標題: 腳大好慘 [打印本頁]

作者: powah    時間: 2011-7-12 01:08     標題: 腳大好慘

我隻著開nike 45碼既鞋 我好想有岩我既高根鞋/boot著
) q+ W1 y% _4 k* A) n, x+ p有冇人知道系邊到有超大碼boot/高根鞋賣
作者: mercury1    時間: 2011-7-12 01:12

咁大、真係外國先有
作者: 十指套衣裳    時間: 2011-7-12 06:11

over 39 已經有麻煩...
作者: tonton    時間: 2011-7-12 07:32

國內拍賣綱站可以 買到。
作者: KaLau    時間: 2011-7-12 14:20

Do you have link for that? I am 45 size too
作者: 校服收藏者    時間: 2011-7-12 16:25

ageless囉
, |( ?* J( ]; {$ `5 a去到44號/ {3 A& O, l  G& H$ ?) |' x3 d
不過佢地係歐洲size
; L# N' O7 H- L所以你係個度著44號有機會著到
作者: iamonheel    時間: 2011-7-12 16:37

我 nike 男裝都著41-42, 但女裝鞋 39 就可以. 加上因為女裝無綁帶, 鞋口又淺, 所以要買到好貼, 否則甩甩吓就唔靚3 i5 _* ~" G, x. w. P4 u# c. N& |6 g3 E

: j1 Z- }2 W: h可以去 ageless, Exchange Series 40+ 試吓著乜size, 佢哋都招呼慣男客買女裝鞋, 絕不會大驚少怪.
作者: mercury1    時間: 2011-7-12 18:10

波鞋比皮鞋大一個碼: X% E" |- W( d
43,44 都可以試試
作者: thomas813    時間: 2011-7-13 00:12

引用:
原帖由 powah 於 2011-7-12 01:08 發表   
! z5 K" u7 A, m, I% r! f我隻著開nike 45碼既鞋 我好想有岩我既高根鞋/boot著
8 @4 H) B( X' v1 m, }! D" F有冇人知道系邊到有超大碼boot/高根鞋賣
% \: x: @- }3 q) O0 a  [( I" R. U# ~" \! J, S9 R8 {- r! }
我波鞋係著開46碼,但有一日我去Ageless 試,43碼的高跟鞋同平底鞋都穿到,所以你可以去Ageless睇下,佢地會比我地入倉試GA!!!!!!
作者: CECI    時間: 2011-7-13 03:47

引用:
原帖由 iamonheel 於 2011-7-12 16:37 發表   8 h- k) ^+ y4 W0 t* e6 e3 @1 L; N: d7 f9 m
我 nike 男裝都著41-42, 但女裝鞋 39 就可以. 加上因為女裝無綁帶, 鞋口又淺, 所以要買到好貼, 否則甩甩吓就唔靚4 ^' O( Q" Y& C9 a( R
5 V& L1 N, h6 {
可以去 ageless, Exchange Series 40+ 試吓著乜size, 佢哋都招呼慣男客買女裝鞋 ...
, y8 X2 u4 A. z* J' Y! D) {2 T' P

& b1 g7 k/ }: M! S8 n0 {. Z& s% vHeel姐nike 都著41-42而女裝鞋 39 就可以, 點解我唔得0既? 我都係41啊! 妳唔夾腳0羊???
作者: KaLau    時間: 2011-7-13 10:53

請問Ageless在那裡有舖頭? 請指教
作者: iamonheel    時間: 2011-7-13 11:18     標題: 回復 11# KaLau 的帖子

http://www.cdtv.coms.hk/viewthre ... &extra=page%3D1
作者: kevin428    時間: 2011-7-13 21:11

應該44碼的穿的下吧+ X, G/ M2 h5 _' t. m: f6 J7 Z6 \* ?
可以買訂做的大碼高跟鞋喔
作者: 校服收藏者    時間: 2011-7-16 11:41

引用:
原帖由 thomas813 於 2011-7-13 00:12 發表   ( n4 L& l; p7 n, R
: [: x5 k3 z# n; R! a
  i  I/ h0 E5 g8 D7 N
我波鞋係著開46碼,但有一日我去Ageless 試,43碼的高跟鞋同平底鞋都穿到,所以你可以去Ageless睇下,佢地會比我地入倉試GA!!!!!!
" K4 A) p2 K7 N  N

, h6 z6 f& E: j1 Z5 B: @1 z( o8 r  \$ s2 T9 m1 I4 i7 V
哈哈; t8 [, ]5 O7 K0 F9 t
唔知點解我著鞋越著越細size
. m7 _- ~1 M5 t' t初初買鞋時(未知有ageless,tomato咁大size賣)真係要搵45碼鞋,男女裝一樣8 A; H' C6 U# z  S4 L
直至知道有呢兩間鞋既存在之後去佢地度買鞋4 F3 a) P! b/ }% d* q5 K$ D
先知道44號已經著得落( d. |/ _  w; q% T9 O: H4 g
到後來43號都可以
; h- n% C: P- H3 S; R佢地話歐洲size偏大同埋我腳背大厚,所以43號已經得
6 o$ d4 W# N& L. ^* E到而家有時我連42號我都著得落添呀(因為ageless M姐已經知道我著咩SIZE)
作者: willy    時間: 2011-7-22 21:05

如果禁講, 我波鞋著開9號. 禁即係可以試下8號.
作者: Yumi    時間: 2011-7-22 23:45

我40號都已經覺得好煩>w<
作者: butterflies    時間: 2011-7-23 00:26

我都係著咁大, 平時都係淘寶訂
作者: KaLau    時間: 2011-7-23 11:33

引用:
原帖由 butterflies 於 2011-7-23 00:26 發表   8 o% Q' {/ i/ Q' W# {( D' b4 }% ^: {
我都係著咁大, 平時都係淘寶訂
0 H8 v  N" Z  h' Z' B
1 V" I& h5 J9 [0 \* l0 |
* C& D+ ~' h" g: B8 E$ F( `! T& J
姐姐, 請問係淘寶買有沒有唔寄去屋企? 我驚俾家人發現 可不可以去郵局囉?
作者: butterflies    時間: 2011-7-23 13:32     標題: 回復 18# KaLau 的帖子

有兩個方法:
8 q" b0 P: p) e, H  k4 `* U% U2 C  R5 `1 h* X9 q2 \6 O& G( c/ x( B
1. 運香港既通常用順豐呢間速遞公司, 可以去佢地門市攞貨, 好多地方都有, 可以同賣家指明用順豐, 不過有機會要貴少少運費
0 D/ K8 t! ~& i2. 如果你係幾個唔同地方買貨, 可以用淘點既合併運輸, 可以去ok便利店或者淘點既中心攞貨
* m3 S$ s- j" V    http://www.taodot.com/?action=portage&method=into, 亦有其他公司提供類似既服務, 我只用過淘點, 所以無資料, 可以上網搵下. U5 X; ?6 y( j
% P! X4 }6 ~# X. _
郵局就唔得架喇, 因為唔會同你簽收

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0