標題: 你會接受變性手術嗎? [打印本頁]

作者: Natixa    時間: 2011-7-14 19:12     標題: 你會接受變性手術嗎?

你會接受變性手術嗎?, P* i$ \& ?$ a, F
不會後悔?- U$ E8 i  F% C5 D& o6 a! E
5 z' ?) p- D1 X/ a, a5 _" P. R
做手術不要因為一時衝動
+ k, ]0 T' r+ i  _+ `5 {5 E
1 D; l8 v7 z1 |6 X0 f8 o我最近發了一個夢
; Y1 x5 {* R# U$ |5 L夢見自己變了性,但卻受到他人冷眼. J  h- e% c% n8 M2 o1 i" s
亦沒有享受到身為女性的快樂; Q3 y2 m, f% J, v6 ^
家人關系又便得梳離,不敢找朋友1 X6 H% d! @! P
十分孤獨。
4 M# _/ w2 m5 R5 [$ u1 j1 _' O2 W3 p
當我醒來發現自已並沒有變性,我感到十分的幸運& t) s: F& L3 N
這時我才發覺,我的希望只是成為一個真真實實的女性
, y* T: }, }/ E4 G7 }而非由男變女的人工女性,這是無法實現的,即使外貌和身體也極之相似。
4 d& V8 _2 C5 `. Q8 m  k2 p1 k" a; G因為我缺乏了女性的童年,女性的回憶,女性的社交。/ w+ h# n7 A: h6 I8 `! U: [& W7 i: g

7 W& k1 ?% C, X, q9 _5 E8 ~我只能間中穿上女裝,體驗這點點的快感。而不敢更上一步,作出更大的改變  i& C6 r+ n% ^' n* h; Q
因為我無法承受這些的孤單,亦無法捨棄男性的生活、社交。
作者: judy    時間: 2011-7-14 19:32

我不會想喔~我偶爾可以穿女裝幻想自己是女生~我就很高興了!
作者: 08miki08    時間: 2011-7-14 22:20

我會接受, 而且呢個係我努力中嘅目標!!!
作者: Yumi    時間: 2011-7-15 01:06

去一個無人認識的地方就可以了
作者: mercury1    時間: 2011-7-15 01:46

變了性就等於一個新開始3 b* L0 [. A& m' ^
新工作、識新朋友、家人關系就要睇下佢地開唔開通$ C0 P! F9 O( e  g7 x5 p
做手術前要有心理醫生協助、佢會同你家人分析、等家人理解! L6 Y" ?" P: Z- a. b$ z7 `/ }% ]
如果當夢醒來時真係變左女仔、家人朋友都冇可能唔接受
* ]% J: h1 j: @, c5 S* I. ^* j* i好似印度嗰女仔醒來時變左做男仔、D醫生都解析唔倒
作者: oenothera    時間: 2011-7-15 02:09

我都不會,看起來像女便可以了
作者: manman666    時間: 2011-7-15 04:38

對一個性認同障礙既人來講.如果男仔..最遺憾就係失去少女時期既時光...女仔既青春 最黃金時期係少女時期...
作者: 08miki08    時間: 2011-7-15 22:12

引用:
原帖由 manman666 於 2011-7-15 04:38 發表   
/ ]4 R$ W3 C0 A# W對一個性認同障礙既人來講.如果男仔..最遺憾就係失去少女時期既時光...女仔既青春 最黃金時期係少女時期...
6 O+ Y2 x; P, x3 f; @, B& R
# s% H9 @- L1 y+ x, E1 j' T- Q
無錯! 完全認同!!!

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0