標題: 其實有沒有人是這樣想的...? [打印本頁]

作者: sarenayuri    時間: 2011-8-7 21:32     標題: 其實有沒有人是這樣想的...?

其實有沒有人像我一樣1 q1 `  \( w6 [4 d. Z' A
因為有點感覺自己是女同性戀(身體是男)才對cd有興趣呢?: {  v" i( a- \: }! \. x" ^
我聽說其實很多MtF都是喜歡女生的" ^% ]. V; ]) b; H
大概都是因為女生的藝術美?
作者: Terry220022    時間: 2011-8-7 22:07

冇哩種諗法喎, 小妹cd純粹係因為小妹想做一個女仔, 如果有得擇小妹都會擇做一個女仔
作者: mercury1    時間: 2011-8-7 23:09

身體是男又點會係女同性戀呢?
作者: sarenayuri    時間: 2011-8-8 02:31

就是不喜歡以男性身份愛上女生而是以女性身份愛上女性
( d/ s( T2 x- C- s4 M- R% F" }/ d因為討厭/覺得不合而排除自身男性性的結果...) v/ T+ o9 {4 }8 N& C& e" q3 T
始終自身性別認同跟戀愛對象性別是沒有關係的$ ~' G4 i; J% d, G+ n
. u7 `+ F1 m! I* o+ i7 f$ ]% H
而且相信各位都是有點太喜歡女生所以想跟其同化,合而為一吧5 T" e) a7 k& e- S2 N! p1 e
因為我不是戀物,要說的話就是愛上女性的所有藝術美,包括肉體,衣著,精神
作者: 怯~~    時間: 2011-8-8 03:56

好有趣想法,或者係你個人價值觀
5 r6 d7 M& l' U6 s但你呢種價值觀,好可能唔會被社會認知/認同吧0 u! C- ^& W$ Z' S+ i1 y
人家可能只是覺得無論你點扮都係男兒身
# U$ r8 Z- J( k4 R& ~+ a! ?5 l即使是cd 了/或者是你覺得自己是女性' }: l5 m+ J9 I! O9 s
都唔可能是女同性戀
: R+ M" ~8 B, v$ [0 N! T$ n  }, t- b  p, u
再順帶一提,小妹覺得鍾意,同真係自己認為本身就是女性是有所不同/ F3 x) E* v/ y- q, d
是因為只是鍾意變成女仔間唔中 or 真正想變成女仔呢((意指變性+性別認知等等)). U% f& B( ~: S! F4 v: x7 Y5 @4 L

' B9 a( ~5 k7 `/ C3 ~. ?) m& S  A3 ]回答最初問題:我不是喔,小妹cd 是覺得女仔打扮靚過男仔好多
/ Y( g# @) t7 i2 R  J) |' G著上身覺得自己真的是靚了8 u" v3 w1 N5 @) M2 g
反而男兒身是沒這種感覺
作者: Misscarolchan    時間: 2011-8-8 10:40

我有類似想法,我只想做女同志,pure les。
作者: SF5272    時間: 2011-8-8 11:13

引用:
原帖由 Terry220022 於 2011-8-7 22:07 發表   
2 {3 }- n0 i6 p. y0 [冇哩種諗法喎, 小妹cd純粹係因為小妹想做一個女仔, 如果有得擇小妹都會擇做一個女仔
2 Q( }* j+ D1 @5 m/ J( J" k6 Q( d, I一樣
' p; X, I- J( {. d( S有時上天注定咗就冇得返轉頭
作者: agimax    時間: 2011-8-8 17:51

好有趣想法,
作者: mercury1    時間: 2011-8-8 18:34

即係無論係男係女都一樣鐘意女仔?
作者: sarenayuri    時間: 2011-8-8 21:45

引用:
原帖由 mercury1 於 2011-8-8 18:34 發表   - g+ [5 x* h, r
即係無論係男係女都一樣鐘意女仔?
' g* }- l( s* R- v/ u1 s這個當然的了
& g8 v$ p4 h& h( Y" m
4 C3 H" ^0 ?* f4 k6 d  p* j1 m另外幾年前我有做過網上的跨性別測驗什麼的, q, y$ E' z1 k8 n4 T5 o
好像是說我身份可男可女?
作者: manman666    時間: 2011-8-15 20:49

小妹的性別全寫是 CDMTFTBG~ 分開是 CD MTF TBG~
作者: wing1971    時間: 2011-8-17 15:45

我喜歡做女生, 亦喜歡女生
作者: ydsncan    時間: 2011-11-20 12:11

我也有點類似感覺。/ m5 M& s( R: j- g, t& E+ j
喜歡女生這一點不論男裝女裝都不變,又喜歡CD。
: t' h+ O( _1 Q不就是... 假女同性戀嘛。
作者: anthonyhk    時間: 2011-11-20 13:16

引用:
原帖由 sarenayuri 於 2011-8-7 21:32 發表   3 N9 G4 Z1 T  }" s) R# i4 C
其實有沒有人像我一樣* m) V+ b9 S% A* l' g
因為有點感覺自己是女同性戀(身體是男)才對cd有興趣呢?
# }' x: Q- Z/ k6 h' @  @我聽說其實很多MtF都是喜歡女生的3 n; U9 ]9 I6 T0 Z6 ~
大概都是因為女生的藝術美?
2 }0 p7 a5 R( D9 y! Z
我有時都會有咁 諗
作者: thomas813    時間: 2011-11-20 14:11

I think I am not
作者: elainelee999    時間: 2011-11-21 00:51

即係其實你鐘意D LES的女仔, 想以LES的身份 同佢一齊
作者: anthonyhk    時間: 2011-11-21 01:02

引用:
原帖由 elainelee999 於 2011-11-21 00:51 發表   0 S5 Z8 g$ y5 R
即係其實你鐘意D LES的女仔, 想以LES的身份 同佢一齊
. `! [3 C: F' v& Z. w! g4 w我同意  有時我都想有個TB 同我一整 之後的做TBG-3-"
作者: elainelee999    時間: 2011-11-21 01:34

引用:
原帖由 anthonyhk 於 2011-11-21 01:02 發表   - N! p- K" j; H8 Y5 z' ]

* A2 K8 p# |/ Z) K2 N1 ?我同意  有時我都想有個TB 同我一整 之後的做TBG-3-"
5 f- b# ^; c# u) x6 ~! c9 P, [/ Q7 Z; c3 B
TB同男人的分別, 米無左果度...哈哈
) t$ j: T$ H: \& _! h  h女仔都FEEL自然D的
作者: anthonyhk    時間: 2011-11-21 01:46

引用:
原帖由 elainelee999 於 2011-11-21 01:34 發表   * j8 h8 m- N1 J) B
7 Z  {4 c6 b: \
& @. t7 ?. B/ p1 P/ m2 L. J
TB同男人的分別, 米無左果度...哈哈
$ `* g) P- a& a& `女仔都FEEL自然D的
0 ?% K% o, G, R# V9 L唔同架 我身邊都識唔少TB TB 同男有分別架=3="
, H% a0 j( x. a  v3 |- V  [TB會細心D 男 就算再細心都冇女咁細心架=3="
作者: elainelee999    時間: 2011-11-21 01:50

引用:
原帖由 anthonyhk 於 2011-11-21 01:46 發表   
. D# h% X- H! n6 x. q! ]& ]2 N$ y$ H: u, {) r7 D; ?
唔同架 我身邊都識唔少TB TB 同男有分別架=3="
9 S+ K9 g5 c7 I8 M% _' w4 [TB會細心D 男 就算再細心都冇女咁細心架=3="
# H$ Q8 H" j7 g( {% Z( h; w  f0 D
1 m; A- u. j- v8 C* y絻對同意.......!!
作者: anthonyhk    時間: 2011-11-21 01:54

引用:
原帖由 elainelee999 於 2011-11-21 01:50 發表   
  X, d; g+ V4 G/ `
8 L& `) t  G4 F) m# f6 b
. a' X  T+ Q) Z7 X絻對同意.......!!
8 w/ [1 D3 l! w) b/ r( t) ?所以都係TB好>/////<
作者: candyofcandy    時間: 2011-11-21 08:07

自由自在想,又不違法,快樂就好~

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0