標題: 開始服食避孕藥問題一問 [打印本頁]

作者: bbkululu    時間: 2012-3-7 00:23     標題: 開始服食避孕藥問題一問

點解我食了一個月避孕藥,好像變化不太大,請求各位姊妹幫一幫我解答喔@@
作者: Sherman    時間: 2012-3-7 01:30

以我所知, 食藥既身體反應應該冇咁快出現到(不過我冇食過)
9 V. F! O* e- r1 x- Q" o# A; o2 I/ f
但係食藥對身體同心理都冇好處, 可以唔食就不要食了
作者: manman666    時間: 2012-3-7 02:08

引用:
原帖由 bbkululu 於 2012-3-7 00:23 發表   / i1 L- e8 s4 O+ ]/ R9 m" f" a4 K( e  Q
點解我食了一個月避孕藥,好像變化不太大,請求各位姊妹幫一幫我解答喔@@
7 G3 W* J* q. Z3 u  b% q9 B9 S
6 ~5 m: l+ F( N. V7 w" p
4 r( p8 P6 D) y0 G$ Y, V1 H2 K' U
死~!!~ 千萬不要以為避孕藥就可取代雌激素!!!!! 好可能會激發身體分泌更多雄激素的!!! 快找相關資料~!!!

作者: ameifule    時間: 2012-3-7 04:50

不知妳所謂變化是指什麼?7 @+ R% L: K% x$ K& `; w$ U6 p
如果是指出現胸部, 那麼食一個月沒啥感覺是正常的,! H' ]  v" ]  }1 g  a$ o5 W
因為避孕藥的程份濃度並不高, 也就是說藥吃得不夠多, 4 r2 b) v6 l( @- L6 c; D$ q
如果你正值青春期, 那頂多就痘痘少些而已,+ V: ~% \/ O* r4 ~
要有變化出現, 而且是原本不會有的變化, 那就等於體質改變了, 所需要的藥量要很多才夠,
  Z+ a! |5 y0 f7 e% K當然, 非常傷身, 副作用很大, 超過想像,
9 ]0 x* j4 z% x也必需花不少錢買藥,
作者: 08miki08    時間: 2012-3-7 18:00

你想食一個月避孕藥就睇到個效果? 唔好發夢啦!' k, t( W! O3 m! t" k
我食咗雌激素幾個月都係得小小效咋!' E, Y: F7 ]) n
你要食好耐先會有效嫁!
作者: leventco    時間: 2012-3-7 20:27

不要亂吃比較好~ 找醫生吧
作者: bbkululu    時間: 2012-3-8 00:13

引用:
原帖由 08miki08 於 2012-3-7 18:00 發表   ' f! m! y, ]# u9 c; `
你想食一個月避孕藥就睇到個效果? 唔好發夢啦!8 W. ^6 f. c. m7 {. ^- f+ p
我食咗雌激素幾個月都係得小小效咋!: q7 ]* y" s+ X+ x5 ^. t5 l
你要食好耐先會有效嫁!
0 ]  _) r7 K1 L8 `. X1 n  E5 B雌激素唔條e要有e生紙先有得配嗎??
作者: snoopyboy    時間: 2012-3-8 02:14

避孕藥真的是不能亂吃的!
作者: 08miki08    時間: 2012-3-8 10:09

引用:
原帖由 bbkululu 於 2012-3-8 00:13 發表   
- D5 B# f# ]) {8 D- Y  p
' e# M! P7 g; i$ \5 Q雌激素唔條e要有e生紙先有得配嗎??
. u( Z4 ]& x( [5 [
) w- R6 e9 ?# k. Q! }$ D有D唔洗醫生紙都買到!不過唔係間間藥房都有!
作者: bbkululu    時間: 2012-3-9 00:05

引用:
原帖由 08miki08 於 2012-3-8 10:09 發表   
. q. m: n2 S" X) r$ i( |- Y; s9 s! a4 {- E

. c8 U+ }: D% `7 T  z) f  Q$ E2 T有D唔洗醫生紙都買到!不過唔係間間藥房都有!
: K  Z& X0 _$ V) ?咁事後丸=雌激素嗎?
作者: 08miki08    時間: 2012-3-10 14:09

引用:
原帖由 bbkululu 於 2012-3-9 00:05 發表   
+ y. e2 k1 c2 A7 i6 l
; [9 L; o, Z* r  ^3 M咁事後丸=雌激素嗎?
* x3 |) b0 Z3 S% m! {
- a$ V9 k' W0 P) T咁我就唔知啦!
作者: 08miki08    時間: 2012-3-10 14:09

引用:
原帖由 bbkululu 於 2012-3-9 00:05 發表   
* K" H, v. L+ T  o5 c8 y
& C- \1 ]* V! C. S( Y咁事後丸=雌激素嗎?
; z! O" J- A& c0 M* V; X
) z) p, r+ s7 d3 u4 R
咁我就唔知啦!
作者: mnrvid    時間: 2012-3-17 17:06

如果想靠服食藥物, 令身體更接近女性的身軆, 一定要持續服用很久才有效果+ L& O, u0 k% n; y4 [: C: x
% D+ W' y4 ~( O' O
但相對的, 男性機能一定會受到影響, 假若後悔了, 就算停止服用, 也是來不及的! F) H9 i. O& ^6 i8 V3 @
( E1 T* _9 ]  B
所以作出這類決定時, 一定要三思而後行啊.....
作者: stg12345    時間: 2012-3-18 15:18

變左太監就5好了
作者: Sila_Ko    時間: 2012-3-19 09:06

除非你做好準備要過女性化男生嘅日常生活先好食藥
% Z# O& _0 q& J$ N/ ?! i; _同埋只要你仲有旦旦,身體都會一路出雄激素,即係要食好大量雌激素先得- I4 ]5 |; e: r1 b
比變性後無旦旦食雌激素傷身好多
作者: 08miki08    時間: 2012-3-19 22:21

引用:
原帖由 Sila_Ko 於 2012-3-19 09:06 發表   & U, ~* j/ ]' L+ u) M
除非你做好準備要過女性化男生嘅日常生活先好食藥5 K! ^% N! C/ H
同埋只要你仲有旦旦,身體都會一路出雄激素,即係要食好大量雌激素先得
3 @! w% o) A  H; t6 Q0 a7 `比變性後無旦旦食雌激素傷身好多
! |7 q& H; G! s# ]8 |/ l# j
! d8 S& o* E. {4 d: ?
無錯!講得好好!食咗好難返轉頭,食得多仲係一條不歸路!如果唔係決定變性千萬唔好食呀!
作者: bbkululu    時間: 2012-3-22 00:22

呢排我開始冇食了....
作者: 偽娘    時間: 2012-3-23 01:23

食得多...有可能會用唔到你把手槍
作者: BB36    時間: 2012-3-24 19:56

希樓主你要保重身體,唔好再食避孕丸啦!好傷身呀!: |# u: {, n! a  H
多多保重
作者: sodium    時間: 2012-3-24 21:37

我係男,但我覺得要自己另一半獨自去做安全措施唔係太好。
7 _+ U) ~4 `' c用個0.03好辛苦咩?4 j: ]" s! t$ a8 ]8 L( y8 c' _
廣告緊係話食藥無野,
/ P* s6 y* P* y! e( j但……
作者: mmx26662001    時間: 2012-3-25 02:04

避孕藥   要搭配補充雌激素  還有黃體素一起食用效果才一點點

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0