標題: 雖然我知這樣好傻,不過... [打印本頁]

作者: Candy=)    時間: 2011-12-18 01:09     標題: 雖然我知這樣好傻,不過...

我最近向我爸媽說我有想穿女裝既衝動,因為其實我想睇下佢地既睇法; }4 P. v0 n4 h8 i1 l( q
2人都係問同一個問題:唔好意思,可能有d 變態,唔知點解我想試下著女仔3...(對唔住,因為我要扮野至話呢個行為變態,抱歉啊><)- O. G  ~5 G; ?% g
我爸沒什麼,他平靜地說:好變態咩?其實都應該幾刺激幾好玩既,不過你自己諗下呢樣野對你係好定壞,你18歲人自己有自己打算...; Q4 L+ t* n# }( S) ~0 }
我阿媽反應就,佢突然間好緊張,她說:你唔好呀,變態架,你唔好著我d 3呀
/ P, a- @' C; y8 r我同佢講話只係係屋企,佢就話:你男仔黎架,都讀咁多書啦,點解你會咁架,洗唔洗帶你睇心理醫生呀2 G9 }  V6 f: w
唉,事件到呢到,希望日後順順利利啦Xdd
$ |5 z2 g! B7 ^$ t% A& T6 D2 u/ o" j! e" u3 H7 \! ^
作者: 小馬    時間: 2011-12-18 01:56

穿女裝很正常ㄚ.........不要太在意別人的想法...........哈
8 ~9 q$ G. e; w7 _' d2 V  C7 Z8 q重點是自己的心態要健康...........; m3 P) w* i' X  b
支持........
作者: john1234567890    時間: 2011-12-18 02:49

衣服本來,就無分男女。
作者: 涼宮春日    時間: 2011-12-18 12:01

你爸爸真有趣
作者: 紫;;]    時間: 2011-12-18 12:25

爸爸真風趣。。。
作者: FS6573    時間: 2011-12-18 12:39     標題: 回復 1# Candy=) 的帖子

香港是沒有心理醫生的,只有心理學家及精神科醫生。
作者: kkmonster    時間: 2011-12-18 15:40

your father is so good and open
$ k* `' f) J# xtalk to him and he might help u to talk to ur mother
作者: sarenayuri    時間: 2011-12-18 16:58

就說了會為家人帶來壓力..." c7 w. `8 S! u# P* R- `: }( k! K

4 O" x; J. J9 h1 r3 Q) f不過可以懷疑你的CD是遺傳令尊而來的?XD
作者: ashleyashley    時間: 2011-12-18 22:35

你要說服自己穿女裝不是變態玩意, 你才能說服到你爸媽!
作者: Candy=)    時間: 2011-12-19 00:12

引用:
原帖由 sarenayuri 於 2011-12-18 16:58 發表   
8 }; Y- `1 d6 y! v就說了會為家人帶來壓力...6 {2 q' H" E5 N
( a5 `, j) g  m, W( a, t6 o7 p! u6 K
不過可以懷疑你的CD是遺傳令尊而來的?XD
9 B9 u6 N! Z: l) R
我爸剛陽味好重
& t- S! C# D$ @/ c我不覺得他....
作者: jogahome    時間: 2011-12-19 01:28

its never easy for parents to accept that, you are very brave!
作者: 望‵‵    時間: 2011-12-19 02:01

其實好多野試下都無壞( M2 R7 L6 w( e( |+ u) {  M
我其實到而家都因為ed事好令我有唔少得著
作者: Candy=)    時間: 2011-12-19 09:35

引用:
原帖由 望‵‵ 於 2011-12-19 02:01 發表   % ?1 ^  ~$ U( M# f; [
其實好多野試下都無壞# y3 w1 _. ]8 S3 w  C/ O! H7 t% i
我其實到而家都因為ed事好令我有唔少得著
3 _5 d8 ^! r2 O. m( L! C, l9 U- h請問可唔可以分享吓ar?
作者: lamlam2903    時間: 2011-12-19 12:35

你爸也有過年輕的時候,有想過or做過唔出奇
5 t1 s; ?' k3 n3 N9 W7 \! i而且有這種反應也合理
作者: 露姬    時間: 2011-12-19 20:00

你爸爸人很好~!!很開通
作者: tonykihg    時間: 2011-12-19 23:34

你D家人好開放a(尤其是a爸)
作者: 08miki08    時間: 2011-12-19 23:59

其實衫根本唔應該分男女, 只係社會不斷強調男女嘅分別, 所以先有分男裝同女裝, 單單睇呢樣野就已經證明男女係唔平定嫁啦! 大家都係人一個, 點解要分開著唔同衫呢?
作者: Saya    時間: 2011-12-20 00:26

引用:
原帖由 Candy=) 於 2011-12-19 00:12 發表   " ]  `4 E+ {) Z. y. j; h

3 W+ d* Z( X; w$ j  }我爸剛陽味好重- N" `$ M! S0 Y/ r+ o+ a- m
我不覺得他....
; x/ ~) |* I0 {0 `: K# g& X2 Y3 U& i2 |! m
物極必反
作者: pkpk10000    時間: 2011-12-20 00:35

so funny haha
作者: mhpp1    時間: 2011-12-21 16:24

你都有勇氣同爸媽講,佩服。。。
作者: Sila_Ko    時間: 2011-12-22 10:29

如果真係自己會開心嘅,唔影響人地嘅情況當然應該繼續
2 S3 A, O- ?& F. m) a+ L' |0 W. }6 H
CD呢家嘢真係好易比人歧視,還好你嘅父母都算尊重你嘅睇法. h6 S" j+ f* m% R7 G% D8 C
我自己就好擔心啦,我好多朋友係我提偽娘/變裝(都仲未話係自己,係講緊人地)已經好大反應
: k) S0 `1 X: o7 {1 H父母也好不了多少
作者: yui123456    時間: 2011-12-24 12:25

他們的暫時還沒辦法習慣現在的觀念吧
作者: 宥曈    時間: 2012-1-3 16:25

如果你媽咪甘反對
; Y3 |" l9 t9 z9 o試下著d中性既衫
  @7 O! x$ v- k" \慢慢甘接受

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0