標題: 有冇人試過CD出街果陣...... [打印本頁]

作者: xcctvb    時間: 2011-9-17 01:35     標題: 有冇人試過CD出街果陣......

有冇人試過CD出街果陣踩斷高跟鞋鞋跟?
0 ]$ \# l. o5 d7 Z9 w8 {: ?% {4 m2 j  M
今晚唔知咩事戚起條筋
' E, y1 e/ q3 y( E2 J; T夜晚晚見屋企人訓晒
" J7 `. o7 f/ @2 O換衫化妝落街下' F1 o8 V8 L3 Y  K% P; K
日頭日白我就真係冇咁既勇氣
( `% w) k% r) v2 |0 L8 ?) L. P0 A避開個看更出到去
* L3 |- Y' G% M" b7 R5 X/ K因為我只係想行下
# v, d2 s+ G% Z3 f  H- F所冇攞手袋出去# B' y6 e0 P7 h. F9 s$ W# V" L
銀包電話全部手拎住* L  \2 ~) e! h! [
點知行左兩條街
( T2 H: v$ I" b: k. ?2 k一邊鞋跟啪一聲斷左
6 U5 t& E  O4 E) n: c個人都跌埋響地之仲唔覺意叫左出黎9 s% L( g. n1 w: m, ^4 y( c8 ]
好彩街頭街尾都冇人" @& z# U0 i( I2 Y8 w3 T; W
個人冇跌親撞親
  P- h) _( q5 E- p" z不過銀包電話跌到四圍都係
0 Q5 W- |( T0 Q- ]2 o) M  J電話跌到解哂體都冇壞% B5 s8 a& P3 p' o& d
點知果條死人鞋跟半支插左入磚那& _4 F- L+ a# R$ Y/ t& }
鞋面都刮花晒
, M2 m$ _4 u' O5 y0 ~7 G嬲死% T) C7 A3 ]0 ?- U% t7 ^- Z
索性整爛埋另外果隻
* r. ?( t% t  Q3 q7 p5 G行返屋企
3 y6 v- a* \) [化妝換衫搞一大輪
, w& R  w4 m- m4 G! o最後係掉左對鞋 食左兩支煙又要返屋企
! y4 n: L2 F/ L+ |5 E6 i% ?
作者: Sherman    時間: 2011-9-17 02:00

真係慘 =o= 豆零踭???
作者: Suki_siu    時間: 2011-9-17 02:33

有冇相睇下係咩鞋同點爛法~?
作者: 傅千紅(KIRA)    時間: 2011-9-17 04:28

食煙唔好啊~
+ m+ ]  H  d. X0 W9 W2 S3 ]; C! s( W* |; l# O

作者: mandylieu    時間: 2011-9-17 15:38

引用:
原帖由 xcctvb 於 2011-9-17 01:35 發表   2 }8 d- p/ V- F3 B- t) F+ L$ p2 E
有冇人試過CD出街果陣踩斷高跟鞋鞋跟?' ?4 C: c4 {2 T+ T% }7 f  x2 s) i3 b
5 G; E' u3 F1 k/ c9 W
今晚唔知咩事戚起條筋9 i) }) X* |# i( d7 z. Y
夜晚晚見屋企人訓晒
& g  S2 l; n# ^換衫化妝落街下1 u! s) i. l: _1 x5 P( _% p
日頭日白我就真係冇咁既勇氣
" j  p  Q0 Z" g+ W# `, G  \避開個看更出到去
) P/ e0 X4 j; X" _) W3 l因為我只係想行下/ N% l' B7 \6 p
所冇攞手袋出去
! j6 w3 {1 L9 H. l/ L. N% M銀包電話全部手拎住 ...
3 \- n' O# S, f4 T# _2 x

+ d% T$ v9 x" O5 o' {& r2 S9 }你唔驚返屋企時吵醒屋企人穿崩嗎?   我試過一次著新買既高跟鞋出街, 個跟腳被地上街磚刮甩D皮, 第一次著就衰咗, shit.
作者: 藍川絆    時間: 2011-9-17 18:41

小絆是台灣人,頂多勉強看懂〝踩斷高跟鞋鞋跟〞
3 Q! r( f% k* ?* ZCD出門偽街時,真的很辛苦~~
1 q/ S; N  m. H2 v5 L) W9 q7 p2 ]給樓主一個大抱抱~~
作者: maywong8899    時間: 2011-9-17 18:47

依位小姐真係慘
作者: judy    時間: 2011-9-17 19:54

我沒有cd出街過~所以不會有這種困擾
作者: xcctvb    時間: 2011-9-17 20:01

引用:
原帖由 Sherman 於 2011-9-17 02:00 發表   
: ~# B! g* S# A( _: ]2 w# H真係慘 =o= 豆零踭???
& _9 A9 D- Z6 T; J5 w) N' j
yes 3吋
1 ~) b2 i% g; W; e- y9 N9 f) I: e: s+ F0 d! C
引用:
原帖由 Suki_siu 於 2011-9-17 02:33 發表   ; I1 t3 n, r. p6 D( x6 i" F
有冇相睇下係咩鞋同點爛法~?
6 Z& F& H  J0 i/ N- R
: E8 _: j' @/ b, t7 g8 W* r
尋晚行到屋企樓下個垃圾桶掉左8 k/ J' S3 T5 ?% Z
3吋漆皮豆零踭- {, L" Z+ b( k0 \; c
個踭圓柱形有螺絲牙扭落去個鞋底個座度: U+ j, n. O% o
不過就係個座爛左
0 ~" j& M* R4 l
, b, k) ~8 ~% A( ]* ^: X$ M' B
引用:
原帖由 傅千紅(KIRA) 於 2011-9-17 04:28 發表   ! U2 W6 `* E4 w( S  O
食煙唔好啊~# M2 d4 U9 l# a5 W
6 W; p5 m- Y, f5 `# W2 e, ]
! v5 x2 K' }: ]5 z- U% v+ J! ?/ }/ Z" E
之前CD全日果陣食煙搞D成個假髮 D衫都係煙味
0 ~4 K* c; |' I2 Y! b洗唔甩掉晒
# K! i; w/ p7 _% ~) i而家食少左好多
. V" n, P" E5 c( A8 x
5 P3 Q: K6 K- `+ F9 l7 S
引用:
原帖由 mandylieu 於 2011-9-17 15:38 發表   
  \, p3 J9 `6 c2 p7 x1 C0 H+ E& Y! C# F
) v% n) @4 I9 |  ^# o
你唔驚返屋企時吵醒屋企人穿崩嗎?   我試過一次著新買既高跟鞋出街, 個跟腳被地上街磚刮甩D皮, 第一次著就衰咗, shit.
  U& c4 P. K4 L! N以前仲會
( R5 n6 k+ Z! p1 F  l而家唔驚LU
- P! U: [/ k# x. i因為我都唔係最近先出夜街- I- ^  D- J/ F% B0 T% d
我果對鞋好多年LU
9 E$ H2 M2 a7 j) C預左佢會爛
. N( J) u% k4 {" Y: N/ I係冇預佢行行下啪一聲斷左
0 W: [, s' s1 o+ {$ j, Z0 q
3 J$ `) T3 F+ x( |" c7 D2 `9 w
引用:
原帖由 藍川絆 於 2011-9-17 18:41 發表   
  a" L  y' d8 i7 _2 i小絆是台灣人,頂多勉強看懂〝踩斷高跟鞋鞋跟〞
  e% b% x& \' b( O: W8 kCD出門偽街時,真的很辛苦~~7 j# K3 n# A1 E. h% ]
給樓主一個大抱抱~~
% J  p6 \& u6 _" V) m+ F  E" a
總之是昨夜上街逛逛! w4 r2 ?& f6 |$ ^
走不遠鞋斷了摔倒1 N( a% M$ {6 S% C' L8 G
被迫回家吧& i( V: s( W0 x
; f! a" e# r: p9 _* c
引用:
原帖由 maywong8899 於 2011-9-17 18:47 發表   
- S' P% b( j  x2 l2 V! h依位小姐真係慘
3 Y+ ~( U! j0 \  h( `( y* ]9 _
  r% s0 [3 c5 f6 d
其實都好小事
作者: mercury1    時間: 2011-9-17 23:07

幾好嘅經歴吖、知道D女仔穿高跟鞋時需要留意D乜
作者: 紫;;]    時間: 2011-9-18 07:08

繼續著多幾次. 就得架啦 ;D5 O: \6 K; p  J) F2 `" c
約埋其他CD 一齊出街丫麻. 應該多計傾D ~^^
作者: regina1010    時間: 2011-9-18 07:46

爛鞋未試過,忘記戴返口罩就試過一次,有一次清晨CD學生妹果陣,正席SARS時期,小妹認為只要有口罩便不用剃鬚,就係這樣變身後忘記戴回口罩便行動,被兩個唔同校的女生見到,她們呆望著我才知穿崩
作者: xcctvb    時間: 2011-9-18 20:08

引用:
原帖由 mercury1 於 2011-9-17 23:07 發表   
) }8 W! _/ i0 m$ J幾好嘅經歴吖、知道D女仔穿高跟鞋時需要留意D乜
9 Y1 {+ _; S; h$ O  M
# D3 R0 Z3 j1 U- N$ V( S; k2 X
其實你有冇幸災樂禍?
9 P7 n& u2 G- m; k- J
引用:
原帖由 紫;;] 於 2011-9-18 07:08 發表     Z0 A' S) c2 {5 I; g4 P5 \  `
繼續著多幾次. 就得架啦 ;D
1 Z: g! r; f1 A# u5 ^& K約埋其他CD 一齊出街丫麻. 應該多計傾D ~^^
8 W7 ~4 w. K: h4 A. [1 p
3 ?4 M- Z+ [$ x+ W  W2 ~
傾計?3 s2 t( B8 r5 r6 m1 ?9 ]
比人聽到我把聲就死得* ?) G! h; A$ [) K1 F0 m+ Y# ~
引用:
原帖由 regina1010 於 2011-9-18 07:46 發表   
8 W% E$ C5 L9 f4 ~0 M爛鞋未試過,忘記戴返口罩就試過一次,有一次清晨CD學生妹果陣,正席SARS時期,小妹認為只要有口罩便不用剃鬚,就係這樣變身後忘記戴回口罩便行動,被兩個唔同校的女生見到,她們呆望著我才知穿崩
/ i- ^7 g# A, l% \
我最憎戴口罩
作者: kkmonster    時間: 2011-9-21 00:00

at least u get some experience
作者: applebaby    時間: 2011-9-21 00:44

當我穿過高跟鞋,才明白女仔的辛苦。
作者: xcctvb    時間: 2011-9-22 01:17

引用:
原帖由 kkmonster 於 2011-9-21 00:00 發表   
' s' H& N) M1 T, d9 Rat least u get some experience
1 Z  Q0 m$ N# Z1 j* `0 F& [ 要注意落腳點
1 n; E, i5 I9 p. d, C6 ^
引用:
原帖由 applebaby 於 2011-9-21 00:44 發表   , O* V6 g3 L1 r# S" ~
當我穿過高跟鞋,才明白女仔的辛苦。
( ^5 r6 @$ \8 m2 }+ T
女人唔易做
作者: 露姬    時間: 2011-9-26 11:53

我都試過一次下樓梯斷了,差點滾下樓梯~好在我朋友扶住我
作者: xcctvb    時間: 2011-9-26 22:17

引用:
原帖由 露姬 於 2011-9-26 11:53 發表   
: x6 g4 D4 Q2 P) o我都試過一次下樓梯斷了,差點滾下樓梯~好在我朋友扶住我
; c7 d" Z, H8 X
樓梯我轆過半條  S+ L+ ?8 ?: b5 l( a
扭到腳成個禮拜唔行得

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0