標題: 淘寶購物幾問(新加問題) [打印本頁]

作者: help    時間: 2011-12-25 19:07     標題: 淘寶購物幾問(新加問題)

我就當件貨$50人仔啦
) o$ h' e+ `7 r* r7 C/ R0 u可以用支付寶同信用卡俾錢既( @6 v3 L5 i9 G$ U  \/ ^3 d! i
1. 信用卡比係港元定人仔?
* `' g' B* c8 f+ p" ~/ [& i2.如果用支付寶,我去7仔增值,係人仔定港元?/ s+ L2 v+ T  {5 Z8 |
THX
2 [6 s1 z+ r9 M# f- s' t. Q% g7 d! F暫時諗到咁多,唔打算搵人代購,諗住學識之後可以買多D野,自己買方便D
2 s$ [- `) i# p! f& H
( ?, f* d+ {: G! j" |4 J3 K0 Z, BTHX
! b6 O: z6 H0 e" o  @" K0 b
9 X* T6 Y% |, n( k  H( j4 l. G, f1 F) T' J3.如果第一次買,會唔會因為冇分而買唔倒?) a0 c% ?7 N3 p4 Y2 k
- E/ O& x; d3 h* X* M. X
作者: willy    時間: 2011-12-25 21:58

1. 因為你買個陣個貨幣單位係人仔, 咭公司會將佢按匯率兌返做港幣; 所以要$ A8 m) T; u3 ?+ C/ n2 S+ K
找數個陣你係比港幣.
作者: wolford    時間: 2011-12-26 01:13

2.如果用支付寶,我去7仔增值,係人仔定港元?
9 ~' |5 X0 l: \( \3 W7仔最少要買$200港元, 到淘點網會以佢地既對率, 同你對返人仔入支付寶
作者: help    時間: 2011-12-26 13:31

多謝兩位詳盡回答,THX
作者: help    時間: 2011-12-29 21:39

3.如果第一次買,會唔會因為冇分而買唔倒?' t: V1 [" @1 T) l* f* }, l/ y

3 O: F4 Z8 a! a, T+ S3 M1 o新增問題

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0