標題: 腳大好慘 [打印本頁]

作者: powah    時間: 2011-7-12 01:08     標題: 腳大好慘

我隻著開nike 45碼既鞋 我好想有岩我既高根鞋/boot著
+ y+ t$ M, M6 [! m$ U2 u% G有冇人知道系邊到有超大碼boot/高根鞋賣
作者: mercury1    時間: 2011-7-12 01:12

咁大、真係外國先有
作者: 十指套衣裳    時間: 2011-7-12 06:11

over 39 已經有麻煩...
作者: tonton    時間: 2011-7-12 07:32

國內拍賣綱站可以 買到。
作者: KaLau    時間: 2011-7-12 14:20

Do you have link for that? I am 45 size too
作者: 校服收藏者    時間: 2011-7-12 16:25

ageless囉
' C  j' P  O* q( }去到44號) a% k5 f- ?  @9 X$ L3 h
不過佢地係歐洲size
4 g: |& z" {+ ~+ d2 N1 }( {5 q所以你係個度著44號有機會著到
作者: iamonheel    時間: 2011-7-12 16:37

我 nike 男裝都著41-42, 但女裝鞋 39 就可以. 加上因為女裝無綁帶, 鞋口又淺, 所以要買到好貼, 否則甩甩吓就唔靚
, s1 q  ]0 i/ \$ L& }% z% }! n
, M+ X# k( B3 ^" W5 D$ @: G7 Q% n可以去 ageless, Exchange Series 40+ 試吓著乜size, 佢哋都招呼慣男客買女裝鞋, 絕不會大驚少怪.
作者: mercury1    時間: 2011-7-12 18:10

波鞋比皮鞋大一個碼/ g& U; B: m( F# B" c8 {
43,44 都可以試試
作者: thomas813    時間: 2011-7-13 00:12

引用:
原帖由 powah 於 2011-7-12 01:08 發表   
$ |5 E# y' e4 h$ _4 a0 n7 n0 u我隻著開nike 45碼既鞋 我好想有岩我既高根鞋/boot著 - U3 I% {; ~' z) \* s$ A
有冇人知道系邊到有超大碼boot/高根鞋賣
- K# [7 `% H4 x0 X
8 }! p: {7 n" B8 `* O- P1 }0 L
我波鞋係著開46碼,但有一日我去Ageless 試,43碼的高跟鞋同平底鞋都穿到,所以你可以去Ageless睇下,佢地會比我地入倉試GA!!!!!!
作者: CECI    時間: 2011-7-13 03:47

引用:
原帖由 iamonheel 於 2011-7-12 16:37 發表   4 _7 P8 J& a. L! N' D2 v1 b
我 nike 男裝都著41-42, 但女裝鞋 39 就可以. 加上因為女裝無綁帶, 鞋口又淺, 所以要買到好貼, 否則甩甩吓就唔靚: y! V/ @% j/ l- [; Z

$ v7 D" \7 a$ C% }* o& ]可以去 ageless, Exchange Series 40+ 試吓著乜size, 佢哋都招呼慣男客買女裝鞋 ...
, I2 w( T# [/ u3 d+ x# C
* z- `9 q( B7 ~' s8 X& G1 c. m& h
Heel姐nike 都著41-42而女裝鞋 39 就可以, 點解我唔得0既? 我都係41啊! 妳唔夾腳0羊???
作者: KaLau    時間: 2011-7-13 10:53

請問Ageless在那裡有舖頭? 請指教
作者: iamonheel    時間: 2011-7-13 11:18     標題: 回復 11# KaLau 的帖子

http://www.cdtv.coms.hk/viewthre ... &extra=page%3D1
作者: kevin428    時間: 2011-7-13 21:11

應該44碼的穿的下吧6 l9 q" M: j% |! }4 W& @  x
可以買訂做的大碼高跟鞋喔
作者: 校服收藏者    時間: 2011-7-16 11:41

引用:
原帖由 thomas813 於 2011-7-13 00:12 發表   & R( J8 n3 M' ?2 P

0 `. ^0 M* _9 ?( b. ]) E1 r, |4 d9 d2 e- a6 i
我波鞋係著開46碼,但有一日我去Ageless 試,43碼的高跟鞋同平底鞋都穿到,所以你可以去Ageless睇下,佢地會比我地入倉試GA!!!!!!
& o) M  f, i1 Q
: X4 ?" G+ l! ^, W
! ~' r0 G' W/ P- o; h. D
哈哈
! v9 f4 B/ H! ?' N* u- f4 Z. r; A0 x唔知點解我著鞋越著越細size
9 `1 P9 O' u( G. z& c8 c3 X初初買鞋時(未知有ageless,tomato咁大size賣)真係要搵45碼鞋,男女裝一樣7 v% \! U1 U; P
直至知道有呢兩間鞋既存在之後去佢地度買鞋( `; p# T& l( n: u: \( [* W" _
先知道44號已經著得落; Y5 l9 F* G9 H( v4 B- s7 |- {
到後來43號都可以+ Q+ x! N; m, B) S; h4 `; f% X
佢地話歐洲size偏大同埋我腳背大厚,所以43號已經得
: [. f9 D* u5 a  Y  n到而家有時我連42號我都著得落添呀(因為ageless M姐已經知道我著咩SIZE)
作者: willy    時間: 2011-7-22 21:05

如果禁講, 我波鞋著開9號. 禁即係可以試下8號.
作者: Yumi    時間: 2011-7-22 23:45

我40號都已經覺得好煩>w<
作者: butterflies    時間: 2011-7-23 00:26

我都係著咁大, 平時都係淘寶訂
作者: KaLau    時間: 2011-7-23 11:33

引用:
原帖由 butterflies 於 2011-7-23 00:26 發表   
. M- \/ y2 L4 D$ ?5 ^: z0 H我都係著咁大, 平時都係淘寶訂
' r' {3 A5 R, |5 z0 ~2 f# o( e! s

- e- |. k. \5 ~( [; u1 ]  v- D* I) f3 d
姐姐, 請問係淘寶買有沒有唔寄去屋企? 我驚俾家人發現 可不可以去郵局囉?
作者: butterflies    時間: 2011-7-23 13:32     標題: 回復 18# KaLau 的帖子

有兩個方法:
; K! e- w; X% S
$ \; C+ K# {5 H% R( ]) v% b% ?1. 運香港既通常用順豐呢間速遞公司, 可以去佢地門市攞貨, 好多地方都有, 可以同賣家指明用順豐, 不過有機會要貴少少運費! U( P. r; m4 l7 @. l; p% z  Y" V
2. 如果你係幾個唔同地方買貨, 可以用淘點既合併運輸, 可以去ok便利店或者淘點既中心攞貨$ }9 d4 I6 P: m2 D* Z
    http://www.taodot.com/?action=portage&method=into, 亦有其他公司提供類似既服務, 我只用過淘點, 所以無資料, 可以上網搵下
' K" v& M) }: N# j- U/ x% `% g
3 c& Q$ V. U9 P5 ], i' ^' {8 c郵局就唔得架喇, 因為唔會同你簽收

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0