標題: 第一次買絲襪 ^^ [打印本頁]

作者: cocolee608    時間: 2011-7-25 03:02     標題: 第一次買絲襪 ^^

嘻嘻﹐唔計上網買﹐實戰都係第一次係﹐係百佳買左二對黑﹐二對肉色 30D
$ h" w8 \5 i& y$ `0 f
8 t% Y- V4 }/ p+ r不過free size 真係細左D >_<
作者: Terry220022    時間: 2011-7-25 08:50

加油ar, 姊妹下次試下去女人街買la
作者: ibm.jp    時間: 2011-7-25 14:24

終於有人生的第一次喇& B1 d. [3 V% k$ [5 L1 K1 W5 O

% G* K; [2 h+ o% X6 y, X9 ~  X  `
作者: applebaby    時間: 2011-7-25 14:41

加油啊!買下買下就習慣了。只要你著上對腳,享受到那份柔軟絲滑的感受,就算買絲襪是再難難的事,你也會勇往直前。其實,條街咁多人著絲襪,點解因為我是男人,就唔比買?唔比著?
作者: pauline2268    時間: 2011-7-25 14:53

我第一次都係百佳,跟坐去watsons,跟住街邊檔,跟住去埋絲襪店....係唔敢去大型百貨公司
作者: 校服收藏者    時間: 2011-7-25 17:18

引用:
原帖由 pauline2268 於 2011-7-25 14:53 發表   % d0 w- ?/ t6 Z$ v* P
我第一次都係百佳,跟坐去watsons,跟住街邊檔,跟住去埋絲襪店....係唔敢去大型百貨公司
: i2 _4 W( u7 r8 u3 l

* }2 s( H; ]3 f. @$ h2 ]5 j' S* S& n7 p4 N' N9 c' G& t) n* {
我都係# P5 _+ @9 V$ S2 `; R& B
不過冇去大型百貨公司6 G( G: Y. J. w2 ]; n3 O
因為我覺得好貴
作者: wtf    時間: 2011-7-25 17:39

嗯~加油唷!!
作者: mercury1    時間: 2011-7-25 20:15

去本地大百貨公司都唔係好貴、日本百貨公司就貴、9 z) b. }( H$ j
日本牌子去葵涌廣場買
作者: cocolee608    時間: 2011-7-25 20:33

引用:
原帖由 Terry220022 於 2011-7-25 08:50 發表   
' K, H8 d) R4 x5 ?+ n1 @加油ar, 姊妹下次試下去女人街買la
2 d; z7 S' W8 _+ B: b, i! z$ ^
嘻嘻﹐好啊 ^^ 下次試下去望望先 :)) o& `1 l3 B- V

+ n+ C. `3 ~2 n- M8 ?我會加油﹐多謝妹妹
作者: cocolee608    時間: 2011-7-25 20:35

引用:
原帖由 校服收藏者 於 2011-7-25 17:18 發表   # f3 O& o& Q" m
8 b( Y3 @: d  G1 |6 `8 W6 t) q: U/ S
& E1 O# L7 C4 p. i4 c: l1 F" I& k
' D0 B# t) t9 r. ~5 F1 o0 Y
我都係
; L" f, v8 I8 H6 |4 h. z0 d$ g不過冇去大型百貨公司
& X9 w  S6 W  y0 l因為我覺得好貴
" i- u' ~1 ~2 u
& p1 p6 K* Z! F% u9 V" m( k乜屈人 都有得賣GA @@ 唔知係唔係要大家D 先有呢﹐我見萬寧都冇乜﹐超市就冇乜得選擇
; q+ r6 N4 e$ C" t4 E2 }, n! S9 N; [& T- \
行過千色﹐西田﹐D價都幾貴﹐最平都70以上 @@
作者: cocolee608    時間: 2011-7-25 20:36

引用:
原帖由 mercury1 於 2011-7-25 20:15 發表   
: D9 }1 p( y6 F1 d- ?3 r去本地大百貨公司都唔係好貴、日本百貨公司就貴、- Z& H% P' a& B# a2 J# O1 a" `! }9 M
日本牌子去葵涌廣場買
' ]; }5 o/ ~% A0 B" I) O8 \" o- {, o; Y5 ^# f3 l
唔知先施永安果D貴唔貴呢﹐SOGO﹐一田﹐千色果個都唔平 @@ 下下得百。。。。
" q+ ~: v: u4 c$ I/ Y0 X$ d- S. @/ X- g  n8 u+ h7 x/ J5 b
葵涌廣場﹐唔知乜野價位呢 ^^
作者: judy    時間: 2011-7-25 21:10

我第一次去買絲襪的時候超級緊張~一直到現在我都還印象深刻!
作者: pantyhosemancc    時間: 2011-7-25 23:04

街檔買會方便啲。
作者: cocolee608    時間: 2011-7-26 00:40

引用:
原帖由 judy 於 2011-7-25 21:10 發表   5 M( v) ]4 U5 Q8 b3 m3 ]
我第一次去買絲襪的時候超級緊張~一直到現在我都還印象深刻!
, ?/ [) l$ v7 w3 W2 f' F3 {  {

* Y& {" \3 r6 k; N4 N嘻嘻﹐因為還買了牛奶﹐食物等等﹐所以感覺比較自然﹐只買絲襪 感覺會怪一點呢
作者: cocolee608    時間: 2011-7-26 00:41

引用:
原帖由 pantyhosemancc 於 2011-7-25 23:04 發表   + F2 z3 i6 q; [5 W! r! }
街檔買會方便啲。
, W- ^, N' M  j7 R- n. J
' M% {$ {, X5 o' ^
都對 ^^
作者: CECI    時間: 2011-7-26 00:48

引用:
原帖由 cocolee608 於 2011-7-25 20:36 發表   
1 {3 Z8 E! T4 h3 b
4 H! o% n& l6 O- d9 |5 s" t9 y+ U4 f0 ]: M* \# j2 ~  }# g) |
唔知先施永安果D貴唔貴呢﹐SOGO﹐一田﹐千色果個都唔平 @@ 下下得百。。。。
3 B0 B9 _& p" N% w- K  y/ C
$ z) z5 E4 \; S, f* G4 c8 l葵涌廣場﹐唔知乜野價位呢 ^^
& n' i3 M# p5 o, h1 ?
- a* c  d& d: d9 R8 E妳住邊頭ga? 香港去中環, 九龍去尖沙咀, 新界南去葵涌廣場! 其實Sogo係貴d, 但係一般質素及牌子, 並非間間街舖均有的! 加油啊!!!
作者: alex8826245    時間: 2011-7-26 01:46

點解要去百佳買
作者: mercury1    時間: 2011-7-26 02:46

葵涌廣場地下有檔專賣日本絲襪、D姐姐好好人、少人時會解釋俾你知邊款有光澤、邊款係壓力襪. I5 s5 T! l$ y1 `0 @. S

* [5 |) l6 t9 c3 J估唔到百佳而家高級左、+幾年前D貨仲哀過去街市買
作者: cocolee608    時間: 2011-7-26 14:22

引用:
原帖由 CECI 於 2011-7-26 00:48 發表   
$ ?2 J, T6 v/ A. u! j% f+ D, D/ U9 |8 i& U
! `& \- q; l  q9 z4 @
妳住邊頭ga? 香港去中環, 九龍去尖沙咀, 新界南去葵涌廣場! 其實Sogo係貴d, 但係一般質素及牌子, 並非間間街舖均有的! 加油啊!!!
/ e  M! y+ X+ h0 P

$ z3 J0 Q1 A8 B* U9 n- w, {' }% P9 {  b3 h3 Z/ |
thxthx ceci , \- n+ d- }( k1 W, |, ?$ r
我住馬鞍山GA ^^ 找時間去葵涌廣場遊一遊﹐現在買果D多係淘寶 ^^ 呢次試下超市, 30D 黑同肉色都幾好穿﹐不過我成 175cm 高 @@ 均碼有少少勉強
作者: cocolee608    時間: 2011-7-26 14:25

引用:
原帖由 mercury1 於 2011-7-26 02:46 發表   : J6 I5 Y; |8 Y# o4 t
葵涌廣場地下有檔專賣日本絲襪、D姐姐好好人、少人時會解釋俾你知邊款有光澤、邊款係壓力襪/ X5 r1 u, N4 ~0 l
8 S- L, X" @5 a" [
估唔到百佳而家高級左、+幾年前D貨仲哀過去街市買
1 c! b9 V$ `: C3 a+ @) S8 L) u
0 H7 H  e$ u* o
明白明白﹐多謝講解 ^^
0 K  v- m7 R: a, C% \0 x
: W* i  G7 ^* o3 H4 T哈哈﹐百佳呢隻 34.9 兩對﹐都幾好空﹐不過我 175cm 均碼對於我來講就勉強左DD ^^ 唔知葵涌廣場果間D 絲 有冇 XL,我見網上面D資料 170cm 都穿XL﹐160以上就L﹐唔知有冇錯呢 @@ 請指教﹐感謝感謝
作者: cocolee608    時間: 2011-7-26 14:26

引用:
原帖由 alex8826245 於 2011-7-26 01:46 發表   
  a" ^4 R) L. Q9 j8 T 點解要去百佳買
2 Y4 L4 f0 p5 H2 D  n

; d" m# i, U/ z/ n6 d9 ~5 Q冇啊 XDDDD 行開買食物﹐飲品﹐見到咪試下 ^^ 冇乜特別
作者: Yoshihk    時間: 2011-7-26 20:13

踏出第一部就係好開始,百佳,跟住女人街,街鋪,百貨公司,最後就名牌專門店
作者: kevin428    時間: 2011-7-28 20:10

男人買絲襪又沒啥: E8 {6 h0 |: E$ F- G. l% z' \
我都還去挑裙子呢
作者: fade_away    時間: 2011-8-7 20:38

作者: mercury1    時間: 2011-8-7 20:56

葵涌廣場佢地專買日本絲襪、啱亞洲人、但175咁高真係唔知有冇
作者: cocolee608    時間: 2011-8-7 21:10

引用:
原帖由 mercury1 於 2011-8-7 20:56 發表   
& N. f2 F" L1 A9 T葵涌廣場佢地專買日本絲襪、啱亞洲人、但175咁高真係唔知有冇
, p: u8 s' G. G5 [. ?; v, m

) w$ p7 C. q9 F係啊﹐我見 日本 果D 最大 L 都係去到 170 @@
作者: canven66    時間: 2011-8-22 14:43

嘿嘿,有一就有二,加由囉.
作者: feecoot    時間: 2011-8-27 03:39

下次到香港可以到葵涌廣場買買看,有介紹的店嗎?
作者: axn613    時間: 2011-8-31 22:23

好有勇氣唷
作者: kt888m3    時間: 2011-11-30 17:09

Not bad mani normally buy in dept store
作者: aisiwaboy1976    時間: 2011-12-29 00:51     標題: 去商场买丝袜很自然啊

我从商场和网络买丝袜的次数大体上一样多的。从来没觉得害羞过,一般卖家不问你卖给谁的。也有人问过,我说买给自己的,卖家惊讶的瞪着大眼睛,然后就很会心的笑着卖给我了。
作者: mandycheung520    時間: 2011-12-29 17:35

繼續努力呀!有了笫一次就有第二,三次
作者: man_abc    時間: 2012-1-2 00:40     標題: 回復 32# mandycheung520 的帖子

X2~~~~
作者: elrickaa    時間: 2012-8-23 09:28

百佳有架咩??如果係咁我就可以買其他野"順便"買絲襪^^
作者: n151024    時間: 2012-12-11 14:15

真是耕喜你買到了
作者: copo    時間: 2012-12-11 16:16

引用:
原帖由 mercury1 於 2011-7-26 02:46 發表   1 G/ m0 A# y- L  g
葵涌廣場地下有檔專賣日本絲襪、D姐姐好好人、少人時會解釋俾你知邊款有光澤、邊款係壓力襪
/ v0 a7 d5 ~$ n7 a+ `& P% Z) h: H
! [% f7 Z& C# U5 ^; |估唔到百佳而家高級左、+幾年前D貨仲哀過去街市買
- A" r9 x2 J* g

; j+ ?" ~* ]: t( h: @葵涌廣場係咪aeon前面,似露天檔嗰間?呢間我都有留意有好多日本絲襪賣,我見係後生姐姐睇舖,所以唔敢入去,但原來佢地咁好招呼。
作者: bobobofk99    時間: 2013-2-11 16:00

+油 你真係勇  但係我就冇膽買啦
作者: skym    時間: 2013-2-14 03:38

係街買都係唔係好夠膽
7 _' i3 ^4 {* ^# z8 G多數上網買
作者: longan01    時間: 2013-2-14 15:22

小心!!會買上癮的架,而且會越買壞貴.....% G/ e4 J4 Q. M
我宜家隨左享受著之外,仲好享受揀同買既過程...& q4 X* `# m; L8 p( z$ n
加油 % ~9 e( L1 O: {8 |: g2 K' A, Z7 s
其實買慣左就冇野
作者: monica1    時間: 2013-2-15 15:05

百佳D Quality 普通~如唔敢去百貨公司, 可上網買會更好~
作者: uniform    時間: 2013-3-16 15:04     標題: 回復 40# monica1 的帖子

依家百佳好似只賣自家品牌佳之選絲襪。
作者: qq1010    時間: 2013-3-28 10:08

加油啊!!!!!!!!!!!!!!
作者: db1777    時間: 2013-4-11 20:44

第一次買絲襪很刺激吧!
作者: man512    時間: 2013-10-4 13:28

肉絲好似好睇d
作者: pantyhose_lover    時間: 2013-10-4 16:22

恭喜你跨出第一步了
作者: mantress    時間: 2013-10-18 15:17

去实体店或者超市买下买下就习惯咯,第一次值得鼓励
作者: yshlmtwo    時間: 2013-12-1 17:53

我都係第一次係百佳買,加油。
作者: asus1945    時間: 2013-12-2 21:21

推一下,我也好懷念我第一次穿絲襪買絲襪,想到真的好害羞喔
作者: martin0914    時間: 2013-12-27 01:14

高過170cm買free size會好難著
作者: hmi    時間: 2014-1-6 20:26

加油呀!! 如果樓主住馬鞍山得閒可以去千色店/一田行下, 用一田visa 又有九折
作者: u123210    時間: 2014-10-28 17:24

最怕一進門店家就說男生襪子在那邊.... A4 N: \% p) K0 m/ x2 Y
這樣我就難開口了...
作者: Charisse    時間: 2014-10-28 18:11

Still not enough courage to buy pantyhose is shop
作者: louis1358    時間: 2014-12-5 08:13

求直穿照片' t8 J1 Q8 E3 a/ B
感謝感謝
( c4 X$ x5 S3 y! h- `- K1 J/ J2 z
作者: ilovesex910375    時間: 2014-12-7 14:38

加油~~成功踏出第一步了
作者: 12345qwert    時間: 2015-6-15 18:11

加油!!!!!!!!
作者: kt888m3    時間: 2015-7-19 11:10

well done, such a good job
作者: ilsilk99    時間: 2015-10-31 11:27

以前第一次在商店買絲襪超緊張的,後來還好網路商店發達都在網路買,隱密性很好
作者: s6525208    時間: 2015-12-4 21:42

很讚喔
作者: 皮小弟    時間: 2015-12-5 20:45

加油哦  一定還會有下次
作者: Pola    時間: 2015-12-10 20:23

看起來不錯喔!!
作者: hida    時間: 2015-12-10 20:47

希望有實穿照
作者: Babygun    時間: 2015-12-19 14:11

Nice!!!!!!
作者: fthong    時間: 2016-1-1 16:58

oh perfect body made me hot

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0