標題: 去買底底要點至冇咁監界...... [打印本頁]

作者: P_M_kam    時間: 2011-7-1 03:00     標題: 去買底底要點至冇咁監界......

平時行街有時見到D好可愛o既女裝底底,真係好想第一時間買左佢....
/ l1 E( ?/ R' e, {% u+ l, }點真係唔知點入去........
作者: mercury1    時間: 2011-7-1 03:05

係正常心理現象、試下俾自已一個暗示、當自已係女仔 or  買係送俾女朋友
作者: P_M_kam    時間: 2011-7-1 03:15

引用:
原帖由 mercury1 於 2011-7-1 03:05 發表   ; v+ u- R. N0 i$ p" }# q) O; S* V# c- }
係正常心理現象、試下俾自已一個暗示、當自已係女仔 or  買係送俾女朋友
4 X6 U& P2 V" X但D內衣鋪D職員D眼神好似好....6 c9 S6 E/ S) x1 l8 K: i7 _8 ~1 w
好想入去easy shop買野呀~~~
作者: Suki_siu    時間: 2011-7-1 03:16

咪就咁同佢講囉~
7 ]) }$ A9 L+ j0 L  v# o好多時仲問你一條夠唔夠添~ 5 D" L4 X7 H4 y. R4 T3 B
因為多數十蚊三條~係mk~@@. a- q. \5 F6 V/ z9 o7 q) ~
買一條唔抵~
作者: P_M_kam    時間: 2011-7-1 03:20

引用:
原帖由 Suki_siu 於 2011-7-1 03:16 發表   
" x- g1 ^0 ]( o( Y咪就咁同佢講囉~5 g7 S% K; p9 D) L, L% w+ g
好多時仲問你一條夠唔夠添~
! @& ]( k8 a1 C" o因為多數十蚊三條~係mk~@@
# F# _  ?8 @- d# `7 k買一條唔抵~
. X0 C2 d6 B- OD細細間個D就緊係唔怕啦
6 G& \7 c0 H9 p" P! {但一去到D大型D就硬係一入去就好似好怪咁7 l: ^, G( `: f- n9 ~( p) _7 \! B6 f
但又要係入面至買到自己鐘意個D
作者: 怯~~    時間: 2011-7-1 07:14

引用:
原帖由 P_M_kam
# ^" Z7 `# y; ~0 _& r2 _D細細間個D就緊係唔怕啦
; J3 y# o' Q5 d0 b但一去到D大型D就硬係一入去就好似好怪咁
$ e8 E1 H7 I! [9 }但又要係入面至買到自己鐘意個D
: W3 l  r7 N7 Z* V  o

, p( l1 p7 A. n# y4 o唔係波..我反而細間唔敢入..
! q, e) K  {9 w$ j大間個d 如百貨,吉吉 馬x 個d 就好大膽XD
/ r1 ?; F8 H. G2 J4 G
* o/ Z" ^3 d0 ]$ v8 I1 c/ z其實如同樓上姊姊咁..當自己係女仔就得..當然如果可以全cd 去更好.
- U( ?4 p0 v$ k9 N* a我都係新手cd 黎..都係近呢幾個月先開始..出街十次都冇計cd 既話..5 {9 G& q0 y! |, ~( _9 H

$ |) V* ^( y% B; {但買野就有差唔多十次xd 比d 信心..人地會當你係女仔..- F1 x5 {  j7 i
早幾日前我先去左買衫衫...仲同女sale 講野..& l/ H8 D( X" x6 C
3 ~5 N: w7 p" `0 A. j
有個收銀員把聲勁似男仔我一聽之下..發覺原來沒甚麼大不了..又加左信心去買
$ y$ V: z& F$ u, e女仔似男聲真係有架...
作者: Daisy    時間: 2011-7-1 14:57

呢啲嘢無計. 人生始終要奉獻頭一次. 當你買多幾次之後自自然然你就會無咁尷尬. 我建議你搵一日心情特別差或者好嬲既時候去買就啱架嘞, 因為你會零舍大胆.
作者: anglelababy    時間: 2011-7-1 19:39

買買下就慣^^
作者: o_cambridge    時間: 2011-7-1 23:20

我都係, 細間先唔敢入!!
作者: Terry220022    時間: 2011-7-2 09:54

小妹平時都係以平常心入去買, 就算平時著住男裝都係一樣, 其實只要放鬆心情就冇問題la, 啲sales好多時仲會想妳買多啲tim
作者: 校服收藏者    時間: 2011-7-2 18:25

引用:
原帖由 P_M_kam 於 2011-7-1 03:15 發表   ; i$ B8 O: j* U! \( v3 M, L

9 N% N+ g4 }6 ?* q2 D9 x) e+ ~+ o但D內衣鋪D職員D眼神好似好....& V; n. J: E/ \! W- o2 _6 v
好想入去easy shop買野呀~~~
8 G. q  i- a$ E* e5 @2 X  z
, A! |. H, s/ S
( q' S6 h" [. C1 q8 m1 h, k
我都想入去買' }& h2 Q, Q; J  t! D$ v6 j: n
不過唔知貴唔貴
5 y8 _6 ?( v4 I. G; Y0 M' f; a我一向都係買開平野
作者: misslady    時間: 2011-7-2 23:19

just go in the shop then buy them...
作者: P_M_kam    時間: 2011-7-5 01:24

引用:
原帖由 校服收藏者 於 2011-7-2 18:25 發表   * ?4 _0 y$ G, {7 g+ Z

, j% J5 ~) J" A7 A# l: F/ V( _5 e+ [4 U  g  Q. z3 I( f: Q( F$ _

7 H+ r  K3 \1 ?) ?- h% z' S4 t2 }2 r我都想入去買8 t+ b/ o9 A. c" w: u3 Y# m4 Z. H# R% v
不過唔知貴唔貴  _9 ]+ n& u% t
我一向都係買開平野
2 K2 P' m* E" r7 b: C$ _$ ?/ {; R& m# l6 K' o; E* |& |8 T
我認為一分錢一分貨
作者: P_M_kam    時間: 2011-7-5 01:28

引用:
原帖由 anglelababy 於 2011-7-1 19:39 發表   ' W) n9 b) \) f: ^
買買下就慣^^
/ [; X( g& g1 F! b' E又唔係話唔慣2 m, e9 {) O1 U6 x% V
只係唔敢去大間個D鋪買姐
作者: jockey    時間: 2011-7-13 10:09

平常心去買, 當買野送俾人咁咪得咯!
作者: yk0823    時間: 2011-7-20 10:14

通常去細店 人又少 服務及價錢又ok!!
作者: s041017    時間: 2011-8-22 16:10

買買下就慣^^
作者: ilovewacoal    時間: 2011-8-23 09:45

我自己就上網買多既、不過如果一定要系舗頭買、可以試下去JORDAN 宝霊商場地下入面的内衣店、個老阪娘幾 nice
作者: Dee    時間: 2011-8-23 10:46

I go to M&S and H&M, but have to wait for quieter times. Also, Aerie has some good selections online as well. Yes they ship to HK. Recently they opened a retail store (American Eagle Outfitters) at TST Ocean Centre.

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0