標題: 對 CD 癖好既感想 [打印本頁]

作者: 匿名    時間: 2011-12-20 12:01     標題: 對 CD 癖好既感想

成幾個月無上黎,今日上番黎呢度,睇到一個post ,好有同感) ^6 o( q! N$ G: y& h, ?
http://www.hkcdtv.com/viewthread.php?tid=24832&extra=page%3D14 w% C0 y% ^( N4 `, M
+ h+ G8 r3 U; X/ F. V) ?
其實我發覺 CD 呢樣野唔多唔少或者同自閉有關8 w5 _* G3 B( {
當我少同人接觸既時候,係街上見到d 女仔,會好羨慕佢地既身體,繼而想有佢地既身體
, |% u. t/ x" |  n, S; F- z但係來我有段時間同女仔接觸多左,好似上述個post既樓主咁,+ U7 l7 s6 W5 D3 R- |
又開始消失左呢個感覺,
8 y3 {2 T2 L# m6 `- u' r覺得自己之前買左咁多女仔衫,好哂錢。
8 ^! B9 Z/ z5 _+ `有一種想戒左佢既慾望
+ M  h4 ^- V0 J; @, O後來同個班女仔接觸少左,日日自己一個自修讀書,# B# g4 n2 @1 p* r, a6 H6 N
當我見到街上d女仔既時候,又有番CD 既慾望...
9 ^" b+ O. ~8 e3 d) c其實我發覺,如果我有一個女朋友,; F) @) g3 W3 Z% n. z/ |5 C- w
係唔會有CD慾望,而且會好滿意自己既男性身份1 @: d# l/ }/ p7 P+ A, Q# n% c

; B& A) J- ^4 @2 S我諗諗下,會唔會同社交問題有關呢...
: ]2 `( Q# F9 ^因為唔識同女仔溝通,或者未試過男女個種浪漫) {/ V0 G) I8 u
所以用一個唔常見既渠道去宣洩呢種抑壓% l! W& X/ _! M% M  H
唔知有沒有朋友跟我情況一樣呢?
2 X9 g6 ?; r; s- _* n7 N
+ v8 B) u7 G. \9 u, x4 N: I但我又覺得,其實如果我天生生出黎係女仔,$ k; S/ B! l' `( y9 k
只要有個正正常常既普通樣我都會好開心,會開心過做男仔 ( 因為我本身個樣成日比人話似女仔)  o& h$ L- |8 g
+ l  S, z* h8 R2 n3 K% V
其實我打呢篇野都真係唔知有咩目的,純粹有感而發,) u- o* }3 m) J( |$ ?% I
如果有人想回覆,發表一下你既感受,講咩我都唔介意
+ x7 Z: G3 c: N5 l2 p2 A只係,我依家思緒有點亂/ e* B( Y, y4 ?
想有人分擔一下我的壓抑罷...
作者: Candy=)    時間: 2011-12-20 12:45

引用:
原帖由 prettyin1224 於 2011-12-20 12:01 發表   ; E  ^+ N+ U' L; i  n/ h! I$ G
成幾個月無上黎,今日上番黎呢度,睇到一個post ,好有同感5 v0 R1 M+ ]+ O2 V
http://www.hkcdtv.com/viewthread.php?tid=24832&extra=page%3D14 G6 k0 l% E6 y  W* g6 w

$ n! u! V' o1 i1 U其實我發覺 CD 呢樣野唔多唔少或者同自閉有關( Q- e: h8 o% L/ f' j
當我少同人接觸既時候,係街上見到d  ...
1 Z! T( w9 l8 h2 {0 @有時都會諗做女仔開心+順利過男仔...
* o2 d5 Q3 B9 O- z% B+ U( v感覺上生活好像會比較繽紛有點色彩...
: n* A8 t9 i6 y# U7 ^但係自己又會覺得諗黎晒鬼氣好想死...5 V' c3 T8 N3 Z7 A$ D# h
好奇怪...其實本來想當CD係遊戲...4 e2 m5 j- c/ S. Z/ `; L  A
原來會令想法都會慢慢改變...
作者: cdgaga    時間: 2011-12-20 14:37

我扮女仔係為開心…; Q4 ]  R( o' v) X! W. o2 F
覺得做女仔好舒服…
; o+ B) p: j1 F7 }1 ~$ p2 t  q" b) E6 Z7 s9 }+ H

作者: siuking666    時間: 2011-12-20 15:02

引用:
原帖由 cdgaga 於 2011-12-20 14:37 發表   2 R: d  |& h  q$ Y
我扮女仔係為開心…
7 j% j, I/ K* C2 Y* ^5 |1 |; R覺得做女仔好舒服…
* T8 x8 @( `! T; G3 s; u4 e) Q- E+ u6 I; ~$ e3 |
' A" E1 n" H$ O7 j
! V1 [1 D7 V3 O
自high? :-)
+ d) _! l8 a! N5 n其實自己開心咪得羅
作者: bu102938    時間: 2011-12-20 15:13

的確...一個女朋友可以令你冇時間去諗CD
3 y# H$ r  Z3 E7 Y- Y但冇時間諗又唔代表戒左~
& a4 P& [: f3 N/ {; T, B而家每次望住房入面d衫,絲襪同鞋7 D" t0 `% }' ?7 A' y5 L: X
都唔捨得掉 但為左女朋友又唔可以再沉迷落去....* M' }- H) K' ]7 N& U8 `
始終我係覺得女裝衫舒服d..
作者: wendy2006    時間: 2011-12-20 16:49

我覺得CD係嗜好的一種, 用來減壓的一種,因為可以比到我寧靜
% ~/ G7 a' Z0 e9 B/ T1 ^我同時都可以有好多嗜好, 我都有gf, 同埋CD 唔會應響對女仔的溝通
1 ^6 m5 o' P/ Z& f0 i$ h& I5 z我都會去clubbing 玩下, 識下女仔, 又可以平衡一下,, 又可以睇下女仔襯衫
- x& H5 s% V4 t所以我唔覺得CD 會另人自閉....
作者: nuwkov    時間: 2011-12-20 18:44

自闭可能系起源,CD嘅男性多少都会有过一段无女性朋友嘅日子,但系讲返,边个男仔未经历过果个阶段?+ W& k+ Z. t3 z7 P
开始时可以好相似,但系发展下来,大家都知,各有各精彩。为咗女朋友,多少会有人选择放弃,但系,女朋友唔介意嘅话,你又会点?
2 n) {% ^/ p9 e' R其实就自己来讲,我真系喜欢穿女仔衫(主要系打底果种),但系,可能有一日我都会戒。
4 P! {3 y: @2 j* V' t7 i- |, n无所谓始终,每个行为都系为咗多多少少咁实现下自己嘅想法,体现下价值而己。实现咗自己所追求嘅,就已经够啦。
4 o5 U0 V" V! G祝大家都开心啦,別无所求。
作者: regina1010    時間: 2011-12-20 20:19

樣似女仔又唔想比人話似的話,咪剪短髮囉...,做下健身,比人覺得man D,其實樣似女仔的男性(女人湯圓),識女仔係好容易架,快D搵個女仔拍下拖就唔會再CD架喇,我曾經都好似你的情況,當時冇拖拍時間中因減壓會CD,女朋友出現...CD就減少,甚至戒掉了,有壓力便會找女友傾談,加油啊
作者: Misscarolchan    時間: 2011-12-20 23:07

cd與有無女友無關,我根本就想做女仔,無法下接受現實罷了!5 A: Y  p! {3 E
我明白女性又好多陰暗面,但我不會做有問題的女性,如困是女仔。
作者: regina1010    時間: 2011-12-21 00:06

其實真係有左女朋友係會冇機會想cd
作者: pingu142857    時間: 2011-12-21 01:05

CD呢種慾望本來就存在係自身到,
) l5 a; M# }8 O* B係自己想像出令一個更滿足的自身形象3 B, C9 q! Q3 z+ c' `
當有其他野,感情,社交等等要諗個陣,
! o: o$ s/ C! Z9 y2 V0 G, L' K呢個慾望就會被埋藏,好似比野壓住咁,
) o  A) d& {* s0 X! o0 L但當上面D野解決晒,呢種慾望自然出番黎
作者: 萌章機    時間: 2011-12-21 04:57

我可能本來有自戀的關係~: x7 k- U1 r8 n1 K+ ^4 u3 ^
加上個位數字歲時我以想做女孩~
; J2 P& g3 a; s4 L5 k3 B/ ^再加加加加上 我父母本是想生女的原因 # Z& @. ^6 P2 i- X4 f( P5 l
變了我一直也想做女性...
% k2 `3 \) ]3 A5 X4 k所以我想CD吧~6 N. l# Z$ J9 [
樓主說得也是對的~
3 l# _7 I% b7 k3 J0 g/ p( I但不同人也有不同的想法吧~$ |. z5 Q4 B, Y- h6 `7 m* ?0 l
我的是想CD中同女朋友拍拖~
作者: abc123456789    時間: 2011-12-21 14:26

引用:
原帖由 prettyin1224 於 2011-12-20 12:01 發表   
+ V9 B$ ?' d& k& k成幾個月無上黎,今日上番黎呢度,睇到一個post ,好有同感" U) B2 g* K! s
http://www.hkcdtv.com/viewthread.php?tid=24832&extra=page%3D1
+ W2 z" r+ ^; J, P  C$ Q% W( |6 I
) e. k' D% Y" Z# `其實我發覺 CD 呢樣野唔多唔少或者同自閉有關
# g8 \8 Z- v  ]' c  m8 c: z/ [當我少同人接觸既時候,係街上見到d  ...
( z2 J+ Q! _9 ]. X
好同意樓主
6 f: f" }" n- @: K我之前有gf果陣都係冇左cd既興趣,但係散左之後幾日又有番想cd果種感覺啦
作者: idashe    時間: 2011-12-21 15:01

我扮女仔係為開心 覺得做女仔個好滿足
作者: mhpp1    時間: 2011-12-21 16:10

我鍾意著女仔衫係因為好舒服,同時覺得sexy,所以同女朋友一起時反而多著點sex drive。。。 + G# U, _7 z3 D5 q+ Y% y; T
但是我覺得cd癮係源自內心深處想做女仔的願望,好難戒吧。
作者: 言永    時間: 2011-12-23 02:05

可能我比較怪,我鍾意著女仔衫係因為女仔衫靚,就只是這樣簡單,
, B- H; s& Y$ N; ]問我想唔想做女仔???我一定會答  NO,0 f7 G0 c) B  }9 n0 G- @
我本身有正常社交有男有女(我已婚)
( y6 b3 b/ e  A& [著女仔衫對我講就係/ t2 z" M: ^+ o. }4 H, |/ U
想做的事,咪去做一生只係一次(係不犯法和不影響其他人情況下)
* X" c5 |' A% Y9 y' K- }& w4 U其實我咁算不算CD呢???
作者: yui123456    時間: 2011-12-24 12:31

CD的感覺很棒
; c1 y" A$ N# w+ w- _偶爾辦一下就很開心了:)
作者: OK7-11    時間: 2011-12-24 12:41

無語....................
作者: mieo31meo    時間: 2023-4-15 03:06

引用:
原帖由 cdgaga 於 2011-12-20 14:37 發表   9 U( Y9 R& u2 u  s/ t
我扮女仔係為開心…
& [5 p. \& W! e/ T- e覺得做女仔好舒服…
& ~1 Y' ?8 @( ~* _9 l0 y
  m5 i0 Z3 D( y+ f9 G
" C! d) Y$ k7 p" S* }  ]
: n# n( g; b* ^# v+ v1 x; p- {' I$ {
引用:
原帖由 Candy=) 於 2011-12-20 12:45 發表   
; i; O) D" v! s# c
* |# K3 M# e4 ?8 @" K1 A9 L有時都會諗做女仔開心+順利過男仔...
, X" b0 H' U8 D9 `: q7 ~感覺上生活好像會比較繽紛有點色彩...
+ r- \8 l; ?" h( a但係自己又會覺得諗黎晒鬼氣好想死...9 [7 _  Z5 j' G
好奇怪...其實本來想當CD係遊戲...
# R& k6 ?6 W. y3 r原來會令想法都會慢慢改變...
2 X- O3 h% l; u# i
人一世物一世,覺得舒服想試下咪試囉

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0