標題: 終於都有個決定喇~ [打印本頁]

作者: karen0129lai    時間: 2012-3-23 01:58     標題: 終於都有個決定喇~

19/3下午德國妹妹(之後叫N啦~ 因為佢個名N字頭~) 返左黎香港, 我又CD同佢出街玩~ 去左尖東果間King Ludwig Beerhall食Dinner, 跟住去左文化中心果邊行~ 成個幾月無見, 我地傾左好多野, 果然我地之間既感情唔係之前我諗既姊妹咁簡單...
8 k( b: t, |0 |  H* {3 h. B) c& }
# ?$ i4 j4 k+ `5 e  O- _  c4 A! k我就響海旁(星光大道附近)果度向佢正式表白,  而佢就應承左同我一齊~ 仲話其實等左我成年有多~ 我地就響果度攬住同kiss啦~ 中途有幾個男仔見倒仲響度叫... 勁煩勁無聊囉~ 之後就一齊搭地鐵去東涌再返佢愉景灣屋企~ 佢父母都唔響香港, 所以得我地兩個~ 果晚就一齊訓但無sex~
* e# G5 n9 W3 m) O% J8 r8 `% A" F; I# c
第二日我打返公司請左兩日假, 同佢一齊過~ 愉景灣真係好多外國人住~ 不過我著佢D衫同佢日頭出街(淡妝)都唔覺有人歧視我, 好開心啊~ 佢仲介紹左佢兩個fd俾我識, 都係外籍既女仔, 佢地對CD都好接受架~ 佢地知我地一齊仲恭喜我地添~果晚我地就四個女仔齊食我同佢一齊煮既dinner~ 一齊傾計~ 呢兩日我係全天候女裝架~ 好幸福啊~
+ P/ p; c+ z8 d! s, b8 n5 z
9 y6 g/ K) @3 A$ @2 P- X. C$ z不過, 雖然我地一齊左, 但佢下星期又要返上海... 唉... 我而家變左老婆等老公咁... 同埋我應承左佢一樣野... 就係以後如果要CD出街, 一定要同佢一齊出, 唔可以自己出... 如果自己響屋企都仲得既... 4 w  }( H6 e5 L
3 z8 {1 g& N6 D# K
整體黎講, 我係好開心架~
作者: mnrvid    時間: 2012-3-23 02:08

但總算happy ending, 恭喜^^
作者: 宥曈    時間: 2012-3-23 02:15

異地戀好難維持...
作者: karen0129lai    時間: 2012-3-23 02:27

如果只係難... 咁就盡力囉~ 真係唔得... 都無辦法架...
# b1 x4 w: f5 ~7 g9 z4 U+ \5 l/ A# S. x( e" K
但我相信可以架~
作者: haruka    時間: 2012-3-23 02:50

恭喜,努力吧!
作者: Natasha    時間: 2012-3-23 03:05

引用:
原帖由 karen0129lai 於 23/3/2012 02:27 發表   
% c6 a3 Q  w; G; G' p* {# T如果只係難... 咁就盡力囉~ 真係唔得... 都無辦法架...
0 M  g7 p  ^8 V5 \# X, |7 _8 N) a: p2 C! t
但我相信可以架~
! A% q8 B4 i$ O. l/ K: C! _2 u4 U! o5 h; j
妖...食到落口囉...唔通話唔得咩
作者: 露姬    時間: 2012-3-23 03:49

恭喜~~
* n% ]+ x4 M4 F7 y) w/ p6 m有個接受你的女朋友比什麼都重要
作者: Sakarlize    時間: 2012-3-23 05:29

嘩!今次真係里真o架,恭喜妳囉。
; B: w7 C7 V7 I% ]; P9 n6 S% a2 _$ L
2 E4 M2 }5 p1 T4 L* V8 \0 y咁妳扮演什麼角色?男友定女友?定兩者皆是?
作者: rac    時間: 2012-3-23 06:03

恭喜你ar
作者: alex8826245    時間: 2012-3-23 08:31

祝你地幸福
作者: 08miki08    時間: 2012-3-23 08:31

恭喜你呀!你真係要珍惜佢呀!有個咁嘅女朋友真係難得!!!
作者: BSoD    時間: 2012-3-23 15:27

恭喜曬 $ J& w, ]2 e) A9 G
你同佢講英文架?
作者: ryoko    時間: 2012-3-23 19:08

嘩~恭喜哂呀!真係幸福!仲要係德國妹妹添,呢一刻我知道咩叫做勁葡萄囉~XD
作者: kkmonster    時間: 2012-3-23 21:49

恭喜  F" Q& V5 g) q. f
好好珍惜
作者: pesch    時間: 2012-3-23 23:37

太好了, 有志同道合既朋友. 我連自己係CD 定係戀物都分唔清
作者: karen0129lai    時間: 2012-3-24 01:18

多謝各位既祝福~
6 l8 S/ ?4 r) p0 J( U; s) wSakarlize: 咩角色... 其實睇下對咩人架姐~ 對我地屋企人果D, 99%我男佢女啦; 出去玩果陣, 我地係女女咁囉~ 但其實咩角色都唔重要啦~9 ~0 J% L( [% X. P9 J/ n8 d
Miki: 我會好好珍惜佢架喇~
; W! n- M7 B2 f0 R, W' aTiffany: 佢識德文, 英文, 普通話同唔係好好既廣東話~ 我識廣東話, 普通話, 英文同極少量既德文(多數係打招呼果D, 好多都係佢教我架~)
$ u! V3 Q9 q8 M, i5 r" uRyoko: 唔駛酸既~ 你緣份未到姐~
. ^1 x9 J- ]( e$ SPesch: 人人都有過迷茫, 慢慢你會搞返清楚架喇~
作者: jacky1083    時間: 2012-3-24 03:46

恭喜曬!!!希望你地長長久久!!!
作者: 1677    時間: 2012-3-25 02:58

恭喜!
# R; m! {5 b( k4 b8 A* k8 O- A. B7 q% _$ W; c
包容,接受同體諒係好重要o既,祝早日修成正果!
- I, ?5 A% M! t* C8 F; F) h
作者: maintolight    時間: 2012-3-26 22:23

sehr gut! 有情人終成眷屬
作者: victor820731    時間: 2012-3-26 22:59

有呢個女朋友真是好幸福啊
作者: Sila_Ko    時間: 2012-3-26 23:44

恭喜哂
' q0 z; c9 d: _% {不過如果只能係佢係度先CD得咪好慘?
作者: difference    時間: 2012-3-27 12:54

點解cd一定要同佢出去先得?我唔明啊!
作者: ~RaVe~    時間: 2012-3-28 03:13

有個鐘意既人唔嫁意自己CD~9 z# ]0 z5 g& Y* m6 o
真係件幸福既事
作者: karen0129lai    時間: 2012-3-28 06:31

引用:
原帖由 difference 於 2012-3-27 12:54 發表   6 U  d- J1 o& [# y/ H, }# j( b
點解cd一定要同佢出去先得?我唔明啊!
! o" [4 Y' ~. G. ~/ Q5 N4 g
( U5 B  M6 J/ w: y8 ?- O"Promise me Karen only go out with me~"
8 N+ A: J; ~% R" g& {  e可能驚我去泡仔掛~
  k" X. t& r5 F2 i: h4 h因為我女裝試過俾鬼佬撩... 男裝都成日俾D 男同撩...
作者: karen0129lai    時間: 2012-3-28 06:33

引用:
原帖由 Sila_Ko 於 2012-3-26 23:44 發表   . Y9 y0 j: Q4 x9 [5 A2 l" U
恭喜哂+ s5 F+ f" r: O" D* `- r3 J
不過如果只能係佢係度先CD得咪好慘?
0 K: G5 d9 [/ k
3 t" U% S4 R& \* S* _出街姐... 不過佢又唔係Must 我~ 唔係一定唔出得既~
作者: brill    時間: 2012-3-28 07:12

只要努力異地甚麼又有咩關係呢∼∼
1 D& L2 Y0 J* k; z支持﹠恭喜晒呀∼∼∼  
作者: 火炮狐0﹏0    時間: 2012-3-28 07:48

你就好=3=至少身邊有人接受你...
作者: ytli2000    時間: 2012-3-28 08:23

異地戀我一次都維持唔到 8 J( R3 d# Y4 q4 k
加油
作者: misslady    時間: 2012-3-28 15:02

all the best
作者: vslover75    時間: 2012-3-28 16:09

karen. CONGRATS.  treasure your companion.  very hard to find.  just like myself, i have a very supportive another half.   it makes a huge difference.   god bless both of u.
作者: kellylok    時間: 2012-3-29 01:11

good news! happy to you :)
作者: Michael407    時間: 2012-3-29 15:25

恭喜晒

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0