標題: 我想我可能会离不开塑身衣了 [打印本頁]

作者: nuwkov    時間: 2012-3-3 00:28     標題: 我想我可能会离不开塑身衣了

大约三年多点之前,我买了第一条塑身裤。, o2 M: z5 n. a  T* o5 V
那时候买的只是无缝编织的弹力裤那一类,比较像防走光裤。- W1 ^- f3 S; T' z9 y
之后,在大约两年前,开始用一些用挂扣的塑裤,腰封之类。5 B! o' ]: v, d2 d% r! o6 L- N
然后,一件装和两件装的塑身衣都用过了。
/ O: z) `: R, q1 X7 d# M发现自己已经适应了这样的一种感觉,衣服下面,总是有一件或半套塑身衣。
3 J. j5 p" Y8 p; d很舒服。/ [$ o0 j  s9 ?% m7 ^4 N
慢慢地,我可能会放弃薄丝袜,但我想我真的会一真坚持穿塑身衣。! P  z7 P& E) U5 Z0 H; d0 ?" O4 q1 Q
不愿放弃。
作者: 日月日月    時間: 2012-3-3 15:00

自己鍾意就冇問題啦
作者: 1677    時間: 2012-3-4 02:45

最重要,是自己覺得舒服!
6 e. y; e' w/ |% p
. j2 |8 g4 I, L$ G% b+ \: |我認為塑身衣同絲襪冇衝突,可以並存!
6 z! n6 e5 D) @$ g& b
) Q' K$ C$ a/ F. X# P5 G6 O當然著晒兩樣會好熱
作者: 999zzz999    時間: 2012-4-15 12:26

我和你的经历几乎一样  分体的 连体的都用过了  喜欢那样的感觉
作者: willy    時間: 2012-4-15 19:55

最重要係自己鐘意影響唔到人就得~
作者: samou    時間: 2012-4-24 11:52

好喜歡塑身衣那種緊繃繃的感覺.
作者: dennispri    時間: 2012-8-26 18:22

我都好喜歡連身塑身內衣, 成日都會著.
作者: nuwkov    時間: 2012-9-27 16:54

多谢大家支持咯,我家下就有着。最近都几常着,虽然无入新货,不過着住几开心,几舒服。4 O6 U3 E7 q+ ?$ S
之前买落嘅码数呢几天感觉松咗,可能系瘦了:D
作者: Vtom    時間: 2012-9-27 17:45

最緊要自己鐘意就得。
作者: pasuchan    時間: 2013-3-4 19:00

連身塑身內衣正啊
作者: pthwong88    時間: 2013-3-12 18:10

我有試過著襪褲加埋乳膠長襪係濕地沼澤爛泥濘中捉螃蟹,真係好過癮 。
作者: dcwfai    時間: 2019-1-31 06:38

我也經常穿塑身褲
作者: mingchao1967    時間: 2019-3-25 06:55

連身式塑身內衣
7 Z# p8 `2 x) J* z. \( z很久以前有穿過幾次(老婆的)
" ]: w! ]! q" G# n穿在身上的感覺真的很舒服
作者: fox    時間: 2020-1-16 23:18

而家冬天每日都著住連體塑身衣喺入面然後返工
' t. M  \- s* n. p領口比較大的款式, 不會突出俾人見到
/ W2 O9 ~: W7 t6 z  b% q$ h  _開襠的, 所以不會壓到下面, 內褲外穿同女仔一樣, 去廁所完全無唔方便1 i+ W$ _$ U! C" _
有長袖長褲款, 短袖短褲款, 出門前睇溫度而選擇
3 o& {( [& y, ]( p緊緊包住身體感覺, 好似乳膠緊身衣一樣, 超級超級舒服, 但比起乳膠衣方便
9 o: a2 M, N/ m. _有時特登買細一個碼, 布料滑滑的, 超級舒服
3 [( h/ z+ `1 M
8 j. ?6 }4 X: Z[ 本帖最後由 fox 於 2020-1-16 23:24 編輯 ]
作者: cafe    時間: 2020-1-19 17:22

會不會考慮量身定做? 歐洲那一些店可以這樣的, 但預要150-400EUR 每件.
作者: fox    時間: 2021-6-27 19:05     標題: 回復 15# cafe 的帖子

度身訂做當然更好, 但係去到歐洲咁遠係指網上訂購? 就變相要自己度size我怕好容易錯...

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0