標題: 係淘寶購物又唔想佢送去自己屋企 [打印本頁]

作者: iamchinese    時間: 2011-12-31 09:01     標題: 係淘寶購物又唔想佢送去自己屋企

係淘寳見到d好靚既內內
0 V# H0 _5 b' d) Q4 b3 u想買,但又唔想佢送去屋企4 Y  _7 \/ J% O! m1 B. |
咁可以點 聽講可以寄去郵局代收1 n" S! {5 e6 @# U! k0 m
但收費又係點呢 未滿十八係唔係都可以去拎3 w' D! }4 d; {$ P4 o3 {8 P
駛唔駛預先同郵局講
作者: 心儀    時間: 2011-12-31 12:29

郵局無代收
作者: pisa    時間: 2011-12-31 12:50

OK好似可以代收陶寶件架,依家唔知道仲有無呢個服務
作者: 言永    時間: 2011-12-31 12:52

淘寳現在好似可以用淘點網送去ok同7仔收貨
作者: Sila_Ko    時間: 2011-12-31 12:56

7仔同ok都可以拿,但圓通送好似唔得
0 U6 {7 K. V. Q7 ^不過就算7仔取貨始終都係有啲淆淆地
作者: thomas813    時間: 2011-12-31 21:26

寄去淘點/TGX自提站ok的
作者: iamchinese    時間: 2011-12-31 23:25

個過程係點 ?
作者: iamchinese    時間: 2011-12-31 23:28

係喎 心儀你係唔係幫人買?
作者: 1677    時間: 2012-1-1 03:51

服務最好o既係順豐速運,可以去旺角收貨
作者: GE9596    時間: 2012-1-1 10:37

用順豐送去7仔咪得囉 , 淘點送去ok個種太多限制好麻煩
作者: iamchinese    時間: 2012-1-1 11:39

送去七仔收費係點?
作者: arched    時間: 2012-1-1 12:12

你用順豐的去門市自取件就得啦,送去你屋企仲要收多幾十元
作者: iamchinese    時間: 2012-1-1 15:38

順豐好貴 聽人講  O7 j4 m+ G! C$ K  j
佢個收費表又睇唔明
作者: trojanspy101    時間: 2012-1-7 20:16

同問,個過程係點 ?
# \/ `* g' G$ ^- g點在交易中轉為順豐收貨
作者: lolittalee    時間: 2012-1-14 11:26

how to contact 順豐?
作者: Jany    時間: 2012-1-14 20:37

引用:
原帖由 trojanspy101 於 2012-1-7 20:16 發表   
) ~7 g# d1 z* T: f5 |" y6 r同問,個過程係點 ?5 x# O4 F* f2 I8 |6 n! _
點在交易中轉為順豐收貨
. z: N' n: C! g7 O4 _2 x" q. ?: w4 b
1. 問客服可否順豐發貨
0 ?* O4 Y) Z) Z- I3 r( G5 lOK,一般需要改運費。繼續...
  e: u) H7 U( G7 T8 l2 I! g2. 購買
2 o* |7 G( y  B( F  L) O2.1 Remarks 註明用順豐發貨. _  N/ ]! x$ i% o2 `
2.2 到俾錢板面close左佢/ D$ J- u$ R. w: c* m
2.3 聯絡客服,話用順豐發貨改運費(一般要加 / 改為到付(運費改為$0,提貨時自己俾番運費)- y' W) d  b. J8 R
2.4 改好之後先俾錢。
7 z- y1 a2 k6 J( \/ O' N/ ]( p& v3 E/ Q/ L  F
ok!
作者: Jany    時間: 2012-1-14 20:38

引用:
原帖由 iamchinese 於 2012-1-1 15:38 發表   
& x' i& m1 F2 X% P順豐好貴 聽人講( _3 M( j4 v; h5 u0 g
佢個收費表又睇唔明
& o0 m/ z5 k4 y" O0 v  I
OK la! 首kg 30 RMB,發貨較快。
作者: arched    時間: 2012-1-16 15:53

順豐真係貴,不過抵的。其他公司又比人查,又唔準時,激死人啦
作者: kennypong    時間: 2012-1-16 16:59

可以考慮送去自提點取貨,
作者: shaoshaomon    時間: 2012-1-16 20:36

我也有同樣情況,我還怕size不齊(畢竟我肥...)
作者: willy    時間: 2012-1-16 21:29

引用:
原帖由 GE9596 於 2012-1-1 10:37 發表   
7 m5 b- f8 q. H7 R) F用順豐送去7仔咪得囉 , 淘點送去ok個種太多限制好麻煩
( v# N1 h8 i$ l7 b. J0 R" E
, O" H3 J4 |, S  E' u' H- s5 K0 E% y送去7仔個過程係點? 點寫地址同攞貨?
作者: iamchinese    時間: 2012-1-18 19:27     標題: 回復 16# Jany 的帖子

請問客服係指淘寶定係賣家?
作者: Jany    時間: 2012-1-18 21:06

引用:
原帖由 iamchinese 於 2012-1-18 19:27 發表   - F- T: d* J2 z$ Z  w
請問客服係指淘寶定係賣家?
4 p0 [7 s% y3 m/ C+ B- j
賣家........
作者: AlexiaTang    時間: 2015-2-8 21:11

樓主影泥睇下
作者: 校服收藏者    時間: 2015-2-9 01:52

引用:
原帖由 GE9596 於 2012-1-1 10:37 發表   
. s* r2 r. {! n: B0 w. o用順豐送去7仔咪得囉 , 淘點送去ok個種太多限制好麻煩
* I5 b; L2 a" f- p$ p: U+ @( f* C; v$ t) z5 K  e; j5 ]
傻既!
3 ?# p4 g, h2 i: _" k  [用得順豐就寄去自己方便拎站頭拎啦
! o5 n$ Y7 Z5 Z& g只要填好近自己個間順豐地址同埋收貨人資料
/ v0 b3 {& R7 P5 X, D貨到sms你* d# s* ~* m. u* H8 L" s( a
3日倉期
% k" Q6 O2 U" @( e4 A* P每晚20:00截單2 H; b3 b. g( `, w0 h2 L
提供提單號碼同運費(如有需要)就拎得啦
; d! f1 s  ^& n, A$ L  @
& R. s. d; J$ z& h4 `/ ?淘點送去ok邊有限制麻煩% j* l' S) i# D7 t/ c. V
只要係點buy報好關就寄得啦6 y/ S: b' v# y4 [
最多時間比較耐
作者: AlexiaTang    時間: 2015-2-9 18:52

廣jor甘耐禾刀未g樓主要買mud
作者: 3rp    時間: 2015-3-17 15:16

可以試下集運門市攞
作者: AlexiaTang    時間: 2015-6-30 20:57

樓主話要買野刀廣jor成幾年la wor
作者: joey15    時間: 2015-7-8 20:37     標題: 淘寶X

今日去左恆豐找isis 她好好人
作者: AlexiaTang    時間: 2015-7-19 23:08

禾只系知樓主廣到今日刀未買過野

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0