標題: [求助] 游水妝點化? [打印本頁]

作者: Natixa    時間: 2011-7-15 13:44     標題: 游水妝點化?

遲d去游水
) i2 B- \3 D2 P! j- ?' B+ A) j( b有咩防水遮瑕膏?
7 c! G# g) _! s+ g即使下水很久都不甩色的。7 {3 g# d& D7 J
5 N- L' Y7 |  s6 X
謝謝大家
6 Q1 e1 I, f9 q: V4 N& _
9 a! n. m4 G" @/ z. Y[ 本帖最後由 Natixa 於 2011-7-15 13:46 編輯 ]
作者: mercury1    時間: 2011-7-15 19:31

去多D化妝品公司了解下D產品啦- p: U6 f& j+ E" B4 I# I2 v: [, n) Z
係冇乜可能持久防水、少少防水就好多都係+ n* `0 o7 m. r8 w" R5 y
就算有都俾你用手沒走晒啦、如果臉上有水的話
作者: Natixa    時間: 2011-7-15 19:48

好像有些是專for水上活動的' m" l; z+ b  }- I* j$ }4 O- m
如果浸落水也不會脫色的
6 O8 x6 ^" D# b& ~7 `可以幫忙找找嗎?我找了很久了
作者: SF5272    時間: 2011-7-16 08:36

師姐想化妝游水定外拍?
作者: Natixa    時間: 2011-7-16 11:09

游水,所以要防水度高,有好介紹嗎?
作者: willkam    時間: 2011-10-25 13:54

游水就唔好化啦
作者: yehyedfaj    時間: 2019-12-4 11:45

若想化一個不溶的沙灘妝,必放下一些執著,祈求跟日妝一樣有強勁遮瑕改樣功效,若要落水,建議省去遮瑕和碎粉,因兩者的質感一碰到水很容易變成塊狀,可試混合防水粉底跟防曬乳。假如有需要遮住斑點或瑕疵,可以用遮瑕掃或棉花棒將粉底液重點輕拍多幾層在需要遮瑕的部位上,一樣能出無瑕肌膚。就算沖甩了眼妝、唇妝,也不夠沖掉了半條眉異相!其實眉毛是最易脫妝的位置,落水時不宜使用眉粉,可改用液體眉筆,如常描畫好眉形後,再加上一眉防水的眉毛.

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0