如果沒有埋兄弟實在可怖
! H( u; R" Q' j. r
* d' R( F% {* s+ U0 X/ y, J但請記得 養寵物是一生的照顧,請不要隨便下決定!!!
$ G# R. ]0 q/ i0 N
; z0 z. ]. r  b5 u/ F6 U
4 u) _. }1 h1 Q  |
3 v2 ]8 e$ P, }0 {+ D: c<----成年圖" |/ D1 l, V  g% v4 V

8 A; p4 w- q/ |8 t  w" s8 r. j# Q  R2 f

3 Y1 z* @9 ?: p' Y8 `<---- 幼年圖
) a: A: q* C' w
/ g1 M; z1 ~5 r/ i(再補圖)
6 U7 a- k1 E* U6 |; `) m

$ c4 m- W7 j3 B' O- E& G* V9 k! m( E+ P) d[ 本帖最後由 傅千紅(KIRA) 於 2011-6-27 23:45 編輯 ]
作者: 楊乃武    時間: 2011-6-27 23:33

我都好想養,但沒有時間照顧,幫忙頂一下
作者: banana0525    時間: 2011-6-28 01:29

送去SPCA 死硬架唔好呀
作者: nuwkov    時間: 2011-6-28 01:43

帮顶。家中已经有猫,仲有好多其他动物。又加唔系港人……
" j# M! t; ~4 a祝福小猫。
作者: CECI    時間: 2011-6-28 10:39

我家已有4隻, 係貓仔定貓女啊! 我睇0下有冇Friend接收!
作者: iamonheel    時間: 2011-6-28 10:42

貓貓哦, 不過我自己都未搞掂
作者: 傅千紅(KIRA)    時間: 2011-6-28 11:44

推上去啊~
作者: mr.159    時間: 2011-6-28 11:57

我想要~不過打左針未~?
作者: xantoman    時間: 2011-6-28 12:49

有無貓b照?我幾年前走失了隻黑白貓,一直都希望有天尋回,但...& s# ~* A2 V& E4 m' i  U+ _5 u
現家有一三歲貓女,養得很好,從無大小病痛,連吐毛嘔都未試過,4 W- t9 [( `8 I% d: n5 v
想找隻小伴與她相陪,如有照片請post或e來看看可以嗎?
0 r% v- Z6 X6 R7 k! t& T  B( b[email protected]
作者: BSoD    時間: 2011-6-28 16:17

寄佢過來美國洛杉磯啦
作者: 傅千紅(KIRA)    時間: 2011-6-28 22:11

推~
作者: pisa    時間: 2011-6-28 23:32

有無post去其他forum問,好似群貓會果d?
# V/ L9 K- \" K* G. m果度會有多d想養貓既人睇
作者: manhanl    時間: 2011-7-2 13:35

第2隻好得意, 我都想養...不過屋企人唔係太鍾意, 同埋驚貓貓會刮花傢具.....
作者: 傅千紅(KIRA)    時間: 2011-7-4 13:07

由於貓仔仲飲緊milk.所以會在1-2個星期後送比有心人~
作者: xantoman    時間: 2011-7-4 14:22

日日等,都仲未有相睇

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0