標題: 有冇人試過CD出街果陣...... [打印本頁]

作者: xcctvb    時間: 2011-9-17 01:35     標題: 有冇人試過CD出街果陣......

有冇人試過CD出街果陣踩斷高跟鞋鞋跟?
6 J3 l' Q2 U0 D5 P( d/ x$ [
/ `3 ~- `- L! L) |" _  Y! {* i. z今晚唔知咩事戚起條筋  L" k  P: P5 I" j/ Q5 f
夜晚晚見屋企人訓晒9 D' f/ ], v. Y
換衫化妝落街下* u9 Z/ L* C5 m; v# @& @
日頭日白我就真係冇咁既勇氣
' T( T9 D! [+ @4 v避開個看更出到去% x' J* e; `5 a1 [  Y6 \( c
因為我只係想行下. j+ Z5 x5 e, [0 c0 n/ T2 C
所冇攞手袋出去
1 G; L0 S/ h2 ^" W# D# E; B銀包電話全部手拎住6 F% L  a+ K/ \1 U! n/ o: @( p+ y5 o
點知行左兩條街
: k5 P- j3 x% x* ~; W一邊鞋跟啪一聲斷左" I" Y/ K# t* R& v" s
個人都跌埋響地之仲唔覺意叫左出黎
& Q; X) H, |0 n6 Q' E+ L好彩街頭街尾都冇人
8 ~5 @' T+ A- Q5 q+ d+ A個人冇跌親撞親% g- c. H  I- u% p3 u3 n6 C
不過銀包電話跌到四圍都係
5 P% y  E  |, w. U7 ?2 a; W電話跌到解哂體都冇壞6 Z* f  m9 \6 T4 C8 r
點知果條死人鞋跟半支插左入磚那9 R& d: \8 h+ i* j+ T
鞋面都刮花晒) O: A9 o* N" A- Y& ?$ `2 [
嬲死
- R- E' {* @$ `2 R6 q索性整爛埋另外果隻6 o5 P% D! ]7 n$ ^6 o, i
行返屋企
! h8 Z! `6 f5 l6 \' n9 X化妝換衫搞一大輪
  F8 V( R6 W  R+ ^$ N最後係掉左對鞋 食左兩支煙又要返屋企
; ?" o3 t  K: w, K
作者: Sherman    時間: 2011-9-17 02:00

真係慘 =o= 豆零踭???
作者: Suki_siu    時間: 2011-9-17 02:33

有冇相睇下係咩鞋同點爛法~?
作者: 傅千紅(KIRA)    時間: 2011-9-17 04:28

食煙唔好啊~2 l* l% C" _" o9 C8 \) @
4 i% x: A6 ^- u( }$ o# \

作者: mandylieu    時間: 2011-9-17 15:38

引用:
原帖由 xcctvb 於 2011-9-17 01:35 發表   
3 {  D# m4 U( v, {4 A2 k* ?有冇人試過CD出街果陣踩斷高跟鞋鞋跟?
5 S& s2 P* t' R: h/ ~7 i( T: W0 M! v/ A+ u9 J+ p
今晚唔知咩事戚起條筋
, x6 q# ~4 M. N/ y夜晚晚見屋企人訓晒
9 }& [7 c$ y; f0 E* v( u4 A0 v換衫化妝落街下
+ s4 ~" w7 G  b- ?5 E" q4 O日頭日白我就真係冇咁既勇氣
+ |( }' U- k; m避開個看更出到去
" M! l2 M" j; `8 j因為我只係想行下4 V$ Y* X# d4 e; E  J) u
所冇攞手袋出去
: @: h& M1 u2 B4 I銀包電話全部手拎住 ...
4 ]- _+ g/ U' U. k9 p- K
. V$ P% C' Z  T3 X3 W# X
你唔驚返屋企時吵醒屋企人穿崩嗎?   我試過一次著新買既高跟鞋出街, 個跟腳被地上街磚刮甩D皮, 第一次著就衰咗, shit.
作者: 藍川絆    時間: 2011-9-17 18:41

小絆是台灣人,頂多勉強看懂〝踩斷高跟鞋鞋跟〞
0 a; a/ H* f; m4 SCD出門偽街時,真的很辛苦~~
: H2 H& D8 q/ v+ i  M- g給樓主一個大抱抱~~
作者: maywong8899    時間: 2011-9-17 18:47

依位小姐真係慘
作者: judy    時間: 2011-9-17 19:54

我沒有cd出街過~所以不會有這種困擾
作者: xcctvb    時間: 2011-9-17 20:01

引用:
原帖由 Sherman 於 2011-9-17 02:00 發表   
  C2 C: I( ~5 `% g8 \真係慘 =o= 豆零踭???
+ N$ B! {+ N4 o
yes 3吋
5 ~+ ]) \0 b3 b9 @: H, }, b2 O3 w) [7 M8 G" c9 x
引用:
原帖由 Suki_siu 於 2011-9-17 02:33 發表   
- X9 z6 c  d( M有冇相睇下係咩鞋同點爛法~?
2 g7 g$ n% ]0 s5 U: J) m+ S- w
- g. L3 u2 K9 B" ?8 _# s
尋晚行到屋企樓下個垃圾桶掉左
4 T4 D8 t" n% r+ Y2 x3吋漆皮豆零踭
2 _' ^# R4 _# F0 a個踭圓柱形有螺絲牙扭落去個鞋底個座度
4 b9 A) @' P3 J不過就係個座爛左4 i7 H$ \- Z# A7 @+ n! n

5 v) h5 D4 t+ X. u6 S3 E
引用:
原帖由 傅千紅(KIRA) 於 2011-9-17 04:28 發表   
' o/ N8 `4 V9 I2 \% C, I% N食煙唔好啊~
( h- o# A+ W% {) f$ w
& S, U# _5 C% t  s/ _
% c& W, E7 I& N3 T
之前CD全日果陣食煙搞D成個假髮 D衫都係煙味
8 a6 b! Z) f8 P& p4 O: Q7 k洗唔甩掉晒, w" T& W; O: m2 C- x
而家食少左好多6 v+ b3 r1 [3 O0 o- x" D0 \9 w) J8 T

0 W. ^  X$ Z( k1 W; n  O1 ]' y
引用:
原帖由 mandylieu 於 2011-9-17 15:38 發表   3 c& B7 E9 ^2 T$ j" |3 w  f

, b6 ?2 O4 ~! j; H. J" h5 e4 a/ u+ f6 h1 v
你唔驚返屋企時吵醒屋企人穿崩嗎?   我試過一次著新買既高跟鞋出街, 個跟腳被地上街磚刮甩D皮, 第一次著就衰咗, shit.
* c, _+ e+ H  r; C+ H' f
以前仲會: ]% U0 t: o' U$ C+ N8 t
而家唔驚LU8 A( u; g9 k5 S- ^$ ~( N* t
因為我都唔係最近先出夜街
) s  E- w" @1 `" Y我果對鞋好多年LU
1 }% C' [% O1 E9 r9 J預左佢會爛
$ Q! q# i, ^. E) |係冇預佢行行下啪一聲斷左7 A$ |' n$ ^1 e1 c% k

' z% N0 f: @' J) i6 _* ^
引用:
原帖由 藍川絆 於 2011-9-17 18:41 發表   
- J& N6 Q  j: N$ s+ S/ R, {小絆是台灣人,頂多勉強看懂〝踩斷高跟鞋鞋跟〞 9 s/ R, f* w, ?% z5 d
CD出門偽街時,真的很辛苦~~
! Q0 w7 X+ Q! @- A5 C& a. c( i* I+ T給樓主一個大抱抱~~
: L/ U) }; a. K總之是昨夜上街逛逛9 c7 k6 J* M4 c. V
走不遠鞋斷了摔倒
* m$ X2 C8 a# F被迫回家吧$ W. `: m5 n- ]3 x

0 b2 U7 d. P: M
引用:
原帖由 maywong8899 於 2011-9-17 18:47 發表   
7 I8 M6 g& [7 x5 z依位小姐真係慘
3 w1 n4 i  v: C  O# D% \9 f' i
3 O- |7 W: F) k6 c其實都好小事
作者: mercury1    時間: 2011-9-17 23:07

幾好嘅經歴吖、知道D女仔穿高跟鞋時需要留意D乜
作者: 紫;;]    時間: 2011-9-18 07:08

繼續著多幾次. 就得架啦 ;D
% Z" e/ c3 s) B, n, w# H約埋其他CD 一齊出街丫麻. 應該多計傾D ~^^
作者: regina1010    時間: 2011-9-18 07:46

爛鞋未試過,忘記戴返口罩就試過一次,有一次清晨CD學生妹果陣,正席SARS時期,小妹認為只要有口罩便不用剃鬚,就係這樣變身後忘記戴回口罩便行動,被兩個唔同校的女生見到,她們呆望著我才知穿崩
作者: xcctvb    時間: 2011-9-18 20:08

引用:
原帖由 mercury1 於 2011-9-17 23:07 發表   
3 q0 j- N8 P: N7 |5 e7 N幾好嘅經歴吖、知道D女仔穿高跟鞋時需要留意D乜
! g5 }( F+ t* U
  j2 T+ }  {9 o: k9 }8 R
其實你有冇幸災樂禍?3 G: R! g" @$ K- u5 ~7 L& M, f0 k
引用:
原帖由 紫;;] 於 2011-9-18 07:08 發表   
, J3 t! ?- n) r! p7 p3 G: J6 Y* M繼續著多幾次. 就得架啦 ;D+ ]5 B( C6 E. ?% ], u. ]& |# l
約埋其他CD 一齊出街丫麻. 應該多計傾D ~^^
$ R' \- R3 g. a7 {- u& C
- i$ p% I. j9 _- Z/ _1 ?- w
傾計?3 o, X9 U# c# _3 [$ l/ d
比人聽到我把聲就死得; g! C: w" g0 O4 P: N2 U
引用:
原帖由 regina1010 於 2011-9-18 07:46 發表   2 B6 @8 {# K" ?% o8 _0 P( w2 u
爛鞋未試過,忘記戴返口罩就試過一次,有一次清晨CD學生妹果陣,正席SARS時期,小妹認為只要有口罩便不用剃鬚,就係這樣變身後忘記戴回口罩便行動,被兩個唔同校的女生見到,她們呆望著我才知穿崩
: Q- F& B" |' O# \0 ]6 u1 Z4 c
我最憎戴口罩
作者: kkmonster    時間: 2011-9-21 00:00

at least u get some experience
作者: applebaby    時間: 2011-9-21 00:44

當我穿過高跟鞋,才明白女仔的辛苦。
作者: xcctvb    時間: 2011-9-22 01:17

引用:
原帖由 kkmonster 於 2011-9-21 00:00 發表   2 l- m8 e: t1 h
at least u get some experience
% p0 z  A; v7 c  `9 Y 要注意落腳點
  H( a& t- w8 P) f4 i, p
引用:
原帖由 applebaby 於 2011-9-21 00:44 發表   0 u' W4 m& L# y* ~/ l
當我穿過高跟鞋,才明白女仔的辛苦。
. Y# [5 p8 ]1 i" [9 ?/ Y2 A
女人唔易做
作者: 露姬    時間: 2011-9-26 11:53

我都試過一次下樓梯斷了,差點滾下樓梯~好在我朋友扶住我
作者: xcctvb    時間: 2011-9-26 22:17

引用:
原帖由 露姬 於 2011-9-26 11:53 發表   
, Z( m9 _/ A. S% Y5 {1 n我都試過一次下樓梯斷了,差點滾下樓梯~好在我朋友扶住我
& k. e8 `) @, s( p% ^) g樓梯我轆過半條
1 w! g) A. E2 }7 k扭到腳成個禮拜唔行得

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0