標題: 哭...超慘..全港殘廁真係越來越小..-.- [打印本頁]

作者: manman666    時間: 2011-7-14 00:41     標題: 哭...超慘..全港殘廁真係越來越小..-.-

本來好多地方開放既殘廁 依加逐一關閉 有日我又外出想去最近用開果個殘廁CD E個廁所一向都開放既 點知呢一日 道門指示裡面有人..小妹來回來回這個廁所 好兩個鍾頭了 門總是指示裡面有人 更本冇人吧!...\_/ 被關了..
- `' V9 S5 l$ L2 G! i( r. \5 v( W# I) o+ a+ h) U& p+ g
其實負責人有沒有想過 這樣會帶來很多人的不方便 不說CD 就算傷殘人士都會帶來很大不便...~! 難道傷殘人士吓吓要叫人開們先可以去洗手間嗎..\_/ 很生氣
作者: adam5354    時間: 2011-7-14 01:02

政府同商家係patpat諗野嫁~~ # x7 C. b/ [8 [9 L! [1 F7 Q6 L. D
真的無法~~
作者: 怯~~    時間: 2011-7-14 14:05

@"@ 我通常都搵到殘廁。。好少會閂。。。((大型商場嗎)): m. M& D& Z: n6 Q" k
+ P: _- f& Z( m3 Z* ~
但有d 殘廁係連埋個個性別廁所(平時少去行街唔知)) z" _' U  Z$ i0 n0 J
有次見到以為門內有門..會分殘廁同女廁。。原來唔係。。
( }2 k. `+ P: P, H1 A! B6 {9 \一打開度門先到個女士行左出黎。。個心當堂怕一怕。。$ V& M2 t0 m4 H: r/ e

# W' [1 r+ t2 \好在平時唔cd 時都比人叫小姐。。個日係cd..
1 B" e" I  q. @% z, I不過都走番出黎。。怕有事上身。。。都係搵番個獨立既殘廁..
作者: nuwkov    時間: 2011-7-16 01:19

香港有D嘢倒退紧。
4 o; I& p; l1 x' h2 Y5 Z2 s- `本来希望国內可以多学下香港,不过政治压力下好多细节潜移默化,令人伤心
作者: helpstar    時間: 2012-3-20 02:40

係lor~~~真衰呢~~~~~~~
作者: 火靈兒    時間: 2012-3-21 06:00

我揾唔到就索性入女廁啦
作者: cherrybala    時間: 2012-3-21 11:00

咁可能因為殘廁用既地方比較多
作者: Sakarlize    時間: 2012-3-23 05:50

我估啲商家覺得做唔到啲殘障人士啲生意,或根本就唔想做佢生意,咪唔做咁多殘廁囉。

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0