標題: 買bra一問 (有相 #7) [打印本頁]

作者: willy    時間: 2012-1-19 19:53     標題: 買bra一問 (有相 #7)

前排行街見到有套bra set都唔錯想入手, 結果今日放工就去買, 但係店員問我要什麼6 p& G) f0 S. f  p
size; 結果我話幫女朋友買, 唔係太清楚; 佢話要知道胸圍先有得買. 想問下到底胸圍點度;
" ^& K' V" h( o4 S3 F' k( [$ W$ F因為之前都係買開free size. 所以無概念. 感謝幫忙~
3 s: X# ~% y" A) V  P  j  [4 b, {+ g0 x
作者: pcken    時間: 2012-1-19 22:15

度下你個下胸圍個圍數係幾多,通常以吋做單位。如果係34吋就34A or B囉
作者: stg12345    時間: 2012-1-20 01:31

這個我都想知道
作者: samou    時間: 2012-1-20 10:57

如果你係35, 買34B 或36A, A~F係指個杯大小, 正常來講B杯較合比例." O  R( e4 u% `/ R  s) }
不過都要看各牌子的size, 買多幾次就易買中你的碼數.
' o: e- J+ x9 ?7 @, L以我來說買36B就剛剛好.4 ?5 w, Q( ^5 o
如果你34吋, 我建議你買34B, 再買多個加長扣, 咁就一定o岩! - Y+ T/ }! b* ^4 d
如果你35吋, 我建議你買36B, 因為(加長扣)不大好扣.
作者: misslady    時間: 2012-1-20 18:40     標題: 回復 2# pcken 的帖子

but the real is - HK girl few has 34.
作者: willy    時間: 2012-1-20 19:01

多謝大家解答, 今日放工再去過, 終於順利買到, 雖然想要的顏色無貨,
4 e$ D; O# c# F; T3 E3 D但係都買到第二鐘意的顏色. 今晚睇下有無機會影相. 有的話會放出來.
作者: willy    時間: 2012-1-21 09:40

尋晚臨訓前好快手禁影左相, 個SIZE唔係話唔岩; 不過下次會買大少少.- k7 L0 P9 ^: G$ e4 h
本來諗住買酒紅色, 但係無SIZE, 所以買左呢隻色
作者: misslady    時間: 2012-1-21 17:12     標題: 回復 7# willy 的帖子

the bra is ok wah.
作者: KR7723    時間: 2012-1-26 00:56

引用:
原帖由 samou 於 2012-1-20 10:57 發表   
- W2 G7 P8 h" b5 Y. @如果你係35, 買34B 或36A, A~F係指個杯大小, 正常來講B杯較合比例.
1 H3 B5 C, n( n. ^6 x+ W  `不過都要看各牌子的size, 買多幾次就易買中你的碼數.2 |* v# ]# A; K4 q( ?1 \5 X: l
以我來說買36B就剛剛好.9 P# U/ W. x) d! y3 D4 q" ^7 C, W
如果你34吋, 我建議你買34B, 再買多個加長扣, 咁就一定o岩!
. f, @1 ?' b- E$ i如果 ...
$ V6 T6 B& Q5 r  O& M1 t! p1 I7 C5 e
0 z# l( q4 i) E3 [( H7 K0 w8 K' P0 z# J0 j* t
點為之加長扣?
作者: xcctvb    時間: 2012-1-26 01:02

引用:
原帖由 KR7723 於 2012-1-26 00:56 發表   
: K/ Y5 ?* Z7 f  u9 B4 F2 }6 s" p  ^9 g& B; Z+ z% k
3 l% z' g; x- A/ h
3 _* u% K8 G' Y
點為之加長扣?
7 b, l) R* ^; x( h
另外一條仔背扣咁既野
作者: D27    時間: 2012-2-4 11:09

幾靚下喎,幾錢呀?邊度買架?
作者: willy    時間: 2012-2-15 20:15

引用:
原帖由 D27 於 2012-2-4 11:09 發表   * p$ m2 u! T4 _9 p4 {
幾靚下喎,幾錢呀?邊度買架?
0 [# w* i: k4 O+ ?% @* u
- b) d) d: ]+ L4 j/ J

! Y) y6 A" ]; d# J係觀塘某街邊檔買, 價錢唔係記得好清楚; 印象中80蚊有找.
" R" r% y; m$ }/ g不過呢幾日經過個間野都無開門.....
作者: pcken    時間: 2012-3-14 08:16

Full cup bra set 喎,最後買左咩size呀?

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0